Prvi gubitak u Microsoftu

poruka: 27
|
čitano: 2.780
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Prvi gubitak u Microsoftu".
15 godina
Zar i ti Microsofte? Valjda će prestati trend kupovine tvrtki za sulude sume.
Stručnjak za odmaganje...

4 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Ma nema problema. Hrvatska bu pokrila taj gubitak placanjem licenci za ovu godinu.

11 1 hvala 0
15 godina

prvi od mnogih, sjetite se ovog komentara po izlasku win8

2 7 hvala 0
17 godina
neaktivan

Bit će i veći gubitak jednom kad izađe Windows 8.

2 4 hvala 0
15 godina
Re: Prvi gubitak u Microsoftu
Tom69 kaže...

Vrlo vjerovatno.

Valentin
18 godina
odjavljen
Tom69 kaže...

Hmmm, neće. Vidit ćeš ;) Samo sada mogu rast.

Prodaja: Lenovo T520 * iPhone 4 * Samsung Star 2 // Kupujem : Laptopi AMD x2 / Intel C2D
16 godina
neaktivan

ako niste ljudi znali svaka tvrtka koja ima windowse na kompjuterima mora za svak imat orginalne windowse i kad vam dođe inspekcija ako nemate oriđiđi kazna od microsofta 

edit: nisam htio da ovo ispadne prijeteće nego su to činjenice htjeli to ili ne

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.7.2012 11:41 (intel97).
13 godina
neaktivan

Samo tako, majstore! Prijeti inspekcijama i ubrzat ćeš tranziciju XP -> iOS, OSX, Linux itd.

Baš si "orginalan".

EDIT: ispravka iOS-OSX, za one koji od drva ne vide šumu.

...Cause It's Got Electrolytes.
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.7.2012 12:40 (Brawndo).
15 godina
neaktivan
Tvrtke ce uskoro preci na noviji sustav... Htjele to ili ne... A na iOS kao ni Linux jos dugo dugo nece ni doci u izbor.. I ne moraju samo firme imat orginal, vec svi .. Samo sto je manja sansa da ce naci piratsku verziju kod obicnog korisnika...
http://g.bf3stats.com/pc/xcpZmxzk/53COP-ceco.png
16 godina
Brawndo kaže...

Samo tako, majstore! Prijeti inspekcijama i ubrzat ćeš tranziciju XP -> iOS, Linux itd.

Baš si "orginalan".

O čemu ti pričaš?

XP > iOS? 

Koja to tvrtka molim te reci mi radi na iOS-u? Linux još nekako dolazi u obzir, iako mnoge tvrtke imaju specifičan softver samo za windowse.

13 godina
neaktivan

@intel97, ceco22:

Niste shvatili ironiju.

1. "Orginalnost" kao riječ ne postoji, već originalnost. Doduše, postoje "oriđinali", dinaridi koji kroz zube gutaju suglasnike i slijepo navijaju za svoje, ali to je već druga priča...

2. Nije stvar iOSa, Linuxa: ne možeš firme tjerati da kupe tvoj proizvod prijeteći im istekom licence, podrške ili inspekcijom nelegalnog softvera.

Svaki Yin ima svog Yanga: biram mrkvu umjesto batine. Drugim riječima, bilo bi lijepo kad bi korisnici bili stimulirani da prijeđu na nove Windowse, umjesto da im se prijeti. Zadnji put kad se forsalo imali smo Vistu, nadam se da će ovaj put stvari biti mudrije. MOJ PRIJEDLOG: Puno truda uložiti da bi se objasnilo (i uvjerilo) korisnike benefitima Windowsa 8, odn. Metroa. Ribbons kao takvi, Charm, novi start menu, "oblak" umjesto lokalne pohrane... pretjerano nerviraju korisnike, vjerujem zbog neinformiranosti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Ovo je ipak IT forum, prije pisanja gluposti trebali bi provjeriti neke stvari. Npr iOS je mobilni OS napravljen za iPod, iPhone i iPad (možda i za još ponešto). Ako hoćete pisati o pandanu MS Windowsa onda je to OS X.

3 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

neki predvidaju da ni phone 8 nema buducnost{#}

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...
Ovo je ipak IT forum, prije pisanja gluposti trebali bi provjeriti neke stvari. Npr iOS je mobilni OS napravljen za iPod, iPhone i iPad (možda i za još ponešto). Ako hoćete pisati o pandanu MS Windowsa onda je to OS X.

Frajeru koji pišeš samo mudrosti, lapsus linguae calami... (eto ga opet) to je ionako bilo sa strane - nebitno; poanta je bila da ne možeš batinom natjerat kupce da te vole.

Možeš "iOS" iščitati i kao ironiju: očito bukve bukvalno shvaćaju, vidim da je i oriđinal prethodno reagirao na to.

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.7.2012 12:43 (Brawndo).
16 godina
Brawndo kaže...

Frajeru koji pišeš samo mudrosti, lapsus linguae... to je ionako bilo sa strane - nebitno; poanta je bila da ne možeš batinom natjerat kupce da te vole.

Pa zapravo i možeš.

Ukinu potpunu podršku za XP, i tvrtke jednostavno moraju migrirat na Vistu, 7 ili 8. Naravno ić će na najnovije, što je i logično jer će imati najdužu podršku. Nije baš da imaju nekog ogromnog izbora. Za OSX trebaju kupovati sve novo, i hardver i softver, za Linux moguće da ne postoje alternative programima koje koriste. Trećeg izbora nema.

Budimo realni, XP je star 11 godina, vrijeme je da se pređe na nešto novo.

13 godina
neaktivan

Začudio bi se koliko imaš krivo: To je njemački Microsoft pokušao u Munchenu prije par godina. Posvađali su se i... kompletna gradska uprava (+ stotine drugih poslovnih objekata, jer je to sad tamo standard) su prešli na Linux. Pogledaj izjave da to sad ne reklamiram, uglavnom, prezadovoljni su.

Eklatantni primjer #2: Kad je bila na isti način forsana Vista, na kraju je MS morao dopustiti downgrade na XP. Drugim riječima, ljudi su kupovali i plaćali Vistu, da bi im se dopustilo da vrte XP na laptopima.

Ako bi se pojavili iritantni failovi u Win8 (a ne znam koji im je još novi produkt bio isprva bugproof), a MS vršio pritisak, mislim da bi se ponovila ista situacija: plati Win8, vrti Win7.

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.7.2012 12:50 (Brawndo).
17 godina
neaktivan

Ne znam koliko je vas uopće isprobalo Win8, ali ako takva bude i konačna verzija onda će tvrtke prije prijeći na Linux nego na Win8.

0 0 hvala 0
16 godina
Tom69 kaže...

Ne znam koliko je vas uopće isprobalo Win8, ali ako takva bude i konačna verzija onda će tvrtke prije prijeći na Linux nego na Win8.

Uz izuzetak što je Metro izbornik zamjenio Start izbornik, desktop je praktički jednak. U Windows explorer su uvedeni ribboni, novi task manager, ali rad sa prozorima se nije promijenio.

16 godina
neaktivan
Brawndo kaže...

Začudio bi se koliko imaš krivo: To je njemački Microsoft pokušao u Munchenu prije par godina. Posvađali su se i... kompletna gradska uprava (+ stotine drugih poslovnih objekata, jer je to sad tamo standard) su prešli na Linux. Pogledaj izjave da to sad ne reklamiram, uglavnom, prezadovoljni su.

toliko su prezadovoljni da su se nakon nekoliko godina vratili na windowse

kod mene normalno radi.....(osim usranog apple iJpeg-a)
15 godina
Brawndo kaže...

Frajeru koji pišeš samo mudrosti, lapsus linguae calami... (eto ga opet) to je ionako bilo sa strane - nebitno; poanta je bila da ne možeš batinom natjerat kupce da te vole.

Možeš "iOS" iščitati i kao ironiju: očito bukve bukvalno shvaćaju, vidim da je i oriđinal prethodno reagirao na to.

Niti sam frajer niti pišem mudrosti, teško da ćeš bilo koju iščitati iz mojih postova. Poanta cijeli priče je da ti nemaš blage dume o čemu raspravljaš, ali to je tvoj problem a ne moj. Kad bi tvoje tvrdnje bile točne onda MS Windowsi nebi rulali u svijetu.

Svatko onaj tko tvrdi da su Windowsi 8 fail ili ih nije ozbiljnije isprobao i dao im šansu ili je namjerno zlonamjeran. OS je poboljšana 7-ca i kao što sam već negdje napisao za samu činjenicu što uz OS, prilikom instalacije, dolazi i antivirus bi nekome u MS-u trebalo dati ogromni bonus (čovjek nebi vjerovao koliko ljudi niti ne instaliraju antivirus a klikću ko sumanuti) s druge strane mom laptopu se produljila autonomija pri prelasku sa 7-ce na 8-cu. Pametnom dosta, za bukve (ne mislim na forumaša s nickom Bukva) je to napredak.

I na kraju, ovo je napisao čovjek koji preferira Linux (ako ne vjeruješ pitaj šefa Miru).

13 godina
neaktivan
cekpi kaže...
Brawndo kaže...

Vi arogantni win-fanatici ste doista nevjerojatni u svojoj zadrtosti. Lupetaš i ostaneš živ. Eto kad me povlačiš za jezik:

Minhen ušparao 4 milijuna € prešavši na Linux (28.3. 2012.) i NE PADA IM NA PAMET VRATITI SE @MS:

http://www.golem.de/news/ob-christian-ude-muenchen-spart-mit-limux-geld-und-hat-weniger-stoerungen-1203-90821.html

odnosno http://goo.gl/jlTHi (original) i eng. verzija (po gugletu): http://goo.gl/PsDNp

http://en.wikipedia.org/wiki/LiMux - Sve ti piše, samo trebaš znati čitati i biti sposoban prihvatiti činjenice.

mario.L_hr kaže...

> Poanta cijeli priče je da ti nemaš blage dume o čemu raspravljaš, ali to je tvoj problem a ne moj.

Hvala na još jednoj mudrosti. U nedostatku argumenata hvataš se gore na nepotrebne detalje, pa sad još i vrijeđaš. Fakat si frajer.

> Kad bi tvoje tvrdnje bile točne onda MS Windowsi nebi rulali u svijetu.

Da, i zato je XP još uvijek najrašireniji OS, a Vista i 7 idu u penziju makar još nisu zasjeli na tron.

Batinom umjesto mrkve neće još dugo rulati.

> Svatko onaj tko tvrdi da su Windowsi 8 fail ili ih nije ozbiljnije isprobao i dao im šansu ili je namjerno zlonamjeran.

Gartner (svježe!) ima samo jednu riječ za Windows 8: "LOŠE". pročitaj, čovjek nije zlonamjeran ni neznalica.

http://www.zdnet.com/gartner-windows-8-for-desktop-users-is-in-a-word-bad-7000001389/

(napomena: odnosi se SAMO na desktop verziju, ne i za tablet verziju.) 

> za samu činjenicu što uz OS, prilikom instalacije, dolazi i antivirus bi nekome u MS-u trebalo dati ogromni bonus (...) ovo je napisao čovjek koji preferira Linux (ako ne vjeruješpitaj šefa Miru).

Prvo, svatko tko preferira Linux (JA TO NISAM) vjerojatno sad umire od smijeha. Linux distre U PRAVILU dolaze sa 1000+ programa, naravno i AV. Žalosno je da je MS trebao 20+ godina da shvati da su firewall, antispyware, AV itd. nužnost a ne samo roba za prodaju. To nije stav Linuksaša. :-)

Drugo, Miro je samo tvoj šef a što se tiče ovakve argumentacije - pitaj Peru ložača.

16 godina
Brawndo kaže...

Vi arogantni win-fanatici ste doista nevjerojatni u svojoj zadrtosti. Lupetaš i ostaneš živ. Eto kad me povlačiš za jezik:

Minhen ušparao 4 milijuna € prešavši na Linux (28.3. 2012.) i NE PADA IM NA PAMET VRATITI SE @MS:

http://www.golem.de/news/ob-christian-ude-muenchen-spart-mit-limux-geld-und-hat-weniger-stoerungen-1203-90821.html

odnosno http://goo.gl/jlTHi (original) i eng. verzija (po gugletu): http://goo.gl/PsDNp

http://en.wikipedia.org/wiki/LiMux - Sve ti piše, samo trebaš znati čitati i biti sposoban prihvatiti činjenice.

Ne piše koliko su potrošili novaca na prelazak.

Inače 9 godina traje taj njihov prelazak, vrlo lako da su više potrošili na to nego da su ostali na Windowsima, isplatit će im se tek u budućnosti. Koliko košta razvoj LiMuxa? Sigurno ne rade honorarno ti inžinjeri.

13 godina
neaktivan
sirka666 kaže...

Budimo realni, XP je star 11 godina, vrijeme je da se pređe na nešto novo.

Čekaj, zašto?

Nema potrebe, taj softver je plaćen pravim parama i savršeno radi. Ti bi ga mijenjao samo jer je star?

13 godina
neaktivan
cekpi kaže...

sirka666 kaže...

Ne piše koliko su potrošili novaca na prelazak.

Ekipa, vi namjerno lažete ili ne znate čitati??? ;-)

"Ebenfalls in die Rechnung flossen Schulungskosten und Migrationskosten ein."

"Also in the bill were included training costs and costs of migration."

"Također u račun uključeni su troškovi obuke i troškove migracije."

1. rečenica ispod 2. naslova.

Evo ti sad link i na hrvatskom :-)))))

http://is.gd/HRVATSKI

15 godina
Brawndo kaže...

mario.L_hr kaže...

> Poanta cijeli priče je da ti nemaš blage dume o čemu raspravljaš, ali to je tvoj problem a ne moj.

Hvala na još jednoj mudrosti. U nedostatku argumenata hvataš se gore na nepotrebne detalje, pa sad još i vrijeđaš. Fakat si frajer.

> Kad bi tvoje tvrdnje bile točne onda MS Windowsi nebi rulali u svijetu.

Da, i zato je XP još uvijek najrašireniji OS, a Vista i 7 idu u penziju makar još nisu zasjeli na tron.

Batinom umjesto mrkve neće još dugo rulati.

> Svatko onaj tko tvrdi da su Windowsi 8 fail ili ih nije ozbiljnije isprobao i dao im šansu ili je namjerno zlonamjeran.

Gartner (svježe!) ima samo jednu riječ za Windows 8: "LOŠE". pročitaj, čovjek nije zlonamjeran ni neznalica.

http://www.zdnet.com/gartner-windows-8-for-desktop-users-is-in-a-word-bad-7000001389/

(napomena: odnosi se SAMO na desktop verziju, ne i za tablet verziju.) 

> za samu činjenicu što uz OS, prilikom instalacije, dolazi i antivirus bi nekome u MS-u trebalo dati ogromni bonus (...) ovo je napisao čovjek koji preferira Linux (ako ne vjeruješpitaj šefa Miru).

Prvo, svatko tko preferira Linux (JA TO NISAM) vjerojatno sad umire od smijeha. Linux distre U PRAVILU dolaze sa 1000+ programa, naravno i AV. Žalosno je da je MS trebao 20+ godina da shvati da su firewall, antispyware, AV itd. nužnost a ne samo roba za prodaju. To nije stav Linuksaša. :-)

Drugo, Miro je samo tvoj šef a što se tiče ovakve argumentacije - pitaj Peru ložača.

Ajmo polako stavku po stavku:

> Ako ti smatraš da je spominjanje iOS-a više puta zaredom kao ravnopravnog MS Windowsima samo pogreška onda mogu samo reći {#}. Kad već raspravljaš i naokolo bacaš podatke onda se prvo informiraj. Prije nego što nešto napišeš trebaš i promisliti što pišeš a ako te netko ispravi primi to sportski i nastavi dalje. Što se tiče vrijeđanja, u mom postu ga nećeš naći, ja sam samo izni stav da nemaš blagogo pojma o čemu pišeš i kod toga stojim i sada. O tome što si ti prije pisao neću pisati, možeš i sam pročitati.

> A Windows XP je napravio tko? Podaci su ti malo zastarjeli barem prema statistikama (mislim da je i BUG nešto pisao o tome). Klik1, Klik2 i Klik3.

> Misliš možda na ovo, čini se da sam nisi pročitao to što si postao kao i da nisi pogledao linkove koji su navedeni u članku.

> Kako si spojio ove dvije izjave? Ispada da uspoređujem Windowse i Linux. OK možda je i moja greška jer nisam bio dovoljno precizan, antivirus koji dolai direktno s OS-om je veliki korak naprijed za MS a i za sve manje iskusne korisnike, to sam u ovoj izjavi i napisao. Kad se uzme u obzir da Winsi već neko vrijeme imaju i solidan firewall, ovo bitno povećava sigurnost korisnika. Ono što sam htio naglasiti kad sam napisao da preferiram Linux je to da nisam MS fanboy, Linux je moj prvi izbor. Kad već spominješ što sve dolazi s Linux-om, možeš li me prosvijetliti koji se to AV softver instalira kod instlacije Linux OS-a (navedi i distribuciju). Što se tiče zadnjeg boldanog teksta, mogu samo reći da si prvi na Ignore listi.

13 godina
neaktivan

Hajde pogledaj koje gluposti opetovano pišeš:

> Ako hoćete pisati o pandanu MS Windowsa onda je to OS X.

> Ako ti smatraš da je spominjanje iOS-a više puta zaredom kao ravnopravnog MS Windowsima samo pogreška onda mogu samo reći {ROFL}.

Windowsima RT na Surfaceu je pandan OS X? Ne, nego iOS na iPadu.

A sad se tamo naokolo ispričaj na svim crosspostovima gdje si me išao pljuvati naokolo.

detaljno:

Poanta je da to uopće nije bilo bitno, već (po 10. put) da će eventualno nasilničko ponašanje (kakvo dominira kod nekih primata na ovom forumu) samo otjerati ljude od upgrade-a Winsa (jel na OSX, iOS, Linux tak je svejedno). Zašto se to treba dodatno elaborirati, stvarno mi nije jasno. Prijetnje time da su Windows "jedan i jedini izbor" (na ovome forumu) i da će svi morati prijeći na Win8 nisu točne, nisu u redu i ne koriste nikome (a ponajmanje Microsoftu).

Što se tiče tvojih prijetnji (opet!) "Ignore listom", mogu ti reći da je "šef Miro" dovoljno mudar da razumije da je ovaj forum kulturna i demokratska institucija koju je BUG izgradio, a da je vrijednost ovog medija proporcionalna slobodi mišljenja i protoka informacija na istome.

BUG je trenutno JEDINI medij u HR (usudio bi se reći u regiji) koji ovolikim tempom i na ovom profesionalnom nivou obrađuje 24/7 aktualne informatičke novosti: normalno je da se potkradaju greške na koje neki od nas kao uši skačemo. Ali u tišini, skriven između redova redaka naših primjedbi stoji ogroman respekt prema tom odgovornom poslu: to što se vraćamo ovdje nažalost je jedini tračak (ne)poštovanja.

Također, ovaj najživlji, interaktivni dio medija je interface ekosistema koji čine BOL, tiskovine, pretplatnici te ostali mediji. Udarac korisnika ovdje znači direktni udarac prodaji/pretplati; to je nešto što si veliki igrači ne trebaju priuštiti.

Možda CEOu BUG-a intimno godi da mu je isključivi auditorij trololo koji povlači "šefa" za rukav i uvlači mu se kad stigne, ali cilj je ovog medija obraćati se što širem krugu publike (potencijalnom dijelu tržišta).

Bez uvrede, ali ako ja nekome preporučim da to-i-to pročita u BUGu, to ima veću težinu nego li kad to uradi jedan oriđinal.

Šefe Mario ostaj mi zdravo i obraćaj mi se privatno ako te još nešto muči.

Da se vratim na temu članka: Kako Ballmer reagira na Google? Kupuje svoj Google - aQuantive - koji je i razlog ovom kvartalnom gubitku.

Nadređeni odnos prema resellerima/proizvođačima hardvera urodio je tihim bojkotom; kako Ballmer vidi rješenje? Microsoft proizvodi svoj tablet, otvara svoje dućane.

Lumiu globalno odbijaju teleoperateri, kako Elop (mali od Ballmera) vidi rješenje? On će potpisati ekskluzivni ugovor sa jednim (!) operaterom... Nazirete li uzorak?

Ballmer zaboravlja da su prije par godina globalno izreketarili proizvođače softvera/hardvera (ali i prodavače) "Vista ready" certifikatom. I TO nije zaboravljeno. Naprosto, te fore više ne pale i vrijeme je da MS promijeni politiku.

Sad ću ja napisati ono s čime se urednici BUG-a mogu složiti, ali ne smiju napisati (zato smo mi ovdje): Ballmer će morati sići s ove pozicije najkasnije do Q2 2013. Taman prodaja WP8 i Win RT 8 otišla u nebo.

Naprosto, ta igra nosoroga je potrošena i postaje preskupa čak i za mighty MS. 

Sa njime pada i trenutna "our way or highway" politika: Microsoft čekaju dobra vremena.

18 godina
odjavljen
Brawndo kaže...

http://en.wikipedia.org/wiki/LiMux - Sve ti piše, samo trebaš znati čitati i biti sposoban prihvatiti činjenice

Naravno kad političari samo napišu nekad nešto u Wordu > mogu se bacit na OO i Libre, uostalom većina ih ima komp samo ka ogledalo :D

Windowsi imaju jako veliki market share, Windowsi dolaze iz jedne firme koja daje support, većina vendora ima samo podršku za Windowse, i najbolje tamo radi. Tako da propas Windowsa ne drži vodu, uostalo zar svakome nije cilj da ima out of box iskustvo, a ne kopanje po forumima i sl. Ne kažem da su bez mana, ali daleko su najrasportranjeniji, dolaze s ogromnom podrškom, imaju masu specifičnih programa.

Linux, i ostali *nix sustavi su mi uvik bili za servere, ili za geekove (iako i sam koristim Mint :D).

Prodajem masu laptopa
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice