Nvidija - na putu prema dole...

poruka: 71
|
čitano: 11.642
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Nvidija - na putu prema dole...".
17 godina
protjeran
Re: Nvidija - na putu prema dole...
Hyperion kaže...
 Tu su i brojni skandali kao sa masovnim umiranje mobilnih grafičkih kartica zbog korištenja jeftinih materijala ili tako nešto, onda Jensen predstavlja novu grafičku karticu koja u biti nije kartica nego je fake, ovaj slučaj je popularno zvan "wooden screws" zbog drvenih vijaka koji su korišteni.

Lažni Fermi je ipak imao vijke od čelika, ali one za opću upotrebu i generalno majstorisanje u drvu - definitivno ne za grafičke kartice. To su jednostavno nakeljili da izgleda kao da je nešto zašarafljeno i da je riječ o praktički gotovoj grafičkoj kartici, premda je Fermi već tada bio osuđen na debelo kašnjenje i fijasko. Premda hardverske kompanije ponekad svoje proizvode zaista preliminarno prezentiraju u obliku makete, taj put je to bilo naročito blamirajuće zbog super-fušerske izvedbe i Nvidijinog prvotnog uvjeravanja da je riječ o pravoj kartici, što je naravno bilo katastrofalno za reputaciju tvrtke.

BOINC Combined Statistics for Croatia http://goo.gl/DiiXr
17 godina
neaktivan

Bilo je samo pitanje vremena kad će se vidjeti prvi rezultati ... 2012. će biti još gora za tržišni udio.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

jedino moje pitanje je, čemu ovo prepiranje oko perfomansi, kad kartice stare 3-4 generacije još uvijek perfektno vrte igre :D

Moj PC  
6 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Razlog vise za kupnju.

Da je nVidia imala nesto u segmentu 5670, a da ne zahtjeva dodatno napajanje, sad bih imao nju...

Ako je jedini zivot koji imam onaj na BUG-u, da li to znaci da ja nemam zivota?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Voodoo duja pa onda radeon 9100 pa zatim geforce 8800 -> gtx 260. Sve mi se čini kad završim fakultet za dvije - tri godine u komp ide amd ati combo. (za sada intel fan što se tiče CPU-a)

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.5.2011 9:14 (Profesor Jakov).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

evo nesto u prilog nvidiji (kad ste se vec svi obrusili na nju): nvidija sa svojom CUDA tehnologijom (uz coreavc codec) radi ko luda za hd filmove na starijim kompovima. usage cpu-a je zanemariv na full hd rezoluciji na athlonu 3000+

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Petar kaže...

http://www.bug.hr/bug/tekst/nvidia-geforce-8800-gtx/75714.aspx

To je bilo zlatno doba nvidia-e... Pogledajte što su joj bugovci zamjerali i obratite pozornost na cijenu...

Unaprijed se ispričavam na off topicu, al sad malo gledam ove vijesti i razmišljam si, high end komp iz 2006, znači star 5 god može vrtit danas gotovo sve na max i na full hd. recimo intelov qx6700 4 gb ddr2 neka opaka 775 ploča i 8800gtx u sli-u, zvuči malo nevjerojatno da 5 godina star komp to može ali evo, može.

Sad ontopic, nVidia se previše opustila nakon 8800 serije i polagano je ati/amd grabio sve više, i sad su i u prednosti. nVidia će vjerojatno kroz 2 godine biti opet druga na tržištu, ali ispred intela sumnjam da će ikad biti

17 godina
neaktivan

Iskreno...I don´t give a sh*t . Boli me brige za udio trzista, i kolko tko drzi cega... nVidia radi najbolje High-End graficke kartice i tocka...Boli mene brige kolko ona trosi struje i kolko se grije...I tak mi je svejedno ko bude bio najbolji. Od kad znam za sebe uvijek sam imao High-End graficku karticu (GeForce 2 GTS, Ati Radeon 9800 Pro, GeForce 6800,GeForce 8800, GTX470... ) . Za nekoga kome je bitno igranje, toga nece brinut potrosnja, grijanje i takve stvari...Sve to da rjesit boljim hladenjem, jacim, ali stedljivijim napajanjem (80,85 Plus) . Ako ne bude nVidija,AMD/ATI, Intel, S3....Ma uvijek ce se neko nac...Nece to nikad stat...Ko zna, jednog dana cemo svi mozda ima "Verizon Radeon GeForce :D "  ili  "T-Com Savage" :)

Asus P7P55D, i5 760@ 4GHZ, Tagan BZ800, Artic Cooling Freezer 7, 4X2GB Corsair CMX4@1433MHz, MSI GTX 470, Creative Labs X-Fi Xtreme Audio, Chieftec BA-01B-B-B, Razer Copperhead

3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ovo ču copy/paste svog komentara s jednog portala :

Inaće smatram da danas blagu prednost u smislu CGI-a ima nVidia, možda ne toliko zbog samog HW-a , već zbog SW-a tj. usluge i sl. što pružaju uz iste.
Recimo CUDA tehnologija , mnogi pričaju o njoj , malo ju tko u stvari i iskorištava, Physx odličan fizički engine ( ok Physx nije baš izvorno nVidino dete ) , ne toliko močan kao Havok, ali je za razliku od Havoka u potpunosti free,FX Composer odličan Shader editor po meni daleko bolji od Render Monkeya, te naravno jako dobar nVidijin marketing je po mom mišljenju postavio nVidi-u kao nositelja, te ATi ( AMD ) kao pratioca koji u pravilu izbacuje bolje HW "sklepane" kartice, ali kako što nam povest pokazuje da bit bolji ne znaći bit i stabilno "zacementiran", a to mislim da je nVidia o odnosu na ATi(AMD) uspela sebi osigurat, po mom mišljenju karte su se posložile optrilike ovako, ATi će izbacivat bolje kartice, a nVidia će držat naslov, nešto slično je bilo i sa Apple-om 90-tih prije povratka Stevea Jobsa , gde je sam Jobs rekao da je osnovni problem u Appleu taj " što silom se žele dokazat da su bolji od PC-a i zbog toga propadaju, a u biti moraju shvatit što Apple je", to je po mom mišljenju danas problem ATi-a.

OK da ne bi sve to bilo tako lepo i krasno i uber idilično taj brzi napredak ima i svoju cenu , developeri teško mogu pratiti tako brzi rast tehnologije, jer fizički je nemoguće izraditi naslov u godinu dana, a da isti prati sve aktualne , a gotovo nemoguće buduće standarde.

To je moje mišljenje.
I'm from Hollywood

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
dns kaže...

evo nesto u prilog nvidiji (kad ste se vec svi obrusili na nju): nvidija sa svojom CUDA tehnologijom (uz coreavc codec) radi ko luda za hd filmove na starijim kompovima. usage cpu-a je zanemariv na full hd rezoluciji na athlonu 3000+

Pa sve ATI-jeve grafe i integirane mogu preuzet na sebe reprodukciju hd filmova i procevi rade sa minimalnim zauzećem.

I don't need sex, T-com fucks me every day
16 godina
odjavljen
Hyperion kaže...

Tko uopće spominje petu 500 seriju? To je već mali povratak na bolje, ali samo zato jer je AMD malo razočarao sa novim radeonkama.

Pa u tom i je stvar, ne vidim razloga za takakv članak-vau smanjio im se udio u integrirušama. Who cares? Izađe Tegra 3, opet sklope ugovor sa Appleom, i udio skoči za 15 %. A tada će se pisati "nVidia na putu prema gore".

Moj broj mobitela- 091 172 6697 Moja web stranica- http://mobiservis.webs.com/
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.5.2011 13:49 (vexx5555).
15 godina
neaktivan
Bukva kaže...

Errmmm, jel to ATI počeo izdavati drivere za *nix koji ne poblesave kad pokušaš više od 1 izlaz na njih prištekati?

Po tekstu dobijem takav dojam, a praksa mi veli dijametralno suprotno...

*nix jos uvijek nije nekakvo relevantno trziste za ozbiljnije graficke kartice (nazalost). Vjerujem da se u clanku prvenstveno mislilo na windows. Ali i na linuxu se situacija mijenja, nVidia ima odlican zatvoreni driver, dok se ATI-jev zatvoreni driver cijelo vrijeme poboljsava (sada vise i nije tako los), a tu je i otvoreni ATI driver - nesto sto nVidia ne kani napraviti (nouveau se ne racuna jer nije sluzbeno podrzan). A nesto ima govorkanja i o potpuno otvorenom Catalystu za generaciju HD 8xxx. Znaci mozemo zakljuciti da nVidia na *nix platformama stagnira. Sto je zalosno. Volio bih vidjeti malo veci FOSS angazman s njihove strane...

Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone, panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect, immortal machine?
16 godina
neaktivan

Ako Tegra podbaci, i ne sklepaju nešto jeftino i upotrebljivo u nižem srednjem segmentu (occasional gamer kao npr 4670 i 5670 koje ja koristim od AMD-a) nVidiji prijeti jedan debeli bankrot uskoro, pogotovo zbog ove loše ekonomije. Ljudi danas (kao i uvijek) žele maksimalni "bang for buck" ali zapamtimo, na ovom svijetu je samo 2% bogatih koji iskorištavaju 98% ostalog puka tako da im neće prolaziti dugo Fermiji koji žedno gutaju struju nakon pozamašnog plaćanja same kartice ;-).

I za jedan od prvih komentara da će se AMD vratiti kao mala kompanija kao što je bila, to je nemoguće, ljudi nemojte gledati samo benchmarke, pogledajte malo u prošlost.. AMD je počeo kao mali proizvođač kontrolera (ima sve na wikipediji), te se uzdigao do toga da je samom BOGU IT industrije INTELU oduzeo 25% tržišnog udjela (procjena, cpu+gpu). A nVidia je tek kupnjom 3DFx-a uspjela izdati dobru grafičku karticu. AMD primarno proizvodi CPU procesore dok je preuzimanjem ATI - ja proširio to i na GPU scenu.

Tegra bi mogla imati uspjeha i nVidia dobiti ako se zaista ostvare predviđanja da će tableti porasti za 1000% u slijedećih nekoliko godina.

I zapamtimo, nVidia je počela puno poslije AMD-a (199X prema AMD 197x) i te 2 kompanije se bore samo u grafičkom segmentu, dok bi Tegra izazvala AMD-ov Fusion I Intelov Sandy Bridge.

Pa si vi mislite (ja se čudim što NV još radi nakon ovog s Fermijem ali eto što više konkurencije to bolje za nas male).

Pa-pa

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ivex'08 kaže...
A nVidia je tek kupnjom 3DFx-a uspjela izdati dobru grafičku karticu.

A TNT grafulje su bile lose!?

Do izlaska Matroxove g400 MAX, nVidijine TNT2 ultra su ubijale u pojam sve ostale kartice...

ATi u to vrijeme bas i nije bio sinonim za perfomanse, vise su se isticali onim svojim all-in-Wonder karticama sa 43322344 prikljucaka :D

Dakle nemojmo pretjerivati, imala je nVidija dobrog hardvera (i jos boljih drivera :D ).

Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone, panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect, immortal machine?
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.5.2011 16:03 (rustweaver).
15 godina
neaktivan
rustweaver kaže...
ivex'08 kaže...
A nVidia je tek kupnjom 3DFx-a uspjela izdati dobru grafičku karticu.

A TNT grafulje su bile lose!?

