Procurili Dellovi tableti

poruka: 135
|
čitano: 25.743
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Procurili Dellovi tableti".
16 godina

Ulog u ovakve gadgete, smartphoneove i tablete postao je očito unosan posao pa se mogu probiti svi. Tržište sve više traži mobilne uređaje koji imaju mogućnost poziva, interneta i sl. Iako ovakve naprave mnogim ljudima izgledaju poput nekakva tehnološkog čuda one su zapravo samo lijepo dizajnirane naprave. Tomu ide i u prilog to što većina ljudi procjenjuje neki mobitel po njegovu grafičkom sučelju. Potražnja za laptopima i stolnim računalima otpada jer ljudi trebaju (tj žele) gadget koji mogu gledati još u hodu. Iako siromašni funkcijama oni nude sve što običnom informatički neobrazovanom treba. To su usluge poput: e-mail, uređivanje dokumenata i dr.

Paralelno s rastom potražnje mobilnih uređaja raste i potražnja za baterijama. Tržište još nije prezasićeno mobilnim prenosivim uređajima pa ćemo još ovakvih vijesti viđati. To dokazuje i činjenjica da čak i Microsoft izdaje svoj smartphone. Taj uređaj neće biti prvi po prodaji no Microsoft će profitirati na njemu jer tržište veliko.

No što će biti kada tržište postane zasićeno???

3 1 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: Procurili Dellovi tableti
Onda će apple plasirati novi gadgete,pa će ga svi pokušate kopirati.prije ipad-a na tržištu je bila nekolicina tableta, sada svaki dan imamo sve vise vjesti da je netko napravio tablet.Isto je bilo i sa iPhone-om i s app store-om
16 godina
neaktivan

Što će bit? Ljudi će shvatiti da su uzalud bacili novce na beskorisne tablete, smartphoneove i slične igračkice koje osim svojeg lijepog dizajna nude 100 puta manje mogućnosti od recimo notebookova. Ali kako si sam rekao, to su gluparije za informatički nepismene...

Keep knocking on Devil's door and sooner or later somebody will answer you

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

U svakom slucaju izgleda obecavajuce cim je Andorid OS na tabletu.Cool

...Scooter Tuning is not A Crime!!...

1 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Koje gluposti se daju ovdje pročitati. Tableti su super rješenje: ekran na dodir - direktna komunikacija, brzina i praktičnost u odnosu na prevelike i nezgrapne laptope.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
Moj PC  
7 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Koje gluposti se daju ovdje pročitati. Tableti su super rješenje: ekran na dodir - direktna komunikacija, brzina i praktičnost u odnosu na prevelike i nezgrapne laptope.

Većina notebookova je tek nešto veća od Appleovog iPada. Svi nude puno više mogućnosti. Gluposti? Prvi se malo informiši a onda optužuj druge da pričaju gluposti. I nauči razliku između laptopa i notebooka...

18 godina
protjeran

Tableti bez e-reading moda (PixelQi, Mirasol, Liquavista, etc.. ) su skoro pa potpuno beskroisni ali sa njima su više i nego vrlo vrlo korisni. MeeGo, Android, WebOS, ChromeOS... etc. etc. jooooj.. cure mi sline. Još dobra prilagodba Stantum multitouch sučelja... njam...  XD

Primjer tableta sa Stantum mt tehnologijom:

Sad si zamislite lagani tablet (ispod 650 grama) sa reflektivnom tehnologijom i dugotrajnom baterijom i multitouch rezistivnom tehnologijom.

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.4.2010 17:17 (Mayo).

1 0 hvala 1
18 godina
neaktivan
Cartman kaže...
naxeem kaže...

Većina notebookova je tek nešto veća od Appleovog iPada. Svi nude puno više mogućnosti. Gluposti? Prvi se malo informiši a onda optužuj druge da pričaju gluposti. I nauči razliku između laptopa i notebooka...

Daj ne filozofiraj o "razlici između laptopa i notebooka" jer laptopi onako kako su zamišljeni više ne postoje pa ne postoji ni razlika - sve se svodi na to da se oba pojma koriste kako je kome jednostavnije.

Ne, nije većina "tek nešto veća" jer je iPad težak 0.6kg, a notebook/laptop niti jedan ispod 1.5kg s tim da je čak i najmanji 13.3" Apple MBP 2kg, a većina drugih (Toshibe kao najlakše) oko 1.5kg.

Uz spomenutu težinu, prijenosnici (taj ti se izraz više sviđa?) su nezgrapni zbog odvojenog ekrana, posebne tipkovnice, touchpada, baterije, prevelikih komponenti i sl. dok je tablet poput iPada vrlo praktičan, velik tek toliko da sadrži ekran i samim dizajnom i načinom upotrebe izrazito upotrebljiv - brži i efikasniji za svoju namjenu od bilo koje alternative.

Ne, na tabletu ne možeš igrati najnoviji Crysis, nije baš ugodan ni za duže pisanje, a ni rekodiranje filmova, ali to nije ni namjena tableta. Ne postoji uređaj s kojim je jednostavnije otići na net, pogledati mail ili pogledati film, a to je 80% potreba 80% ljudi.

Inače, ja se informiram, a ne informišem.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
Poruka je uređivana zadnji put ned 18.4.2010 17:15 (naxeem).
17 godina
neaktivan
Cartman kaže...

Što će bit? Ljudi će shvatiti da su uzalud bacili novce na beskorisne tablete, smartphoneove i slične igračkice koje osim svojeg lijepog dizajna nude 100 puta manje mogućnosti od recimo notebookova. Ali kako si sam rekao, to su gluparije za informatički nepismene...

ali informatički nepismena osoba neće iskoristiti smartphone kako bi trebala

16 godina
neaktivan
naxeem kaže...
Cartman kaže...
naxeem kaže...

Daj ne filozofiraj o "razlici između laptopa i notebooka" jer laptopi onako kako su zamišljeni više ne postoje pa ne postoji ni razlika - sve se svodi na to da se oba pojma koriste kako je kome jednostavnije.

Ne, nije većina "tek nešto veća" jer je iPad težak 0.6kg, a notebook/laptop niti jedan ispod 1.5kg s tim da je čak i najmanji 13.3" Apple MBP 2kg, a većina drugih (Toshibe kao najlakše) oko 1.5kg.

Uz spomenutu težinu, prijenosnici (taj ti se izraz više sviđa?) su nezgrapni zbog odvojenog ekrana, posebne tipkovnice, touchpada, baterije, prevelikih komponenti i sl. dok je tablet poput iPada vrlo praktičan, velik tek toliko da sadrži ekran i samim dizajnom i načinom upotrebe izrazito upotrebljiv - brži i efikasniji za svoju namjenu od bilo koje alternative.

Ne, na tabletu ne možeš igrati najnoviji Crysis, nije baš ugodan ni za duže pisanje, a ni rekodiranje filmova, ali to nije ni namjena tableta. Ne postoji uređaj s kojim je jednostavnije otići na net, pogledati mail ili pogledati film, a to je 80% potreba 80% ljudi.

Inače, ja se informiram, a ne informišem.

Prvo, hvala na satu Hrvatskoga jezika. Drugo, malo se bolje informiraj, jer očito da nemaš pojma o čem pričaš. Ako misliš da su laptop (prijenosnik) i notebook isto onda je iPad stvarno za tebe jer spadaš u onih 80%. Evo ti, pa si malo pogledaj:

iPad = 0,73kg; 242mm x 189mm x 13mm

Asus Notebook = 1.14kg; 262mm x 180mm x 26mm

17 godina
protjeran
Toni93 kaže...
Onda će apple plasirati novi gadgete,pa će ga svi pokušate kopirati.prije ipad-a na tržištu je bila nekolicina tableta, sada svaki dan imamo sve vise vjesti da je netko napravio tablet.Isto je bilo i sa iPhone-om i s app store-om

nekolicina???? evo ti samo nekoliko najpopularnijih

http://en.wikipedia.org/wiki/Tablet_PC#Popular_models

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
16 godina
Mikovic_xD kaže...
Cartman kaže...

ali informatički nepismena osoba neće iskoristiti smartphone kako bi trebala

Previše je takvih. Npr. Ljudi misle da poznaju rad na računalu kad imaju ECDL cetifikat. ECDL je premal. Većina onih što polože ECDL neznaju ni da postoje drugi OS-ovi osim windowsa, ne znaju ni što je registry ili cmd.

Takvi su ljudi koji kupuju iPadove i sl. Za njih je čudo ono što ima lijep dizajn. Ipak njima netreba više od e-maila i sl. Neće oni sad tu pisat programe u javi ili c++. Zato su oni laka meta za proizvođače.

18 godina

Stvarno ga trabunjate da je to pre strasno...

Znaci covjek treba uredjat za net i mail a ne za kuckanje koda i on je odmah laka meta za proizvodjace i informaticki nepismen jer bira laksi, jednostavniji i prakticniji ipad a ne netbook?!

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kant kaže...

Stvarno ga trabunjate da je to pre strasno...

Znaci covjek treba uredjat za net i mail a ne za kuckanje koda i on je odmah laka meta za proizvodjace i informaticki nepismen jer bira laksi, jednostavniji i prakticniji ipad a ne netbook?!

poanta je bila u smartphoneu a ne u tabletu, ali ok

18 godina

Ma poanta je u tome da ponekad zelim lec na kauc/krevet i procitat Vecernji list na netu...

I za to trenutno nema prakticnije stvari od ipada...

I to nema veze koliko je tko bogat/informaticki pismen/pomodan...

Jednostavno je stvar prakticnija od bilo cega drugog na trzistu...

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.4.2010 17:50 (Kant).
Moj PC  
7 4 hvala 0
16 godina
protjeran
@kant
upravo tako! Al neki to ne mogu shvatit. A i ja ne bi citao vecernjak ;)
18 godina
protjeran
Cartman kaže...

Braco, prvo se ti informiraj i ne mijesaj netbook i notebook, jer EEE serija su netbook racunala.

I DONT NEED SEX, THE GOVERNMENT FU*KS ME EVERY DAY
18 godina
neaktivan

Činjenica je da se informatika kreće ka mobilnosti, danas su to možda tableti koji su napravljeni samo za osnovne funkcije poput surfanja webom, čitanja knjiga i gledanje filmova i fotki, a sutra će to biti računalo jače od ovog kojeg imate na stolu s kojim ćete komunicirati pokretima očiju preko OSD-a na naočalama i laserskim tipkovnicama.

To je neminovna budućnost, a oni koji govore da su tableti glupost podsjećaju me na Billa Gatesa koji je rekao da je internet prolazna stvar.

Inače, tableti su se prvo počeli koristiti baš za posao a koristili su ih tehničari koji bi pomoću njih testirali ispravnost raznih komponenata na terenu. Nisam ja izmislio nego sam čitao u BUG-u i to davno. A kako čitam i reakcije na iPad, vidim da su i liječnici oduševljenji njime (ili bolje reći tabletima uopće) jer im olakšavaju rad, naročito na terenu.

Moj PC  
2 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Cartman kaže...
 Prvo, hvala na satu Hrvatskoga jezika. Drugo, malo se bolje informiraj, jer očito da nemaš pojma o čem pričaš. Ako misliš da su laptop (prijenosnik) i notebook isto onda je iPad stvarno za tebe jer spadaš u onih 80%. Evo ti, pa si malo pogledaj:

Opet ti filozofiraš o nebitnim stvarima. Baš si Cartman.

Dakle, iPad je težak 1.5lbs, a to je 0.68kg. Čak i da jest neki netbook težak 1.2kg, to je još uvijek otprilike duplo od iPada tj. tableta.

Inače, ne postoji niti jedan razlog zašto bi koristio netbook ili notebook/laptop za sve ove stvari koje su spomenute. Uostalom, ni meni u pokretu većinu vremena ne treba više od maila jer na sastanku trebam pregledati PDF, pristup Internetu i mail. Tu priča završava za sve osim igranja i rada.

16 godina
protjeran
Igranje i rad na netbooku? Not!
Surfanje na kaucu s netbookom - mazohizam zbog touchpada.
Istina da moze vise toga od ipada al ono sta ipad moze radi puuuno bolje od netbooka.
16 godina
neaktivan

Sam si naveo nezgrapnost kao jednu od mana notebooka, a sad kažeš da su to nebitne stvari. 0,68 kg bez 3 G-a, 0.73kg sa 3 G-om.

Što se tiče Asusovog EEE PC, njega sam uzeo za primjer jer mi je prvi pao napamet.

Evo ti Sonyjev od 0.72kg, što ga čini jednako teškim kao i iPad. Naravno, u mogućnosti je uraditi mnogo više stvari nego iPad, ali to je valjda nebitno.

0 2 hvala 0
18 godina

Potpuno je nebitno...

Kao sto je nebitno vlasniku Ferrarija sto terenac moze vozit i po cesti ali i po makadanu, sumi, mocvari...

16 godina

Tableti su praktični i jednostavni. No mi moramo za tu jednostavnost i praktičnost dati min 500 USD što je ipak preskupo za neki gadget za zabavu koji osim toga nema nikakve namjene.

1 1 hvala 0
18 godina
naxeem kaže...
... Ne postoji uređaj s kojim je jednostavnije otići na net, pogledati mail ili pogledati film, a to je 80% potreba 80% ljudi.

Ovo (podebljano) mi nije jasno. Zašto se ističe prednost iPad-a kao platforma za gledanje filmova? Meni se ne čini nimalo prikladan za to jer:

- moraš ga držati jednom rukom,

- omjer stranica ekarana mu je 4:3 (ako se dobro sjećam, davno sam pročitao specifikacije),

- ekran nije dovoljno velik za pravo guštanje (pogotovo za društvo i pogotovo bez jednostavne mogućnosti spajanja na vanjski ekran) niti dovoljno malen da bi uređaj bio dovoljno portabilan.

Sa netom se slažem, mail je malo drugačija priča (obično traži reply, iako za samu provjeru je OK, ali mi se čini da je smartphone ipak zgodniji za to). Uglavnom, sve se nekako svodi na net, i to u trenucima neobaveznog korištenja - ako nešto radim na računalu, puno mi je jednostavnije upaliti browser i tipkati po pravoj tipkovnici i većem ekranu, nego gađati onscreen tipke. A za tu namjenu (odlazak na net) mu je cijena malo hmmmm... No dobro, to je sad već potpuno osobna stvar.

Najbolje čega se sam mogu sjetiti bi bio nekakav hardversko/softverski dodatak u obliku kvalitetnog mikrofona, te softvera koji prepoznaje glas, pa ti automatski s predavanja ubacuje sadržaj u iPad (a može i paralelno snimati audio zapis, za lakše kasnije preslušavanje i možda potrebne korekcije). U tom smislu bi to možda mogla biti revolucionarna stvarčica, ma koliko usko ciljana, čini mi se čak i nezamjenjiva za takvu jednu svrhu. Do izmišljanja neke stvarno korisne primjene neizvedive bez uređaja ovakvog formata, iPad (zapravo bilo koji tablet, uključujući i ovaj DELLov) je samo (pre)skupa igračka.

Gledam te!
18 godina
captain_soap_McTawish kaže...

Tableti su praktični i jednostavni. No mi moramo za tu jednostavnost i praktičnost dati min 500 USD što je ipak preskupo za neki gadget za zabavu koji osim toga nema nikakve namjene.

Kako nema namjene?!

Pa i zabava je odlicna namjena...

nebi htio da se u zivotu ne zabavljam....

16 godina
Kant kaže...
captain_soap_McTawish kaže...

Kako nema namjene?!

Pa i zabava je odlicna namjena...

nebi htio da se u zivotu ne zabavljam....

Samo što je ta zabava malo preskupa. Za istu cijenu možeš dobiti nešto korisno + zabava.

16 godina
neaktivan
Kant kaže...

Ma poanta je u tome da ponekad zelim lec na kauc/krevet i procitat Vecernji list na netu...

da, i ta dodatna prakticnost vrijedi 500 dolara ?

a za igranje igre onda uzmes core2duo desktop pc sa bijesnom grafickom, za profi rad uzmes core i7 i quadro grafiku, za programiranje ili ozbiljniji rad na putu uzmes laptop, i uz sve to jos neki smartphone kad je iPad prevelik ?

istu stvar mozes sa laptopom uradit, samo sto je pola kile tezi i trajat ce 10-15 sekundi vise da se upali i otvori stranicu..

ako racunar i onako koristis samo za internet, ne zanimaju te nit zahtjevne igre nit ozbiljni programi, uzmi sebi dektop pc sa slabom grafikom, velkim monitorom bla bla, i za usput iPad..

ali ako se imalo bavis drugim stvarima i znas cijenit 500 dolara, ulozit ces ih u laptop..

osim ako si bogati amer i mozes bacit 500 doalara na stvar koja ne moze nista sto laptop ne moze, ali kosta ko laptop..

18 godina
Cartman kaže...

Sam si naveo nezgrapnost kao jednu od mana notebooka, a sad kažeš da su to nebitne stvari. 0,68 kg bez 3 G-a, 0.73kg sa 3 G-om.

Što se tiče Asusovog EEE PC, njega sam uzeo za primjer jer mi je prvi pao napamet.

Evo ti Sonyjev od 0.72kg, što ga čini jednako teškim kao i iPad. Naravno, u mogućnosti je uraditi mnogo više stvari nego iPad, ali to je valjda nebitno.

I trajanje baterije od 3,5 sati... Ma ovakve usporedbe su kruške i jabuke, ne možeš to tako gledati; tableti imaju publiku (to uopće nije upitno) i ta publika su najmanje profesionalci, što je vidljivo po svim njegovoim karakteristikama.

Gledam te!
18 godina
ismar89 kaže...
Kant kaže...

da, i ta dodatna prakticnost vrijedi 500 dolara ?

a za igranje igre onda uzmes core2duo desktop pc sa bijesnom grafickom, za profi rad uzmes core i7 i quadro grafiku, za programiranje ili ozbiljniji rad na putu uzmes laptop, i uz sve to jos neki smartphone kad je iPad prevelik ?

istu stvar mozes sa laptopom uradit, samo sto je pola kile tezi i trajat ce 10-15 sekundi vise da se upali i otvori stranicu..

ako racunar i onako koristis samo za internet, ne zanimaju te nit zahtjevne igre nit ozbiljni programi, uzmi sebi dektop pc sa slabom grafikom, velkim monitorom bla bla, i za usput iPad..

ali ako se imalo bavis drugim stvarima i znas cijenit 500 dolara, ulozit ces ih u laptop..

osim ako si bogati amer i mozes bacit 500 doalara na stvar koja ne moze nista sto laptop ne moze, ali kosta ko laptop..

Kompliciras...

Ako si ga ne mozes priustit neces ga kupit pa ces koristit ono sto imas ili mozes si priustit...

Vrlo jednostavno

17 godina
protjeran
Veliki Brat kaže...
naxeem kaže...
... Ne postoji uređaj s kojim je jednostavnije otići na net, pogledati mail ili pogledati film, a to je 80% potreba 80% ljudi.

Ovo (podebljano) mi nije jasno. Zašto se ističe prednost iPad-a kao platforma za gledanje filmova? Meni se ne čini nimalo prikladan za to jer:

- moraš ga držati jednom rukom,

- omjer stranica ekarana mu je 4:3 (ako se dobro sjećam, davno sam pročitao specifikacije),

- ekran nije dovoljno velik za pravo guštanje (pogotovo za društvo i pogotovo bez jednostavne mogućnosti spajanja na vanjski ekran) niti dovoljno malen da bi uređaj bio dovoljno portabilan.

a da ne govorimo o broju podrzanih formata, koliko sam vidio po netu, ne podrzava divx, a da ne govorimo o matroski

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice