Problemi s isporukama ekrana za iPhone 4

poruka: 23
|
čitano: 5.697
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Problemi s isporukama ekrana za iPhone 4".
17 godina

Mislim da je na djelu samo dobar Apple marketing. Nikakava nestašica.

13 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Problemi s isporukama ekrana za iPhone 4
Molim lijepo, odkad to ipad ima retina display? Ima jedino ekran s ips matricom..
17 godina
odjavljen
marko009 kaže...
Molim lijepo, odkad to ipad ima retina display? Ima jedino ekran s ips matricom..

Khm: "Naime, novi iPhone koristi LCD ekran iznimno visoke razlučivosti (960 x 640) nazvan Retina temeljen na tehnologiji In Plane Switching (IPS) koje za Apple proizvodi LG Electronics. Ekrane temeljene na istoj tehnologiji LG proizvodi i za iPad"

Da li ti iz ovog zaključuješ da iPad ima Retina ekran ili ekran temeljen na IPS tehnologiji?

Heart: _/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_ Brain: __________________________
17 godina
neaktivan

Pa taj retina display kako ga zovu u Apple-u je usvari IPS samo sto ima vise nit-ova po incu. Nema on nista specijalno, amo sto je Steva mora da mu izmilsi ime da svi misle kako je on otkrio novi ekran, nikad bolji....

---------- markantz
15 godina
neaktivan
MrBlc kaže...
marko009 kaže...

Khm: "Naime, novi iPhone koristi LCD ekran iznimno visoke razlučivosti (960 x 640) nazvan Retina temeljen na tehnologiji In Plane Switching (IPS) koje za Apple proizvodi LG Electronics. Ekrane temeljene na istoj tehnologiji LG proizvodi i za iPad"

Da li ti iz ovog zaključuješ da iPad ima Retina ekran ili ekran temeljen na IPS tehnologiji?

i zaboravio si samsung-ove ekrane za ipad,mada u manjoj kolićini,ali vrijedi ih spomenutiNamigiva

bio je prije članak o ekranima za ipad

17 godina

Ovo je cisti marketing jer ce ekipa sada skociti predbiljeziti iPhone kako nebi ostali zbog njega zbog "nestasice ekrana"

I'm going woo woo

3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Hm. Nisam ni znao da i ja imam retina display. I to vec 3 godine ;)

:)
17 godina

Retina i IPS nisu iste matrice. Retina ima dosta gusce pixele.

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kakve veze ima gustoca pixela sa vrstom matrice?
17 godina
neaktivan
markantz kaže...

Pa taj retina display kako ga zovu u Apple-u je usvari IPS samo sto ima vise nit-ova po incu. Nema on nista specijalno, amo sto je Steva mora da mu izmilsi ime da svi misle kako je on otkrio novi ekran, nikad bolji....

A što bi trebao imati specijalno. Reklamiraju ga kao ISP LCD sa velikom gustoćom pixela po inču i smanjenim razmakom između matrice i stakla. To i jest. Retina je obično marketinško ime kao i IPS, samo što je ovo recimo zanimljivije ... Što se nestašice tiče, ona je sasvim moguća obzirom da će samo u prvom tjednu prodaje otići 2 - 3 milijuna komada. Već su europski operateri poput O2 u UK najavili da će isporuke biti jako ograničene jer je jednostavno nemoguće proizvesti toliko komada kolika je tenutna potražnja.

A.
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.6.2010 18:58 (artfull).
17 godina
neaktivan

Vec su pomjerili datum isporuke na 14.07. (http://store.apple.com/us/browse/home/shop_iphone/family/iphone)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ljudi šta mislite kolika će cijena biti na njuškalu i ebayu.

Ako je kao 3gs onda oko 2000 kn :D. Iako baš nevjerujem da će biti tako niska cijena mmogu se nadati bar :D

In the eyes of a ranger, The unsuspected stranger
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

4 k kuna

16 godina

misliš tako puno!! Onda ću ipak uzet 3gs

3gs ima novi već od 1900 kn :D

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.6.2010 21:08 (Kill Frenzy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ove gluposti s nestasicom i prenapuhanom potraznjom ce mu dici cijene u nebesa.. pogledaj samo slucaj s ipadom

16 godina

I to što kažeš ali do zime će mu bar malo past cijena :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
marko009 kaže...

ove gluposti s nestasicom i prenapuhanom potraznjom ce mu dici cijene u nebesa.. pogledaj samo slucaj s ipadom

Kad je to iPadu skočila cijena?

15 godina
neaktivan
Kill Frenzy kaže...

misliš tako puno!! Onda ću ipak uzet 3gs

3gs ima novi već od 1900 kn :D

Kill Frenzy kaže...

I to što kažeš ali do zime će mu bar malo past cijena :D

3GS bi trebao biti još jeftiniji jer će sada biti samo 8GB verzija.

Što se tiče padanja cijene, na to neračunaj. iPhoneu pada cijena samo dolaskom novog modela i nikako drugačije.

17 godina
logic kaže...

Samo kazem da tvoj IPS i appleov IPS imaju istu tehnologiju matrice, ali retina (ovo me svaki put asocira na nesto retardirano) ima dosta guscu matricu. Kuis :)

I'm going woo woo
15 godina
neaktivan

Imam nekakvih ekrana od TV, pa ako bi im mogli koristiti da im posaljem.......Bogataš

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...
logic kaže...

Samo kazem da tvoj IPS i appleov IPS imaju istu tehnologiju matrice, ali retina (ovo me svaki put asocira na nesto retardirano) ima dosta guscu matricu. Kuis :)

Ne kuzim. To je cisto marketinsko ime. Po toj logici svaka rezolucija bi imala posebno ime. Recimo TN sa 1680x1050 bi se zvala darinka a IPS sa istom rezolucijom Radinka a IPS sa ful HD rezolucijom Jadranka ;)

17 godina

A nije to bas tako :)

Ako na ektran od 10'' uguras 1 milijun piksela, ili na istu velicinu ekrana uguras 5milijuna piksela nije isto.

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Stvar usavrsenosti proizvodnog procesa. Ali sve je to vec poznata tehnologija. Nista revolucionarno. Samo evolucija vec posotojeceg. Da se razumijemo mislim da je to sjajan ekran i mogu zamisliti kako to fenomenalno izgleda jer vidim kako odlicno izgleda ekran na X10.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice