Prva zakrpa za Windowse 7

poruka: 22
|
čitano: 2.860
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Prva zakrpa za Windowse 7".
17 godina
neaktivan

Bolje nek naprave patch da se Windows 7 uopce moze instalirati!

Prvo  nisam  mogao  instalirat  jer  mi  je  bio  spojen  usb  memory  stick. LOL

Poslije  toga  kad je dosao na Copying stavku, odmah je puko na 0% i nije mogao dalje.

Kad  sam  skuzio  da  iso  treba  bas  na  dvd  sprzit  (a  ne  na  usb  sticku kak sam ja),  onda  je  dosao  do  49%  i  opet  puko.

ALI  -  iako  napise  da  je  sve  ostalo  ko  i  prije,  zeznuo  mi  je  postojecu  instalaciju  XP-a  (htio  sam  dual  boot)!

Cak  vise  niti  ne  mogu  instalirat  frisko  instalirane  XP.  Jednostavno  se  smrze  nakon  POST-a  ("verifying  DMI  pool"  nesto  blabla).

Bootao  sam  preko  X-PE  i  vidio  da  su  mi  fileovi  NTDETECT.COM  i  NTLDR  corrupted,  a  vjerojatno  i  boot  record  sistemske  partice,  a  moguce  i  master  boot  record.

Tolko  o  novim  windowsima.  Slican  problem  sam  imao  i  sa  Vistom,  ali  ipak  ne  tolko  gadan.

Sry  na  malom  OT,  al  morao  sam  to  s  nekim  podijeliti  :)  Mozda  netko  upadne  s korisnim rjesenjem...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Prva zakrpa za Windowse 7
Burs kaže...

Ako ne znaš nekaj napraviti, ne znači da su windowsi loši.Namigiva
17 godina

Pa ja bi osobno rekao da si si sam kriv.

Nevidim preveliki smisao instalirati windowse sa USB sticka jer je čitanje memorije sa istoga relativno sporo i takva instalacija je osuđena na greške i probleme, a pogotovo na sporost. Što se tiče da ti je pukla instalacija sa DVD-a vjerovatno je do tvoga računala, jer ja sam bio stavio na testni period Win7 (tjedan-dva sam ga imao) i nikakvih poteškoća s njime, niti pri instalaciji niti pri driverima i inim budalaštinama. Sve što mi radi na visti radi mi i na sedmici, ali vistu imam original pa se ne srljam prebaciti na win7.

Naime win7 kao i vista imaju drugačije boot recorde od XP-a pa dual boot u biti najbolje radi ako ga sklapaš na fresh instal windowsa. Savjetujem da priočitaš ovaj tutorijal i da si ga složiš na slijedeći način, koji sa sigurnošću mogu reći da radi bez ikakvih poteškoća. Tutorijal je za vistu, ali s obzirom da win7 koristi isti filesystem i način bootanja trebao bi biti primjenjiv i na njega. Ovaj tutorijal je primjenjiv samo ako je XP već instaliran na računalo, a vistu ili win7 instaliraš naknadno.

link

"ne prestajemo se igrati zato što ostarimo, starimo zato što se prestajemo igrati" - Flegma (car)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ja sam instalirao i deinstalirao (formatirao C: disk)  Windows 7 bez ikakvih problema. OS je radio ok, jedino što na HDD napravi malu particiju od 200 MB za MBR!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
nCh! kaže...

Pa ja bi osobno rekao da si si sam kriv.

Nevidim preveliki smisao instalirati windowse sa USB sticka jer je čitanje memorije sa istoga relativno sporo i takva instalacija je osuđena na greške i probleme, a pogotovo na sporost.

link

A od kada je to molim te???? (jedino ako imas USB 1.0 ili 1.1.)
17 godina
neaktivan

Ipak je USB puuuno sporiji od HDD!!!!!

Ne vidim smisao instalacije OS-a na USB ili sa USB-a.

Lijepo se speče ma DVD, instalira na HDD i stvar šljaka bez beda. Toliko.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Bugy kaže...
Burs kaže...

Ako ne znaš nekaj napraviti, ne znači da su windowsi loši.Namigiva
@Bugy:
Ajmo to malo preformulirati: "ako je softver u beta fazi, moguci su potencijalni bugovi"... u mojem slucaju fatalni, i to za cijeli komp. Ovo gore mi zvuci preostro :)
Bio sam spreman rizikovat, jer prvi post na koji sam naletio na netu, je bio bas upravo taj sa nemogucnoscu dual bootanja.
Al da sam barem mogao bootat u w7, vrlo lako se moze osposobit i XP preko bcdedit programa.
Anyway, instaliram windoze od 3.11 verzije, tak da nije u pitanju moja nesposobnost, nego nesposobnost Windows developera i/ili testera.
@nCh!:
usb stick koji posjedujem, sigurno ima bolje read performanse od cd-a (13mb naspram 7mb, a o vremenu pristupa da i ne pricam).
To sto mi je puko install na 49% nije do dvd-a, jer na istom mjestu puca i sa usba isto, a i drugi imaju istih problema, proguglaj malo po netu. Isti problem sam imao i kod instaliranja viste, pa sam morao pokrenut instalaciju iz XP-a, i dovrsiti sve iz true ms dosa. Kazem ti proguglaj malo po netu, svaki drugi/treci beta tester ima problema sa instalacijom w7. To sto je tebi sve isprve proslo, zbilja ti zavidim. Al dosta ljudi ima problema sa instalacijom, i to nema veze sa kompom, dvdom, stickom ili nekim drugim hardverom. Zapravo mozda i ima, al m$ je mogao tu kompatibilnost podici na malo visi nivo. Inace komp mi je brand new sa kvalitetnim komponentama i savrseno podesen i slozen (sklapam kompove vec 10-ak godina), tak da ne bi smjelo biti do toga. Na linku hvala, ali no go. Vecina stvari mi je poznata i tako bih i radio da idem skroz ispocetka. Ali to u ovom slucaju ne namjeravam. Sad mi je glavni cilj osposobit XP bez reinstala ili formata.
17 godina
neaktivan
zokena kaže...

Ipak je USB puuuno sporiji od HDD!!!!!

Ne vidim smisao instalacije OS-a na USB ili sa USB-a.

Lijepo se speče ma DVD, instalira na HDD i stvar šljaka bez beda. Toliko.

1. Nitko ni nije rekao da je usb brzi od hdd...
2. Smisao instaliranja sa usb-a je brzina citanja, usteda jednog dvda i nesto sitno vremena.
3. Istina, tako bi trebalo raditi. Ali - ne radi!
PozZ
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.1.2009 11:54 (Burs).
17 godina

Dobro to se slažem, najbolja solucija je ipak koristit os koji ti radi savršeno. Što se tiče istih poteškoća kod beta verzije, izašle su bete od prekonekoliko release grupa, jednostavno je činjenica da možda nisu sve dostupne bete na netu ispravne, te da ti i dobar dio ostalih "testera" (nismo dobili ipak betu direkt od čiče microsofta nego smo ju nabavili) možda jednostavno imate faličnu verziju. Odi kod nekog drugog i probaj sa istog tog dvda instalirati, ako padne isto na 49% onda znaš da je do verzije koju si nabavio, ako pak prođe install, onda je poteškoća u hardverskoj ne kompatibilnosti dotičnog win7 i komponenti koje si ti ugradio.

Slične poteškoće su bile i sa vistom, ljudi koji su imali najnoviji haj end hardveraj su imali poteškoća sa vistom dok to kod ljudi sa slabijim računalima pak nije bio slučaj, a to je blago rećeno frustrirajuće. Nadam se da će takve i slične poteškoće biti ispravljene do RTM verzije.

"ne prestajemo se igrati zato što ostarimo, starimo zato što se prestajemo igrati" - Flegma (car)
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.1.2009 11:57 (nCh!).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ma nema šanse da isprobavam 7micu kad mi Vista Ultimate 64bit radi perfektno. Kada stigne finalna verzija (naravno isto 64 bitna), onda ću razmislit o prelasku i to ne prije nego stigne neki SP1..

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, EVGA GF-GTX260 Core 216 896MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
nCh! kaže...
Odi kod nekog drugog i probaj sa istog tog dvda instalirati, ako padne isto na 49% onda znaš da je do verzije koju si nabavio, ako pak prođe install, onda je poteškoća u hardverskoj ne kompatibilnosti dotičnog win7 i komponenti koje si ti ugradio.
Da, to cu isto probat, zivo me zanima...
Javim danas/sutra.

16 godina

To možemo očekivati samo od Microsofta, on svako toliko daje zakrpe za svoje proizvode. Izlanuo se

Moj potpis.... :)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ivan M. kaže...

To možemo očekivati samo od Microsofta, on svako toliko daje zakrpe za svoje proizvode. Izlanuo se

I to je kao loše?
17 godina
Ivan M. kaže...