Do izlaska Matroxove g400 MAX, nVidijine TNT2 ultra su ubijale u pojam sve ostale kartice...

ATi u to vrijeme bas i nije bio sinonim za perfomanse, vise su se isticali onim svojim all-in-Wonder karticama sa 43322344 prikljucaka :D

Dakle nemojmo pretjerivati, imala je nVidija dobrog hardvera (i jos boljih drivera :D ).

Nitko se nije sjetio S3 grafičkih :) , kako je na njoj HomeWorld ljepo radio , inaće za Matroxove kartice mogu reć samo rijeći pohvale, frend mi je jednu 400-tku do prije godinu dana koristio, ali pošto su mu klinci narasli, nadogradio sam mu komp sa svojom GeForce4 4000 Titanium  nije nešto ali su neke starije naslove odlično mogli zaigrat :)

Koliko se sječam prve nVidijine 3D ubrzivaće su svi populano zvali deubrzivačima :) , 3Dfx je u to vrijeme bio apsolutni vladar scene, znalo se ako hočeš 3D, ljepu grafiku onda kupi voodoo, sve ostalo je bilo tak tak , šogor mi je imao i to vrijeme uber brzi AMD sa ATI Rage 32 grafičom, a ja Celeron 600 sa voodoo 4 4500 hehe , kako je to deralo.

PS.

evo danas sam si u supermarketu kupio Supreme Commandera, pa da vidim i to :)

I'm from Hollywood
15 godina
neaktivan
woodgamesfx kaže...

Nitko se nije sjetio S3 grafičkih :) , kako je na njoj HomeWorld ljepo radio

Ne znam previse o ranijim modelima, poznate su mi samo Savage4 koje su se natjecale sa TNT2 generacijom, i koje su donjele jednu bitnu tehnologiju koja je danas standard: S3TC. No ja ti to ne moram pricati...

woodgamesfx kaže...

Koliko se sječam prve nVidijine 3D ubrzivaće su svi populano zvali deubrzivačima :) , 3Dfx je u to vrijeme bio apsolutni vladar scene,

Da to je bilo prije Rive 128. Dok je Glide bio standard, dotle je i Voodoo bio car.

woodgamesfx kaže...
šogor mi je imao i to vrijeme uber brzi AMD sa ATI Rage 32 grafičom, a ja Celeron 600 sa voodoo 4 4500 hehe , kako je to deralo.

To je bio onaj slabiji model sa samo jednim cipom, jel? Navodno su bili dosta rijetki u nasim trgovinama. Nije da bih znao, ja sam u to vrijeme bio zadovoljan svojom TNT dvojkom. :P

15 godina
neaktivan
pinkskin kaže...
dns kaže...

Pa sve ATI-jeve grafe i integirane mogu preuzet na sebe reprodukciju hd filmova i procevi rade sa minimalnim zauzećem.

moram priznat da sam imao i ati novije generacije i nvidiju - i sto se tice hd videa, coreavc sa cudom radi cuda. sa ati je na tom athlonu trosio 30-40% cpu-a, a nvidija - 1-5% (ako se dobro sjecam).

anyway... trenutno mi komp sluzi samo za to, pa nvidija radi cist ok...

17 godina
dns kaže...
pinkskin kaže...
dns kaže...

moram priznat da sam imao i ati novije generacije i nvidiju - i sto se tice hd videa, coreavc sa cudom radi cuda. sa ati je na tom athlonu trosio 30-40% cpu-a, a nvidija - 1-5% (ako se dobro sjecam).

anyway... trenutno mi komp sluzi samo za to, pa nvidija radi cist ok...

ATI integrirana grafička serije 4200 troši do 5% također, ako se koristi HW dekodiranje sa npr MPC-om

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
16 godina
protjeran

AMD/RADEON volim radi toga sto imaju dobre procesore i grafe za puno manju paru za razliku

od POHLEPNIH IDIOTA Nvidie i Intela.Sa time da ti daju mozda ali MOZDA 10% vecu snagu od AMD/RADEON.

born to be gamer
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
protjeran
mrog 33 kaže...

Unaprijed se ispričavam na off topicu, al sad malo gledam ove vijesti i razmišljam si, high end komp iz 2006, znači star 5 god može vrtit danas gotovo sve na max i na full hd. recimo intelov qx6700 4 gb ddr2 neka opaka 775 ploča i 8800gtx u sli-u, zvuči malo nevjerojatno da 5 godina star komp to može ali evo, može.

vjerojatno će i dvije 6990 u CF s nekim bijesnim i7 novije generacije i 8 GB rama na 2000 mhz 2016 godine vrtiti "sve na max".

a i to sve na max i full svatko objašnjava drugačije.

Du bist eine meine kleine Schweine !
16 godina
protjeran
DuxTm kaže...

>8800GTX

Bila je odlična, ali jednostavno rikne nakon 2-3 godine(artefakti). Onda mora u pečnicu, na oživljavanje.

problem valda svih kartica iz nvidijine mid i high end serije 7xxx i 8xxx, prosle godine svima koje znam pocrkale 78xx i 79xx. a ove godine 85xx i 88xx...

do kraja ove godine ocekujem masovno crkavanje serije 9

a pecnica je najcesce samo privremeno rjesenje

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.5.2011 18:42 (grimyHR).
15 godina
neaktivan
rustweaver kaže...
woodgamesfx kaže...

Nitko se nije sjetio S3 grafičkih :) , kako je na njoj HomeWorld ljepo radio

Ne znam previse o ranijim modelima, poznate su mi samo Savage4 koje su se natjecale sa TNT2 generacijom, i koje su donjele jednu bitnu tehnologiju koja je danas standard: S3TC. No ja ti to ne moram pricati...

woodgamesfx kaže...

Koliko se sječam prve nVidijine 3D ubrzivaće su svi populano zvali deubrzivačima :) , 3Dfx je u to vrijeme bio apsolutni vladar scene,

Da to je bilo prije Rive 128. Dok je Glide bio standard, dotle je i Voodoo bio car.

woodgamesfx kaže...
šogor mi je imao i to vrijeme uber brzi AMD sa ATI Rage 32 grafičom, a ja Celeron 600 sa voodoo 4 4500 hehe , kako je to deralo.

To je bio onaj slabiji model sa samo jednim cipom, jel? Navodno su bili dosta rijetki u nasim trgovinama. Nije da bih znao, ja sam u to vrijeme bio zadovoljan svojom TNT dvojkom. :P

Tako je Savage4 je bila odična kartica, skoro pa najjača PCI grafička kartica uopće, naravno voodoo 4 je najača PCI grafička EVER :)

Da S3 je imala prvi S3TC, ali nije imala T&L, mada mislim da je T&L došao malo kasnije nisam siguran , inaće mislim da je dobrim djelom T&L ubio 3Dfx.

Da sa 100MHz procesorom imena Napalm, ne znam koliko su komada 5500 uopće dospijelo u hrvatsku , ja sam svoju 4500 tada nabavio preko frenda koji se u to vrijeme bavio "švercom" komponenti i to znam da je bilo negdej u protuvrijednosti 700,00 Kn za rabljenu :)

Rive su bile 16 i 32 ako se sječam, da definitivno najraširenije kartice među tadašnjom gamerskom populacijom.

PS.

ne sviđa mi se Supreme Commander ...... :(

I'm from Hollywood
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.5.2011 18:49 (woodgamesfx).
17 godina
grimyHR kaže...
DuxTm kaže...

>8800GTX

Bila je odlična, ali jednostavno rikne nakon 2-3 godine(artefakti). Onda mora u pečnicu, na oživljavanje.

problem valda svih kartica iz nvidijine mid i high end serije 7xxx i 8xxx, prosle godine svima koje znam pocrkale 78xx i 79xx. a ove godine 85xx i 88xx...

Živi bili, pa vidli. Nadam se da nisi u pravu jer to znači da će mi krepati ove godine po tvojim procjenama.

16 godina
protjeran
Petar kaže...
grimyHR kaže...
DuxTm kaže...

>8800GTX

Živi bili, pa vidli. Nadam se da nisi u pravu jer to znači da će mi krepati ove godine po tvojim procjenama.

ja tu ni ne pokusavam predvidjeti buducnost, samo znam kakva iskustva imam

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
15 godina
protjeran

sto su se neki ovdje osjetili prozvanima branit boje jos samo jedne kapitalisticke kompanije, ajde jos da imaju njihove dionice skuzio - al ovako?!?

nis Drago krivog, doduse niti pretjrano mudrog, nije iznio u tekstu, sve se odavno zna:

- cinjenica je da Nvidijina vrijednost i udijeli vec duze stagniraju ili padaju dok kapitalizam trazi iskljucivo rast bez obzira na sve.

- cinjenica je da su proizvodjacima za vecinu prodaje i zarade zasluzne sroteks/oem graficke a ne kao sto vecina chobana ovdje misli highend grafulje ala GTX570.

- cinjenica je i da je ukupna prodaja diskretnih grafickih kartica dosegnula svoj maximum i u budcnosti ce samo padat -  izgurat ce ih integrirana CPU grafika, konzole, SOC-ovi...

- cinjenica je da Nvidia vec duze trazi zamjenske izvore prihoda , zato toliko gura Tegru, Teslu, Cudu, HPC...

Zakljucak od samo Geforce graficka crno im se pise.

-To Start Press Any Key. A gdje je ANY tipka?-
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

A čuj sada kada si spomenuo grafičke jedinice za mobilne uređaje onda je tu definitivno PowerVR preuzeo vodstvo.

PS.

komentar slike :

koliko sam primjetio i koliko se sječam prije im je vila bila više fit, sad je već prava mrcina :) 

I'm from Hollywood
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.5.2011 21:57 (woodgamesfx).

0 0 hvala 0
17 godina

Ja sam uvjek uzimao grafu po tome tko je nudio više za manje para i još nisam požalio zbog toga.

A sada da ATI preuzme monopol bilo bi loše za tržište. Ovako dok je tu Nvidia barem se trude.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.5.2011 22:07 (Hummer).
Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ja sam znao da će fermi unazadit NVidiju. Jednostavno vidio sam da već sa serijom 9 nisu ništa napravili već sve rebrandriali, zatim serija 200 problemi s proizvodnjom, i onda fermi ono fermi ovo, pa kasni pa odgođen, a u međuvremenu, ati izdo best buy seriju HD4XXX, pa nastavio s HD 5xxx i sada sa HD6xxx, jednostavno NVidia se kao i Sony malo previše digla u visine.

http://www.speedtest.net/result/917164172.png

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

di si pak sony naso sa nvidiom uspoređivat , a i vecina nas je pricala protiv fermija (dado8 je tu prvi) 

http://protocol4.animehr.com/
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
hrvatskafarkasevec kaže...

di si pak sony naso sa nvidiom uspoređivat , a i vecina nas je pricala protiv fermija (dado8 je tu prvi) 

ja iza svojih rijeci stojim, Fermi je vec imao previse pogresnih odluka u samom dizajnu i to se na kraju i pokazalo i na trzistu - dosad su izgubili previse udjela, zarade i ugovora u ondosu na samo  koju god. prije.

jedini pozitivna stvar Nvidiji od Fermija je sto si je s njim sirom otvorila vrata prema HPC trzistu, ali zbog te strateske odluke placena je prevelika cijena.

-To Start Press Any Key. A gdje je ANY tipka?-
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice