Procvat Wi-Fi-a

poruka: 21
|
čitano: 2.800
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Procvat Wi-Fi-a".
16 godina
Procvat Wi-Fi-a

logično ljudi jednostavno vole biti komodni bez zahebancije sa žicama i instalacijom,upališ i radi

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
Moj PC  
7 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
RE: Procvat Wi-Fi-a

Wi-Fi je budućnost i točka.

Još da poraste broj javnih 'hot spot'-ova za slobodni pristup internetu i na konju smo! Belji se

Lijep pozdrav ;)
16 godina
neaktivan
Procvat Wi-Fi-a

Hehehe, da mi je prije bila ta tehnologija, sad ju mos nac gdje hoces..............

The quieter you become, the more you are able to hear...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Dado_ZG78 kaže...

Wi-Fi je budućnost i točka.

Još da poraste broj javnih 'hot spot'-ova za slobodni pristup internetu i na konju smo! Belji se

ma ja hvatam desetak javnih hot spotova i to izvan centra siska :)

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
16 godina
protjeran
blackalbum kaže...

logično ljudi jednostavno vole biti komodni bez zahebancije sa žicama i instalacijom,upališ i radi

Ovo bez zajebancije ne vrijedi za mene..

Dok sam ja svoju naštelio kako treba potrošio sam živaca i živaca...

18 godina
protjeran
blackalbum kaže...

još kad bi tako bilo... jedan dan signal 5 crtica,drugi dan ne može ,1 crtica signal loš... na svim uređajima. a da ne pričam o smartphone-ima. još smo mi daleko. a LTE mreže nitko ne spominje

Z
18 godina
neaktivan

O cemu vi pricate? Ja u kuci imam bezicnu mrezu vec dvije godine i to radi perfektno. Podesis za dvije minute i to je to. Signal stabilan an svim uredjajima ukljucujuci komp, lap, mobitel i mnogi laptopi koji su prosli kroz kucu u medjuvremenu. Na poslu takodje. Postavio msa dosta wifi mreza po kucama i firmama i nikad problema. Naravno izbacite USB stickove iz te price jer je to uglavnom sra.e.

17 godina
protjeran
logic kaže...

O cemu vi pricate? Ja u kuci imam bezicnu mrezu vec dvije godine i to radi perfektno. Podesis za dvije minute i to je to. Signal stabilan an svim uredjajima ukljucujuci komp, lap, mobitel i mnogi laptopi koji su prosli kroz kucu u medjuvremenu. Na poslu takodje. Postavio msa dosta wifi mreza po kucama i firmama i nikad problema. Naravno izbacite USB stickove iz te price jer je to uglavnom sra.e.

s ovim zadnjim se nebi skroz slozio, samo treba paziti koji je chip unutra

ja imam tp-link tl-wn422g sa atheros cipom na jednom kompu i radi odlicno te ima izvrstan prijem, cijelo susjedstvo hvatam sa defaultnom 4db antenom, a kosta oko 130kn

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
Poruka je uređivana zadnji put ned 9.5.2010 20:42 (grimyHR).
16 godina
neaktivan
logic kaže...

ček dok dođe usb 3.0 u uporabu...

Dompa
18 godina
neaktivan

Kakve to veze ima?

18 godina
neaktivan
grimyHR kaže...
logic kaže...

ja imam tp-link tl-wn422g sa atheros cipom na jednom kompu i radi odlicno te ima izvrstan prijem, cijelo susjedstvo hvatam sa defaultnom 4db antenom, a kosta oko 130kn

Rekoh uglavno. I ja sam imao taj i taj je ok. Generalno am zadovoljan sa tp-linkovom opremom. Uglavnom njihovu opremu kupujem i imaju odlican odnos ulozeno/dobijeno. Pricao sam o stickovima bez antene.

18 godina
Procvat Wi-Fi-a

WiFi je generalno loše izveden: od brzine prijenosa koja često varira, do zagušenja jer danas svaki drek ima WiFi pa može raditi super par dana, a par dana ne (netko u susjedstvu uključi neki turbo boost ili idiot kupi karticu od 1000mW i na to spoji antenu od 30dBi. Nitko ne razmišlja o interferenciji i zagušenosti etera. Samo rokaj wlan, wlan, a onda se čude kad im ne radi na 15 metara udaljenosti preko jednog zidića. Zatim problemi sa chipsetima, kombinacije Ralink/Realtek/Atheros/Broadcom/Intel/Prism/ znaju biti vrlooo frustrirajuće, iako se u zadnje vrijeme to malo popravilo. Po kvaliteti i mogućnostima ja bi ih sortirao: Atheros/Intel/Prism/Realtek/Ralink/Broadcom.

Inače, preko wirelessa imam link od 7km i transfer od 5.6MB/s. Radi o A modu, anteni od 30dBi + linux + atheros (što izlazi iz zakonskih okvira jačine signala, ali...).

Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

hehehehehehehe

Bunis se radi drugih a vidi tebe ;)

Jel to na 2,4 GHz ili 5 GHz?

17 godina
odjavljen
grimyHR kaže...

422G me danas jako ugodno iznenadio. Kupio sam dva za jednu lokaciju i išao ih isprobati na drugoj lokaciji gdje koristim Canyon s Ralinkovim chipsetom. Canyon kroz jedan zid manje ponekad kad je lošije volje radi ispod 1Mbit/s (iako signala ima dovoljno), dok TP-link postiže punu brzinu, solidnu kvalitetu signala, uz manji ping. Canyon je kroz taj dodatni zid radio puno veće probleme nego ovako. Sad mi je žao to nisam kupio i trećeg za umiroviti Canyon-a.

Što se tiće zagušenja, jaču karticu je problem nabaviti, a jača antena je jako usmjerena, pa ako nisi ispred antene, nema neki veliki utjecaj. Uz pametno odabiranje kanala može WiFi prilično zagušenje izdržati u uvjetima za koje je namijenjen (unutar kuće/stana).

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.
18 godina
logic kaže...

hehehehehehehe

Bunis se radi drugih a vidi tebe ;)

Jel to na 2,4 GHz ili 5 GHz?

5Ghz, na 2.4Ghz je gužva zbog silnih T-com/Iskon/Shit wireless-a...

18 godina
neaktivan

Pretpostavio sam. Kad se kaze wi fi uglavnom se misli na 2,4 GHz. Na 5 GHz se to zove wimax cini mi se?

18 godina
Procvat Wi-Fi-a

5GHz je a ili n standard...

buzancic mislim da smo oborili tvoj rekord :)

preko 15km preko 100Mbit po sekundi :)

@Logic... da, buzancic puca sa velikom snagom vani, ali ako ima usmjerenu antenu (gridicu, dishicu) onda nije problem jer ne smeta nikom oko sebe, vec samo puca sa linka na link.

Druga stvar su seljaci sa omnicama koji zagade sve zivo oko sebe.

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

A standard evo sad pogledah. NIsam ja nista rekao protiv njega ;)

Lijepo je vidjeti da su i takve stvari mogu jer mozda i meni zatreba ;)

18 godina
Procvat Wi-Fi-a

A pazi, skoro pa jedino ogranicenje ti je opticka vidljivost.

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

A to i jeste problem u urbanim sredinama. I naravno kvalitetna oprema. Meni je smijesno recimo  sto jedan rece da su wireless veze nestabilne pucaju i sta sve ne i to prica o kuci a ne o ovakvim vezama.

18 godina
Procvat Wi-Fi-a

Postoji forum za wireless gdje možeš pitati svakakve bedastoće, a profići odgovaraju :)

http://forum.wifi.hr/

http://www.appoteka.net/ - http://www.zvonimir-buzanic.from.hr/
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice