Predinstalirani malware na Android uređajima koji

poruka: 30
|
čitano: 3.568
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Predinstalirani malware na Android uređajima koji ".
18 godina
Bas lipo. Toljagom po glavi!
Xbox: Muskarcina
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Jabučari, evo tema za vas. Navalite...

0 0 hvala 0
17 godina

zato uvijek treba fino instalirati custom rom

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.3.2017 8:42 (Ges).

0 1 hvala 0
17 godina
odjavljen

Za ovako nešto bi trebalo udariti tužbom po dobavljaču, pa nek isti snosi svu štetu koju je takav uređaj napravio. Očito je netko u lancu nabavljao uređaje mutnim kanalima.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Jesu ovo papirnate novine ili je*eni online portal? Pa daj stavite faking link na faking izvor, ffs.

Moj PC  
8 0 hvala 3
13 godina
neaktivan

Moje široko zaobilaženje Samsung proizvoda se još jednom pokazalo ispravnim.

Moj PC  
1 8 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ovakvo nešto se može dogoditi svakom proizvođaču jer radi se o softveru koji je instaliran na uređaj nakon što je isti napustio skladište proizvođača. Treba dobro da se istraži iz kojih je kanala stigao ovakav "nadograđeni" uređaj te da se navedena kompanija vrlo oštro kazni. Iako je ovo prilika da se popljuje Android kao OS, ovakvo nešto je moguće uz manje modifikacije izvesti na bilo kojem OS-u jer radi se o planiranom instaliranju maliciozne aplikacije od strane samog korisnika, a ni jedan OS se ne može zaštiti od korisnika.

7 0 hvala 0
17 godina

I ako uzmeš u obzir da je instalater CIA, da li je ovo i dalje kažnjivo :) 

https://arstechnica.com/tech-policy/2014/05/photos-of-an-nsa-upgrade-factory-show-cisco-router-getting-implant/

The NSA manager described the process:

Here’s how it works: shipments of computer network devices (servers, routers, etc,) being delivered to our targets throughout the world are intercepted. Next, they are redirected to a secret location where Tailored Access Operations/Access Operations (AO-S326) employees, with the support of the Remote Operations Center (S321), enable the installation of beacon implants directly into our targets’ electronic devices. These devices are then re-packaged and placed back into transit to the original destination. All of this happens with the support of Intelligence Community partners and the technical wizards in TAO.

Nećemo dividende, hoćemo veće lopate!
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.3.2017 10:33 (hrvooje).

2 0 hvala 3
9 godina
neaktivan
Re: Predinstalirani malware na Android uređajima k
sad se neki čude ko pura glisti, a stoput sam napisao da je CIA stvorila Google za svoje potrebe, a ne za naše. Uz blago ispiranje mozga, mnogi su postali navođeni robotići, baš kak se traži.

5 2 hvala 0
9 godina
neaktivan
.... možete svoje Galaxy-e i sl. špijunsko smeće uvaliti HP uz naknadu do 500 funti, uz prelazak na njihov Elite X3 (bez špijunskog smeća). Akcija traje do kraja travnja.

3 6 hvala 0
11 godina
neaktivan
dick_of_the_sheep kaže...
sad se neki čude ko pura glisti, a stoput sam napisao da je CIA stvorila Google za svoje potrebe, a ne za naše. Uz blago ispiranje mozga, mnogi su postali navođeni robotići, baš kak se traži.

Nije stvorila ali da je Google na izvolte ...je, i ne samo CIA-i.

Ni jedna IT kompanija nije ušla tako sofisticirano u mozak kao oni. Svaka čast, masterwork

.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.3.2017 10:59 (maximilian).
9 godina
protjeran
.... možete svoje Galaxy-e i sl. špijunsko smeće uvaliti HP uz naknadu do 500 funti, uz prelazak na njihov Elite X3 (bez špijunskog smeća). Akcija traje do kraja travnja.

To ultra skupo nefunkcionalno Windows Phone 10 smeće neće kupiti nitko.

My pleasure darlin
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.3.2017 11:08 (Jim Raynor).
18 godina
Ges kaže...

ne, zato svaki proizvodjac treba na svojem webu imati svoje official romove.

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
9 godina
neaktivan

gdje se moze nabaviti taj HP elite x3,meni se to cini povoljno za takav vrhunski uredjaj

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ges kaže...

Ma bravo! Upravo je custom ROM ono što je zarazilo ove mobitele. Vjerujem da na XDA velika većina ROM-ova sadrži malware. 

Zašto bi se čovjek mučio da ubacuje ROM u prijelaznoj fazi između proizvođača i distributera kad to umjesto njega može napraviti krajnji korisnik?

11 godina
neaktivan

Aplikacija stražnjih vrata.... WTF??!! :D

1 0 hvala 0
9 godina
protjeran

aplikacije stražnjih vrata

Jos jedan vrhunski prevod iz Bagove Google Translate kuhinje. I ovi dobiju novinarske nagrade lol.

Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Zašto iphone nema ovaj fičr?

1 0 hvala 0
17 godina
BlueMax kaže...
Ges kaže...

Vjerujem da na XDA velika većina ROM-ova sadrži malware.

vjeruješ krivo. dapače, vrlo su optimizirani i bez bloatwarea koji stavljaju velike tvrtke

14 godina
neaktivan
Predator003 kaže...

Zašto iphone nema ovaj fičr?

jok nema

14 godina
neaktivan

Sreća što ne slinim za uređajima kojima se dodaje toliko pažnje/medijske pompe...

Svaka akcija ima svoju reakciju.
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.3.2017 14:26 (Igor150).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

LOOOOOL ljudi će mahnito navaliti na WP sada 

To će se riješiti a smećarski bugovit WP sustav od kojeg su gotovo svi odustali, pa i sam MS nikad, pa ni onda. 

18 godina
neaktivan

Dvije stvari u ovom članku bodu u oči: prvo da ne piše tko je taj operater, a drugo to što se pokušava ostaviti dojam da proizvođači telefona imaju neke veze s time. S druge strane, vjerojatno bi trebalo nekako to biti osigurano za proizvođače, ne vjerujem da baš bilotko smije mijenjati i dodavati na telefon što god želi bez odobrenja proizvođača.

BlueMax  : ako već znaš da ima mogućnost onda daj molim te instaliraj mi custom ROM na novu 7-icu

The best is yet to come, and wont that be fine You think youve seen the sun, but you aint seen it shine
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ges kaže...
BlueMax kaže...
Ges kaže...

vjeruješ krivo. dapače, vrlo su optimizirani i bez bloatwarea koji stavljaju velike tvrtke

bloatware je jedna stvar, malware druga. Nije da vjerujem kao što neki vjeruju u mitska bića, nego vjrujem jer sam puno toga isprobao. XDA je krcat malwareom što u ROM-ovima, što na samom portalu, linkanim stranicama...

Rootanje, otključavanje bootloadera, flashanje kernela... su u biti hackerske radnje tako da one koji se nazivaju developeri možemo nazvati i hackeri. A gdje ima puno hackera...

9 godina
neaktivan
southy kaže...

Dvije stvari u ovom članku bodu u oči: prvo da ne piše tko je taj operater, a drugo to što se pokušava ostaviti dojam da proizvođači telefona imaju neke veze s time. S druge strane, vjerojatno bi trebalo nekako to biti osigurano za proizvođače, ne vjerujem da baš bilotko smije mijenjati i dodavati na telefon što god želi bez odobrenja proizvođača.

Kad pogledaš, koliko samo operatera doda svoj bloatware, a da im firmware proizvođač uopće ne verificira, nego im vjeruju na lijepe oči....

Kruha i igala...
17 godina
BlueMax kaže...
Ges kaže...
BlueMax kaže...
Ges kaže...

bloatware je jedna stvar, malware druga. Nije da vjerujem kao što neki vjeruju u mitska bića, nego vjrujem jer sam puno toga isprobao. XDA je krcat malwareom što u ROM-ovima, što na samom portalu, linkanim stranicama...

Rootanje, otključavanje bootloadera, flashanje kernela... su u biti hackerske radnje tako da one koji se nazivaju developeri možemo nazvati i hackeri. A gdje ima puno hackera...

neznam što si ti probao od tamo da si pobrao malware... flashao sam bar 5 vrsti android mobova sa raznim romovima i nikad ikad ikad nisam imao zamjerke na rad onih koji su kreirali te romove. također s obzirom na količinu zainteresiranih koji koriste te romove, uvijek se nađe netko tko bi prozvao problem. ili tvrdiš da si ti veći znalac neg masa ljudi koji od tamo skidaju romove pa da njima promaknu ti "malwareovi" dok tebi, eto, ne promaknu?

nema veze, nemoraš odgovarat, ionako si u krivu (il nemaš pojma o čem pričaš što dođe na isto)

xda je zakon, custom romovi su zakon, prva stvar koju radim kad nabavim mob je da ga flesham s modanim romom

9 godina
protjeran
Microsoft treba poraditi na tome da svaki bolji Android uredjaj dobije WinROM, kao Xiaomi Mi4 LTE 2Gb.

Pa nek si svatko instalira sta mu najvise pase, i u sto najvise vjeruje.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
BlueMax kaže...
Ges kaže...
BlueMax kaže...
Ges kaže...

Mislim da nisi ni svjestan koliko si gluposti napisao u jednom postu.

14 godina
neaktivan
Ges kaže...

neznam što si ti probao od tamo da si pobrao malware... flashao sam bar 5 vrsti android mobova sa raznim romovima i nikad ikad ikad nisam imao zamjerke na rad onih koji su kreirali te romove. također s obzirom na količinu zainteresiranih koji koriste te romove, uvijek se nađe netko tko bi prozvao problem. ili tvrdiš da si ti veći znalac neg masa ljudi koji od tamo skidaju romove pa da njima promaknu ti "malwareovi" dok tebi, eto, ne promaknu?

nema veze, nemoraš odgovarat, ionako si u krivu (il nemaš pojma o čem pričaš što dođe na isto)

xda je zakon, custom romovi su zakon, prva stvar koju radim kad nabavim mob je da ga flesham s modanim romom

Di sam ja napisao da sam ja pobrao malware? Na XDA sam od pojave Androida. HTC HD2 (da, i na njega ide Android), Xperia X10, HTC Desire, Galaxy S4, HTC One M7... svi oni su vrtili CM-ove, MIUI-je i svakakva čudesa. U biti trenutni mobitel (Xperia Compact) mi je prvi smartphone koji nije rootan i ne vrti neki custom ROM iz dva razloga, 1. ne da mi se više zajebavati s tim i 2. uz sav bloatware mobitel radi apsolutno glatko pa nema ni potrebe (valjda je bloatware postao optimiziraniji). Sve to skupa ne mijenja činjenicu da je rootanje i otključavanje mobitela najveća usluga onome tko ga želi hakirati. Ako ti nisi (ili ne znaš da jesi) pokupio nekakav malware na XDA to ne znaći da ga tamo nema. Upiši u Google "malware on XDA" pa onda možemo nastaviti razgovor.

Evo ti par naslova s prve stranice pretraživanja:

Opis za ovaj rezultat nije dostupan zbog datoteke robots.txt web-lokacije.
XDA no longer directing you to malware site - Pocketables
www.pocketables.com/.../xda-no-longer-directing-you-to-malwar...
XDA recognized developer gatesjunior is discussing about KingRoot ...
25. velj 2017. - XDA recognized developer gatesjunior is discussing about KingRoot Malware/Adware root forum.xda-developers.com

17 godina

ah, ista stvar ko sa krekovima, ne znam kaj ljudi ocekuju kad "krekaju" najnoviju FIFU ili farming simulator...

no mislim da se razbacujes s terminom "hakiranje" presiroko. Dobrovoljna instalacija malwarea/spywarea/etc.. je drugaciji problem.

Meni je to u startu bilo ocito, tak da nisam nikada rootal, sad kad imam mob viska igrat cu se na njemu i napravit svoj ROM za koji predpostavljam da je cist ili se probat poigrat s exploitovima da ga sam rootam.

Eventualno od pojedinih forumasa bi mozda instalirao, ali otic na prvu stvar koju google izbaci, pratit upute i instalirat kaj tam pise, nema sanse osim ako se ne zelim vratiti na dumbphone za telefoniranje dok ne popravim mogucu stetu.

Linux, Arch Linux.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice