Najveći razlog zbog kojeg sudionici NPD-ovog istraživanje žele kupiti iPad je zbog toga jer uređaj proizvodi Apple
Klasika...
Najveći razlog zbog kojeg sudionici NPD-ovog istraživanje žele kupiti iPad je zbog toga jer uređaj proizvodi Apple
Klasika...
točno se potvrdilo to što sam pisao o ipodu,žele ga kupiti samo radi slova i ,žalosno a istinito
Za vrijeđanje napravi vlastiti forum pa se svađaj sam sa sobom.
On topic:
Zašto nema podatka koliko je ljudi sudjelovalo u anketi.
Inače rezutati me ne začuđuju jer ipak je iPad zamišljen kao gadget a ne zamjena za ozbiljnije računalo.
Jednom prosječnom studentu koji mora napisati par stotina tekstova i prezentacija jednostavno je previše dati toliki novac za nešto na čemu je totalno nepraktično napisati seminar.
tako da je sada anketa nerealna. niti ja ne želim kupiti ipad ,ali želim i MORAM kupiti tablet pc ! sa windowsima naravno.
slažem se s tobom da je pohvalno što su stvorili takvu reputaciju o sebi,ali se pokazalo točno da svi ti ljudi kupuju ipad samo radi slova i ,tj jer to ime znači prestiž i ništa više,a svrha samog uređaja je potpuna glupost,tobože možeš surfati internetom i čitati novine,tko ti brani da u kafiću pročitaš novine i surfati internetom možeš sa bilo kojim laptopom koji su dosta jeftiniji
Žalosno je da postoji toliko idiota koji kupuju iPad.
I da ne bude ovdje da ja imam nešto samo protiv iPada - smatram da svaki čovjek koji da velik novac unaprijed za neki uređaj (od bilo kojeg proizvođača) koji nije isproban u praksi je idiot i budala.
Možeš ali onda ne biš bio toliko cool, koja je fora furat sa sobom laptop od 2,5kg kojem baterija izdrži 2 sata surfanja na prema uređaju od 900 grama koji može stati u neku malo veću torbicu
vidiš da ima i takvih 500 dolara za poluproizvod a još se nije nti dokazao,tobože neki tvrde da su isprobali iphone,ali drugo je telefon a drugo računalo
I da ne bude ovdje da ja imam nešto samo protiv iPada - smatram da svaki čovjek koji da velik novac unaprijed za neki uređaj (od bilo kojeg proizvođača) koji nije isproban u praksi je idiot i budala.
Zašto bi to tako bilo. Izađi malo iz svoje kutije, mnogi proizvođači su stekli takvu reputaciju da bez problema prodaju na neviđeno. Iako je neviđeno ovdje relativan pojam jer većina vas je kupila svoj komp na neviđeno. Ljudi su nestrpljivi a obzirom je u pitanju izvedenica od iPoda/iPhonea ne vidim u čemu bi trebao biti problem. Uostalom radi se o 500 dolara, a uređaj uvijek možeš vratiti ukoliko ti se ne sviđa ili ti ne valja. Ponekad pišete takve gluposti i razmišljate isključivo iz svoje skučene perspektive.
I sam sam kupio par proizvoda na neviđeno i nisam fulao ništa više nego na viđeno. Bitno je znati zašto i od koga kupuješ.
1.) Zašto bi to tako bilo. Izađi malo iz svoje kutije, mnogi proizvođači su stekli takvu reputaciju da bez problema prodaju na neviđeno. 2.) Iako je neviđeno ovdje relativan pojam jer većina vas je kupila svoj komp na neviđeno. 3.) Ljudi su nestrpljivi a obzirom je u pitanju izvedenica od iPoda/iPhonea ne vidim u čemu bi trebao biti problem. Uostalom radi se o 500 dolara, a uređaj uvijek možeš vratiti ukoliko ti se ne sviđa ili ti ne valja. Ponekad pišete takve gluposti i razmišljate isključivo iz svoje skučene perspektive.
I sam sam kupio par proizvoda na neviđeno i nisam fulao ništa više nego na viđeno. Bitno je znati zašto i od koga kupuješ.
1.)Istina da neki proizvođači imaju takvu reputaciju da nikada nisu fulali, ali svejedno to ne znači da neće slijedeći proizvod zaj*bati da je to nevjerovatno i potpuno razočarati.
2.) Kupila na neviđeno, ali 99% su pogledali opširne testove/recenzije/usporedbe na internetu, a uz to pogledali i dojmove drugih kupaca. Za proizvod koji još nije izašao toga nema.
3.) Ja ne vidim u čemu je problem počekati 2 dana nakon izlaska i pročitati barem neku recenziju...
Zašto bi to tako bilo. Izađi malo iz svoje kutije, mnogi proizvođači su stekli takvu reputaciju da bez problema prodaju na neviđeno. Iako je neviđeno ovdje relativan pojam jer većina vas je kupila svoj komp na neviđeno. Ljudi su nestrpljivi a obzirom je u pitanju izvedenica od iPoda/iPhonea ne vidim u čemu bi trebao biti problem. Uostalom radi se o 500 dolara, a uređaj uvijek možeš vratiti ukoliko ti se ne sviđa ili ti ne valja. Ponekad pišete takve gluposti i razmišljate isključivo iz svoje skučene perspektive.
A gdje to mozes vratiti uredjaj ako ti se ne svidja? I potpisujem da je svako ko kaze da ce kupiti samo zatojer to proizvodi neka kompanija je budala. IMHO.
Da ga moj tata pravi ne bi ga kupio na nevidjeno. Kad sam kupovao laptop mjesec dana sam citao recenzije i misljenja korisnika. Auto isto. Komp ionako kupujes u dijelovima pa ga proizvodis maltene sam. Telefon takodje citao recenzije. Zasto bi neko ko imalo razmislja kupio na nevidjeno? Pogotovo kad vidis mane iphone tj. sta nema.
molim bez uvreda
Prijavi ga. Nemaj milosti.
slažem se s logicom neodgovorno je u današnje vrijeme kupiti neki uređaj ako nisi bar mjesec dana po internetu čitao recenzije različitih časopisa a i pojedinaca,ja kad sam kupovao svoj laptop na internetu sam preko 6 mjeseci tražio različite recenzije o svakakvim laptopima i o cjenama komponenti,a kupiti neki uređaj samo na osnovi nekog imena i što si na you tube vidio appleovu reklamu gdje oni pokazivaju što taj uređaj može je ludost
Definitivno bi prije izabrao prijenosnik, pa netbook i na kraju ako nema nista drugo onda iPad. Da platim samo brand, a od opcija nema nista sta imaju ovi drugi... bio bi bezveze utrošen novac. Ameri jako padaju na dobru reklamu, u americi samo trebas dobru reklamu i to ti proda proizvod.
Prosli tjedan sam bas citao kako neka tvrtka u USA prodaje zrak u limenkama, zrak mora, zrak planina itd. Kod njih mozes sve prodat samo reklama je bitna da nasjednu na bilo sta.
Dok vi citate za kom.koj hocete da kupite vec je cena pala za -30% dok jos koi dan citate ponovo je cena pala jos -20% a proslo je vise meseci pa su izasli jos 50 novix modela znaci po logici recenzija vi samo citajte i nikade necete kupiti kom.ili verujes nekoj kompanii ili ne,kupci jednostavno veruju sta APPLE radi i kupuju na nevidjeno zato sto to je gotovi proizvod samo napises svoje ime i prezime i sistem radi,dok kod win nema ovo nema ono,da budem iskren odavno nisam kupio neki kom koi ima istalirano WIN.
što fali windowsima ,apple izbaci svoje najnovije proizvode i već tad su zastarijeli,a kamoli nakon godinu dana što ih držu u apple store,naravno da treba čitati recenzije i to po par mjeseci a ne na viđeno jer steve jobs kaže da je ipad ostvarenje vaših snova,ja ne pamtim da sam u zadnjih pet godina kupio neki uređaj a da nisam dugo po internetu surfao o njemu,recenzije to je jedino važno i to od običnih ljudi jer je sve marketing
što fali windowsima ,apple izbaci svoje najnovije proizvode i već tad su zastarijeli,a kamoli nakon godinu dana što ih držu u apple store,naravno da treba čitati recenzije i to po par mjeseci a ne na viđeno jer steve jobs kaže da je ipad ostvarenje vaših snova,ja ne pamtim da sam u zadnjih pet godina kupio neki uređaj a da nisam dugo po internetu surfao o njemu,recenzije to je jedino važno i to od običnih ljudi jer je sve marketing
a kako ti znas da recenzije pisu obicni ljudi a ne marketin agencije ??? a sto se mene tice ja sigurno necu da radim a jos manje da kupim kom. koj ima istalirano Win jednostavno to je zastarelo mozda se oporavi za godiu dve ali cisto sumjam,jednostavno nemam vremena za preistalacije i viruse
a kako ti znas da recenzije pisu obicni ljudi a ne marketin agencije ??? a sto se mene tice ja sigurno necu da radim a jos manje da kupim kom. koj ima istalirano Win jednostavno to je zastarelo mozda se oporavi za godiu dve ali cisto sumjam,jednostavno nemam vremena za preistalacije i viruse
Neznanje.
iPad nikako. Radije neki smartphone, bar u džep stane..
Ma mislio sam da je meni kao studentu (ipak se u članku anketa vršila na mladima od 18-34g što su pretežno studenti) potrebno "punokrvno računalo" i nakon što dam par tisuća kuna na laptop zašto bih davao još 700$ (u prosjeku) na nešto što ima manje mogućnosti od laptopa kojeg već imam.
Na stranu praktičnost i mobilnost, ali meni ne treba još nešto na čemu bih surfao u krevetu (toliko ovisan nisam), glupave online i app store igre ne igram a za gledanje filmova i slušanje glazbe mi je ovo totalno nepraktično.
Ovo bi bilo dobro jedino na dužem putovanju u autobusu ili dati curi/članu obitelji da se zabavlja dok radim na računalu.
Kako tipkati na ovome?
iPad nikako. Radije neki smartphone, bar u džep stane..
Možda iPhone...
zašto povezuješ windowse i viruse,kao prva stvar za windowse postoji virusi jer je ta platforma drži preko 80 % tržišta pa je zlikovcima zanimljiva,da mac os ima toliki postotak na tržištu i on bi bio zanimljiv tvorcima virusa,a ne zato što je os x bolji što se tiče obrane od virusa,ja ne pamtim kad sam imao problema sa virusima ,jedino kad sam išao po crack stranicama i namjerno ubacivao kodove od virusa u staro računalo
SAD je neka druga prica i mislim da nije relevantna za balkan. Mozes u RH vratiti ako ti se ne svidja?
Koliko znam samo ako kupis preko weba tj. na daljinu.
Dok vi citate za kom.koj hocete da kupite vec je cena pala za -30% dok jos koi dan citate ponovo je cena pala jos -20% a proslo je vise meseci pa su izasli jos 50 novix modela znaci po logici recenzija vi samo citajte i nikade necete kupiti kom.ili verujes nekoj kompanii ili ne,kupci jednostavno veruju sta APPLE radi i kupuju na nevidjeno zato sto to je gotovi proizvod samo napises svoje ime i prezime i sistem radi,dok kod win nema ovo nema ono,da budem iskren odavno nisam kupio neki kom koi ima istalirano WIN.
Pravom proizvodu ne pada tako cijena kao sto ti pricas. Samo ovim pomodnim. Ja sam kupio lap od 12000 kn i naravno da toliko para necu iskrcati na nevidjeno nikome. Ni appleu, ni HPu nikome!!!
I kad sam kupio lap situacija je takva da je malo modela i sada kojim bi mijenjao svoj lap. A star je 3 godine. Koliko sad lap kosta koji ima 4 GB rama 500 GB disk, SIPS ekran 15,4", 1680x1050, citac smart kartica, fenomenalnu tastaturu, i sve moguce djidje midje tipa magnezijumsko kuciste,, firewire, citac otisaka prstiju, hd guard itd. doduse memoriju sam nadogradio kao i disk al me to doslo sitno para.
Sto se tice virusa jedina slabpst windowsa su trzisni udio i glupost korisnika. Ja nikad nisam imao problema sa virusima a na netu sam po 16 sati dnevnpo vec 15 godina. Kako to objasnjavas?
SAD je neka druga prica i mislim da nije relevantna za balkan. Mozes u RH vratiti ako ti se ne svidja?
Koliko znam samo ako kupis preko weba tj. na daljinu.
Pa sve narudžbe o kojim pričamu su u SAD, ne? Mislim da imaš cca 14 dana da proizvod zapakiraš i vratiš ako ti se ne svidi. Toliko o velikom riziku kupovine na "sljepo" A obzirom kolika je potražnja, ne bih se čudio da bude lista za čekanje kao sa iMacovima za one koji nisu naručili na sljepo ... tako da ne kužim čemu vrjeđanje ljudi koji tako kupuju? Nekog svrbi 500 dolara u džepu, želi nešto čim prije i blesavo je iz perspektive odavde to nazivati glupostću ili bahatošću, pa zaboga, nismo svi u istim cipelama niti svi isto razmišljamo ... broj osoba koji prije kupovine čitaju forume i slično je marginalan, ne shvaćaju svi gadgete i tehnikalije tako ozbiljno. Nešto im se sviđa, imaju novac, imaju susav koji im dozvoljava da vrate i iznošene cipele i ljudi kupuju ... čemu zgražanje i prijezir, osim da pokaže jal i malu dušu.
Osim sto mi zivimo na balkanu. Gdje ljudi opet kupuju naslijepo sto se moze procitati i ovdje a nemamo sistem vracanja ako nam se ne svidi i imamo dosta vise cijene nego tamo.
Ma mislio sam da je meni kao studentu (ipak se u članku anketa vršila na mladima od 18-34g što su pretežno studenti) potrebno "punokrvno računalo" i nakon što dam par tisuća kuna na laptop zašto bih davao još 700$ (u prosjeku) na nešto što ima manje mogućnosti od laptopa kojeg već imam.
Na stranu praktičnost i mobilnost, ali meni ne treba još nešto na čemu bih surfao u krevetu (toliko ovisan nisam), glupave online i app store igre ne igram a za gledanje filmova i slušanje glazbe mi je ovo totalno nepraktično.
Ovo bi bilo dobro jedino na dužem putovanju u autobusu ili dati curi/članu obitelji da se zabavlja dok radim na računalu.
Kako tipkati na ovome?
Mislim da me nisi shvatio...htio sam reći kako je smiješno uopće zamisliti pisanje bilo kakvog većeg teksta, a di još seminara na TS kolko god on bio kvalitetan i velik...