Problem – prebrzo dizanje Windowsa 8

poruka: 40
|
čitano: 11.816
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Problem – prebrzo dizanje Windowsa 8".
18 godina
neaktivan

Osobno sam misljenja da osobe koje neznaju uci u BIOS/UEFI, boot meni Windows-a bez obzira na vremensko ogranicenje i netrebaju da budu tamo.

Windows-s jos od XP (na xp bas i nije radio najbolje ali na Vista/Win7 radi odlicno) imaju ugradjen pametni boot tj. gdje "vide" dali je OS ugasen bez problema te da korisniku alternativno nacin za boot/repair OS-a.

Citam postove i imam osjecaj da sam se vratio 10godina unatrag. Tehnologija u BIOS-u i OS su toliko napredovale da stvari/problemi koje pojedini ovdje navode su bile zastarile i prije 10godina. OK, znam nemozemo svi imati najnoviji kompjuter ali zar se jos koriste racunala in 2000. ??? I ako ih koristite zasto komentirati na vijest o Win8 kad nemozete ni XP natjerati na tim racunalima da radi glatko?

Na svjetu je 7 milijardi ljudi od kojih jedna cetvrtina umire od gladi, globalna kriza trese svijet, velesile propadaju, prijetnja nuklearnim ratom nikad nije bila veca od kraja Hladnog rata itd., a mi se bavimo kriticno vaznim problemom prebrzog dizanja Windows 8 sustava u idealnim uvjetima.

Jesu li ljudi tolike ovce da vec skoro 20 god. traze sto brze dizanje sustava, trenutno ako je moguce, i prigovaraju sto je sporo a sada kad su dobili sto su trazili kukaju da je prebrzo? Zar je moguce da se rijeci trose na ovakve stvari?

1 1 hvala 0
18 godina
Re: Problem – prebrzo dizanje Windowsa 8
BlueMax kaže...

A ako ne mozes uci u windowse onda nosis komp na servis?

Ako ne mozes uc u windowse onda automatski ulazi u boot mode.

Nisam bas u toku sa UEFI novotarijama, ali sto ako se dogodi sljedeci scenarij?

- netko (slucajno ili namjerno) na disku u MBR upise "while(1){}" ?

- racunalo je konfigurirano da se prvo dize sa diska, procita kod iz MBR-a i zaglavi se u beskonacnoj petlji. Kod normalnog sustava bi otisao u BIOS, postavio dizanje sa USB-a/DVD-a, i ponovno pokrenuo instalaciju, a sto ovako?

Those damn scientist people have been promising global warming for years now. But when I go outside it's still very cold. I want the global warming like they promised NOW! I hate being cold...
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.5.2012 7:40 (SupremeCommander).
15 godina

Pitah i u onoj drugoj temi, kakva je situacija sa gašenjem? Neki su možda mislili da se šalim. Zanima me kakva je situacija po tom pitanju, posebno nakon Win updatea, na 7 to ponekad zna potrajati.

Ako se brzo diže i brzo spušta, Microsoft je napokon opravdao ime.

Freedom is just another word for nothing left to loose ...

0 0 hvala 0
17 godina

Čim sam pročitao početak članka odmah mi je na pamet palo isto rješenje -- odabir podizanja boot moda ili samog biosa pri sljedećem podizanju sustava što nije nikakav problem ako se radi o dizanju od <10 sekundi ....

Koji je to onda problem da bi uopće zahtjevao članak, ako je tako lako i bezbolno rješiv?

A što se tiče zaštite od MBR prčkanja onda ionako mora postojati i sad.

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.5.2012 8:14 (Latz).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
SupremeCommander kaže...
BlueMax kaže...

A ako ne mozes uci u windowse onda nosis komp na servis?

Ako ne mozes uc u windowse onda automatski ulazi u boot mode.

Nisam bas u toku sa UEFI novotarijama, ali sto ako se dogodi sljedeci scenarij?

- netko (slucajno ili namjerno) na disku u MBR upise "while(1){}" ?

- racunalo je konfigurirano da se prvo dize sa diska, procita kod iz MBR-a i zaglavi se u beskonacnoj petlji. Kod normalnog sustava bi otisao u BIOS, postavio dizanje sa USB-a/DVD-a, i ponovno pokrenuo instalaciju, a sto ovako?

Za takve slucajeve sam vec ranije napisao da treba imati fizicku tipku (najbolje onu malu koja se pritiska vrhom olovke da nestrucni ljudi ne bi zavrsili tamo gdje im nije mjesto). To je sto se tice novih laptopa i tableta. Na postojecim desktop racunalima bi za direktan ulaz u BIOS koristio tipku "reset" koja je danas prisutna na svim kucistima a najcesce ne sluzi nicemu. Znaci ako je softverski restart onda slijedi normalan boot windowsa a ako je hardverski onda BIOS.

18 godina
Ima koja maticna za i5 sa UEFI?
14 godina
neaktivan

Skoro sve nove imaju UEFI. 

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
NEW_MAN kaže...
Ima koja maticna za i5 sa UEFI?

http://www.diskont24.com/product.php?productid=98844

16 godina
neaktivan

Već je bilo problema sa prebrzim gašenjem, a i ovo će se vrlo lako rješiti, neki su već naveli dobra rješenja. Do finalnog produkta sve će biti ispeglano.

Veselim se Windowsima 8 i UEFI matičnim pločama. Biti će puno lakše instalirati MacOS X na PC :P

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Pupi kaže...

Pa i svježe instalirana Sedmica se na jačem stroju digne poprilično brzo.

Na mom laptopu starom tri godine s Athlonom X2 i 3GB RAM-a s potpuno punim diskovima Osmica (Preview) se podigne za 20 sekundi.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice