Prije 44 godine

poruka: 13
|
čitano: 2.272
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Prije 44 godine".
18 godina
Prije 44 godine

Evo nove izreke: Zapeo ko Rus na Veneru! Cool

6 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Prije 44 godine

Hahaha

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Prije 44 godine

HahahhahaSmijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Prije 44 godine

Rusi su mi draži od amerikanaca, hebeš one američke spejs šatle kada padaju s neba kao zvijezde svako malo.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Moj PC  
3 1 hvala 0
18 godina
neaktivan
RE: Prije 44 godine
Hyperion kaže...

Rusi su mi draži od amerikanaca, hebeš one američke spejs šatle kada padaju s neba kao zvijezde svako malo.

Soyuz (1967-2003)
------------------------------
Flights: 95
Failures: 4 (2 non-fatal)
Failure Rate: 4.21%

Cosmonauts Flown: 228
Fatalities: 4
Fatality Rate: 1.75%

Shuttle (1981-Present)
------------------------------
Flights: 131
Failures: 3 (1 non-fatal)
Failure Rate: 2.59%

Astronauts Flown: 788
Fatalities: 14
Fatality Rate: 2.02%

Soyuz Failures:
Soyuz 1 (1967), Soyuz 11 (1971), Soyuz 18A (1975, Non-Fatal), Soyuz T-10A (1983, Non-Fatal)

Shuttle Failures:
STS-51L (1986), STS-83 (1997, Non-Fatal), STS-107 (2003)

17 godina
neaktivan
Prije 44 godine

+ ono sto rusi ne priznaju :)

jedna od te dvije nesrece je zbilja bila glupa... prijevremeno za spustanja se otvorio jedan ventil i kako kozmonauti nisu bili u skafanderima, ugusili su se (od tada je zatvoren skafander obavezan)

No, Rusi mi opet drazi, pametniji... i od ove godine jedini koji "voze" ljude u svemir, jer space shuttle odlazi u mirovinu

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.3.2010 8:20 (hrastro).

1 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
hrastro kaže...

jedna od te dvije nesrece je zbilja bila glupa... prijevremeno za spustanja se otvorio jedan ventil i kako kozmonauti nisu bili u skafanderima, ugusili su se (od tada je zatvoren skafander obavezan)

No, Rusi mi opet drazi, pametniji... i od ove godine jedini koji "voze" ljude u svemir, jer space shuttle odlazi u mirovinu

kak odlazi u mirovinu?kaj budu sad vozili voyager?

LASER FAN [url=http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=781378][img]http://valid.canardpc.com/cache/banner/781378.png[/img][/url]
17 godina
viper kaže...
hrastro kaže...

da! Hyperion če im biti kapetan Smijeh

tko želi objaviti svoje gej opredjeljenje nek slobodno stisne thumbs down xD
18 godina
neaktivan
viper kaže...

Unajmljivat ce Soyuz od rusa dok nesto svoje ne smisle.

Buduci da ce Ares I i Orion najvjerojatnije ukinut, cekat ce na SpaceX ili Orbital Sciences Corporation da nesto naprave...

http://izrada-igara.bloger.hr/ -> Blog o izradi igara :)
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.3.2010 10:51 (Koki007).
17 godina
neaktivan
viper kaže...
hrastro kaže...

Piše da će korisiti komercijalne letove, ruske letjelice (nepratim šta oni imaju no baš se počinjem informirati oko toga) ili će produžit radni vijek space shuttle-a.

Kao zamjena za space shuttle je trebao biti x-33, no zbog previše grešaka je projekt prekinut. Sada se razvija X-43, orion...

U star trek enterprise u uvodnoj špici su stavili ovaj shuttle:

(sa UFP croatia za sliku gore)

"Svemirsko vozilo budućnosti. Postoji vjerojatnost da slika predstavlja VentureStar, vozilo čiji je razvoj bio obustavljen 1. ožujka 2001., a na projekt je potrošeno preko 1 milijarde dolara. U vrijeme nastanka špice projekt je još uvijek bio aktivan. Cilj projekta je bio stvoriti svemirsko vozilo za transport osoblja na i sa ISS-a, no projekt je propao nakon niza neuspjeha i kvarova na prototipu X-33."

No prototip X-33 ovako izgleda:

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.3.2010 11:05 (Hyperion).
18 godina
Prije 44 godine

a meni nije jasno

ako su več ovi spejs šatlovi stari, raspadaju se

zašto ne naprave par komada istih takvih novih

jerbo mi ovo ispada ko da su te spejs šatlove kupili od nekih elijena i sad dok idu idu, a onda pod staro željzo

0 0 hvala 0
17 godina
dadoremix kaže...

a meni nije jasno

ako su več ovi spejs šatlovi stari, raspadaju se

zašto ne naprave par komada istih takvih novih

jerbo mi ovo ispada ko da su te spejs šatlove kupili od nekih elijena i sad dok idu idu, a onda pod staro željzo

Zato jer je rijec vec o tehnologiji staroj 30 godina i sto je najvaznije preskupi su. Let u orbitu sa jednokratnom letjelicom (raketom, iako se neki dijelovi upotrebljavaju vise puta)  je jeftiniji nego Space Shuttleom.

Amerikanci su to odavno shvatili, no tastina je zeznuta stvar.

Inace, rusi su imali svoj Buran, odnosno slobodno receno unaprijedjeni Space Shuttle jer je gotovo identicno izgledao, ali zgotovljen do uporabnog statusa tek 7 godina kansije. Ipak nakon svega jednog iznimno uspjesnog probnog leta daljnji razvoj je zaustavljen, dijelom radi raspada SSSR-a, a dijelom zbog vecih troskova.

S druge strane rusi forsiraju i koriste, sa manjim modifikacijama svoj Soyuz vec skoro 50 godina. Iskljucivo zato sto je jeftin i pouzdan.

Dakle na kraju sve se svede na novce. Kada novci nisu u pitanju, vidjelo se sto se moze postici u svega 10 godina (Apollo program).

Who the fuck is General Failure? And why is he reading my harddisk?
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.3.2010 22:54 (syncmaster245b).
17 godina
neaktivan
Prije 44 godine

Buran je zapravo jeftiniji i veceg kapaciteta ;) ali opet nedovoljno isplativ

Razlog tome jest sto sam  buran nema pogonskih motora, a onda i za to potrebnog goriva

http://www.zvjezdarnica.com/index.php?akcija=dnm&id=143

Jedan let raketoplana sa sedmočlanom posadom i petnaestodnevnom svemirskom misijom košta nešto manje od 2 (dvije) milijarde (milijarde!) US$, za usporedbu let ruskog "Sojuza" košta pedeset puta manje, oko 40 milijuna US$! Koliko je NASA "zaglavila" u vlastitim lutanjima najbolje pokazuju izjave samih njenih dužnosnika, koji se slažu kako je "space shuttle" najkompliciraniji i najzahtjevniji svemirski sustav ikada napravljen, a svi zajedno jedva čekaju kraj ere raketoplana.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice