Patent za sučelje u WP7

poruka: 17
|
čitano: 1.863
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Patent za sučelje u WP7".
17 godina
protjeran
Patent za sučelje u WP7

Kao sto sam reko... PATENTE TREBA UKINUT.... jer sami po sebi nemaju smisla niti funkciju...

Ali ovo sto pokusavaju, zele i uspijet ce patentirat, je apsolutna nebuloza... LOL, ponovo softwerski patent...  i to nista originalno, nistan ovo.... vec vidjeno... recimo u LG3D sucelju jos pred 5-6-7 godina!!! :) A da ne pricamo o sense UIu :)

Ukinite patente i oslobodite svijet tiranije multinacionala!!!!

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Patent za sučelje u WP7

Jel ja to vidim još jednu tužbu protiv HTC-a?

Ako double postam znači da pišem s moba...// Ako ne kužiš na kog se post odnosi stisni nadporuka!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Patent za sučelje u WP7

Nije to nista, MS drzi i patent na dvoklik.

17 godina
neaktivan
Patent za sučelje u WP7

Neke tvrtke žive od patenata.

Kiko

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Krs kaže...

Neke tvrtke žive od patenata.

takve i trebaju propast... zivi se od rada a ne tople vode!

16 godina
neaktivan
Patent za sučelje u WP7

Živi se od ideje, a ne od lopate. Barem je tako kod inteligentnih ljudi...

1 1 hvala 0
18 godina
Patent za sučelje u WP7

Po meni jedna velika glupost.

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Vojsek kaže...

kriva ti je to retorika :)

jedno je izmisliti neki revolucionarni oblik energije ili jako efikasan potrosac... drugo je prodavati toplu vodu.... a ideje su u 99% slucajeva TOPLA VODA!

18 godina
neaktivan
TranceMight kaže...
Vojsek kaže...

kriva ti je to retorika :)

jedno je izmisliti neki revolucionarni oblik energije ili jako efikasan potrosac... drugo je prodavati toplu vodu.... a ideje su u 99% slucajeva TOPLA VODA!

revolucionarni oblik energije?

zasto mislis da su patenti glupi?

pa kako bi inovatori zaradili na svojim idejama?

18 godina
neaktivan
TranceMight kaže...

...

Ukinite patente i oslobodite svijet tiranije multinacionala!!!!

Po meni su patenti dobra stvar za stvarne izume, samo je činjenica da su Ameri potpuno poludjeli i pretjerali s mogućnošću patentiranja ideje

(što nejasnije i podložnije interpretaciji to bolje za onoga koji patentira :))

Baš skrolam po Androidu (čisti 1.5 Vanilla ROM) i što vidim - neprekidnu pozadinu :) Lagano povlačenje skrola "neprekidno" a brzi potez samo skrola brže i skače na "drugi" ekran.

M$ ovim patentom opisuje istu stvar ako dobro shvaćam - dakle - totalna nebuloza!

16 godina
neaktivan
sasa kaže...

revolucionarni oblik energije?

zasto mislis da su patenti glupi?

pa kako bi inovatori zaradili na svojim idejama?

Jedno je patentirati alatku, ili nekakav opipljivi uredaj, a posve drugo je patentirati komad softwarea ili nekakvu ideju...

17 godina
neaktivan
Patent za sučelje u WP7
Jel bi mogao ja onda patentirati proces filtracije krvi bubrezima i izbacivanje otpadnih tvari?
Vir prudens non contra ventum mingit...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Patent za sučelje u WP7

Znači ti se sjetiš nečega što se niko prije toga nije sjetio, zaštitiš to zakonom, zaradiš novac od ideje, i onda ti dođe neko i kaže da si pun govanai da se proseravaš.

E zato volim primjeniti dobru američku poslovicu (iako baš i ne volim plaho tu naciju, ali im se divim zbog praktičnosti): "If you're so smart, how come you're not so rich?"

Prema tome, argumenti poput "zaštita "idejnih" patenata je sranje" su doslovno glupi.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
MaterAos kaže...
Jel bi mogao ja onda patentirati proces filtracije krvi bubrezima i izbacivanje otpadnih tvari?

Ne možeš jer bih ja onda patentirao gravitaciju, a neko drugi bi patentirao svjetlost. Prilično jednostavno, ne?

16 godina
neaktivan
MaterAos kaže...

Mozes, pod uvjetom da nitko prije tebe nije. I sam postupak trazi odredenu kolicinu vremena i novca, zato manje kompanije puse u patentskim ratovima a divovi poput MS-a uspjevaju. Dok ti dobijes jedan patenat MS ih vec ima 10-ak.

Softverski patenti, u formi u kojoj se trenutno nalaze, sprijecavaju normalan napredak i unistavaju konkurenciju.

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.4.2010 0:41 (rustweaver).
17 godina
odjavljen
Vojsek kaže...

Znači ti se sjetiš nečega što se niko prije toga nije sjetio, zaštitiš to zakonom, zaradiš novac od ideje, i onda ti dođe neko i kaže da si pun govanai da se proseravaš.

E zato volim primjeniti dobru američku poslovicu (iako baš i ne volim plaho tu naciju, ali im se divim zbog praktičnosti): "If you're so smart, how come you're not so rich?"

Prema tome, argumenti poput "zaštita "idejnih" patenata je sranje" su doslovno glupi.

Jedino je glup takav nacin razmisljanja...

Je da su ameri smislili nacin kako zivjeti na racun ostale planete (ako slucajno probas drugacije, eto ide potraga za nekim kemijskim oruzjem), ali je cinjenica da to ne drzi vodu.

Cik pogodi kada bi patent postao recimo 'izmjenicna struja' ili 'auto', pa da svatko tko ju koristi u svome novom patentu treba platiti znamo vec kome (nasljednicima) odredjenu svotu novaca uz to da ga ovaj moze odbiti.

Mogu li nasljednici zatraziti pravo na taj patent ?!? Mogu. Isto kao sto i nasljednici odredjenih glazbenih albuma, knjiga imaju pravo na autorska prava.

Samo je pitanje bi li nastao novi presedan, odnosno bi li SAD pristao na to. E pa vjerojatno ne bi...

Zar je recimo neka dosjetka vrednija od pronalaska 'izmjenicne struje' ?!?! Jok, ali sto amerima ide na ruku oni to furaju. Evo, racimo primjer farmaceutske industrije.

Originalni lijek ima odredjeno vrijeme na kojeg pronalazac ima apsolutno pravo, ali nakon nekoliko godina (imamo primjer naseg sumameda recimo) nitko ne brani generickoj industriji da napravi genericki lijek slican tome.

Zasto je to tako ? Zato sto na ovoj planeti ima daleko jacih drzava po pitanju farmaceutike od SAD-a.

Isto je tako glupo patentirati svakojaku glupost, jer se sa time ogranicava mogucnost daljnjeg napredovanja odnosno razvijanja, a onome tko ima para da se izbori sa time omogucava da zivi od manje-vise zraka.

16 godina
neaktivan
Patent za sučelje u WP7

Ono što je tebi glupost, drugima nije. Ne vidim kako drugačije da pojasnim ovo.

Uostalom, ono o čemu ti pričas je očito nekakva utopija u kojem vlada intelektualni komunizam i svaka ideja i svaki pronalazak je javan i spreman za stalno napredovanje i korištenje u svim sferama društva. Takve stvari ne postoje. Ako neko nešto izmisli, ima potpuno pravo da to zaštiti, jer je i ta ideja proizvod... i to proizvod koji može da se materijalizuje i da se iz njega uživa određeno dobro. Ne mogu da vjerujem da objašnjavam na forumu zašto je potrebno patentirati ideje.

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.4.2010 1:40 (Vojsek).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice