Predstavljen HP TouchPad

poruka: 22
|
čitano: 3.647
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Predstavljen HP TouchPad".
18 godina
neaktivan
Predstavljen HP TouchPad

Baš sam sad gledao prezentaciju WebOS-a, još mi se najviše dopada.

Samo neka izdaju više uređaje, samo čitamo o predstavljanju.

Intel C2D E6400 2.13GHz, Nvidija 7900GS 256 MB, HDD 250GB, 2GB DDR2 RAM-a 667 MHz
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Predstavljen HP TouchPad

S karakteristika identičnim uređajem kasne... koliko?

1 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Predstavljen HP TouchPad

Fajt se zakuhtava, u ringu su Ipad, Motorola Xoom, BlackBarry Playbook i sad HP TouchPad, biti ce ovo vruce ljeto, a jos kad se u igru uključi HTC, Asus, mislim da bi moja kreditna kartica mogla doživjeti samozapaljenje... Od svega toga me raduje puštanje u prodaju cca 24.2 Motorole Xoom-a baš kao i Motorolinog Mobitela Atrixa......

Ps. a dobra je i stvar što je HP nedavno osnovao "predstavništvo" tj trgovinu (mislim u arena centar) tako da bi možda HP touch pad mogli vidjeti u "realnom" vremenu....

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.2.2011 16:05 (Lex Luthor).

0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
RE: Predstavljen HP TouchPad
Sinatra kaže...

Nitko nije bio pripremljen na izlazak iPada. Apple je u tajnosti kovao tablet  i onda 'iznenadio' svijet s tabletom. Samsung je onda nabrzinu sklepao nesto, ali prava konkurencija stize nekoliko mjeseci nakon izlaska iPada. Stize nakon toliko vremena koliko je i Appleu trebalo da napravi svoj tablet.

Nista posebno, ne treba sada dizati Apple u nebesa, a ostale pokapati zbog tog.

Ako razumijes sto sam napisao, jer pisano je na brzinu... ;)

Twitter: @bmarasovic ||| Ne postoji najbolji mobitel. Postoje samo mobiteli koji vam se sviđaju više ili manje... :)
16 godina
Šef kaže...
Sinatra kaže...

Nitko nije bio pripremljen na izlazak iPada. Apple je u tajnosti kovao tablet  i onda 'iznenadio' svijet s tabletom. Samsung je onda nabrzinu sklepao nesto, ali prava konkurencija stize nekoliko mjeseci nakon izlaska iPada. Stize nakon toliko vremena koliko je i Appleu trebalo da napravi svoj tablet.

Nista posebno, ne treba sada dizati Apple u nebesa, a ostale pokapati zbog tog.

Ako razumijes sto sam napisao, jer pisano je na brzinu... ;)

Apple je na tabletu radio bar 5 godina, iPhone je samo nusprodukt eksperimentiranja s tabletima, čak je i Jobs to priznao

Volim jabuke :)
17 godina
neaktivan
Predstavljen HP TouchPad

Ajde napokon da netko napravi nešto šta bi moglo (naglašeni kondicional uz moglo) biti dostojna konkurencija iPad-u ... Konkurencija je odlična stvar, samo da HP nastavi razvijat WebOS u pravom smjeru i evo prave konkurencije iOS-u. Pa se možda i HP vrati na staru slavu kao jedna od najinovativnijih IT kompanija.

1 0 hvala 0
16 godina
protjeran
power_user kaže...

Apple je na tabletu radio bar 5 godina, iPhone je samo nusprodukt eksperimentiranja s tabletima, čak je i Jobs to priznao

hehehe,sad,jesi li svjestan što si napisao?Dakle, Ejplu je trebalo 5 godina za nešto,što su drugi,osim same ideje,realizirali za manje od godinu....Napredan taj Ejpl{#}

16 godina
protjeran
Z3k0 kaže...

Ajde napokon da netko napravi nešto šta bi moglo (naglašeni kondicional uz moglo) biti dostojna konkurencija iPad-u ... Konkurencija je odlična stvar, samo da HP nastavi razvijat WebOS u pravom smjeru i evo prave konkurencije iOS-u. Pa se možda i HP vrati na staru slavu kao jedna od najinovativnijih IT kompanija.

Jesu inovativni,ali n u segmentu houm korisnika...

15 godina
linuxjuzer kaže...

hehehe,sad,jesi li svjestan što si napisao?Dakle, Ejplu je trebalo 5 godina za nešto,što su drugi,osim same ideje,realizirali za manje od godinu....Napredan taj Ejpl{#}

A brojke i zadovoljstvo korisnika pokazuju koliko su to uspjesno odradili u odnosu na te druge pionire tableta - da, napredan je taj apple.

18 godina
neaktivan
Predstavljen HP TouchPad

Nije li ipak problem u apps-ovima? Naspram ostalih takmaca za sada ispada kao "siroče".

3 0 hvala 0
15 godina
linuxjuzer kaže...
Z3k0 kaže...

Pa ne znam sta su to realizirali. Dok stignu Apple trebat ce im jos par godina. Izgled mogu kopirat, Foxconn radi za svakog ko naruci. Al OS kopirat ce bit vec malo teze.

17 godina
neaktivan
popstar kaže...
linuxjuzer kaže...
Z3k0 kaže...

Pa ne znam sta su to realizirali. Dok stignu Apple trebat ce im jos par godina. Izgled mogu kopirat, Foxconn radi za svakog ko naruci. Al OS kopirat ce bit vec malo teze.

trebati će dosta Apple-u da kopira WEbOS, jer je on miljama ispred iOS-a... Multitasking, notifikacije, touchstone, touch-to share, synergy......

16 godina
ja00022 kaže..

trebati će dosta Apple-u da kopira WEbOS, jer je on miljama ispred iOS-a... Multitasking, notifikacije, touchstone, touch-to share, synergy......

Offtopic 

Zbog navedenih razloga bi rado vidio web os na nokiji.

Ontopic

E ovo bi si već upiknuo da imam para.

Cogito Ergo Sum
18 godina
neaktivan
Predstavljen HP TouchPad
Jedna stvar je nesto napraviti prvi a druga to pokušati iskopirati. Za ovo drugo treba nemjerljivo manje vremena i novaca. Svi su znali da Apple radi tablet godinama prije nego je izašao, hp je cak pozurio pred rudo nekoliko dana prije "predstaviti" famizni slate (jos ga nema u prodaji), međutim lakše je bilo sacekati i viditi sto je napravio Apple pa pozuriti kopirati. Tako je u ITju već 30 godina. sto se palma tiče, vidim da mnogi neznaju da je to zapravo kompanija koju su osnovali i imali vodeće pozicije ljudi koji su otišli ili bili "potjerani" iz applea. Apple je mogao kupiti WebOS ali nije imao potrebe. Dok WebOS 3 dođe na tržište Apple ce izbaciti i iOS5 i pitajboga sto jos. Ne kažem da je webOS los, dapače, u mnogočemu obećava i bolji je i od honeycomba i iOSa, al ovo je jos vaporware ljudi... neozbiljno je uspoređivati gotov i dokazan proizvod sa prototipom. Pred vise od godinu dana ovdje su mi mnogi dokazivali superiornost hp slatea nad iPadom. svi znamo kako je to završilo :D
A.

4 1 hvala 0
16 godina
protjeran
dipstick kaže...
linuxjuzer kaže...

A brojke i zadovoljstvo korisnika pokazuju koliko su to uspjesno odradili u odnosu na te druge pionire tableta - da, napredan je taj apple.

Odradili su jer ništa drugo niti nije bilo u ponudi.Da je u startu postojala konkurencija za taj segment,ne bi baš brojke i zadovoljstvo bilo toliki..Kako rekoh,što je Ejplu potrebno 5 godina,HP napravi za manje od godinu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.2.2011 22:36 (linuxjuzer).
16 godina
protjeran
popstar kaže...
linuxjuzer kaže...
Z3k0 kaže...

Ma dosadne stvari za tebe,severi,radne stanice,mrežni protokoli,HP-OS..etc,etc...

16 godina
neaktivan
Predstavljen HP TouchPad

Odlican uređaj i prva ozbiljnija konkurencija iPad-u samo što kasni godinu dana..

Što se tice kreativnosti i inovacije, HP je to poglavlje zakljucio sa svojim bezuvjetno najboljim

kalkulatorima u prošlom i pretprošlom desetljecu.

Fasciniran sam jedino sposobnošcu kopiranja Applea u HP-u.

Poceli su s laptopima Pavilion i Envy koji užasno slice MacBook-ovima (najviše u izgedu,

materijalima, svjetlecem logo znaku, touchpad bez fizickih tipki), all-in-one racunala,

novi touchscreen monitor me neodoljivo podsjeca na Cineme(pogotovo stalak i boja),

tablete, webOS ionako nisu napravili nego ga kupili a i sam je poput iOS-a koji ipak dulje postoji..

Onda na samoj reklami sam vidio par primjera, mail aplikacija izgleda jednako onoj na iOS-u,

a sami oni video pozivi su izvedeni skoro identicno Face time-u

(samo što se kod Facetime-a iskoristi citav ekran {#}).

Vrh im je ova nova tipkovnica za webOS. Ok moram priznat nije kopija, promjenili su boju

i stavili na par tipki drugacije oznake {#}

Stavio sam sliku za usporedbu.

Sve to kopiraju i sve to poluuspješno. Ali bolje i tako nego da inzistiraju na vlastitoj grešci kao Nokia..

Mi osjećamo da je sve što radimo samo kap u oceanu. Ali ocean bi bio manji da nema te kapi.
Moj PC  
3 1 hvala 0
15 godina
linuxjuzer kaže...
popstar kaže...
linuxjuzer kaže...
Z3k0 kaže...

Ma dosadne stvari za tebe,severi,radne stanice,mrežni protokoli,HP-OS..etc,etc...

Tu ti dajem pravo. Nije mi kompjuter centar zivota ko tebi. Meni je vazno da radi kako treba ono sto mi treba. A ne da u teoriji  moze sve a u praksi skoro pa nista.

16 godina
neaktivan
power_user kaže...

Ozbiljno? Nisam znao. To sve stavlja u drugu perspektivu...

popstar kaže...

Pa upravo u domeni OS-a Apple tek treba dostići HP/Palm. :)

Palm-u je falila "samo" kesa puna love da iznese na tržište kvalitetan HW u što više oblika, kao i doseg i snaga distribucije gdje sada dolazi HP. Game over.

(Šalim se ovo naravno na kraju, tko zna kako će sve završiti te iako sam stvarno fan webOS-a i Palm-a te koliko ih pratim izgleda da sve napokon sjeda na mjesto, naravno da mi ne pada napamet sada veličati jednu firmu na način kao što to neki rade - i treba ovdje reći da je Apple u globalu itekako u prednosti ali kažem (a da ne spominjemo Android a niti RIM ni MS se neće dati lako...), to u dugom roku ne mora značiti ništa a HP/Palm-u sa webOS-om sada napokon budućnost dobro izgleda - a i oni su svjesni da neće preokrenuti tržište sutra i najednom već polako ali izgleda da kreću agresivno što mi se sviđa)

domicius
16 godina
neaktivan
alen-c kaže...
webOS ... je poput iOS-a

To može reći netko tko je samo vidio webOS preko ekrana a nije ga probao. Ja sam ga probao i sličnost je jedino u toj nekoj eleganciji koju je do sada najviše pokazao samo Apple - ne znači to da je webOS "uzeo" ili kopirao eleganciju od iOS-a ako me razumiješ, samo se za njega može reći da je u "Apple-ovskoj eleganciji" pokazao Apple-u kako nije jedini koji može napraviti nešto takvo. Dakle, neki bi rekli da je webOS primijenio dobre stvari od iOS-a ali sve to skupa podigao na novu razinu. A tu ne govorim više o eleganciji.

alen-c kaže...
Onda na samoj reklami sam vidio par primjera, mail aplikacija izgleda jednako onoj na iOS-u,

a sami oni video pozivi su izvedeni skoro identicno Face time-u

(samo što se kod Facetime-a iskoristi citav ekran {#}).

Vrh im je ova nova tipkovnica za webOS. Ok moram priznat nije kopija, promjenili su boju

i stavili na par tipki drugacije oznake {#}

Stavio sam sliku za usporedbu.

Sve to kopiraju i sve to poluuspješno. Ali bolje i tako nego da inzistiraju na vlastitoj grešci kao Nokia..

Mail aplikacija - opet, samo po izgledu, no kakve to veze ima. Sličnosti obje imaju sa Outlook-om i što sad? Na koliko načina možeš logično postaviti email? Što bi sada svaki proizvođač trebao izmišljat toplu vodu za svaki aspekt svog proizvoda?

A pogledaj samo na primjeru ovog (http://www.engadget.com/2011/02/09/hp-touchpad-first-hands-on/#viddler_e3e2ad63) i ovog (

) videa koja je to razlika između webOS-a i iOS-a kad treba napisati neki email, ali usred pisanja provjeriti nešto u nekom drugom emailu, možda započeti treći email da ne zaboraviš, ili pak pogledati nešto na internetu. Nebo i zemlja. A svakodnevna situacija. Jel bi kupio laptop koji ti ne omogućava takvo nešto?

Video pozivi - opet, na koliko načina se može ista stvar postići? Kakvu si inovaciju ovdje očekivao? Po meni je nešto super što su napravili a to je da je Skype integriran na način da ako želiš nekoga nazvati putem Skype-a, ne otvaraš posebnu aplikaciju nego istu onu koju bi otvorio da ideš zvati nekoga putem mobilnog operatera, dakle "Phone" aplikaciju otvaraš, biraš kontakt i zoveš preko Skype-a. Doduše, na webOS-u jednostavno nemaš potrebe išta otvarati već jednostavno počneš pisati, u ovom slučaju ime kontakta, inicijale ili sl. te odabereš Skype profil te osobe i to je to.

A to što ne koristi cijeli ekran za prikaz slike , to mi tako ružno izgleda da mi se sve čini da taj dio nije do kraja dovršen. Možda se varam ali onda stvarno bezveze izgleda. Ovo je još uvijek alpha proizvod koji su predstavili, neke stvari su za vrijeme demoinga rekli da TouchPad može ali da ih još ne pokazuju (tipa, landscape pregled knjiga u Kindle aplikaciji).

Tipkovnica: a što je, je. U ovom slučaju je imitacija najiskreniji oblik laskanja. Jednostavnost Apple-ove tipkovnice mi se uvijek sviđala (iako sam ja više tip koji zahtjeva malo više funkcije, tipa, 7 redova, Trackpoint i sl.).

domicius
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.2.2011 22:40 (domicius).
16 godina
neaktivan
Predstavljen HP TouchPad

Meni je samo žao što Palm nije ostao Palm.. {#}
Ok bez HP-a nebi financijski dugo opstao, ali ipak.

Sama firma mi je bila draža, nekako krativnija, neznam kako bi opisao...

HP mi vec neko vrijeme izgleda kao jedna glomazna i troma tvrtka puna birokracija.

Bojim se da nece ugušit tu izvornu kreativnost Palma..

Mi osjećamo da je sve što radimo samo kap u oceanu. Ali ocean bi bio manji da nema te kapi.
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
alen-c kaže...

Meni je samo žao što Palm nije ostao Palm.. {#}

Još uvijek je Palm posebna jedinica unutar HP-a ali slažem se, žao mi je što izgleda više neće biti Palm brand-a. :'( To su baš mogli ostaviti na životu. Ipak je Palm u području mobilnih uređaja puno veći brand nego HP, doduše, oni to vjerojatno pravdaju time da webOS neće biti ograničen samo na pametne telefone...

domicius
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice