"Sun Microsystems je navodno odustao od razvoja procesora Rock, prvotno namijenjenog zahtjevnim sreverskim zadaćama"
Sreverskim?
"Sun Microsystems je navodno odustao od razvoja procesora Rock, prvotno namijenjenog zahtjevnim sreverskim zadaćama"
Sreverskim?
Sreverskim?
Lapsus, bitnija je sama vijest koja nije baš dobra. Orace će uništiti SUN kakvog poznajemo.
mislim da je kriva bila tashtina, i ibm-ovaca i sun-ovaca,kao dugogodishnjih takmaca
mislim,vjerojatnije je bilo da oracle unishti pol sun-a kad ih jednom kupi,ako ne i vishe,jer su nezainteresirani za gro stvari koje sun ima,za razliku od ibm-a koji bi to dalje razvijao
uostalom,oracle je kupio sun samo da ga ne bi kupio ibm
oracle toliko mrzi ibm,da ih zovu aj bi dem'
mislim da je kriva bila tashtina, i ibm-ovaca i sun-ovaca,kao dugogodishnjih takmaca
mislim,vjerojatnije je bilo da oracle unishti pol sun-a kad ih jednom kupi,ako ne i vishe,jer su nezainteresirani za gro stvari koje sun ima,za razliku od ibm-a koji bi to dalje razvijao
uostalom,oracle je kupio sun samo da ga ne bi kupio ibm
oracle toliko mrzi ibm,da ih zovu aj bi dem'
Mojih 5 centi - apsolutno se ne slažem s tobom.
Iako mi nije niti najmanje drago što je Sun izgubio neovisnost, Oracle je mila majka prema IBM-u i srsi me prožimaju što bi se desilo sa Sunom i Javom da je IBM to preuzeo.
IBM već godinama ne zna isporučiti pošten softver, već se natječe s ostalima u hiper-produkciji ultra-bloatanog softvera koji je ne samo užasno spor i sasvim nepotrebno masivan, već i nevjerojatno težak za svladavanje i jednostavno odvratno neprijateljski.
Ako će Oracle uništiti Sun, IBM bi samo bio daleko efikasniji i brži u devastaciji te časne i moje omiljene firme. Naime, softver koji IBM preuzme "pod svoje" obrao je bostan (RSM, ClearCase, pa čak i SameTime bili su (ili su njihovi prethodnici) respektabilan, solidan ili barem neloš softver, dok su sada zaista grozni proizvodi kojima ne vjerujem niti koliko ih mogu baciti), a jedino gore od softvera koji IBM kupi i "preradi" je softver koji IBM sam razvije (još imam noćne more od njihove sumanute DB2 baze - nisam još vidio bolesniji softver u kojem postoje moduli koji rade u čisto stohastičkom režimu rada, a nadam se da nikada više i neću). Online help im je katastrofalan i neshvatljivo konfuzan. Ukratko - Bože sačuvaj.
Truth be told, zasada se njihovim jedino solidnim proizvodom može nazvati WAS koji je zaista zreo aplikacijski server, ali opet - čemu bundlanje tako debelog softvera sa RSM-om, umjesto da se za razvoj stavi Tomcat (eventualno) prilagođen tako da je migracija na WAS što manje bolna? Republish i restart WAS-a je katastrofa (usporediva sa Oracleovom BEA-om), ogromno vrijeme se gubi na takve stvari.
Sve u svemu - od dva zla uvijek ću izabrati manje. I, stoga, reluctant thumbs up za Oracle takover.
preuzeli su recimo FileNet i ne vidim da ih unishtavaju,dapace
preuzeli su iLog,i najave su im slicne ili iste
tako da doista ne znam o cemu govorish,no dodushe neam niti iskustva sa tim tulovima koje si ti nabrojao
znam recimo da se hvale broju inovacija,znam da imaju tisucu inzinjera koji poboljshavaju cijelu open source zajednicu
o oracle-ovoj bea-i neam bash neko pretjerano dobro mishljenje
nisam niti neki fan IBM-a,ma nisam uopce
niti mrzim oracle
ali je cinjenica da se sun vishe podudarao sa ibm-om nego sa oracle-om,shto mi kaze da ce se desit jedna od dviju stvari
il ce se oracle poceti baviti necim shto se prije nije bavio,a toga ima jako puno u sunu
il ce oracle taj dio ugasit ili prodat,dakle rascjepkat i unishtit
nekako sumnjam u prvi il,ali ako ti mislish drugacije,slobodno
preuzeli su recimo FileNet i ne vidim da ih unishtavaju,dapace
preuzeli su iLog,i najave su im slicne ili iste
tako da doista ne znam o cemu govorish,no dodushe neam niti iskustva sa tim tulovima koje si ti nabrojao
znam recimo da se hvale broju inovacija,znam da imaju tisucu inzinjera koji poboljshavaju cijelu open source zajednicu
o oracle-ovoj bea-i neam bash neko pretjerano dobro mishljenje
nisam niti neki fan IBM-a,ma nisam uopce
niti mrzim oracle
ali je cinjenica da se sun vishe podudarao sa ibm-om nego sa oracle-om,shto mi kaze da ce se desit jedna od dviju stvari
il ce se oracle poceti baviti necim shto se prije nije bavio,a toga ima jako puno u sunu
il ce oracle taj dio ugasit ili prodat,dakle rascjepkat i unishtit
nekako sumnjam u prvi il,ali ako ti mislish drugacije,slobodno
Čuj, Oracle nije baš toliko nepodudaran sa Sunom - istina je da je IBM više povezan, ali Oracletu nije u interesu raditi neke radikalne promjene, čisto sumnjam da će oni doći i razbucati sve - ne zaboravi, Javu koriste deseci milijuna developera, Oracle će sve to ostaviti pod ingerencijom Suna, a sam će brati profit i ponešto možda racionalizirati poslovanje.
Što se tiče IBM-a, teško mi je opisati koliko nas petnaestak Java developera koji imamo tu nesreću da radimo sa IBM-ovim umotvorinama, svakodnevno proklinjemo tu firmu.
Pazi, ja ne govorim ovdje o "toolovima" - IBMov RSA je vrlo ozbiljan IDE baziran na Eclipse-u, RSM je opaki modeler po RUP/UML metodologiji, ClearCase je CVS, DB2 je relacijska baza koja korjene vuče iz Informixa, WAS (WebSphere Application Server) je odličan produkcijski AS....i sve su to prije bili samostalni alati, ali to je sve toliko ogromna, troma i neprijateljska skalamerija, da je to nevjerojatno.
Taj RSA je, recimo u 7.0 verziji bio preko 3 GB velik (ZIP arhivirana instalacija). To nije neki podatak, ali zaista je šokantno bilo vidjeti da full upgrade na 7.0.0.7 verziju iznosi nečuvenih 5 GB (?!?!). Takvo što u životu nisam vidio. Nakon upgradea, zapravo se nije ništa promijenilo - softver i nadalje radi sporo (ok, JVM uzima danak, ali...) da je to prestrašno. U tu instalaciju zaista je stavljeno toliko more svega i svačega, da je to preraslo zapravo u ciničan kupus čudesa. Najgore od svega - softver smo maksimalno okljaštrili i zaista instalirali s minimumom minimuma koji će nam ikad biti potreban i - vuče se. Što se desi kad se sve instalira, bojim se i pomisliti.
ClearCase je......jedno zaista nevjerojatno sporo smeće i daleko najgori CVS s kojim sam imao prilike raditi. Momci se hvale nekakvim velikim riječima, objektnom bazom, ovim i onime, a zapravo - sve što su napravili je da su strpali sve u nekakav proprietary format, učinili da je throughtput komunikacije sa serverom reda veličine kB, pa se commit kilobajtnog filea mjeri u sekundama, a sve to na kraju su začinili sa svojom idiotskom metodologijom commita/updatea na koju zapravo neću trošiti riječi, nego ću samo reći da je primjer kako jednostavan mehanizam commit/updatea učiniti konfuznom ludošću i izvorom frustracija.
DB2 je priča za sebe.....s time smo također izgubili tone vremena za ništa.
I tako dalje, da ne duljim....jasno ti je zašto sam se plašio što će se desiti da je IBM preuzeo sve to.
Da se razumijemo, nije Oracle cvijeće....ali u usporedbi s IBM-om, well......to je firma koja proizvodi normalan softver.
ne bih se uopce slozio kako oracle nije nepodudaran sunu,poshto sun ima jednako jake software i hardware divizije
hardware cak mozda i jace
a oracle je pure software firma
to prvo,drugo,upravo je oracle poznat po neprijateljskom preuzimanju
ja mislim da je u ovom poslu bilo previshe tashtina na sve tri strane,jer su to stari takmaci,da ne velim neprijatelji (pogotovo ibm-oracle)
uglavnom,ibm je dao ponudu koja nije zadovoljila odma umishljeni sun,onda se upleo oracle samo da se uplete ibm-u u posao (jedini razlog,pokoji benefit je samo bonus,al taj razlog i dalje ostaje),onda se sun radije prodao za samo 7% vecu ponudu kao da nije razmishljao shto mu se moze dogoditi,koliko ce vjerojatno oracle dijelova sun-a prodati ili ugasiti,vec kao da su sunovci razmishljali kako da se osvete ibm-u za,kako su smatrali,sramotnu ponudu ibm-a
koliko se sjecam,njima je cijena od 7 milijardi dolara bila puno premala,da bi prodali za samo 7% vecu cijenu, 7.5 milijardi dolara,i to expresno, jednom oracle-u koji im uopce nije komplementaran i koji je,shto se shirine tice,puno manja kompanija,pa samim time realno i nespremna za tako veliku kompaniju poput sun-a
da te podsjetim,sa ibm-om su se vodili dugi razgovori,u kojem su bili vec jako blizu rjeshenja,kada su im ibm-ovci ceshljali knjige i dokumentaciju
docim je oracle u posao uletio poput tajfuna,na brzinu
mislim da ti i to moze puno reci
nisam ja pobornik niti sun-a,niti ibm-a,niti oracle-a
samo velim kako meni ovo nema puno nekog smisla,niti poslovne logike,vec puno tashtina svih triju strana
prvo mi je zao shto se sun uopce prodavao,a kad vec je mislim da je ibm bio puno bolji kupac od oracle-a
EDIT:
a shto se tice tvoje nesrece sa radom sa IBM-ovim toolovima,vjeruj mi jednu stvar
radio sam sa x toolova,i svaki od njih sam proklinjao
i po tome IBM nije nishta poseban i drugaciji
jednog dana kad budesh radio i sa drugim toolovima,i sam cesh vidjeti
i pri tome ne mislim na doma neke male programcice,vec na stvarne poslovne projekte,koji su puno zahtjevniji
nazalost,iako je manje-vishe oduvijek tako bilo,u zadnjih 15-tak godina to je posebno izrazeno,a to je da management ne gleda dalje od vlastitog nosa,i upleli su se u zajednicku isprepletenu igru ko ce prije i ko ce vishe obecat,a onda programeri nemaju dovoljno vremena napraviti kvalitetan kod
josh kad se uzme da se uvijek mora radit u backward kompatibilnosti,to dovodi do josh veceg sranja
e,josh kad pridodash tome veliku fluktuaciju programera koji rade na nekom projektu,do cak promjene cijele divizije,shto osobno smatram gorim
zashto?
pa jednostavno jer uvijek neka grupa programera koja je vec neko vrijeme zajedno ima svoj nacin rada i programiranja
pa to idu primijeniti na projekt koji vec postoji,a koji su oni naslijedili radit(odlukom managementa da razvoj preseli iz amerike u rusiju ili recimo indiju),pa dobish buckurish pun bugova
uglavnom,poznavajuci vlastiti razvoj,uvijek mi je bila zelja,nakon zavrshetka projekta josh recimo godinu dana raditi na njemu,samo kako bi poboljshavao kod koji sam napravio(uz ispravak postojecih bugova),no naravno da si vec na nekom slijedecem projektu i da nemash vremena
toliko
Hah, pretpostavljam da će vrijeme pokazati gdje će to sve završiti.
Inače, Oracle se proširio i na hardware, check this out
Što se tiče tvog EDIT bloka, mogao bih ga samo potpisati. Sve je to stara priča.
to je hp ;)
al meni ce bash to bit sada zanimljivo
kako ce se ponashati hp i ostali oracle-ovi partneri koji su osiguravali hadrveraj oracle-u
a sada oracle odjednom posjeduje hardveraj za storage :))))))))
to ce biti josh zanimljivije za promatrat