Prostitucija Commodoreovog imena

poruka: 53
|
čitano: 5.590
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Prostitucija Commodoreovog imena".
16 godina
neaktivan

Svidja mi se. Iako ruznog izgleda, vrlo prakticna primjena. Nadam se da ce se i druge tvrtke ugledati na ovo i napraviti nesto ljepse i jace rjesenje.

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Kooboora, ali sve sta si u zadnjoj poruci napisao ti je vec pobijeno u ovom sta si citirao.

Ok, otac ti nevoli gadgete, dalekovidan je i bas specificno zeli citati na udaljenom ekranu. Onda kupi htpc i nema grdosiju u krilu a sva funkcionalnost je ista.

www.dice3d.com - Online portfolio

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Prostitucija novinarske profesije!

Galić k'o Galić: pljuj, pa si valjda dobar novinar.

Čemu ovakav vrijeđalački naslov? Zbog žali što sam nije stigao kupiti pravo na ime Commodore?

Parafrazirat ću: Prostitucija novinarske profesije!

Btw, čak nije spomenuo niti ime modela ovog projekta ("Phoenix"). Doista traljavo.

I, što je sad tu loše, što opravdava vrijeđalački naslov?

"imat će (lošu) integriranu grafiku GMA X3100 ili 4500". OMG.

Da, baš nam treba stalno novi, noviji, najnoviji i još noviji standardi, kako bi distrubuteri mogli vrtit paru,

i plaćat svoje nazovi-novinare glasnogovornike.

Pogledajte kako je tu vijest (originalno) prenio computerworld, odnosno Internet monitor:

http://www.computerworld.com/s/article/9173279/Commodore_64_awakes_from_slumber_with_makeover

http://www.monitor.hr/vijesti/vraca-se-commodore-64/141802/

Bug, nisi mi drag, koliko nisko možeš past?

2 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: Prostitucija Commodoreovog imena
horizon kaže...

Deblje od laptopa, bez ekrana, ali (skoro) nenadogradivo kao laptop

Ne bas prijenosno jer nema ekran ali slabije od smislenog PC-a

Jel ima neko nesto pozitivno za dodat?

Tvoj neprijenosni PC ima ekran?

Nenadogradiv je upravo zato da se KONAČNO postavi konstanta standarda za nekakvu igraću platformu na pravom, ne osakaćenom proprietary kompu poput konzoloida.

Javna je tajna da današnje igre ne iskorišćuju 20% resursa hardwarea koji kupuješ.

Nema ni smisla, jer se igra razvija minimalno 2 godine, a za to vrijeme ti industrija nametne barem 2 nova hardverska "must-have" standarda.

Tautologija druge rečenice nije ni za komentirati. "Smisleni PC"??? OMG.

Zaboravio si pitati za cijenu: Da, zbog integriranih komponenti, biće vjerojatno puno niža od (be)"smislene".

I ne, komp ne treba imati turbo najnoviju grafičku karticu i 48-jezgreni procesor kako bi se na njemu mogao kvalitetno igrati.

16 godina
protjeran

Sve su ovo snobishe gluposti.

Da je Galić napisao WOW, kako je ovo dobra stvar, pola pljuvača bi kao ovce napisala "genijalno", "super"... Ali sado-mazo odnos čobana i stada je u bug-odnošaju čvrsto determiniran.

Uspoređivati Phoenix sa laptopom  su kruške i jabuke. Uspoređuj sa klasičnom "kantom"! Jel' zauzima više mjesta? Ne. Jel' bučniji, više se grije itd? Ne znamo, možemo samo špekulirati, a to je glupo. Možda stvar ima predviđeno vanjsko napajanje/hlađenje, kao originalni C64? Zanimljivo u svakom  slučaju.

A ove stupidne argumentacije sa bežičnom tipkovnicom itd... pa tko ti brani na ovom? Bad ti je što ćeš imati 2. tipkovnice? Ja imam i 2 miša, kad bežični krepa a nemam pune baterije pored, tu je žični. So what?

Glede nadogradsivosti, to je uvijek hendikep, ali kao što sam već naveo u prethodnom postu, PRENADOGRADIVOST (čitaj: konstantno "unaprijeđivanje" standarda s rezultatom nepostojanja standarda) je de facto još gora stvar.

Lako je Galiću to pisati kad od sponzora dobiva stalno nove "gejmerske" komponente free of charge. To što vama ostalima novce izvlači na račun "igara"... to se zove evolucija po Darwinu. Neki ne prolaze.

18 godina
neaktivan

Smiri se, udahni, nitko te nije napao, ako nisi skuzio raspravljamo o razlicitim upotrebama tj. ciljanim kupcima za ovo.

Ok, recimo da je namjena neko lezernije igranje. Zasto je ovo bolje, pa cak i na istoj razini sa klasicnim deskop racunalom istih performansi koje stoji pored tebe a ti imas tipkovnicu na izbor. Jedino ako je osjetno jeftinije, sta cisto sumnjam da ce biti.

I zasto na ovom forumu jako cesto vidim ljude koji su potpuno sigurni da svi ostali koji su ikad kupili komp ili neku komponentu nemogu imat nijedan drugi motiv osim igara.

Ja ne igram. Imam 4 jezgre. 100% su iskoristene. Ja bi ih jos.

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.3.2010 2:48 (horizon).

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

@horizon: Taman da je to sve OK što si napisao, odgovori mi ako možeš: KAKVE TO VEZE IMA S VRIJEĐALAČKIM NASLOVOM?

Ponovno ponavljam: prostitucija novinarske profesije. Elementarna logika ti to nalaže. Dodatno, što se tiče elementarnog profesionalizma:

LIK (GURU-GALIĆ) NIJE NAPISAO KOJE JE PRETPOSTAVLJENO IME PROIZVODA O KOJEM PIŠE ("Phoenix")!

To se ne može nazvati novinarstvom. Ali je (dobro) plaćen - kao novinar!

horizon kaže...
 Zasto je ovo bolje, (...) Jedino ako je osjetno jeftinije, sta cisto sumnjam da ce biti.

Sumnja ti je odličan argument. Ja, recimo, sumnjam da Drago može napisati tekst koji nije infantilno pro-kontra poraliziran.

Što se tiče argumentacije tvojeg zašto, glupo je da moram citirati sam sebe ali eto:

darkborn kaže...
Nenadogradiv je upravo zato da se KONAČNO postavi konstanta standarda

Da ponovim što se tiče cijene:

darkborn kaže...
Da, zbog integriranih komponenti, biće vjerojatno puno niža od (be)"smislene".

Uostalom, pročitaj što sam napisao pa možemo argumentirati.

horizon kaže...

Ja ne igram. Imam 4 jezgre. 100% su iskoristene. Ja bi ih jos.

SmijehROFL

Ja razmišljam. Imam jednu moždanu jezgru. 120% je iskorištena. Ja bi ih još osam.

Za kraj, malo ljepša verzija Phoenixa:

Commodore Phoenix (black variant) Commodore Phoenix (black variant)
Da li vas podsjeća na nešto?
Commodore Amiga 500 Commodore Amiga 500

Amiga - Black mod version Amiga - Black mod version
Amstrad/Scneider CPC464 - samo za usporedbu Amstrad/Scneider CPC464 - samo za usporedbu
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.3.2010 14:59 (darkborn).
18 godina
protjeran

amstrad je ljepshi,al schneider josh ljepshi Cool

zelim,hocu,mogu al neam koga

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Nisam nigdje komentirao naslov, stvarno me nije briga.

Ne vidim zasto je tvoje vjerojatno jace od mojeg sumnjam.

I ne shvacam zadnji komentar, bavim se 3d grafikom i jezgre koristim za renderiranje, sta nevalja s tim?

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

@horizon: Naslov je odredio pristrani stav vas gomilice povodljivaca. Točnije, zaflejm'o vas Galić amaterski neprimjerenim naslovom.

Bilo bi smiješno da nije žalosno: samo, lik i je plaćen da vas voza (Darwin, evolucija, lalala), ali zlo mi je od toga da ne radi svoj posao (informira točnim informacijama).

Bez argumentacije ste počeli pluvati, onako kako vam je guru pripremio teren.

Sad ću ja tebe malo citirati:

"raspravljamo o razlicitim upotrebama tj. ciljanim kupcima za ovo." I friško "bavim se 3d grafikom i jezgre koristim za renderiranje".

Kakve ti imaš f*king potrebe za ovim specifičnim računalom? Profesionalno, 0 (zero). Zašto te Phoenix uopće može interesirati?

Ako te zanima retro računalo, koje A) vabi nostalgiju; B) pokušava povratiti u potrošačkom društvu zaboravljeni koncept all-in-one, hardware-predictible računala,

tvoje zamjerke kako ciljanom segmentu tržišta, tako i samom proizvodu su neprimjerene.

Svodi se na to da ti se Phoenix (vjerojatno) ne sviđa, vjerojatno ni sam nisi razmislio o tome jer to nije nešto što bi te profesionalno zanimalo.

Članak? (hrač? blog?) si  pročitao popušivši propagandno opravdan, ali krajnje nemoralan i činjenično neprimjeren naslov.

Usporedbe, ali i INFORMACIJE RADI (a to je ono čime se Dragec nažalost ne bavi), C64DTV (http://en.wikipedia.org/wiki/C64_Direct-to-TV) je upravo smiješan, preskup i "tržišno neopravdan koncept".

Drago će se, ako već nije, vjerojatno pobluvat po njemu (osim ako mu to kum ne distribuira, onda je druga priča).

C64DTV je rasprodan u sve tri serije, što će reći - pogodio je tržišnu nišu i kao projekt bio itekako opravdan.

Evo ti još jedan, konceptualno dosta sličan projekt:

Open Pandora (http://www.open-pandora.org/). Nema Windoza, ARM procesor, gotovo nenadogradivo... za prosječnog (l)usera - smeće.

Rasprodan je u prvoj seriji unaprijed, a vidjet ćemo kako će se stvar razvijati.

Nažalost, onaj tko npr. u Nokiji N900 vidi samo skup telefon, njemu ni Galić ne može pomoći da počne razmišljati svojom glavom.

Link za razmišljanje: Nokia N900 (pošteno napisan i odrađen članak) BTW, horizon, pročitaj to sa N900 - tu isto možeš raditi sa 3D modeliranjem! Namigiva

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.3.2010 1:23 (darkborn).
16 godina
protjeran
lepi kaže...

ROFL
Misliš li na ljepi Schneider CPC ili još ljepšiji Amstrad Spectrum? Belji se

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.3.2010 1:33 (darkborn).
18 godina
protjeran
darkborn kaže...
lepi kaže...

ROFL
Misliš li na ljepi Schneider CPC ili još ljepšiji Amstrad Spectrum? Belji se

ne,ne,mislim na ljepshi amstrad i josh ljepshi schneider ;P

ja bi takvog sutra odma kupio

da izbace

al velim,taj sa sivim a ne spectrum tipkama :)

16 godina
odjavljen
darkborn kaže...

SmijehROFL

Ja razmišljam. Imam jednu moždanu jezgru. 120% je iskorištena. Ja bi ih još osam.

Za kraj, malo ljepša verzija Phoenixa.

Malo ot ali moram se nadovezati...Prema nekim istraživanjima ljudi koriste 15% mozga pod punim opterećenjem, zbog ne iztraženosti mozga i njegovih mogućnosti.

Primjer da sad izdaju neku procesorr sa 20 ghz, 24 jezgre....

Ali da ima posebnu arhitekturu(o kojoj nema detalja)sa samo nekim djelovima x86. I onda bi ljudi koristili samo malen dio umjesto velikog potencijala...

[URL=http://www.neobux.com/?r=bobica257][IMG=http://images.neobux.com/imagens/banner/?u=bobica257&u3=3732154][/URL]
18 godina
protjeran
bobica257 kaže...
darkborn kaže...

SmijehROFL

Za kraj, malo ljepša verzija Phoenixa.

Malo ot ali moram se nadovezati...Prema nekim istraživanjima ljudi koriste 15% mozga pod punim opterećenjem, zbog ne iztraženosti mozga i njegovih mogućnosti.

Ali da ima posebnu arhitekturu(o kojoj nema detalja)sa samo nekim djelovima x86. I onda bi ljudi koristili samo malen dio umjesto velikog potencijala...

potpuno deplasirano

ljudi koriste 100% svog mozga

samo nikad svih 100% istovremeno,odnosno u jednom trenutku ;)

16 godina
odjavljen

No pa to je i poanta. Pa svi koriste 100% svojih računala samo ne u istom trenutku..

[URL=http://www.neobux.com/?r=bobica257][IMG=http://images.neobux.com/imagens/banner/?u=bobica257&u3=3732154][/URL]

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
bobica257 kaže...

AL' PLAĆAŠ PUNU CIJENU! :)

16 godina
odjavljen

To naravno...

16 godina
protjeran
Da pojasnim: plaćaš punu cijenu za ono što ne koristiš.
I čega ćeš se (kako su do sada stvari stajale) riješiti za par godina i opet biti prisiljen kupiti novo. Što ćeš opet platiti, a (uglavnom) ne koristiti... U happyline-u stvaranja konsumidiota od pučanstva samo oni na vrhu profitiraju. Stoga, novi" (točnije neorenesansni, ili pak post-postmodernistički) koncept vidim kao rješenje vrzinog kola koje - ima smisla. Ovaj je Commodore u tom pogledu prototip. A ako taj koncept zaživi (na radost mnogih), Drago će ostati bez posla. :)
17 godina
neaktivan
Kad ste kod mozga, ljudi koriste cijeli mozak (100 posto), ali ne koriste ni 15 posto mogućnosti mozga.
Slično kao kod hodanja: ti koristiš 100 posto (obje noge), ali ne i 100 posto mogućnosti, a 100 posto mogućnosti koristi npr. Usain Bolt u utrci na 100 metara. :)
Ako ti je netko pomogao, stisni Hvala (ispod potpisa). ///// Od ponedjeljka do petka sam na: m.bug.hr
16 godina
odjavljen

Šef kaže:100 posto mogućnosti koristi npr. Usain Bolt u utrci na 100 metara. :)

Ni onda...

18 godina
protjeran
Šef kaže...
Kad ste kod mozga, ljudi koriste cijeli mozak (100 posto), ali ne koriste ni 15 posto mogućnosti mozga.
Slično kao kod hodanja: ti koristiš 100 posto (obje noge), ali ne i 100 posto mogućnosti, a 100 posto mogućnosti koristi npr. Usain Bolt u utrci na 100 metara. :)

pojasni mi korishtenje 100% mozga,ali samo 15% mogucnosti mozga?

svaki dio mozga ima svoju svrhu i sumnjam da su neki dijelovi ostavshtina proshlosti koji se ne koriste uopce (uostalom,i sam velish da se koristi 100% mozga)

shvati da je mozak skup dijelova nastalih evolucijom,a ne jedan organ koji za jednu funkciju mosh koristit recimo sve

tako da mi je doista nejasno kako to ljudi koriste 15% mogucnosti mozga

ono shto je cinjenica da se svi dijelovi mozga ne koriste istovremeno,ali dijelovi mozga imaju i razlicite funkcije pa nije to niti potrebno

mislim da je stvar ko i kod bolta,trening i neakva predispozicija bash za trcanje gdje je recimo 40-ak % brzi od mene

ali ja ne treniram i ako bi trenirao tako dugo kao i on,bio bi recimo bio ipak neshto manje brzi od mene

17 godina
neaktivan
lepi kaže...
Šef kaže...

pojasni mi korishtenje 100% mozga,ali samo 15% mogucnosti mozga?

svaki dio mozga ima svoju svrhu i sumnjam da su neki dijelovi ostavshtina proshlosti koji se ne koriste uopce (uostalom,i sam velish da se koristi 100% mozga)

shvati da je mozak skup dijelova nastalih evolucijom,a ne jedan organ koji za jednu funkciju mosh koristit recimo sve

tako da mi je doista nejasno kako to ljudi koriste 15% mogucnosti mozga

ono shto je cinjenica da se svi dijelovi mozga ne koriste istovremeno,ali dijelovi mozga imaju i razlicite funkcije pa nije to niti potrebno

mislim da je stvar ko i kod bolta,trening i neakva predispozicija bash za trcanje gdje je recimo 40-ak % brzi od mene

ali ja ne treniram i ako bi trenirao tako dugo kao i on,bio bi recimo bio ipak neshto manje brzi od mene

Pa eto, dao sam ti primjer na šetanju i trčanju (Usainu Boltu).

Ti i kad šetaš i kad trčiš koristiš sve mišiće (dijelove), ali kad šetaš koristiš samo recimo pola mogućnosti, a kad trčiš u punom šprintu koristiš 100% mogućnosti koje možeš i povećavat treniranjem.

Ako ti je netko pomogao, stisni Hvala (ispod potpisa). ///// Od ponedjeljka do petka sam na: m.bug.hr
18 godina
protjeran

al zanimljiv mi je recimo taj tvoj dobitak od cak 567%

dok je bolt od mene brzi recimo 67% (pod uvjetom da mogu istrcat 16 sek na 100)

isto tako,dok svi mishici na nogama imaju veze sa trcanjem,svi dijelovi mozga nemaju blage veze sa razmishljanjem,tak da je i tu deplasirano

hocu reci,da jace ruke,trokut i mishici vrata nece puno dati na brzini

ionako su izmjerili da je brzina posljedica shto jaceg udaranja u podlogu

1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice