Mislim da je na djelu samo dobar Apple marketing. Nikakava nestašica.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Khm: "Naime, novi iPhone koristi LCD ekran iznimno visoke razlučivosti (960 x 640) nazvan Retina temeljen na tehnologiji In Plane Switching (IPS) koje za Apple proizvodi LG Electronics. Ekrane temeljene na istoj tehnologiji LG proizvodi i za iPad"
Da li ti iz ovog zaključuješ da iPad ima Retina ekran ili ekran temeljen na IPS tehnologiji?
Pa taj retina display kako ga zovu u Apple-u je usvari IPS samo sto ima vise nit-ova po incu. Nema on nista specijalno, amo sto je Steva mora da mu izmilsi ime da svi misle kako je on otkrio novi ekran, nikad bolji....
Khm: "Naime, novi iPhone koristi LCD ekran iznimno visoke razlučivosti (960 x 640) nazvan Retina temeljen na tehnologiji In Plane Switching (IPS) koje za Apple proizvodi LG Electronics. Ekrane temeljene na istoj tehnologiji LG proizvodi i za iPad"
Da li ti iz ovog zaključuješ da iPad ima Retina ekran ili ekran temeljen na IPS tehnologiji?
i zaboravio si samsung-ove ekrane za ipad,mada u manjoj kolićini,ali vrijedi ih spomenuti
bio je prije članak o ekranima za ipad
Ovo je cisti marketing jer ce ekipa sada skociti predbiljeziti iPhone kako nebi ostali zbog njega zbog "nestasice ekrana"
Hm. Nisam ni znao da i ja imam retina display. I to vec 3 godine ;)
Retina i IPS nisu iste matrice. Retina ima dosta gusce pixele.

Pa taj retina display kako ga zovu u Apple-u je usvari IPS samo sto ima vise nit-ova po incu. Nema on nista specijalno, amo sto je Steva mora da mu izmilsi ime da svi misle kako je on otkrio novi ekran, nikad bolji....
A što bi trebao imati specijalno. Reklamiraju ga kao ISP LCD sa velikom gustoćom pixela po inču i smanjenim razmakom između matrice i stakla. To i jest. Retina je obično marketinško ime kao i IPS, samo što je ovo recimo zanimljivije ... Što se nestašice tiče, ona je sasvim moguća obzirom da će samo u prvom tjednu prodaje otići 2 - 3 milijuna komada. Već su europski operateri poput O2 u UK najavili da će isporuke biti jako ograničene jer je jednostavno nemoguće proizvesti toliko komada kolika je tenutna potražnja.
Vec su pomjerili datum isporuke na 14.07. (http://store.apple.com/us/browse/home/shop_iphone/family/iphone)
Ljudi šta mislite kolika će cijena biti na njuškalu i ebayu.
Ako je kao 3gs onda oko 2000 kn :D. Iako baš nevjerujem da će biti tako niska cijena mmogu se nadati bar :D
4 k kuna
misliš tako puno!! Onda ću ipak uzet 3gs
3gs ima novi već od 1900 kn :D
ove gluposti s nestasicom i prenapuhanom potraznjom ce mu dici cijene u nebesa.. pogledaj samo slucaj s ipadom
I to što kažeš ali do zime će mu bar malo past cijena :D
ove gluposti s nestasicom i prenapuhanom potraznjom ce mu dici cijene u nebesa.. pogledaj samo slucaj s ipadom
Kad je to iPadu skočila cijena?
misliš tako puno!! Onda ću ipak uzet 3gs
3gs ima novi već od 1900 kn :D
I to što kažeš ali do zime će mu bar malo past cijena :D
3GS bi trebao biti još jeftiniji jer će sada biti samo 8GB verzija.
Što se tiče padanja cijene, na to neračunaj. iPhoneu pada cijena samo dolaskom novog modela i nikako drugačije.
Samo kazem da tvoj IPS i appleov IPS imaju istu tehnologiju matrice, ali retina (ovo me svaki put asocira na nesto retardirano) ima dosta guscu matricu. Kuis :)
Imam nekakvih ekrana od TV, pa ako bi im mogli koristiti da im posaljem.......
Samo kazem da tvoj IPS i appleov IPS imaju istu tehnologiju matrice, ali retina (ovo me svaki put asocira na nesto retardirano) ima dosta guscu matricu. Kuis :)
Ne kuzim. To je cisto marketinsko ime. Po toj logici svaka rezolucija bi imala posebno ime. Recimo TN sa 1680x1050 bi se zvala darinka a IPS sa istom rezolucijom Radinka a IPS sa ful HD rezolucijom Jadranka ;)
A nije to bas tako :)
Ako na ektran od 10'' uguras 1 milijun piksela, ili na istu velicinu ekrana uguras 5milijuna piksela nije isto.
Stvar usavrsenosti proizvodnog procesa. Ali sve je to vec poznata tehnologija. Nista revolucionarno. Samo evolucija vec posotojeceg. Da se razumijemo mislim da je to sjajan ekran i mogu zamisliti kako to fenomenalno izgleda jer vidim kako odlicno izgleda ekran na X10.