Ja isto ne vidim što bi tu bilo loše, ja jednom tjedno posjetim windows update i nainstaliram sve što je tamo dostupno osim language packova za neke pokemon jezike tamo.
17 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...

Ma nema šanse da isprobavam 7micu kad mi Vista Ultimate 64bit radi perfektno. Kada stigne finalna verzija (naravno isto 64 bitna), onda ću razmislit o prelasku i to ne prije nego stigne neki SP1..

Pa Win 7 će ti doći nešto kao SP3 za Vistu, samo u obliku koji se plaća...
17 godina
Ivan M. kaže...

Kao i od svakog drugog iole ozbiljnog proizvođača softvera.

Ovo je beta, ima bagove by default. Ako i za ostale budu izdavali zakrpe, trebalo bi da do izlaska finalne verzije dobijemo prilično dobru sliku kako Sedmica izgleda, što bi bila odlična stvar.  Osmijeh
17 godina
neaktivan

ja ga imam i sustav je odlican samo kaj nemam zvuka u xfire-u...osim toga nisam niti jedan bug primjetio...sve radi ko po loju

Q6600 @ 3.0 GHZ, 1.39V 2x2 GB Redline Mushkin 1000 mhz (5-5-5@15) Gainward HD 4870 512 MB Western Digital Caviar 640 GB Fortron 650w Spire Fourier IV

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
GeForce kaže...

ja ga imam i sustav je odlican samo kaj nemam zvuka u xfire-u...osim toga nisam niti jedan bug primjetio...sve radi ko po loju

Probaj slusat mp3ce... Kad ostanes bez koje, onda ces znati da je bug... :)
Blago vama kojima radi. Vidite sta sam ja sve spreman zrtvovati za w7 lol
17 godina
neaktivan
Burs kaže...

Ispričavam se ak sam bil pregrub,ali instaliranje viste ili sedmice je dječja igra.Druga je stvar ak ti nije dobro spržen DVD sa windowsima. 
17 godina

pocele su zakrpe,pocele su zakrpeeeeeee   :)   jupiiiiiii

What is the difference between Windows xp and Windows vista? A:Approximate 7 years
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Bugy kaže...
Burs kaže...

Ispričavam se ak sam bil pregrub,ali instaliranje viste ili sedmice je dječja igra.Druga je stvar ak ti nije dobro spržen DVD sa windowsima. 
 Bugy, u pravu si - dječja igra.
Ja sam skinuo batu prek torrenta (isti build koji je sad u distribuciji preko MS), montirao *.iso, iskopirao sve iz image-a u mapu na praznoj particiji i pokrenuo instalaciju iz Win XP pro. Instalacija je trajala nekih pola sata i sav hardver mi je poslije proradil kak treba.
Mala napomena - to sam napravio na laptopu (T400) i sve je prošlo bez problema - instalacija, dual boot radi (Win XP pro i Win 7), XP je u istom stanju kao i prije.
P.S. Naravno, nije preporučljivo takve probe raditi bez backup-a.
17 godina
neaktivan
Burs kaže...
nCh! kaže...
Odi kod nekog drugog i probaj sa istog tog dvda instalirati, ako padne isto na 49% onda znaš da je do verzije koju si nabavio, ako pak prođe install, onda je poteškoća u hardverskoj ne kompatibilnosti dotičnog win7 i komponenti koje si ti ugradio.
Da, to cu isto probat, zivo me zanima...
Javim danas/sutra.

Mission accomplished! :) Otprilike... :)

Ovako... napravio sam backup XP-a (samo sve fileove kopirao na drugi hard preko Reatogo X-PE Rescue-a).
Formatirao C i D disk na full (znaci i boot recorde). Opet isao instalirat W7 (luđak, znam :) i naravno opet pukne, al 3% dalje (na 52%) LOL
Nista... opet formatirao particiju sa W7 da sve bude cisto i zapoceo instalaciju XP (ali samo ga pustio do prvog restarta da prebrise/popravi boot record).
Nakon restarta opet otisao u X-PE i izbirsao sve sa C diska (zapoceta XP instalacija) i vratio onaj backup sa drugog harda.

Jupi! Sve radi ko prije, sve netaknuto...
Tnx ljudi na svim savjetima.

BTW, ima i gorih stvari. Cak i na Visti, nakon koje su imali dosta vremena da poprave bug:

PozZ
Cujemo se kad izađe RTM :)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice