Posao je posao, a ovdje nije tema poslovno okruzenje, ako je, onda da vas pitam kakve sve igre imate na njima i u kojem postotku, ili cemo tad najedamput prestati pricati o poslovnom okruzenju kad dodjemo na niske postotke?
Posao je posao, a ovdje nije tema poslovno okruzenje, ako je, onda da vas pitam kakve sve igre imate na njima i u kojem postotku, ili cemo tad najedamput prestati pricati o poslovnom okruzenju kad dodjemo na niske postotke?
Imam pasijans!
BTW, na mobitelu imam točno 0 igara (a to je moj privatni mobitel).
Dobro, a kaj misliš zbog koga je podrška NA SVIM WINDOWSIMA DOSAD (a i ubuduće) po 10 godina?
Zbog malog od tetke, koji tak i tak krekira svake Windowse [BTW, jesi i ti jedan takav?
] i od kojeg Microsoft nema nikakve koristi, ali ga ipak tolerira ?!
Ili zbog nas u firmama, koji baš zbog te podrške od 10 (i + godina) koristimo Windowse, baš za posao, i plaćamo MS-u za to? 

Dude! nemoj o igrama. Tek tada procenti idu u beskraj. Uzmi samo nezaobilazni Steam. Uzmi u obzir kompatibilnost. Sa malo crne magije i moj floppy disk sa Commander Keen radi na Visti 64.
Desktop mrtav, ej?!
Podrska je zbog poslovnih korisnika vecinom, da.
Ako sam dobro shvatio, desktop korisnika po vama ima danas i prije 10 godina u postotku stanovnistva isto ili vise, jel tako?
E pa ja vam tvrdim drugacije, jer velika kolicina ljudi nikad nije bila desktop korisnik, nego su se preko mobitela upoznali sa internetom, i kao takvi korisnici su neke platforme, i ulaze u statistiku.
E pa ja vam tvrdim drugacije, jer velika kolicina ljudi nikad nije bila desktop korisnik, nego su se preko mobitela upoznali sa internetom, i kao takvi korisnici su neke platforme, i ulaze u statistiku.
Ti tvrdis? Cime?
Kako god poceo, prvog trena kada krenes da igras igre, kreiras grafiku, montiras video, gledas film, a kada odrastes i posao - ti si vec debelo desktop korisnik. To sto brojis klince sa mobilnim i oduzimas taj procenat od "regularnih" korisnika nije dobra matematika cak ni za pijac.
A kada smo kod klinaca i mobilnih, ako ih uzimas za relevantne i unistis dizajn i kogiku Winsa koji su bili gradjeni decenijama samo da ti Winsi lice na mobilni i da time "pridobijes" klince to je los dizajn i poslovanje. Da ne pominjem logiku, jer File Manager iz Windows 3.0 ima vise logike nego Windows Explorer u Win 8.
(Pametan bi ostavio opciju. Naglasak na OPCIJU).
Windowsi se moraju menjati zbog brdo razloga. Naravno da nisam verovao da su Win 10 zadnji kao sto nisam verovao ni o trabunjanjima o XBox One. (Oni bi to samo da je okruglo), ali znam da ce do 2025 doci ljidi sa vise logike koji nisu pomodari pa cemo imati "stvarno" bolje Winse dok je podrske, valjda...
Cime tvrdim? Pa svojim iskustvom, kao i svi valjda, no ja sam siguran da ne pripadam nikakvoj grupaciji, kao recimo vecina gejmera na foeumu koji misle da 90% ljudi gejma na desktopu. Vjerojatno clanovi moto kluba vjeruju da 80% ljudi je ludo za motorima...itd.
Desktop se vjerojatno nikad nece istjerati iz poslovnog okruzenja jer je osnova produktivnosti, dok iz same konzumacije sadrzaja nestaje, priznao ti to ili ne.
Također, branite windowse kao da ih napadam, a imam 7 leganih windowsa privatno, poslovno daleko vise, i defaultni su mi OS od kad postoje
Cime tvrdim? Pa svojim iskustvom, kao i svi valjda, no ja sam siguran da ne pripadam nikakvoj grupaciji, kao recimo vecina gejmera na foeumu koji misle da 90% ljudi gejma na desktopu. Vjerojatno clanovi moto kluba vjeruju da 80% ljudi je ludo za motorima...itd.
Desktop se vjerojatno nikad nece istjerati iz poslovnog okruzenja jer je osnova produktivnosti, dok iz same konzumacije sadrzaja nestaje, priznao ti to ili ne.
Također, branite windowse kao da ih napadam, a imam 7 leganih windowsa privatno, poslovno daleko vise, i defaultni su mi OS od kad postoje
Postoci su se promjenili to je sigurno. Ako svaki ukućan ima android mobitel, tablet, laptop i recimo jedan ili ni jedan desktop. Ali oduvjek je večinom u kućanstvu bio jedan ili ni jedan dektop, znači nisu desktop računala toliko pala koliko su ostale platforme rasle. U principu ako je netko koristio desktop samo za surfanje i mejlove vjerovatno ga je do sada zamjenio nekom drugom igračkom. I to pričamo nekoj ekspanziji desktop računal u nekih desetak godina. Recimo tamo od 2000-2010. Prije tih godina tj. prije nego si je prosječni Jura mogao priuštiti internet, desktop računala su imali samo "ćudaci" i tamo neki hakeri :D.
Kućni korisnici nisu toiko veliki prioritet. I dalje će biti ogroman broj gamera te ljudi koji posluju od kuće. Firme sigurno ne namjeravaju prelazak na tablete osim frizerskih salona i butika sa par zaposlenih...ali oni do uvođenja fiskalizacije nisu imali ni to.