Quadro na Fermiju

poruka: 24
|
čitano: 5.770
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Quadro na Fermiju".
16 godina
protjeran
Quadro na Fermiju

moćno

Other bands play, Rammstein burns-majke mi
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Quadro na Fermiju

Samo je šteta da nisu izbacili karticu baziranu na GTX480 sa 480 CUDA jezgri , ali ni ova sa 448 jezgri nije za bacit.

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Quadro na Fermiju

Ovo su upravo stvari u kojima je Fermi najbolji.

Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali [ZETOR Black Edition-SADA SA NOVIM GEFUFNAMA]
Moj PC  
11 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Quadro na Fermiju

Holy sh*t!!

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Quadro na Fermiju

Konačno ću moći kako spada igrati Tetris :-)

4 7 hvala 0
17 godina
neaktivan
Quadro na Fermiju

Dali bi igre radile na tim karticama bez problema?Dali su driveri isti ili...?

0 1 hvala 0
16 godina
odjavljen
RE: Quadro na Fermiju
zeroname kaže...

Mislim da bi radile, ali dosta sporije jer je ovdje sve prilagođena ciljanim perfomansama u određenim aplikacijama koje nemju veze sa 3D Engine.

Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali [ZETOR Black Edition-SADA SA NOVIM GEFUFNAMA]
18 godina
neaktivan
zeroname kaže...

Driveri nisu isti.

Ko drugom jamu kopa trećom šlajdra!
15 godina
protjeran
Weky kaže...
zeroname kaže...

Mislim da bi radile, ali dosta sporije jer je ovdje sve prilagođena ciljanim perfomansama u određenim aplikacijama koje nemju veze sa 3D Engine.

primarno nisu okrenute direct x-u nego open gl-u. no imaju direct-x podrsku tako da se igrice ipak mogu vrtjeti, a kad bi igrice bile radjene za open gl kao sto je to slucaj sa mac i linux igricama, tek tada bi dosla do izrazaja njihova stvarna snaga. no kupiti ovu karticu za igranje je ko kupiti motornu pilu za brijanje.

16 godina
neaktivan
Quadro na Fermiju

A kako bi bilo jednu takvu karticu za fiziku i ostalo.. i jednu naprimjer HD 5970 ili neku nvidu gtx?

Budući Microsoftov Bill Gates...ili Applov Steve Jobs!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Bi bilo ko kupiti tenk za brijanje...

Every hole is a goal!
16 godina
neaktivan

hahahah.. ne stvarno.. ne gledajuči na cijenu.. kupiti tu quadro i jednu ovu normalnu iz najvišeg segmenta i udružit ih .. i onda jedna da računa fiziku i ostatak. za što je i napravljana znači quadro, a ova da vrti grafiku odnosno 3d directx, i te glupoati.. kakve bi bile performanse

Budući Microsoftov Bill Gates...ili Applov Steve Jobs!
18 godina

bile bi iste ko na nekom klasičnom high end rješenju..

jer ovo je naprosto overkill samo za fiziks..

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
16 godina
Quadro na Fermiju

MILF

CTF Junky™ ︻┳═一 ᶠᶸᶜᵏᵧₒᵤ ┌∩┐(◣_◢)┌∩┐ ▄▀▄▀▄▀ http://www.bug.hr/forum/userposts/kiki30o0/8389.aspx?sort=desc ▄▀▄▀▄▀

4 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Quadro na Fermiju

Još uvijek nisu uspijeli izdati punokrvni g100 čip s 512 jezgri?

Izlanuo se

I do what I must because I can
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
zeroname kaže...

OBRNUTO, chipovi na QUADRO liniji su u potpunosti jednaki onima iz Geforce linije - samo im se u pojedinim slucajevima zbog povecane potrobe za stabilnoscu i sigurnoscu mjenja napon/taktili zakljucava broj shadera.

Glavna i osnovna razlika je u DRIVERIMA -  QUADRO ima posebno pisane i optimizirane drivere za izvodjenje profesionalnih, CAD/CAM aplikacija..., te u kolicini/vrsti memorije

Nekad se je relativno lako dalo softwerski prebacit Geforce kartice na one iz visetruko skuplje Quadro serije, ali jbg Nvidia vec duze grafulje hardwerski "zakljucava" te kod Quadra koristi nesto promjenjeni pcb, tako da onima kojima Quadro stvarno treba ne preostaje nista drugo nego da visestruko iskesiraju za bolje "drivere" i podrsku - iako je hardwer prakticki isti

Ovakav sistem u narednoj buducnosti vise nece moci funkcionirati jer su potrebe i razlike izmedju serija tj posla koji se na njima izvrsava sve vece  - najbolji dokaz: trenutna GEFORCE linija je platila i placa ogromni danak uspjehu TESLE/QUADRA

FERMI Geforce linija je zbog mnogih ustupaka profesionalnoj liniji fail, chip je sto sto se tice performansa per watt te isplativosti za proizvodnju i prodaju koma

Iz Nvidijinog najnovijeg chipa GF104 je pobacano masu toga nepotrebog - sam po sebi je vec dokaz izostanak podrske tog chipa za quadro/tesle, ali tu je zato znatno bolja efikasnost i isplativosti za proizvodnju, nazalost ipak je to samo dobro kresani a ne iz pocetka projektirani chip za directx tako da ih tu konkurencija i dalje pere

Na greskama se uci

"To Start Press Any Key. A gdje je ANY tipka?"
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.7.2010 6:09 (dado8).
18 godina
Quadro na Fermiju

Kako ždere real time raytracing, pa to nije normalno... :)

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Quadro na Fermiju

a kak bi se te graficke ponasale u igrama npr?bile bi u rangu sa 5970?

Model fashion guru.
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
luka_cro kaže...

a kak bi se te graficke ponasale u igrama npr?bile bi u rangu sa 5970?

dado8 ti je sve napisao - Te grafičke su namjenjene kupcima kojih nezanima 3D Igranje, već GPGPU Computing i OpenGL aplikacije.

Za igranje je GeForce serija.

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.7.2010 10:11 (Weky).
18 godina
neaktivan
Quadro na Fermiju

Aj nek mi netko objasni kakve veze ima ECC memorija sa brzinom?

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Drazen kaže...

ECC je memorija koja ima mogucnost testiranja ispravnosti podataka na slanju i prijemu, uostalom samo ime dolazi od "Error Correction Codes"

To je serverska memorija namjenjena radu (24x7)x365, memorija koja se koristi kad je sigurnost zapisanog u ram apsolutni prioritet cak i pred sirovim performansama koji uvijek dobro dojdu. Nije isti kad dodje do neke greskica prilikom recimo zapisivanja HDR-a u direct-x igre ili kod profi softwera na kojem se danima vrti/renda/izracunava visemiljuna$ tezak posao.

Zbog povecana potrebe za sigurnoscu ECC memorija je cesto nesto sporija od obicnog pandana, to je glavni razlog zbog cega se je kod originalnog FERMI-a islo na vecu sabirnicu (time i na kompliciraniji/veci memorijski kontroler na chipu, te na daleko skuplju izradu pcb-a) a ne za Directx isplativiju i optimiziraniju 256 bitnu sabirnicu + vece taktove meme - kod profesionalnog softwera bandwidtha ni kolicine memorije nikad dosta.
Sve u svemu novi Quadro pogledom podere ATI-ev FireGL.
"To Start Press Any Key. A gdje je ANY tipka?"
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.7.2010 15:05 (dado8).
18 godina
neaktivan
Quadro na Fermiju

Zaista mrcina.

Još sad da se razvije dovoljno kvalitetnog softvera za iskoristiti svu tu sirovu snagu..

Specijalni efekti u filmovima i 3d modeliranje ulaze u novu eru - 'real time' eru Namigiva

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
dado8 kaže...
Drazen kaže...

ECC je memorija koja ima mogucnost testiranja ispravnosti podataka na slanju i prijemu, uostalom samo ime dolazi od "Error Correction Codes"

To je serverska memorija namjenjena radu (24x7)x365, memorija koja se koristi kad je sigurnost zapisanog u ram apsolutni prioritet cak i pred sirovim performansama koji uvijek dobro dojdu. Nije isti kad dodje do neke greskica prilikom recimo zapisivanja HDR-a u direct-x igre ili kod profi softwera na kojem se danima vrti/renda/izracunava visemiljuna$ tezak posao.

Zbog povecana potrebe za sigurnoscu ECC memorija je cesto nesto sporija od obicnog pandana, to je glavni razlog zbog cega se je kod originalnog FERMI-a islo na vecu sabirnicu (time i na kompliciraniji/veci memorijski kontroler na chipu, te na daleko skuplju izradu pcb-a) a ne za Directx isplativiju i optimiziraniju 256 bitnu sabirnicu + vece taktove meme - kod profesionalnog softwera bandwidtha ni kolicine memorije nikad dosta.
Sve u svemu novi Quadro pogledom podere ATI-ev FireGL.

Sve ja to znam i hvala ti sto si drugima pojasnio i napisao da je ECC "sporija" od obicne memorije.

Ne znam da li Bug krivo pise ili po obicaju nVidia kaka i pise gluposti (daleko vjerojatnije). ECCom tesko da mogu dobiti na brzini vec samo na kontroli upisanih podataka sto za jednu graficku karticu nije toliko bitno. Valda misle da ce time nesto specijalno napravit. Ne znam.

Ajmo mi prvo sacekati da se pojavi u ducanima i da vidimo sto ce reci oni koji ju kupe.

Sto se tice ECCa tu ima puno nejasnoca. Pitanje koliko dodatnih bitova ima, tj da li samo javlja gresku na podacima ili ih odmah i ispravlja i to koliko bitova. Kad se je nekom dogodilo da mu je ram nesto krivo zapisao? Kad se to dogodi znaci da je krepo ram i u tom slucaju obicno cijeli OS krepa.

16 godina
odjavljen
Quadro na Fermiju

ECC se ovdje koristi jer kao što dado kaze puno je bitnija sigurnost zapisivanja.

Nebitna je ECC kod Geforce linije. Zato se i nekoristi. I mislim da je skuplja dosta.

@dado8: Mislim da su kod GF Fermi su vjerovatno išli na manji takt memorije zbog latencija, procjenjujuci da ce taj takt i propusnost biti dovoljna za sve igre.

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.7.2010 17:22 (Weky).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice