Pad Googleovih dionica

poruka: 6
|
čitano: 1.210
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Pad Googleovih dionica".
17 godina
neaktivan
Pad Googleovih dionica

Kao i u svim drugim slučajevima za pad dionica se krivi globalna svjetska kriza, a koju Google, kojemu su praktički svi prihodi od oglašavanja, osjeti jače nego druge tvrtke.

a neki dan kažeju veliju kažeju za Yahoo koji vjerojatno ima potpuno iste biznis modele:

Ako se uzme u obzir da su dionice Yahooa prije Microsoftove ponude iznosile oko 14 dolara po komadu, a danas vrijede 11 dolara, nije teško uvidjeti strahovite pogreške vodstva kompanije.

( http://www.bug.hr/vijesti/index.asp?id=93571 )

horza [ono ispred konpjuktora]

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pad Googleovih dionica

Ništa čudno s obzirom na globalna kretanja - oglašivači neče više jednako trošiti na reklame, a sponzori će stisnuti remen.

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, EVGA GF-GTX260 Core 216 896MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pad Googleovih dionica

Naredna godina će biti izuzetno teška. Od globalnih okvira do ovih mojih, lokalnih, gdje već sada sve škripi.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Pad Googleovih dionica
horza kaže...

Kao i u svim drugim slučajevima za pad dionica se krivi globalna svjetska kriza, a koju Google, kojemu su praktički svi prihodi od oglašavanja, osjeti jače nego druge tvrtke.

a neki dan kažeju veliju kažeju za Yahoo koji vjerojatno ima potpuno iste biznis modele:

Ako se uzme u obzir da su dionice Yahooa prije Microsoftove ponude iznosile oko 14 dolara po komadu, a danas vrijede 11 dolara, nije teško uvidjeti strahovite pogreške vodstva kompanije.

Lako je manipulirati citatima, a onaj dio da je ponuda microsofta bila 33$ si samo preskocio?
8% ljudi stavlja ovakve poruke u potpis, ako si ti jedan od 92% koji ne stavljaju budi cool i kopiraj mene!!1
17 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...

Ništa čudno s obzirom na globalna kretanja - oglašivači neče više jednako trošiti na reklame, a sponzori će stisnuti remen.

Općenito je u nastupajućoj krizi najgori gubitak povjerenja investitora (mislim na velike ribe). Za povratak na stare vrijednosti trebat će prvo zadobiti njihovo povjerenje, pa onda ide sve ostalo. To ti je i priča s oglašivačima.

Nadam se da će Google znati hendlati svoje poslove tako da opstane kroz ovu krizu, jer su mi njihove jednostavne i praktične usluge super.

Koliko god ga tresao, jedna kap ti uvijek ostane za gaće...
17 godina
neaktivan
FeelTheFear kaže...
horza kaže...

Lako je manipulirati citatima, a onaj dio da je ponuda microsofta bila 33$ si samo preskocio?
 lik, to je cijena dionice na tržištu. yahoo drži kontrolni paket dionica i oni određuju za koliko novaca žele prodati taj paket. cijena tog paketa može bez ikakvih problema biti i 300$ po komadu, ukoliko uprava ocijeni da toliko para može zaraditi u narednih xy godina i da im se ne isplati prodavati za manje od toga. cijena kontrolnog paketa dionica nema nikakve veze sa cijenom dionice na tržištu, jer od dionice na tržištu ne možeš imati nikakvu zaradu osim njene konkretne cijene i dividente. posjedovanje kontrolnog paketa znači da uz cijenu od eventualne prodaje dionice i dividende, možeš dovesti svoju upravu, zakrenuti poslovanje kompanije u smjeru u kojem tebi odgovara, ili jednostavno zatvoriti kompaniju i uzeti ljude sebi i staviti ih na projekte na kojima sam radiš. a to i microsoftu i yahoo-u vrijedi više od 35$ po komadu. No, valjda postoji razlog zbog kojeg microsoft nije htio ponuditi više... npr. možda im više vrijedi da i yahoo ostane još neko vrijeme na tržištu, dok microsoft ne razvije neki proizvod kojim bi eventualno mogao početi konkurirati, pa onda kupi yahoo i počne nešto ozbiljno raditi po pitanju traženja, web servisa, oglašavanja, itd.
horza [ono ispred konpjuktora]
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice