Pentium najpopularniji

poruka: 61
|
čitano: 11.169
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Pentium najpopularniji".
18 godina
Pentium najpopularniji

moj procesor pentium 1 na 100 mhz stoji u vitrini naravno ispravan je 100% :)

What is the difference between Windows xp and Windows vista? A:Approximate 7 years
Moj PC  
9 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Pentium najpopularniji

Ja imam još uvjek onaj jednojezgreni Intel Pentium 4 3.0 HT i radi jako dobro .. čak rade na njemu novije igre .. xd ...

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pentium najpopularniji

Mozda vam radi al kolko vam treba da vam se podigne sistem a? :D

Moj PC  
2 2 hvala 0
18 godina
RE: Pentium najpopularniji

da je kompletan sistem bi se dizao mozda malcice sporije nego sto se sistem dize danas naravno na njega ne bi stavio win7 :) ali win 98se mi je radio na njemu savrseno

What is the difference between Windows xp and Windows vista? A:Approximate 7 years
17 godina
neaktivan
Pentium najpopularniji

Ja sam do 2009. koristio P4 :D

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pentium najpopularniji

P4 je ujedno i njihov najveći promašaj, kako ga je AMD tada derao sa athlonima XP,a pogotovo athlonima 64 te one pentiume D sa athlonima 64 x2, a da nepričam sa athlonima FX.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Moj PC  
9 7 hvala 0
16 godina
neaktivan

meni se windows 7 brzo digne .. brže nego xp ...

17 godina
neaktivan

@ Zvjerkan

ja isto koristim P4 ...je da je zastario al se drži jošCool

:: I got you in my sight
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.2.2010 22:21 (Aceo).
17 godina
Hyperion kaže...

P4 je ujedno i njihov najveći promašaj, kako ga je AMD tada derao sa athlonima XP

Ahahahahaha, kakve gluposti ti valjas.

XP je bio najgori procesor iz Athlon serije, koji se nemilo pregrijavao.

Uostalom evo ti jedan

da osvjezis pamcenje.

16 godina
neaktivan
syncmaster245b kaže...

Uostalom evo ti jedan

da osvjezis pamcenje.

vauu, pa svi znaju da intel bolje podnosi veće temperature...

ovaj test ne pokazuje puno...

17 godina
stipica_zd kaže...

vauu, pa svi znaju da intel bolje podnosi veće temperature...

ovaj test ne pokazuje puno...

Ne. Tada je samo Intel podnosio temperaturu, AMD bi izgorio.

Sjecam se tih godina po ljeti sam imao mali milion intervencija kod korisnika zbog konstatnog smrzavanja PC-ija.

Na kraju je gazda firme u kojoj sam tada radio, o svome trosku mjenjao box hladnjake sa kvalitetnijima i zakleo sa da vise nikada nece prodavati AMD ( naravno da je kasnije pregazio svoje obecanje)

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.2.2010 22:31 (syncmaster245b).
16 godina
neaktivan

ja svom prbao isklućit vent i ostavit samo hhladnjak .. i teperatura od standarsnik 38°C bila je 46°C i radio naormalno..... a da netko to napravi na athlonu xp... nezamislivo

18 godina
neaktivan
Pentium najpopularniji

Najbolji procesor koji sam ikada imao je ovaj trenutni - C2D. 30C pri punom opterećenju... i to s pasivnim hladnjakom! Savršenstvo Cool

A najveća grijalica koju sam imao je Prescott (60C mu je stadardna temp.), doduše i prvi Athloni su bili vrlo hotty Belji se

Sve u svemu, slažem se s gornjim postom da su P4 bili najgori u seriji svih Pentiuma...

A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'

2 1 hvala 0
18 godina
protjeran
syncmaster245b kaže...
Hyperion kaže...

P4 je ujedno i njihov najveći promašaj, kako ga je AMD tada derao sa athlonima XP

Uostalom evo ti jedan

da osvjezis pamcenje.

Koja serija, T-bred?

Taj filmić ne dokazuje ništa (postoji na jednom BUG-ovom CD-u koji je izašao negdje u to vrijeme), osim da samo budala ostavlja CPU upaljen bez hlađenja (dogodilo se meni jednom, ali srećom, bila je riječ o PIII). Poznata je stvar da u to vrijeme Athloni nisu imali ugrađenu temperaturnu regulaciju i sondu, pa su se oslanjali na logiku matične ploče i BIOS-a.  A derali su P4 (Willamete i RAMBUS je katastrofa sama za sebe) sve u šesnaest (za kojeg je usput Intel pričao da će arhitektura doseći nekih 10GHz Smijeh), a izbacivanjem Athlona64 (nForce čipset je bio zakon) totalno su dotukli Intel perfomansama i kvalitetom, nešto kako je Radeon 9700 razbio GForce Ti 4 i FX (nvidijin Willamete), koji se onda probudio iz bahatosti i zimskog sna i napokon predstavio Core 2.

Nisam sa nijednim Athlonom Socket A imao problema na svojoj staroj Soltekici, EPoX-ici i Abitu, a mogao sam sa običnom grafitnom olovkom otključati množitelj. Problem je jedino bio u tome što AMD nije davao box hladnjake, pa su se hladnjaci morali zasebno kupovati. Tko je želio nešto kvalitetnije, tada nije baš imao neki izbor kao danas. Alpha PAL-8045 iz HG-Šrota je bila vrh.Smijeh

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.2.2010 23:02 (the_tux).
16 godina
neaktivan

Ja sad bas imam Pentium Dual Core E5300Cool

/CRO/-STEAM
17 godina
4ndY kaže...

Sve u svemu, slažem se s gornjim postom da su P4 bili najgori u seriji svih Pentiuma...

Ja nemam direktno favorita za najgoreg pentiuma, ali kada bi se trebao odluciti to bi onda bili svi P2 i prvih par modela P3 i to iskljucivo radi Slot1 utora.

Slot 1, e to je bio promasaj!

18 godina
protjeran
syncmaster245b kaže...
4ndY kaže...

Ja nemam direktno favorita za najgoreg pentiuma, ali kada bi se trebao odluciti to bi onda bili svi P2 i prvih par modela P3 i to iskljucivo radi Slot1 utora.

Slot 1, e to je bio promasaj!

AMD je imao Slot A.Smijeh

Promašaj je samo zato jer su *ebali kupce, jer su ubrzo prešli na Socket 370. Imali su razna opravdanja radi čega su uopće išli raditi Slot 1.

17 godina
the_tux kaže...

Promašaj je samo zato jer su *ebali kupce, jer su ubrzo prešli na Socket 370. Imali su razna opravdanja radi čega su uopće išli raditi Slot 1.

Ma posve je jasno bilo da su odustali radi cijene, ali i problema sa montazom i nespretno rjesenim klinovima koji su se zabijali izmedju procesora i slota, a jos teze vadili.

Mada sada, kada vec kopam po vlastitoj memoriji, slot1 je imao i jednu svijetlu tocku. Celeron 300A i OC istoga na 450Mhz bez imalo problema.

17 godina
the_tux kaže...

Taj filmić ne dokazuje ništa (postoji na jednom BUG-ovom CD-u koji je izašao negdje u to vrijeme), osim da samo budala ostavlja CPU upaljen bez hlađenja (dogodilo se meni jednom, ali srećom, bila je riječ o PIII).

Biti brzi nije jednako bolji, bar ne u CPU svijetu.

Rambus je promasaj bio iskljucivo radi cjenovne politike, po svemu ostalom bio je apsolutno bolji od bilo kojeg SDRAM-a. Simbioza P4+Rambus je sisala bilo kojeg Athlona u to vrijeme, no opet ne toliko da bi opravdalo znacajno vecu cijenu. A onda se pojavio DDR.........

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.2.2010 23:26 (syncmaster245b).
17 godina
neaktivan
Pentium najpopularniji

Athlon Barton 2500+ je bio vrh procesora i ima zasluženo  mjesto na polici mog stola kao muzejski primjerak i da naglasim ISPRAVAN.

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Šta svi serete po P4 pa pola hrvata ih ima... To dovoljno govori kako su najgori...

Ko drugom jamu kopa trećom šlajdra!
16 godina
Pentium najpopularniji

Ja sam bio prezadovoljan p4-orkom. Jedini problem mi je činio prescottov model koji je bio itekako poznat po pregrijavanju. Ali i to sam riješio kupnjom dobrog zalmanovg bakrenog hladnjaka.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
protjeran
syncmaster245b kaže...
the_tux kaže...

Ma posve je jasno bilo da su odustali radi cijene, ali i problema sa montazom i nespretno rjesenim klinovima koji su se zabijali izmedju procesora i slota, a jos teze vadili.

Mada sada, kada vec kopam po vlastitoj memoriji, slot1 je imao i jednu svijetlu tocku. Celeron 300A i OC istoga na 450Mhz bez imalo problema.

Tu je upao Abit sa svojom BE6 pločom i Soft menu BIOS-om, prvi svoje vrste i početak OC-inga, tako da nisi više trebao izolir traku za izoliranje kontakta na Slot 1 procesoru. 300A je imao prednost u množitelju o odnosu na 333A. A moglo se neko vrijeme kupiti i Slotket koji je produžio vijek Slot 1 ploča.

syncmaster245b kaže...

Biti brzi nije jednako bolji, bar ne u CPU svijetu.

Rambus je promasaj bio iskljucivo radi cjenovne politike, po svemu ostalom bio je apsolutno bolji od bilo kojeg SDRAM-a. Simbioza P4+Rambus je sisala bilo kojeg Athlona u to vrijeme, no opet ne toliko da bi opravdalo znacajno vecu cijenu. A onda se pojavio DDR.........

Biti brži, puno megahurtza je bila marketing politika Intela, otuda i P4 pumpanje takta. Athlon serija procesora uključujući Athlon 64 je imala apsolutno bolju FPU jedinicu (neki vele zaslugom kupnje NexGen-a od strane AMD-a) od Pentiuma 4, a Intel je nekada na tom polju derao K6 procesore koji su kompenzaciju tražili sa 3DNow! instrukcijama. RAMBUS je bio promašaj radi svoje kompleskne izrade, otuda i visoka cijena, a Athlonu je bio dovoljan SDRAM, sa DDR-om je još više briljirao. Ukupno gledajući Athlon je rasturao P4 i nudio više za manje novca, pogotovo dok je P4 bio na Socketu 423.

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.2.2010 23:47 (the_tux).
16 godina
protjeran
naravno da je najpopularniji kad moj entijum 4 vrti onog krqjzisa na haj
17 godina

Ufff, 'ode ti sada na A64 o kojem uopce nisam govorio. Rijec je bila o T-birdu i Palomino seriji. No kada si ga vec spomenuo, osobno mislim da je tek tada AMD sa A64 opalio samar Intelu. Do onda su jos kako tako mogli parirati, ako nikako drugacije onda barem verbalnoi.

P4 je bio iznimno kratko vrijeme na Socketu 423, u biti ne mogu se sjetiti da li sam slozio ikada konfiguraciju sa 423.

Takodjer Intel je u to doba imao "biser" kada je izbacio P3 Tualatina, koji je razvaljivao P4 seriju. Vrlo brzo su ga povukli i prestali proizvoditi, pitam se zasto?

K6 je imao ogromnu manu sto je bio dizajniran za Socket7 ploce a nije bio potpuno kompatibilan sa svim Socket7 plocama, tako da mi se znalo dogadjati da ploca sa intelovim procesorom radi, a sa AMD-ovim ne.

Uostalom do pojave K7 niti jedan AMD nije bio mjerljiv sa Intelom, kao niti Cyrix, no on je bio bas za sirotinju.

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.2.2010 0:07 (syncmaster245b).
17 godina
Pentium najpopularniji

Ja posjedujem Athlon64 3500+ i uz 6600 gt 256mb ugodno vrti i Half Life episode 2 i Cod 4. U to vrijeme je ako se dobro sjecam Intel imao one Prescotte (radijatore) i tad je AMD imao prednost. Kao i nVidia s 6600 i 6800 karticama.

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.2.2010 0:12 (wyks).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
wyks kaže...

Ja posjedujem Athlon64 3500+ i uz 6600 gt 256mb ugodno vrti i Half Life episode 2 i Cod 4. U to vrijeme je ako se dobro sjecam Intel imao one Prescotte (radijatore) i tad je AMD imao prednost. Kao i nVidia s 6600 i 6800 karticama.

Ima intel i danas radijatore za prodaju. Zove se i7.

16 godina
neaktivan
a jbg sve što valja košta i grije se ... a koda se phenomi 2 x4 ne griju previše spram onog što nude
18 godina
neaktivan
Zvjerkan kaže...
a jbg sve što valja košta i grije se ... a koda se phenomi 2 x4 ne griju previše spram onog što nude

Prvi phenomi da, Phenomi II ne

Every time two people have sex, an angel gets a boner
16 godina
neaktivan
a da fan sam intela tak da ne prtatim neš puno AMD
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice