Porez na glazbene svirače

poruka: 11
|
čitano: 1.713
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Porez na glazbene svirače".
17 godina

Zašto nebi u potpunosti prebacili plaćanje glazbe preko raznih poreza. Porezi na uređaje koji reproduciraju ili spremaju zvuk. Time više nebi bilo piratluka jer bi glazba bila besplatna.

Glazbeni CD u trgovini bi koštao 10kn, a izvđači bi dobivali određeni postotak koji ovisi koliko su popularni...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

A koliko je tko popularan?

Radiohead je dobro postupio.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Porez na glazbene svirače
Level 1 kaže...

Kako?
If it's sent by ship then it's a cargo, if it's sent by road then it's a shipment.
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.6.2008 8:01 (naxeem).
17 godina
neaktivan

A kako bi se mjerila popularnost ? Na myspaceu, youtubeu ? Ankete ? Minutaži na tv-u ? Kako ?

Podržavao bi ovu ideju kad bi bila rješenje da glazbenici budu plaćeni, ali od ovoga poreza neće dobivati oni nego svi drugi paraziti - država, izdavači, agencije, manageri ...pa onda, možda ako šta ostane nešto dobiju i glazbenici... yeah, right !

Kad bi ovo funkcioniralo kako treba, bilo bi to pošteno, jer, normalno je platit za kruh, mobitel, novine, pranje auta ... a platiti pjesmu .... neeeeee. Glazbenici su uvijek je..na stranka .( da, ja sam glazbenik )

x
17 godina
neaktivan
Level 1 kaže...

A koliko je tko popularan?

Pusti se snishodljivih i licemjernih trikova...Nestalo im inventivnosti a tržište im počeli oduzimati Sigur Ros, Coldplay i slične britosline...

Dobar potez da se privuče pažnja, i sa poslovne tačke gledišta jako pronicljiv...Sad će oni tu pažnju koju su stekli fino unovčiti...

Pripadam grupaciji koja zagovara netlabelism, tj. freeware konzumaciju umjetnosti...Tj. umjetnost izvan kontrole države i mas medija i tržišne ekonomije...Ako neko postane dobar u nečemu, sasvim solidno može živjeti od svirki i nastupa, performansa, čega već ne...
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.6.2008 11:05 (rashomon).
17 godina
neaktivan

U biti to je sve logični korak ka naprijed jer piratluk je uzeo maha,a i nemogućnosti i ograničenja fizičke prodaje
glazbe(u smislu cd-a) a napretka interneta,ovo je samo međufaza  ka potpunom nestanku CD-a kao reproduktivnom materijalu jer sve
se vidim okreće mp3 ili mp4 prodaji.Proizvođači samo žele biti spremni kao i vlasnici tj.autori glazbe jer svi moraju dobiti dio kolača.
Dok je mp3 bio u začecima to nikome nije padalo na pamet ali sad CD playera je sve manje a uređaja (mp3,mp4) sve više
i sad treba zaraditi i to je to!
Sad drugo je pitanje da li je to napredak ili ne?
Da li to ograničava proizvođače a nas oštečuje(po lisnici)....ali svakako pirtati će naći oružje i za ovo.
Dakle ,borba se nastavlja.

v_maxcpp
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
Level 1 kaže...

Kako?

Grupa Radiohead (ili Codplay - nisam baš siguran) ponudila je svoj novi album preko službene web stranice i sami su obožavatelji mogli odabrat cijenu (grupa je iznjela mišljenje da žele znat koliko oni vrijede slušateljima) ( to su dosta reklamirali u britanskim medijima kao revoluciju u glabenoj ponudi) oko 4000 ljudi je odabralo cijenu od 0,00 britanskih funti dok je oko 250000-300000 ljudi skinulo ilegalno preko torrenta ili raznih rapidshare stranica (a dosta ljudi je znalo za besplatnu ponudu)

Kopiran dio moga posta iz teme "Protiv pirata drastičnim mjerama"
Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't stand one bit of competition
17 godina
neaktivan

A jel netko platio? :D

If it's sent by ship then it's a cargo, if it's sent by road then it's a shipment.
17 godina
neaktivan

Je, digli su lovu čak i sa tim trikom...

Ono, Trent Reznor i Saul Williams su neštko kasnije uradili poprilično sličnu stvar i loše prošli...Radiohead je ipak mrtvi mainstream i među milionima će se naći stotinjak hiljada fanatika kojima ništa ne znači izdvojiti par dolara za omiljeni band...

17 godina
neaktivan

Negdje 500000 ljudi u prvih 3 danaCool , većina (navodno oko 75%) da je izdvojila od 5-10 funti ili dolara

malo OT

Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't stand one bit of competition
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.6.2008 12:36 (Paolo2612).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Kakav mp3 - WTF!
Ako je mp3 format budućnost, onda je to jad.
Ne mogu zamisliti, da će npr. AC/DC, Rolling Stones... izdavati albume u
mp3 formatu; npr. 128 kbps - Joint Stereo - Lame/Fraunhofer.
Kakve li budalaštine!

Može li mp3 player zamjeniti CD  player, mislim da ne.

Kad već moram plaćati porez na neviđeno, tada je moj
izbor flac, wave pack, ape (Lossless not Lossy) ...

Ja sam podli đavolji sluga, ja sam na kraju devetog kruga! Ja nisam loš, ja bih da se smijem još.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice