Office 2013 - retail kao OEM

poruka: 29
|
čitano: 4.335
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Office 2013 - retail kao OEM".
14 godina
neaktivan

Kad je Microsoft zadnji put napravio dobar poslovni potez? Windows 7?

23 3 hvala 0
14 godina

Za kućne korisnike i više nego super Google Docs ili LibreOffice, a tebi Microsoft evo prst {#}

Moj PC  
22 2 hvala 0
16 godina
Re: Office 2013 - retail kao OEM
BlueMax kaže...

office 365, ali ocito korisnicima još nije došlo iz guzice u glavu

15 godina

{#}

Op Op Op Gangnam Style!!
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
bik kaže...
BlueMax kaže...

office 365, ali ocito korisnicima još nije došlo iz guzice u glavu

Ne pitam za dobar proizvod nego dobar poslovni potez. Izbacivanje proizvoda koji tesko iz guzice dolazi u glavu nije dobar poslovni potez.

13 godina
neaktivan

Kao i svi i ja ne volim ograničenja na ono što sam kupio. Pitanje je koliko će stvarno biti nemoguće prebaciti licencu, i da li će se to baš tako prakticirati. Ako je baš tako kako piše onda čemu razlika između OEM i retail? Ima li izuzetaka i kojih? Međutim, nešto drugo mene čudi. Da se hrpa ljudi ustvari buni na poslovnu politiku Microsofta, a u stvari ne razumije baš najbolje o čemu se tu radi. Imate obvezu redovnog plaćanja komunalnog doprinosa, telefonske pretplate, zdravstvenog osiguranja, da ne nabrajam... Ovo je politika SaaS, odnosno da za software plaćate kao i za bilo koju trajnu uslugu (servis). To je trend u cijeloj industriji koji se najavljuje već barem dobrih 15+ godina. Sada kada je do toga došlo svi se čude kao da za to prvi puta vide i čuju. Office 365 se u kućnoj upotrebi može koristiti na 5 računala/tableta sa jednom te istom pretplatom (radi i offline). Dakle godišnji trošak za 5 računala je oko 650 kn.... Pri tome u cijeni dobijate sve dodatne pogodnosti za korištenje u cloud okruženju. Osnovnu razliku Microsoft čini između poslovnih korisnika i kućnih korisnika. Naime Office 365 Home ne bi smjeli koristiti u komercijalne svrhe. Međutim budimo realni, niti Microsoft ne očekuje da će bilo tko to kontrolirati. Ali mora to biti tako napisano, kako bi firme platile ono što koriste, a ne da uzmu 1 365 Home pretplatu...

1 4 hvala 0
16 godina

Ako izbacivanje offica 365 (tj prebacivanje offline offica u online cloud) nije dobar poslovni potez onda ne znam šta je?! {#}  bez filozofiranja molim :P

14 godina
neaktivan
bik kaže...

Ako izbacivanje offica 365 (tj prebacivanje offline offica u online cloud) nije dobar poslovni potez onda ne znam šta je?! {#}  bez filozofiranja molim :P

Mislim da si upravo ti taj koji pocima s filozofijom. Dobar poslovni potez je onaj koji donosi novac. Office 365 nije dobro prihvacen od strane korisnika tj. ne donosi novac. EOD.

17 godina
neaktivan
Apsolutno se slazem da je to trend pljacke u industriji. Na ovaj nacin ustvari imate leasing softwarea. Dal bi tako blagonaklono gledali i da Android morate svaku godinu platit? Pa to vec i radite jer vas tjeraju kupit novi telefon svake 2 godine.
Sve je to pljacka jer platite poluproizvod koji vam nakon godinu dana i dalje ostane bugovit. A sto se tice clouda to je isto pljacka i teski kontroling. Kad se sjetim komentara na Mega upload, a Office365 je isto i gore.

10 1 hvala 0
16 godina
BlueMax kaže...
bik kaže...

Mislim da si upravo ti taj koji pocima s filozofijom. Dobar poslovni potez je onaj koji donosi novac. Office 365 nije dobro prihvacen od strane korisnika tj. ne donosi novac. EOD.

Daj molim te {#}, jesi uopce provjerio koliko korisnika ima office 365 i koliko je odnio novaca u ms a startao je prije 2god.

14 godina
neaktivan
Drazen kaže...
Apsolutno se slazem da je to trend pljacke u industriji. Na ovaj nacin ustvari imate leasing softwarea. Dal bi tako blagonaklono gledali i da Android morate svaku godinu platit? Pa to vec i radite jer vas tjeraju kupit novi telefon svake 2 godine.
Sve je to pljacka jer platite poluproizvod koji vam nakon godinu dana i dalje ostane bugovit. A sto se tice clouda to je isto pljacka i teski kontroling. Kad se sjetim komentara na Mega upload, a Office365 je isto i gore.

To je pokusaj pljacke koji ne prolazi bas najbolje. Sto ja imam od Office 365 a da nemam sa obicnim Office-om i nekim besplatnim cloud servisom tipa Dropbox? Ovisnost o telekom operateru za napisati najobicniju stranicu teksta? Ne hvala.

13 godina
neaktivan
Drazen kaže...

Jest, nažalost kontroling je i biti će sve i veći. Krivac za to ipak nisu tehnologije nego političari koji koriste sva dostupna sredstva za kontrolu. Što se pljačke tiče, moram priznati da mi opet nešto nije jasno. Ovo je bug forum, dakle očito ovdje ne dolaze ljudi koje zanima kozmetika nego oni koje zanimaju računala, software, i te stvari. Pa kako onda možete razmišljati na način: Microsoft će mi oteti 1000-2000 kuna godišnje ili 50x više, svejedno je, kada korištenjem tih istih tehnologija ako malo upregnete možete zaraditi milijune. Barem imate potencijalnu mogućnost da tako nešto napravite. U kojem drugom "običnom" poslu a da nije kriminal to možete? Ne morate plaćati repromaterijal, tržište Vam je cijeli svijet, radite na način koji sami odaberete, a ljutite se ako za to morate platiti manje nego za jednu ozbiljnu poslovnu večeru??? To je ono što ja ne mogu nikako razumijeti. A nisam baš mlađahan i odrastao sam u komunizmu... Odakle onda taj duh razmišljanja kod mlađih???

12 godina
protjeran

Problem je u tome sto te M$ tjera da placas nesto vise puta, a ne da kupis i koristis. Imam placen Office 2003 i evo ga ugodno koristim i dan danas. A da je po M$-ovom, on bi me do sad kostao 86€ * 10 ;)

Moj PC  
7 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Cognitor kaže...
Drazen kaže...

Jest, nažalost kontroling je i biti će sve i veći. Krivac za to ipak  nisu tehnologije nego  političari koji koriste sva dostupna sredstva za kontrolu. Što se pljačke tiče, moram priznati da mi opet nešto nije jasno. Ovo je bug forum, dakle očito ovdje ne dolaze ljudi koje zanima kozmetika nego oni koje zanimaju računala, software, i te stvari. Pa kako onda možete razmišljati na način: Microsoft će mi oteti 1000-2000 kuna godišnje ili 50x više, svejedno je, kada korištenjem tih istih tehnologija ako malo upregnete možete zaraditi milijune. Barem imate potencijalnu mogućnost da tako nešto napravite. U kojem drugom "običnom" poslu a da nije kriminal to možete? Ne morate plaćati repromaterijal, tržište Vam je cijeli svijet, radite na način koji sami odaberete, a ljutite se ako za to morate platiti manje nego za jednu ozbiljnu poslovnu večeru??? To je ono što ja ne mogu nikako razumijeti. A nisam baš mlađahan i  odrastao sam u komunizmu... Odakle onda taj duh razmišljanja kod mlađih???

Zašto bi nešto plaćali više kada možemo istu kvalitetu dobiti za manje novca?Tipa Calligra suite,LO,OO...

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
16 godina

nema veze ionako ću doma imat crackanu verziju a u firmu ću stavit open office

14 godina
neaktivan
Shagmans2 kaže...

Problem je u tome sto te M$ tjera da placas nesto vise puta, a ne da kupis i koristis. Imam placen Office 2003 i evo ga ugodno koristim i dan danas. A da je po M$-ovom, on bi me do sad kostao 86€ * 10 ;)

Ne tjera te nego ti daje mogucnost. Normalni offline Office i dalje postoji. Da su ukinuli klasicnu verziju i podrsku za ranije verzije a sve okrenuli prema cloudu onda bi to tek bio fijasko stoljeca. Ljudi ne zele ovisnost.

Kad na sve to dodas cinjenicu da se dogadja da korisnici ni krivi ni duzni ne mogu dobiti pristup svom paketu zbog Microsoftovih ili teleoperaterovih tehnickih gresaka paket postaje sve manje i manje zanimljiv.

Druga, vjerojatno i najbitnija cinjenica koju mnogi ovdje ne spominju, uz pretpostavku da je Office 365 savrsen proizvod koji ce poharati trziste, je kome uzima trziste? Apple je iPhoneom ugrabio veliki dio trzista mobitela, iPadom racunalnog trzista, Samsung takodjer grabi po razlicitim granama elektronike dok se Microsoft gubi na osvajanju trzista na kojem vec ima monopol i stvara konkurenciju iskljucivo sam sebi.

17 godina

Tako i treba, još kad se sjetiš da nemaš updatea za Home and Student verziju, kud ćeš bolje? Zapravo i logično, što će ti updatei za nešto što ćeš morati baciti u smeće čim promjeniš računalo?

Gledam te!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

samo nek oni zaključavaju office. nadam se da će to biti poticaj čim većem broju ljudi da pređu na open ili libre office. ja sam prešao odavno.

Moj PC  
8 0 hvala 1
17 godina
odjavljen

Sva sreca postoji utorrent pa lihvarima ukrades komad dobrog softvera.

http://isvijet.com.hr

1 5 hvala 0
17 godina
Cognitor kaže...

Pa kako onda možete razmišljati na način: Microsoft će mi oteti 1000-2000 kuna godišnje ili 50x više, svejedno je, kada korištenjem tih istih tehnologija ako malo upregnete možete zaraditi milijune. Barem imate potencijalnu mogućnost da tako nešto napravite. U kojem drugom "običnom" poslu a da nije kriminal to možete? Ne morate plaćati repromaterijal, tržište Vam je cijeli svijet, radite na način koji sami odaberete, a ljutite se ako za to morate platiti manje nego za jednu ozbiljnu poslovnu večeru???

Bravo, momče!

Još par ovakvih veleumnih vrhunaca i možeš početi sakupljati svoj lanac sreće.

17 godina
protjeran

Čim sam vidio Ballmera na slici odma sam znao o čemu je riječ {#}

BTW na mobilnim uređajima MS office niko i ne koristi, a koliko vidim ni na desktopima im neće bit bolje.

AWESOME .. AMAZING .... PREDOOBROO
Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina

Ne samo office. Čim gaming platforma malo ozbiljnije krene na Linux/Ubuntu, a Steam je već krenuo, i Windowsi će počet gubit tržišni udio.

Znam jako puno ljudi (kućnih korisnika) kojima bi Ubintu bio sasvim dobro rješenje, nažalost, nitko kome sam god ponudio nije htio prijeći i to isključivo iz razloga "Ja to neću znati koristiti!" što je totalno glup razlog, no takvih je najviše koji imaju strah od nečeg novog.

Ista stvar s Officeom, nitko neće Libre Office, a ima još hrpetina besplatnih i jako dobrih rješenja za kućne korisnike, ni svi su navikli na MS, a najgore što su svi navikli na to da je MS također "besplatan".

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.2.2013 15:11 (lllnuclearlll).
Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Razlika je u tome što si prije kupio program za npr. 1000 kn i koristio ga koliko i kako god si htio, a sada ćeš ga za 1000 kn imat godinu dana i na samo jednom računalu.

Recimo da se jedna verzija officea može koristiti npr. 5 godina i ako imaš 2 računala trebaš imati 2 officea onda lijepo podijeli 1000 na pola, pa sa 5 pa mi naplati licencu 100 kn, a ne 1000.

Open source here I come.

Popusti i svladaj. Savini se i budi uspravan. Isprazni se i budi pun. Istroši se i budi nov. Budi cjelovit i sve će ti stvari doći.
Moj PC  
6 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
lllnuclearlll kaže...

Ne samo office. Čim gaming platforma malo ozbiljnije krene na Linux/Ubuntu, a Steam je već krenuo, i Windowsi će počet gubit tržišni udio.

Znam jako puno ljudi (kućnih korisnika) kojima bi Ubintu bio sasvim dobro rješenje, nažalost, nitko kome sam god ponudio nije htio prijeći i to isključivo iz razloga "Ja to neću znati koristiti!" što je totalno glup razlog, no takvih je najviše koji imaju strah od nečeg novog.

Ista stvar s Officeom, nitko neće Libre Office, a ima još hrpetina besplatnih i jako dobrih rješenja za kućne korisnike, ni svi su navikli na MS, a najgore što su svi navikli na to da je MS također "besplatan".

Isto s*anje drugo pakovanje. Čak šta više, usudio bi se reći da je Libre Office i mnogo bolji.

A što se tiće ovog poteza, Microsoft će gubiti i to jako mnogo. Barem po mom mišljenju.

'Lost in the darkness pit of my life, I still am trying to crumble out of it.'
16 godina

interesantno je promatrati stručnjake za sve, pogotovo navijače open-free-linux-steam grupacije i brigu oko propasti MSa s (istina ludim) Balmerom. btw, slika nije slučajna, Balmer je univerzalna slika od tisuću riječi...

pa samo par hipotetskih:

-MS je profitabilna firma ili gubitaš?

-Offce 365.. štonam to sam naziv sugerira? Možda tajni broj masonske lože, možda pozivni broj šrilankanske pošte.. možda...

-Životni vijek Officea je po MSu 3 godine, do izlaska nasljednika, nakon čega SM svim silama gasi prethodnika, SPovi se krpaju do iduće reinkarnacije kad se ugl gasi. IStovremeno za sad radi 2003, 2007, 2010, i pogađate, 2013. Uskoro se gasi 2003 update-support. Pa sad, to je 10 godina. Pogledajte ponekad npr roadmap, npr VisualStudio, npr VS6 je po sjećanju 2018, provjerite, možda sam u krivu, ali dobit ćete neku ideju kako svijet (po MSu) funkcionira.

-Firme su ugl partnerske licence, ne ovise o verziji, samo o supportu, tu se lupa pravi novac, ne to dali je MaliPerica kupio licencu Offcea za pisanje domaće zadaće. Jednako tako, Home&Student licenca je bagatela u odnosu na poslovne licence. i obavezni btw, poslovna dozbvoljava posao+još jedno računalo (kuća ili notebook), dok 99% kućnih MalihPerica ne treba Offce, tj Treba ga jednako kao CS6, Corel, WinUltimatEdišn, .. koje je naravno sve kupio s PDVom u trgovini kod torrenta (ne ovog našeg, s foruma)....

Pa sad, tko treba Offce, Home, Outlook je namjerno izdvojen, Access također.. ali nisma primjetio da se jednako korisnici (legalni) žale na CS koji izlazi svakih .. koliko 1-2godine? Support? ACAD npr iz 2005te? ... LOL.

Kućni juzer ne treba Offce paket, ako treba pisaću mašinu ima free Officea (Libre) na izbor uz npr Live paket Writer. Ako pak ima kupnjen 2003,.. pa gle, radi, radit će i sutra. U čemu je problem?

Možda je problem u shvaćanju sadržaja? Soft koji rentaš nije jednokratno kupljen, nego u najmu. Tad se plaća usluga za korištenje (po malo) i dok se tako plaća ima se usluga. U čemu je razlika npr ISP-internet? RentaCar?.. RentASoft?.. Sad (zbog novih licenci) npr Tcom renta PCje s OSom i Offceom.. da, i?, problem??

Office 2010, 2013.. nije Offce 365, čitajte polako, čitajte s razumijevanjem. Mislite da je Balmer kreten? ... hm, da, da sam bar ja takav kreten, ponekad.

i btw, za btw, .. jupi! sad će Steam.... ali, i jedna loša vijest. Igre se plaćaju, dali je ispod haube Win-Linux je svejdno, WoW je 10$ mjesečno.. koliko je neki 'ozbiljan' software? Kritičari.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

6 3 hvala 0
15 godina
neaktivan
memulica kaže...
BTW na mobilnim uređajima MS office niko i ne koristi, a koliko vidim ni na desktopima im neće bit bolje.

Na mobilnim je platformama Microsoft još uvijek u svim pogledima nedodirljiv. Ne u smislu dominacije na tržištu nego pripadnosti najnižoj indijskoj kasti. :D

Regulacija u mnogim državama, pa i u Hrvatskoj, ide prema otvorenijim standardima (ma što FINA radila i tražila, hrvatska je norma ODF; jednom možda to i zaživi).

Računalstvo općenito ide prema mobilni(ji)m platformama, a Microsoft je kroz godine Windowsa CE na tom području uspio razljutiti mnogobrojne korisnike. Mnoge više uopće ne zanima što sad nude Surface i Windows RT i Windows Phone 8; opekli su se na CE pa sad i na hladno(?) pušu.

I sada Microsoft, u svojem vječitom pokušavanju da nadepla Apple, pokušava još malo ograničiti svoje korisnike.

Računa, jasno, da će u doba kad se životni vijek računala ponešto produljuje na taj način izvući iz korisnika daleko više novca. Godišnji trošak od ovoliko ili onoliko novčanica djeluje puno probavljivije dok ne shvatiš da ćeš računalo koristiti sljedećih pet-šest godina, slično kao što se koješta reklamira “za cijenu jedne kave dnevno” ili kao što je Vip reklamirao svoj mobilni internet uz “dvije lipe po kilobajtu” (IIRC). Zvuči kao sitniš, a onda izračunaš koliko te košta gigabajt.

Čini mi se da u ovakvim krizama ljudi postaju manje skloni raznim dugoročnim najmovima, kreditima i sličnim spačkama. Mogu se samo nadati – čisto za opću dobrobit ne toliko industrije koliko korisnika i njihovih prava – da će ovaj pokušaj neslavno propasti.

FOR PONY!
12 godina
neaktivan

Ovo je baš kvarno {#}. Pa ne kupuje firma (a verujem da im je bar 80% prihoda od firmi a ne od home usera) Office da bi stavila na računar, eto onako da se nađe. Nego da bi korisnik mogao da radi na njemu. I šta ćemo ako se sprži matična. Em ode matična, em ode i Office. Baš im hvala.

Ja za firmu hoću da kupim onoliko Office-a koliko imam korisnika koji rade na njemu, jer je korisnik (zaposleni) ipak osnovna jednica mere u firmi - a sve ostalo se prilagođava tome (broj računara, broj software-a, automobila, stolova, šta god), naravno, prema potrebama.

Pokušavaju da se nametnu kao nešto više od puke alatke (što u biti jesu). Kao da ljudi dolaze na posao da bi radili u Office-u (i pipkali prstićima pločice na Metrou), a ne da urade nešto korisno koristeći najbolju dostupnu alatku.

Neka ih još malo. Ovakvom politikom prema korisniku će naterati ljude na open source. Ipak Office nije de facto standard kao što su Photoshop ili AutoCAD. Lako ga je zameniti sa OOO/LO. 

2 0 hvala 0
16 godina
browster kaže...

..Neka ih još malo. Ovakvom politikom prema korisniku će naterati ljude na open source. Ipak Office nije de facto standard kao što su Photoshop ili AutoCAD. Lako ga je zameniti sa OOO/LO. 

Bravo! Još im treba napomenuti, nacionalnu normu OpenDoc koja je standard. Čudim se zašto već prije nisi prešao na OO (btw stara oznaka OO=WC, toliko o upotrebljivosti kad dođeš na šalter Fine ili zabe, AD user i exchange..) ali, istina, nije MS standard, on samo kontrolira closed soft koji dominira s 92% DE tržišta. .. ne, nije MS standard, ti si. I da, MS je de facto standard (provjeri što taj izraz znači). MS nije standard.

btw, ubuntu mu plaća sec.boot licencu, krenten Canonical umjesto da im kaže FU MS.

- uopće ti Office365 nije nužan, to je cloud, pa coolaj. Protestiraš li na cijenu konzerve kavijara ili kopački addidas pinky boje? Pa ovo je samo jedan od proizvoda (tebi lako zamjenjiv).

-što s antivirusom, koliko se sjećam i njega vlasnici prodaju-rentaju na ograničeni period, kvartal-godina, prosječna cijena 250-350kn za komad (ponekad) beskorisnog softwarea koji čak nebi ni trebao biti potreban. Offce je 6$/mjesec, WOW je 10$...

Cloud soft? Znaš li što je to uopće i kako je predviđena upotreba? pa recimo kao GMail. Dakle uopće više nisi vezan za PC nego imaš svoj acc (teoretski bez PCa, može sa susjedovog).

To ne znači da ga ja-ti-netko treći mora ili treba koristiti. Postoji nešto što se zove izbor. Koristiš li Gmail, koristiš li 365.. ili bilo koji drugi alat za posao, to je tvoja odluka, prema tvojim potrebama. Izbor. Naravno ništa ti ne priječi korištenje bilo kojeg drugog Officea, tako je već godinama... Ali tako je i s AutoDeskom, Adobeom.. ne moraš ih koristiti ako ti nisu potrebni, čak bi bilo glupo bacati toliki novac ako su nepotrebni, zar ne?

Hoću li ja koristiti 365? Ne (za sad, vjerojatno ni idućih par godina), mislim da je poslovno neupotrebljiv (da ne kažem glupost). Ali sve se mijenja.

S druge strane, (čisto teoretski) nova otvorena firma, treba par PCa.. treba Office, uplati potreban broj licenci za mjesec, rade posao, recimo mjesec-dva, propadnu.. i ništa, nisu kupili soft koji bi inače platili par tisuća po PCu. Ima smisla? Narvno isto to su možda mogli OpenOfficeom, ako nema nekog konkretnog razloga kao FINA, zaba, korespondencija i kompatibilnost. No predpostavka da ljudi koji idu u posao imaju mozak i imaju svoj novac koji ne bacaju na nešto nepotrebno. Extended verzija, rentaju PC od Tcoma s OSom i Officeom, plate 300-500kn mjesec. Kroz godinu su mogli kupiti sve ali Tcom je zaradio nešto kao i rentacar, dok oni nisu pljucnuli lovu odmah i možda već drugi dan ključ u bravu ili za vrijeme godišnjeg odjave pretplatu. Kao i to da su bezbrižni za održavanje-kvar i vijek trajanja, a ako su uspješna firma trošak samo pribroje odbitku za PDV kao i automobile na lizing. Ako se netko zapitao to im je često profitabilnije nego kupnja, jednako kao s automobilom. Prigovaraš li postojanju rentacara, lizinga ili tcomove usluge najma računala s OSom i softwareom? Najam weba, domene, redistračija automobila i plaćanje poreza, RTVa.. (kao dio koji nije IT-PC) ali se naplaćuje mejsečno-godišnje. Roba, kupiš-prodaš ili rentaš. Tržište.

- Zašto, koja je svrha biti protiv takvog modela ponude?? U čemu je problem da MS to ponudi juzerima, ako žele uzmu, ako ne ...

Pa evo i hipotetskoh primjera MalogPerice, koji želi pošteno (ne torrente edišn) u MSovom Offceu natipkati recimo maturu. Dovoljno mu je rentanje za jedan mjesec, nema razloga platiti home licencu 650kn ako može za 6$ =koliko <50kn, 40? imati office za ono što mu je potrebno i nakon tog opet mu ne treba. Možda može i OO, možda ... ali zašto ne i ovaj primjer?

(ponekad mi nedostraje Sinatra, ponekad).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan
Kada se developeri razigraju dobiješ kreativan proizvod, a kad to učine ekonomisti dobiješ kreativnu naplatu. U zadnje vrijeme M$ ekonomistima ide nešto bolje nego developerima.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice