Oštećena Firefoxova reputacija?

poruka: 100
|
čitano: 12.809
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Oštećena Firefoxova reputacija?".
18 godina
neaktivan
Re: Oštećena Firefoxova reputacija?
mr.green kaže...

Onako usput...

Netko kome je Firefox možda postao prenaporan, a tko ipak voli njegovu jednostavnost i funkcionalnost, te cijeni "open source" projekte, ne mora bježati toliko daleko da instalira spyware Chrome...radije nek prijeđe na Pale Moon{#}

Ej tenks za ovo, ovo stvarno pari cool. Koliko sam skužio kratkim čitanjem dobiješ brži i stabilniji Firefox bez samo par nepotrebnih sitnica poput parental control i accesibility features ? Je li kompatibilnost sa ekstenzijama / themeovima / pluginima ista kao i za originalni Firefox ? Da li ima sve iste opcije za podešavanje interfacea i tome slično ?

P.S.

Evo upravo pročitah ovo :

"Pale Moon brings you a slightly changed interface since it enables the bookmarks toolbar by default and brings back the status bar that displays the add-ons and the progress indicators."

To se može isključit pretpostavljam ?

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.7.2012 13:21 (Enkidu).
14 godina
odjavljen
nixass kaže...
Arnold Layne kaže...
SupremeCommander kaže...

Imas dva proizvoda koja oba rade zadovoljavajuce dobro. Jedan ti u lice kaze (tj. pise u licenci) da te spijunira, drugi ne. Koji ces koristit? {#}

Nađi mi to molim te gdje pise (naravno u najnovijoj verziji)

Edit : dao sam si truda (lol) i sam nasao 

Chrome http://www.google.com/chrome/intl/hr/privacy.html

Opcenito http://www.google.com/policies/privacy/ (znaci koristenje google usluga neovisno o pregledniku)

Bing http://privacy.microsoft.com/en-us/bing.mspx 

Uglavnom jako jako slicno 

al lako i to što piše..

bila je velika strka oko chrome-ove EULA-e kad je tek izašao da bi se EULA ekspresno promijenila zbog negodovanja..

zbilja misliš da su prčkali i po kodu chrome-a i u tih par sati riješili stvar? EULA se promijenila, chrome ne..

googleupdate.exe FTW {#}

da firefox ima firefoxupdate.exe to mu se nebi dogodilo kaj mu se događa 

http://x264blog.org/
18 godina

ne znam kaj mu se događa kad ga ni ne koristim

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
17 godina
neaktivan
Enkidu kaže...
mr.green kaže...

Onako usput...

Netko kome je Firefox možda postao prenaporan, a tko ipak voli njegovu jednostavnost i funkcionalnost, te cijeni "open source" projekte, ne mora bježati toliko daleko da instalira spyware Chrome...radije nek prijeđe na Pale Moon{#}

Ej tenks za ovo, ovo stvarno pari cool. Koliko sam skužio kratkim čitanjem dobiješ brži i stabilniji Firefox bez samo par nepotrebnih sitnica poput parental control i accesibility features ? Je li kompatibilnost sa ekstenzijama / themeovima / pluginima ista kao i za originalni Firefox ? Da li ima sve iste opcije za podešavanje interfacea i tome slično ?

P.S.

Evo upravo pročitah ovo :

"Pale Moon brings you a slightly changed interface since it enables the bookmarks toolbar by default and brings back the status bar that displays the add-ons and the progress indicators."

To se može isključit pretpostavljam ?

Nisam se previše igrao s Pale Moonom da bih ga do kraja upoznao... ali naravno, sve se da isključit/uključit, kao i u Foxu... u biti 99% stvari je praktički isto, a eventualno neće podržati pojedine "hardcoded" addonse.

Provjeri malo FAQ...

Npr.

What are the differences with Firefox?

Firefox is created with maximum compatibility in mind, Pale Moon is created with efficiency and speed in mind. These two approaches are pretty much mutually exclusive, and result in some functions being enabled/disabled in one browser but not the other. For extensive detail on the actual differences under the hood, please check the technical details page.

Pale Moon 4 and later also has a number of changes to the user interface, to provide an as intuitive, predictable, logical and usable user interface as possible for the best user experience. These changes are user-configurable, and can be changed to what the Mozilla Foundation envisioned for this generation of browser if you so wish.

17 godina
neaktivan
Arnold Layne kaže...

99% vas koji chrome naziva spyware u isto vrijeme koristi i google 

tak da vam je to isti drek kaj se spyware-a tice 

Jedna je stvar kad koristiš Google stranicu koju možeš imati pod kontrolom (prilagoditi je i prikazati kako ti paše i/ili npr. s adblockom ukloniti g-analitics skripte), a druga stvar je kada si instaliraš software direktno na vlastito računalo i kad se uz taj software dodatno instalira još nekoliko potprograma koji non-stop neki qur*c rade u pozadini i spajaju se na net po vlastitoj volji.

Uostalom, sjećam se kad sam instalirao taj Chrome (još onda kada se tek pojavio) i sjećam se da sam pola dana potrošio da bih uklonio sve ono smeće koje mi je nabacao na hard.

Ne želim, a niti nemam volje pisati ovdje nekakve tirade o ugrožavanju privatnosti i o eventualnim posljedicama toga (o tome već i vrapci na grani znaju i previše), ali Google Chrome bi trebalo zakonom zabraniti, a autore poslati na višegodišnju robiju.

18 godina
nixass kaže...

To kako ga ti ne koristiš doista doprinosi ovoj raspravi.

The written word is the only way to present yourself on the forum. So if you type like an idiot, people will assume you are one.
14 godina
odjavljen
Pupi kaže...
nixass kaže...

To kako ga ti ne koristiš doista doprinosi ovoj raspravi.

niti ovaj tvoj komentar ne doprinosi previse

http://x264blog.org/
11 godina
neaktivan

Koristim Firefox otprilike kad je i izašao (cca 10 godina) i za mene je uvijek bio najbolji browser. Možda nije dobro da je Firefoxu jedna od taktika kad je Chrome postao tako popularan postala da nastoji što više sličiti na Chrome ali je još uvijek najbolji.

Ne kužuim kakve su ove glupe izlike da je potrebno često restartati browser... pa ne bi da ga moram restartati 10 puta na dan a ne 2 puta mjesečno. Eto to je stvarno tako teško jer ne daj Bože da izgubin dragocjene 2 sekunde vremena.

Zašto je za me FF najbolji? Pa probao sam Chrome i Operu koji  su OK, ali Firefox je jednostavno najdorađeniji, prednjači u nekim detaljima i jednostavno mi je najugodnije sa njime surfati (nije stvar navike jer sam prije nekoliko god koristio isključivo Chrome na mjesec dana kad sam samo čitao portale i gledao Youtube). A detalji o kojima govorim su npr. da kad otvorim PDF u browseru i želim na brzinu nešto pogledati mogu jednostavno stisnuti nekoliko puta Ctrl + '+' i tako povećam PDF, u Chromeu to ne radi nego mi samo poveća stranicu, pa trebam skidati PDF. I još nešto što mi smeta kod Chromea je da kad otvaram stranice na laptopu koji ima ekran od 15'6'' inča i rez Full HD da je tekst užasno mali na stranicama (znam da mogu povećati u postavkama i zumirati ali nije to to... u Firefoxu jednostavno bude jako ugodno za čitati odma iz prve). Čak je i prikaz youtubea bolji u Firefoxu.

Meni osobno nije jasno zašto je Chrome postao tako popularan.. možda ljudi vole minimalizam i misle da je bolje kad je od Googlea i dosta ih nasjedne na onu reklamu 'Surfajte brže...'. Znači od kad koristim Firefox ne sjećam se da sam ikada imao nekih problema sa njime (nekad bi se usprio bio prije ali tad sam imao dosta add-onova kantu od kompa, instalacija windowsa je bila stara itd..). Ali što se tiče brzine i fluidnosti jednostavno ne vidim nikakvu razliku izmedju Chromea i FF-a.

I još mi je palo na pamet da je skroz glupo da Chrome otvori sve tabove koje imaš otvorene od prošlog puta.

A možda ljudi jednostavno zaziru od FOSS-a i žele da ih špijuniraju. (da .. znam da nema privatnosti više, ali opet je lijepo podržati neprofitni i free software).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

3 godine star clanak komentiras.

Moj PC  
1 0 hvala 1
11 godina
neaktivan

Haha. Tek sad sam skužio... stvarno mi nije jasno kako sam naletio na članak. Bio sam siguran da sam ga vidio na naslovnici.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice