Osobno sam misljenja da osobe koje neznaju uci u BIOS/UEFI, boot meni Windows-a bez obzira na vremensko ogranicenje i netrebaju da budu tamo.
Windows-s jos od XP (na xp bas i nije radio najbolje ali na Vista/Win7 radi odlicno) imaju ugradjen pametni boot tj. gdje "vide" dali je OS ugasen bez problema te da korisniku alternativno nacin za boot/repair OS-a.
Citam postove i imam osjecaj da sam se vratio 10godina unatrag. Tehnologija u BIOS-u i OS su toliko napredovale da stvari/problemi koje pojedini ovdje navode su bile zastarile i prije 10godina. OK, znam nemozemo svi imati najnoviji kompjuter ali zar se jos koriste racunala in 2000. ??? I ako ih koristite zasto komentirati na vijest o Win8 kad nemozete ni XP natjerati na tim racunalima da radi glatko?
Na svjetu je 7 milijardi ljudi od kojih jedna cetvrtina umire od gladi, globalna kriza trese svijet, velesile propadaju, prijetnja nuklearnim ratom nikad nije bila veca od kraja Hladnog rata itd., a mi se bavimo kriticno vaznim problemom prebrzog dizanja Windows 8 sustava u idealnim uvjetima.
Jesu li ljudi tolike ovce da vec skoro 20 god. traze sto brze dizanje sustava, trenutno ako je moguce, i prigovaraju sto je sporo a sada kad su dobili sto su trazili kukaju da je prebrzo? Zar je moguce da se rijeci trose na ovakve stvari?