Nvidia Tegra 3

poruka: 38
|
čitano: 4.148
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Nvidia Tegra 3".
16 godina
protjeran
Nvidia Tegra 3

Ovaj strahovit napredak mobitela me podsjeca tamo na PC razdbolje pentiuma 3,kad si kupio P3 800MHZ sutra vec vani bio 850 :D

8 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Nvidia Tegra 3

Prvo opet rasparcavate vijesti da bi izgledalo kao da ima vise vijesti. Tegra 2 3D i Tegra 3 vijesti su mogle stati u jednu finu vijest a ne dve ali ajde. 

Varijanta AP30 (na slajdu dolje desno) namijenjena ugradnji u mobitele, dolazi u verzijama s dvije i četiri jezgre, podrškom za rezoluciju do 1366*768 točaka što će mobitelima, vjerojatno, tijekom iduće godine biti dovoljno.

Mislim da je ovo pretjerivanje moj latop od 15,6 inca ima tu rezoluciju i sasvim mi je dovoljna.

Moj PC  
6 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nvidia Tegra 3

Quad core na mobu .

5 0 hvala 0
18 godina
RE: Nvidia Tegra 3

Blu-ray na mobu! Kad ovo dođe u neki tablet onda si možda i kupim tablet za slijedeći Božić {#}

16 godina
neaktivan
Nvidia Tegra 3

Ima tu jos ko ili samo ja ne vidim korist ovoga? Pa ako se oces igrati imas komp, ako oces gledati film isto komp.

STošA rUleZ (_̅_̅_̅(̅_̅_̅_̅_̅_̅_̅_̅_̅̅_̅()ڪ
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Nvidia Tegra 3
Priključiš na TV, ubaciš bežičnu tipkovnicu i imaš komp
Lt.Lowenbrau prozvan cheaterom preko 9000 puta

4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Diablo86 kaže...

A ako nemas bezicnu tipkovnicu ?{#} Mislim, to s mobitelima mi vise izgleda kao pretjerivanje.

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.1.2011 19:51 (KIKIC).
17 godina
protjeran
KIKIC kaže...
Diablo86 kaže...

A ako nemas bezicnu tipkovnicu ?{#} Mislim, to s mobitelima mi vise izgleda kao pretjerivanje.

i radi toga sta to tebi izgleda kao pretjerivanje svijet bi trebao zaustaviti tehnoloski napredak?

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
16 godina
neaktivan
grimyHR kaže...
KIKIC kaže...
Diablo86 kaže...

i radi toga sta to tebi izgleda kao pretjerivanje svijet bi trebao zaustaviti tehnoloski napredak?

ne zaustavit, nego usmjerit..ako na mobitelima budemo imali 4 jezgre, onda na desktop pc-u makar 16..

mislim, ne moze se to poredit sa pravim procesorom, ali opet, cini mi se malo previse..

najvece pitanje je iskoristivost toga..sve mi se cini da ce to bit neki marketinski trik, da uzimamo mobitel sa 4 jezgre, a ne treba mu ni jedna na 1.5Ghz, a kamo li 4 takve..

ja bi bio zadovoljan, prezadovoljan sa mobitelom koji ima osnovni izgled (ko recimo nokia c5), da mu baterija traje 3 sedmice, da ima izuzetno jak zvucnik, najkvalitetniji moguci display,da je jako otporan na udarce, i to je to..ne treba mi fullHD rezolucija, nit 10mpx kamera, nit cetverojezgreni proc na 1.5Ghz...mobiteli sve vise postaju igracke

18 godina
ismar89 kaže...
najvece pitanje je iskoristivost toga..sve mi se cini da ce to bit neki marketinski trik, da uzimamo mobitel sa 4 jezgre, a ne treba mu ni jedna na 1.5Ghz, a kamo li 4 takve..

Kako to misliš ne treba? Pa zašto onda još uvijek svi nemamo džepne univerzalne prevoditelje na ovoj jednoj jezgri? Bez brige, naći će se primjena, samo neka se oni natječu...

Gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.1.2011 20:38 (Veliki Brat).
17 godina
protjeran
ismar89 kaže...
grimyHR kaže...
KIKIC kaže...
Diablo86 kaže...

ne zaustavit, nego usmjerit..ako na mobitelima budemo imali 4 jezgre, onda na desktop pc-u makar 16..

mislim, ne moze se to poredit sa pravim procesorom, ali opet, cini mi se malo previse..

ja bi bio zadovoljan, prezadovoljan sa mobitelom koji ima osnovni izgled (ko recimo nokia c5), da mu baterija traje 3 sedmice, da ima izuzetno jak zvucnik, najkvalitetniji moguci display,da je jako otporan na udarce, i to je to..ne treba mi fullHD rezolucija, nit 10mpx kamera, nit cetverojezgreni proc na 1.5Ghz...mobiteli sve vise postaju igracke

a ma nemoj, a recimo uzmes nokiu n8, spojis ju na lcd monitor ili televizor, spojis u nju usb-om tipkovnicu u bluetooth misa i imas skoro pa racunalo, i sad jos da ima 4 jezgre i jaku grafiku...to naravno dok si doma, a kad ides nekud onda ti sluzi kao mobitel

ili prikljucis ju na tv prek hdmi-a, spojis gamepad u nju i imas kozolu

ovo sad sam bubam bezveze primjere, al tehnologija mora ici dalje, u svim smjerovima, samo ne nazad

18 godina
KIKIC kaže...

Ima tu jos ko ili samo ja ne vidim korist ovoga? Pa ako se oces igrati imas komp, ako oces gledati film isto komp.

Ne vidiš? A zašto komp ne bi imao sa sobom, uvijek? Odeš na posao i prikopčaš ga na veliki ekran, odeš doma isto tako, na putu si, imaš ga uz sebe... sve podatke, uvijek, sve... http://j.mp/hEsUwO

16 godina
Nvidia Tegra 3

sve je ok, ali što je hardver jači to je softver(u većini slučajeva) neoptimiziraniji, pa dođe na isto

Volim jabuke :)
Moj PC  
4 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
grimyHR kaže...
ismar89 kaže...
grimyHR kaže...
KIKIC kaže...
Diablo86 kaže...

a ma nemoj, a recimo uzmes nokiu n8, spojis ju na lcd monitor ili televizor, spojis u nju usb-om tipkovnicu u bluetooth misa i imas skoro pa racunalo, i sad jos da ima 4 jezgre i jaku grafiku...to naravno dok si doma, a kad ides nekud onda ti sluzi kao mobitel

ili prikljucis ju na tv prek hdmi-a, spojis gamepad u nju i imas kozolu

ovo sad sam bubam bezveze primjere, al tehnologija mora ici dalje, u svim smjerovima, samo ne nazad

aha..a de mi reci sto da zauzmem lcd monitor, uzimat bluetooth mis, da imam skoro pa racunalo, kad mi racunalo stoji pored mene ?

sta ce mi konzola na mobitelu, imam racunar ?

ako cu prikljucivat sta na tv, prikljucit cu racunar..

to su sve igracke..ne treba mi mobitel koji ce u sve trpat nos, a nista nece moc dovoljno dobro uradit ko recimo racunar, laptop il sta znam, treba mi mobitel koji ce bit najbolji u onome sto jest, a to je mobitel..za ljude kojima treba, ubacit kamaru opcija koji se ticu kalendara, i sta ti ja znam vise, ko blackberry il nokijina E serija..

nek se razvijaju u stvarima u kojima su prakticniji, kao recimo kamera, ali da poboljsaju malo optiku..jer nista nije prakticnije od slikanja usput od mobitela, cak ni pravi fotoaparat, kojeg ne nosis stalno, mobitel nosis..

naravno, pricam sta bi meni trebalo od mobitela, ja sam cak jedan od onih koji bjeze od touch screen-a, a kamol sta drugo..

vecina ce htjet da im mobitel moze 1000 stvari, svaku isprobat, ni jednu skoro korisit kako treba, i onda uzet drugi mobitel koji moze 2000 stvari, i tako dalje

18 godina
Nvidia Tegra 3

Ma ljudi svatko ima razlicite potrebe, nekome je mob dovoljan da kucka poruke i zove ljude dok opet netko zeli da mu je ujedno i mp3 player, konzola za igranje, po mogucnosti brzinki da uredi neki office dokumenti sl.... 

Treba pustiti tehnologiju da napreduje (osim ako ode u pravcu Skyneta :D) pa ako netkome ne trebaju sve mogucnosti uvijek ce postojati i slabije verzije harwera za kupiti. 

Po meni ovo nije losa stvar i jedino me brine kakvo ce biti trajanje baterije jer najiskrenije ta tehnologija skoro pa da i ne napreduje. Imam ipod touch i ako zelim da igram neku 3D igru mogu to raditi oko 2 sata i to je to, sto je po mom misljenju malo.

Ali sve u svemu, svaka cast Nvidiji i da ovako i nastave....

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
grimyHR kaže...
KIKIC kaže...
Diablo86 kaže...

Ne velim ja nista protiv toga, al puno ljudi jos nema ni quad u kompu, a kamoli na mobu. I sami znate kolko je aplikacija u stanju iskoristiti bas sve 4 jezgre. I kako je power_user napisao da cim je jaci hardwer u vecini slucajeva je softwer neoptimiziran, jer se ima snage koja to na kraju sve izgura. Al dobro, dok mene nije bilo, bio je mir, pa drugi puta cu sutjeti :) da se ne morate djeliti na 2 strane {#}

18 godina
ismar89 kaže...

aha..a de mi reci sto da zauzmem lcd monitor, uzimat bluetooth mis, da imam skoro pa racunalo, kad mi racunalo stoji pored mene ?

to su sve igracke..ne treba mi mobitel koji ce u sve trpat nos, a nista nece moc dovoljno dobro uradit ko recimo racunar, laptop il sta znam, treba mi mobitel koji ce bit najbolji u onome sto jest, a to je mobitel..za ljude kojima treba, ubacit kamaru opcija koji se ticu kalendara, i sta ti ja znam vise, ko blackberry il nokijina E serija..

nek se razvijaju u stvarima u kojima su prakticniji, kao recimo kamera, ali da poboljsaju malo optiku..jer nista nije prakticnije od slikanja usput od mobitela, cak ni pravi fotoaparat, kojeg ne nosis stalno, mobitel nosis..

naravno, pricam sta bi meni trebalo od mobitela, ja sam cak jedan od onih koji bjeze od touch screen-a, a kamol sta drugo..

vecina ce htjet da im mobitel moze 1000 stvari, svaku isprobat, ni jednu skoro korisit kako treba, i onda uzet drugi mobitel koji moze 2000 stvari, i tako dalje

Bez veze, što će mi fotoaparat u mobitelu kad imam pravi fotoaparat, ovaj u mobitelu nikad neće biti ko dobar SLR. Meni je najvažnije da imam dobar kompas u mobitelu kad se izgubim da se ne moram

orijentirat prema mahovini, e to je korisno, a ne fotoaparat

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
17 godina
Nvidia Tegra 3

i opet sve za qurac kad baterija izdrzi niti pola dana..

ovdje je prvo rijec o mobitelu, koji cemi qurac

ako ne mogu bar dva dana bez punjaca..

kazem da je bolje da malo vise para trose na

razvoj baterija, a uspore s ovime...

Najbolji osjećaj je upala mišića........ Krema Foruma!!!
Moj PC  
3 0 hvala 0
18 godina
ismar89 kaže...

Ja se na tvom mjestu ne bih tako glasno i opširno javljao za komentiranje i branjenje stavova koji su u redu s tvog osobnog stajališta, ali potpuno nerealni gledajući svijet oko nas. Vjerujem da nikad neće ponestati opcija za one koji traže jednostavno rješenje s bazičnim funkcijama po principu jedan stroj za jednu funkciju, ali su filozofske rasprave kontra tehnološkog napretka besmislene i trajno neodržive. I taj tvoj 'računar' kako nazivaš računalo je nekad imao samo tekst procesor i vjerojatno do danas ima još uvijek živih zagovornika da im nikad taj stroj za ništa drugo nikad neće ni poslužiti.

Tvoje pljucanje po 'nedovoljno dobrim' svestranim mobitelima je kratkog daha i osim ako nemaš 90+ godina još za života ćeš doživjeti napredak svih tih funkcija na svim poljima jer to je ono čemu sad (a zapravo oduvijek) teže svi. Bez toga bi kotač ostao samo kotač nikad ne bi dobio osovinu jer bi već sam po sebi bio dovoljan...

Možda ti sljedeći link malo odškrine vrata i prosvijetli te vezano za smijer u kojem sva ta tehnologija ide, ne nužno tebi na korist, ali mnogi će u ovom itekako prepoznati prednosti: http://j.mp/hEsUwO

16 godina
neaktivan
segregator kaže...
ismar89 kaže...

Bez veze, što će mi fotoaparat u mobitelu kad imam pravi fotoaparat, ovaj u mobitelu nikad neće biti ko dobar SLR. Meni je najvažnije da imam dobar kompas u mobitelu kad se izgubim da se ne moram

nece nikad bit dobar ko slr..i naravno, kad je prilika za slikanje, pravo slikanje, neces ponijet mobitel..al ne znam jel nosis aparat 24/7 uz sebe..mobitel vjerovatno nosis..

znam po sebi, imam 10x vise slika koje su slikane mobitelom, nego fotoaparatom, jer su to sve spontane slike..

17 godina
neaktivan
Nvidia Tegra 3

U svakom slučaju sam za integraciju sto snažnijih rješenja u što manje gabarite. To sto se na prvi pogled ne vidi neka uporabljivost ne znači da je neće i biti jer svakako su na dobrom putu. A kome ne treba neka si kupi kakav bazni uređaj za sms i pozive.

Mislim mogu se te platforme upotrijebiti i u druge svrhe osim za mobitele. HTPC npr

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.1.2011 12:37 (limitedition).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
ismar89 kaže...
segregator kaže...

nece nikad bit dobar ko slr..i naravno, kad je prilika za slikanje, pravo slikanje, neces ponijet mobitel..al ne znam jel nosis aparat 24/7 uz sebe..mobitel vjerovatno nosis..

znam po sebi, imam 10x vise slika koje su slikane mobitelom, nego fotoaparatom, jer su to sve spontane slike..

Moj post je bio onako...sarkastičan

Gledajući na način kako ti razmišljaš nikad ne bi napravili iPad npr (jer samo na ovom forumu ima desetke, ako ne i stotine ljudi koji mu ne vide svrhu, a

ne može ih Apple napravit koliko ljudi traže

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
17 godina
protjeran
segregator kaže...
ismar89 kaže...
segregator kaže...

Moj post je bio onako...sarkastičan

Gledajući na način kako ti razmišljaš nikad ne bi napravili iPad npr (jer samo na ovom forumu ima desetke, ako ne i stotine ljudi koji mu ne vide svrhu, a

ne može ih Apple napravit koliko ljudi traže

ipad nije napredak tehnologije, ipad je nazadovanje

16 godina
protjeran
ismar89 kaže...

ne zaustavit, nego usmjerit

Da, moraju se odreti prioriteti i potrebe.  

Recite mi jednog covjeka koji bi spojio mobitel na TV. Mobitel stoji u dzepu i sluzi za razgovaranje. 

Steam-ov preglednik Internet-a je gadan. Kad izadjem iz Mass Effect-a ukljucit cu se.

Polako, ali sigurno, BUG postaje trash. (uzdah)
18 godina
grimyHR kaže...

Ovisi kako gledaš..za tudume koji samo gledaju koliko nešto ima mhz, megabajta, megaovoga i megaonoga, sigurno jest.

Ko gleda na upotrebljivost, on je ogroman napredak u odnosu na sve što je izašlo u godinama prije njega, a bogme je bolji 

i od svega što je izašlo godinu dana nakon njega

16 godina
protjeran
segregator kaže...

Ovisi kako gledaš..za tudume koji samo gledaju koliko nešto ima mhz, megabajta, megaovoga i megaonoga, sigurno jest.

Ko gleda na upotrebljivost, on je ogroman napredak u odnosu na sve što je izašlo u godinama prije njega, a bogme je bolji 

I bas zato ih svi vidjamo svaki dan, ljudi preko njega surfaju, poslavnjaci pisu izvjestaje u Word-u i prave tablice u Excel-u, entuzijasti ga spajaju na TV, curice, bloggaju, pubertetlije Face-aju...

Ja jos ni jednog vidio nisam.

17 godina
protjeran
segregator kaže...
grimyHR kaže...

ma molim te, kakva upotrebljivost, jebes to sranje kad ne mozes odjednom imati ni dva prozora na ekranu jer smece nema window manager nikakav, neprihvatljivo za uredaj te diagonale, al naravno, za to bi morao imati multitasking

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.1.2011 13:31 (grimyHR).
18 godina
grimyHR kaže...
segregator kaže...

ma molim te, kakva upotrebljivost, jebes to sranje kad ne mozes odjednom imati ni dva prozora na ekranu jer smece nema window manager nikakav, neprihvatljivo za uredaj te diagonale, al naravno, za to bi morao imati multitasking

Gledam ja prije par dana u kafićima u Splitu ga koriste umjeto klasičnih novina...i dolazi reporter i pita prvog

tipa "a jel vam fali USB", a tip će njemu "????", uz tup pogled.

Onda dolazi do neke ženske koja je sva oduševljena novotarijom i kako se lako koristi, a novinar će

"a multitasking, jel vam fali", a ženska će "multihahahahah...što?...hihihi"

Uglavnom nijedna negativna reakcija, odl ljudi koji ga koriste, a ne samo čitaju specifikacije

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.1.2011 13:54 (segregator).
16 godina
protjeran
segregator kaže...

Uglavnom nijedna negativna reakcija, odl ljudi koji ga koriste, a ne samo čitaju specifikacije

Za sto ga ono koriste? Citanje novina?

Ogromna je usteda u kupovanju klasicnih novina... Ja iPad ne bih nosio u WC.

18 godina
Mentalist kaže...
segregator kaže...

Za sto ga ono koriste? Citanje novina?

Ogromna je usteda u kupovanju klasicnih novina... Ja iPad ne bih nosio u WC.

Pa to je super, i meni je drago zbog toga, ali mi nije jasno zašto sebi nabijaš čir zbog ovih drugih?

Pusti i njih da odrede sebi prioritete. Meni isto ne treba trenutno, ali ako objektivno pogledam,

za ljude kojima TREBA tako nešto, ne postoji bolji uređaj

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.1.2011 15:25 (segregator).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice