Otkriven propust u svim Internet Explorerima

poruka: 14
|
čitano: 2.033
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Otkriven propust u svim Internet Explorerima".
12 godina
neaktivan

Microsoftovo priopćenje svim korisnicima Windowsa Xp:

Ako ne kupite Windows 8 hakeri će vam upasti u računalo i pobiti vas i vašu obitelj.

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.4.2014 17:30 (Nike1982).
Moj PC  
30 1 hvala 0
18 godina
Re: Otkriven propust u svim Internet Explorerima

al jos ima takvih osoba koje koriste IE?

It's not who u are, it's who u know.
15 godina
neaktivan
Obi Wan kaže...

al jos ima takvih osoba koje koriste IE?

Prema ovome oko 18%

17 godina
neaktivan

nažalost, neki programi za posao (u W7 x64)  mi tvrdoglavo (i ne daju se krstiti, iako nigdje u njima nema upozorenja na to) otvaraju samo IE (11) za bilo kakvo ažuriranje i takve stvari, iako mi je default Chrome. zanimljvo je i da se na prvoj strani IE (Google) uvijek pojavljuje ona obavijest "instalirajte Chrome" (kao da je IE potpuno zatvoren i ne vidi ništa osim sebe). i tek sam preko (koliko se sjećam) Picase uspito u IE promijeniti tražilicu u Google i maknuti Bing (unatoč tome, pri svakom prije navedenom otvaranju IE ponovo upozorava kako Bing nije default i silom ga hoće takvim postaviti; svaki put ga uklanjam, kao i Yahoo koji se uvijek iznova pojavi, zajedno s Bingom). zbunjujuće, bezobrazno i tako MS. {#}

Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Koja je razlika između Internet explorera i ementalera ????

IE ima više rupa.

12 godina
neaktivan

1. Prije tjedan-dva MS Security Essencials rušio XP worldwide. Lijek: uninstall i drugo AV riješenje. (http://www.eweek.com/security/bug-in-microsoft-security-essentials-downs-windows-xp-machines.html)

2. "Danas" IE šupalj i kod XP-a. Lijek: koristi drugi web browser.

3. ...

Polako vidite kuda to ide, šire strah preko medija kako bi natjerali smrtnike sa XP-a u shopping po nova (uredska) računala za što većina njih nema novaca (jer inače imala bi novo računalo sa Win 7+).

Ako ovako Microsoft agresivno nastavi, mnogi će se prebaciti iz XP populacije na Linux riješenja (70+% bankomata na planeti vrti MS Windows XP!), te če dobiti na kraju "downgrade" a ne update Win 8.x.y....

Ja vjerujem kako XP se još uvijek može koristiti "sigurno" ali uz malo više uloženoga truda u konfiguriranju nego sada (za male urede i za po doma).

Kao što i sam Microsoft piše o propustu:
"An attacker who successfully exploited this vulnerability could gain the same user rights as the current user. Users whose accounts are configured to have fewer user rights on the system could be less impacted than users who operate with administrative user rights." (https://technet.microsoft.com/en-us/library/security/2963983.aspx)

P.S. očekujem (u)skoro curenje XP updateova sa lokalnih WSUS servera od firmi koji imaju direktan deal sa Microsoftom za daljne patchiranje XP-a

6 1 hvala 0
18 godina
neaktivan
ludidomagoj kaže...

1. Prije tjedan-dva MS Security Essencials rušio XP worldwide. Lijek: uninstall i drugo AV riješenje. (http://www.eweek.com/security/bug-in-microsoft-security-essentials-downs-windows-xp-machines.html)

2. "Danas" IE šupalj i kod XP-a. Lijek: koristi drugi web browser.

3. ...

Polako vidite kuda to ide, šire strah preko medija kako bi natjerali smrtnike sa XP-a u shopping po nova (uredska) računala za što većina njih nema novaca (jer inače imala bi novo računalo sa Win 7+).

Ako ovako Microsoft agresivno nastavi, mnogi će se prebaciti iz XP populacije na Linux riješenja (70+% bankomata na planeti vrti MS Windows XP!), te če dobiti na kraju "downgrade" a ne update Win 8.x.y....

Ja vjerujem kako XP se još uvijek može koristiti "sigurno" ali uz malo više uloženoga truda u konfiguriranju nego sada (za male urede i za po doma).

Kao što i sam Microsoft piše o propustu:
"An attacker who successfully exploited this vulnerability could gain the same user rights as the current user. Users whose accounts are configured to have fewer user rights on the system could be less impacted than users who operate with administrative user rights." (https://technet.microsoft.com/en-us/library/security/2963983.aspx)

P.S. očekujem (u)skoro curenje XP updateova sa lokalnih WSUS servera od firmi koji imaju direktan deal sa Microsoftom za daljne patchiranje XP-a

Ne bi se slozio s tobom. Takvih upozorenja bilo je i prije nego je prestal support za XP. Osobno ne vidim nista lose u takvim vijestima i zelji da MS proda Win8. Bolje tako nego kao sto je slucaj sa mobitelima gdje nakon godinu-dvije mozes istoga bacit u smece.

A sto se tice rupa imaju ih SVI programi. Govoriti da je IE ementaler je glupo jer, recimo Flash ima miljama vise rupetina i to na svim OSovima.

Ja koristim FF ali s vremena na vrijeme mi IE radi daleko bolje. Cisto stvar navike i add-ina koji postoje za FF. U osnovi mi FF ide uzasno na jetra radi svoje sporosti i kocenja Windowsa kada krene ucitavati. I moja supruga ima isti slucaj, koristi FF ali razne online igrice i neke druge stvari vrti preko IE.

12 godina

Gluposti .. Hakerima je očito "najdraži" explorer zbog najveće zastupljenosti.... Kad bi ih zanimali drugi browseri rezultati za njih bili bi također "porazni"....

Eto tako se i Apple hvali kako na OS X ima malo virusa..:-) A kog hakera zaboli "ona stvar" za vječno zatvoreni OS X i k tome jadno zastupljen u odnosu na bilo koju verziju windows-a ..... pa i onih "promašenih" Windowsa, i ti su puno uspješniji od svih verzija zajedno Linuxa i Svih OS X-a.....

5 2 hvala 0
14 godina
neaktivan

Evo ovdje nekih naputaka kako ostati sigurniji na IE http://mashable.com/2014/04/28/internet-explorer-bug-how-to-protect/, ali najsigurnije je ne koristiti IE dok se ne izbaci update ili pach.

"Just A Dream ".
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
W2000 kaže...

Gluposti .. Hakerima je očito "najdraži" explorer zbog najveće zastupljenosti.... Kad bi ih zanimali drugi browseri rezultati za njih bili bi također "porazni"....

Eto tako se i Apple hvali kako na OS X ima malo virusa..:-) A kog hakera zaboli "ona stvar" za vječno zatvoreni OS X i k tome jadno zastupljen u odnosu na bilo koju verziju windows-a ..... pa i onih "promašenih" Windowsa, i ti su puno uspješniji od svih verzija zajedno Linuxa i Svih OS X-a.....

Lady Gaga proda vise albuma nego Oliver Dragojevic ili neki ekvivalent istoga na eng jeziku. To po tvojoj logici znaci da je bolja pjevacica od navedenoga?

Prvi boldai dio:

Da, IE je najvise zastupljen. No nije to bas 95% kao sto je nekad bilo. Koliko vidim Chrome i FF drze dobar dio trzista. Imaju i oni svojih mana, ali i rupa. No skupa nemaju ni priblizno blizu kao IE. 

Drugi boldani dio:

Molio bih kvazi strucnjaka da objasni ovaj dio o zatvorenosti. No kao i svi prije na ovom forumu to nece moci napraviti, jer za OSX je samo cuo, a isti nikada nije koristio. No cisto iz nade da ce mi netko ovo vec jednom objasniti postavljam ponovno to pitanje.

14 godina
neaktivan

Riješen propust u IE updateom.

"Just A Dream ".
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
W2000 kaže...
 A kog hakera zaboli "ona stvar" za vječno zatvoreni OS X i k tome jadno zastupljen u odnosu na bilo koju verziju windows-a ..... pa i onih "promašenih" Windowsa, i ti su puno uspješniji od svih verzija zajedno Linuxa i Svih OS X-a.....

Možeš malo objasniti ovo oko zatvorenosti OSX-a?

14 godina
neaktivan
Syke kaže...
W2000 kaže...
 A kog hakera zaboli "ona stvar" za vječno zatvoreni OS X i k tome jadno zastupljen u odnosu na bilo koju verziju windows-a ..... pa i onih "promašenih" Windowsa, i ti su puno uspješniji od svih verzija zajedno Linuxa i Svih OS X-a.....

Možeš malo objasniti ovo oko zatvorenosti OSX-a?

I ja bih volio malo pojašnjenje. Kod za kernel je dostupan na Githubu, tako da ne razumijem o čemu se točno govori.

Trava raste tamo gdje je posadiš.
17 godina
Nike1982 kaže...

..Xp:

..Windows 8 ..

- u ovom slučaju MS ne kaže to, nego da je propust  na svim verzijama 6-11, dakle 9-10-11 što uključuje i Osmicu. (ili abolira XP {#})

Važnije, nitko (već mjesec..) ništa ozbiljnije, neki novinar (možda BUG?) nije pročačkao temu, ssl+java+sec. od čeg je ovaj samo mali dio, dok je istovremeno prošli tjedan opet počela 'edukacija' korisnika o potrebi skrivanja pina ili adekvatnog antivirusa i sl. (ovaj put slučajno s proljetnom BSA kampanjom ali i tamo se spominje legalno=sigurno).

pin i AV su u čitavoj priči najmanje bitni, rupa je na sasvim drugom mjestu, ali izgleda da je na snazi 'netalasaj'.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.5.2014 18:12 (ihush).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice