I Opera protiv Flasha

poruka: 97
|
čitano: 12.568
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "I Opera protiv Flasha".
18 godina
neaktivan
RE: I Opera protiv Flasha
max1919 kaže...
Nezz za vas ali meni se stranica sa flashom NIKAD nije srusila.
Java se jos koristi, istina manje nego prije i polako odumire, ali jos je uvijek tu.
A jel ima koja alternativa flashu osim silverlighta (ne simpatiziram ga)? I da jel imate koji software s kojim se moze gledati flash na se mobitelu?

Pa... vecina ce ti reci da ti je alternativa HTML5 koji je u stvarnosti tako jako daleko od flasha...

Ne volim ni ja silverlight...

A flash se ni meni nikada nije srusio...

In Control
18 godina
neaktivan

Ja uopste ne znam u cemu je sta napravljeno niti me interesuje. Koristim adblock i flashblock i ako mi se nesto ne svidi klik and block a dok mi ne smeta zaboli me u cemu je napravljena. paste link and enter i voila stranica je tu. Ato za rusenje i meni je to nepoznato a i ako se srushi sigurno necu postavljati bombe u adobeu ili sl.

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.5.2010 23:53 (logic).
17 godina
logic kaže...

Ja uopste ne znam u cemu je sta napravljeno niti me interesuje. Koristim adblock i flashblock i ako mi se nesto ne svidi klik and block a dok mi ne smeta zaboli me u cemu je napravljena. paste link and enter i voila stranica je tu. Ato za rusenje i meni je to nepoznato a i ako se srushi sigurno necu postavljati bombe u adobeu ili sl.

Hocu majicu koju ima tip na videu: http://tv.adobe.com/watch/flash-camp-san-francisco/flash-player-101-internals/ Izlanuo se

Zanimljivo- koristi MacBook Pro Smijeh

Jos jedan linkic: http://www.mikechambers.com/blog/2010/05/10/top-flash-misperceptions-flash-is-a-cpu-hog/

18 godina
neaktivan

I kakve to veze ima sa ovim sto ja rekoh?

17 godina
logic kaže...

I kakve to veze ima sa ovim sto ja rekoh?

Ajme jesi li se uvrijedio? A joj jadnicak mali. Ispricavam se, valjda sam kliknuo na krivi dugmic.

Proci ce vidjeti ces...

18 godina
neaktivan

Nisam ni pogledao i zasto bih se uvrijedio? Lijepo sam te pitao a ako ne mzes normalno razgovarati tvoj problem. I mislis da me takvi kao toi mogu uvrijediti? Hehhehehhehe

Tjesi se ;)

18 godina
neaktivan
I Opera protiv Flasha

Čovjeku dođe muka od toliko komentara od stalno iste teme.

Flash nije dovoljno optimiziran i ujednačen na svim platformama. TOČKA!

Flash ne koristi hardver koliko bi mogao. TOČKA!

Programeri su često puta glupi i lijeni i rade crapy code koji još više usporava cijelu stvar. TOČKA!

Jobs je pokrenuo lavinu iz svojih pobuda, a ne kao poziv da se Adobe probudi. TOČKA!

Ostali su nastavili galamiti jer su šljuke i Jobs im je car. TOČKA!

Adobe mora agresivnije optimizirati kod playera i promovirati kvalitetu pisanja koda. Moraju napraviti kvalitetan analizator koda i gotovih SWFova koji ocjenjuje uradak.

Izdavači poput recimo Buga bi trebali uključiti mozak i testirati bannere prije nego ih puste na svoj web. Autoplay stvarno zna iritirati koliko je god animacija zgodna. Nakon tisuću puta više NIJE zgodna!

HTML5 nije sveti gral kao recimo Hrvatima ulazak u EU koji će sve magično riješiti. To je samo platforma i zlorabit će se kao i Flash sada od neukih programera i "kreativaca".

Činjenica da blokirate reklame znači da smanjujete primamljivost nekog weba za oglašivače. Ako kao posjetitelji ne morate platiti da konzumirate sadržaj netko mora platiti troškove a to su oglašivaći. Dakle ništa nije besplatno i to netko mora platiti. Ne kažem da se riješite AdBlockera jer neke reklame su stvarno iritantne, već da je to začarani krug kojem će se i izdavači i oglašivači dovinuti kad tad.

4 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice