Čitao sam danas ranije negdje na netu pregled značajki nadogradnje, pa je pisalo, među nekih 20-30 stavki, da će biti moguće direktno bootanje u desktop.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Čitao sam danas ranije negdje na netu pregled značajki nadogradnje, pa je pisalo, među nekih 20-30 stavki, da će biti moguće direktno bootanje u desktop.
Taman sam to htio reći, moguće je izravno na desktop ali je po defaultu isključeno.
Koliko sam ja shvatio, ne vrača se klasični izbornik start, nego samo gumb za metro start
Primjerice, naša računala i tableti će u trenucima nekorištenja moći postati digitalni fotookviri - na lock screenu će se prikazivati galerije fotografija koje smo sami odabrali.
To postoji već davno i zove se screensaver.
Primjerice, naša računala i tableti će u trenucima nekorištenja moći postati digitalni fotookviri - na lock screenu će se prikazivati galerije fotografija koje smo sami odabrali.

Ali ovo je nesto novo,revolucionarno....
Klasični izbornik start možete imati i na Windows 8. Posjetite stranicu http://ninite.com/ i u stupcu Utilities kliknite na Classic Start. Nakon toga Get Installer i eto ga. Ja ga koristim i sviđa mi se. 
Odličnoo izgleda
Ali ovo je nesto novo,revolucionarno....
Da da,slijedeća reklama će im biti:"I pogledajte,imamo novi i revolucionarni start gumb.On ni po čemu nije sličan Start orb-u na starijim verzijama windowsa,osim što radi istu stvar."
Klasični izbornik start možete imati i na Windows 8. Posjetite stranicu http://ninite.com/ i u stupcu Utilities kliknite na Classic Start. Nakon toga Get Installer i eto ga. Ja ga koristim i sviđa mi se. 
Da,sli problem je u tome...nije "Out of the box."
Samo neka mi ne smrdaju kompatibilnost sa StarIsBack-om i sve 5 bude 
EPIC WIN
EPIC WIN
Tako kompanije,pa i mikrosoft,prodaju muda pod bubrege. Vjerovatno će to biti unaprijeđena verzija screensavera,kako li smo samo zivjeli bez toga
When it's done.
Kolko se sjećam iz drugih vijesti, još koji mjesec, najranije na jesen, možda i kasna jesen, oko izdavanja Xbone-a..
Mislim da neki ne znaju razliku između screensavera i lockscreena...
A ja mislim da je lockscreen na desktopu jedna od najbeskorisnijih stvari ikad.Čak mislim da su screensaveri korisniji jer su oni barem stare monitore čuvali od prženja slike.
Evo ga najbolji START za Win8. Koristim ga ako sam instalirao 8-cu i radi savrseno.
-začudo ne. Gašenje ipak bolje čuva ekran, koliko god su šarene reklame sugerirale suprotno. Eve ostalo, 'sjedi pet'.
A ja mislim da je lockscreen na desktopu jedna od najbeskorisnijih stvari ikad.Čak mislim da su screensaveri korisniji jer su oni barem stare monitore čuvali od prženja slike.
Da, beskoristan jer možeš zaključati pristup svom računu, uz to na osmici se još prikazuju i notifikacije.
neznam šta cijeli svijet pljuje po 8-ici?
neki bezimeni autor iz početka nahuška neku zajednicu , nasoli im pamet pa se proširi na cijeli svijet??? WTF????!!!
meni su windowsi sasvim dobri brzi oku ugodni i ne smetaju mi te neke džidže da fale ili su pomjerene ili promijenjene, treba se nešto mijenjati, eto takvim 95-ica pa nek budu sretni i zadovoljni do kraja svog nahuškanog ispranog života 
neznam šta cijeli svijet pljuje po 8-ici?
neki bezimeni autor iz početka nahuška neku zajednicu , nasoli im pamet pa se proširi na cijeli svijet??? WTF????!!!
meni su windowsi sasvim dobri brzi oku ugodni i ne smetaju mi te neke džidže da fale ili su pomjerene ili promijenjene, treba se nešto mijenjati, eto takvim 95-ica pa nek budu sretni i zadovoljni do kraja svog nahuškanog ispranog života 
Onaj tko je platio i nije zadovoljan ima pravo pljuvat, neki su dobili sa laptopom i nisu znali sta je to i ljuti su sa razlogom. O Windows 8 dovoljno govori ukupni postotak korisnika. Nebi oni mijenjali ovako brzo da im prodaja ide kako treba.
-začudo ne. Gašenje ipak bolje čuva ekran, koliko god su šarene reklame sugerirale suprotno. Eve ostalo, 'sjedi pet'.
Cudan odgovor od jednog iskusnog korisnika. Pomekad racunalo mora raditi iako korisnik nije uz njega. U vrijeme kad je staticna slika na monitoru stvarala burn in, screensaver je bio screensaver.
Screensaver danas ima ulogu sprijecavanja nezeljenih pogleda.
Cudan odgovor od jednog iskusnog korisnika. Pomekad racunalo mora raditi iako korisnik nije uz njega. U vrijeme kad je staticna slika na monitoru stvarala burn in, screensaver je bio screensaver.
Screensaver danas ima ulogu sprijecavanja nezeljenih pogleda.
-scrsaver nema veze s Lockingom (nisu ovisne mada povezane stvari), kao ni osobne navike koje se razlikuju na poslovnom ili kućnom PCju uz različite kriterije/potrebe sigurnosti.. kraće, 99% juzera nema potrebe za sprjećavanje neželjenih pogleda. Uz 'čuvanje ekrtana', više ga čuva gašenje (drivera), što je normalna stvar na radnom PCu-serveru koji se godinama ne gasi, RDC ili mrdneš miša i slika je tu. Druga stvar je bila klik na button On-Off na monitoru, radi savršeno pa su monitori još ispravni.
Screensaveri su 'izmišljenii' zbog burnina u neka davna vremena, ali su postali šarene sličice (kao akvarij) koje uopće nisu imale za cilj čuvanje ili štednju.. neko vrijeme sam imao shortcut za jedna voodoo scrs, light-OpenGL.. korišten ručno jer je odlično izgledao, sasvim suprotno od originalne namjene (savera/ekrana ili energije). Nasuprot letećim floppyjma NCa koji su katastrofa, ali i u njih sam znao buljiti u nedostatku voodoa dok se u becku radi copy....
ali ipak, tema. Nema ništa oko novih ''neviđenih'' fičera? Kao nova (exclusive!!) win-8 tema ili nešto kao pomoćni ORB-start (bez ikakve funkcije, samo za nostalgičare) bar neki saver koji izgleda kao Seven? .. kakve su insideerske info najave za 8.1 ili SP?... Što će biti ubačeno/izbačeno i dali će napokon DAZ obaviti svoj job za alternativni OS koji nije linux?
Da, beskoristan jer možeš zaključati pristup svom računu, uz to na osmici se još prikazuju i notifikacije.
Zaključavanje pristupa svom računalu se moglo puno prijen lock screena.