Nvidia Quadro K5000

poruka: 38
|
čitano: 5.420
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Nvidia Quadro K5000".
17 godina
neaktivan
Nvidia Quadro K5000

Uf, 1.536 CUDA jezgri a TDP samo 122W. Predobro. Tko bi rekao da takt ovoliko utječe na TDP.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Nvidia Quadro K5000

valjda je i napon dosta snižen

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Nvidia Quadro K5000

Molil bi znalce za savjet. Htel bi klincu kupit neku graficku koja me nece dovesti u duznicko ropstvo, tam negdje do 700kn, a da moze igrati, meni glupe, igrice tipa CoD i tak to (znate danasnju decu oce pucacine, a predivne igrice tipa LodeRunnera i Lemmingsa ne fermaju).

Od GPUova imam na ponudi: GT640, HD7770, HD7750, HD6750, GT630, HD6670 i starije (jeftinije) modele. Na kompu ima Win7 32bit.

Dal mi je bolje ici na stariji GPU sa vise GRAMa ili noviji sa manje? Uzimal bi sa min 1GB, e sada dal je bolje 2GB sa starijim GPUom.

Dal da pazim na prizvodjaca (Sapphire, MSI, Leadtek, Gainward)?

Thanks u klincevo ime.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nvidia Quadro K5000

Od svih navedenih najbolja je HD7770, po mogućnosti Sapphire.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: Nvidia Quadro K5000
Drazen kaže...

Molil bi znalce za savjet. Htel bi klincu kupit neku graficku koja me nece dovesti u duznicko ropstvo, tam negdje do 700kn, a da moze igrati, meni glupe, igrice tipa CoD i tak to (znate danasnju decu oce pucacine, a predivne igrice tipa LodeRunnera i Lemmingsa ne fermaju).

Od GPUova imam na ponudi: GT640, HD7770, HD7750, HD6750, GT630, HD6670 i starije (jeftinije) modele. Na kompu ima Win7 32bit.

Dal mi je bolje ici na stariji GPU sa vise GRAMa ili noviji sa manje? Uzimal bi sa min 1GB, e sada dal je bolje 2GB sa starijim GPUom.

Dal da pazim na prizvodjaca (Sapphire, MSI, Leadtek, Gainward)?

Thanks u klincevo ime.

HD7770 je tu najjaca kartica, nesto jaca od 6790 i sitno slabija od HD6850.

clock2much
14 godina

Evo oko 700kn. Nvidia, AMD1, AMD2!

Živim luksuzno! Jedem luk i lijem suze... :)
14 godina
Nvidia Quadro K5000

cijena sitnica, odoh si naurciti, a vi smrtnici gledajte i divite se

noćas mi se LUDUJE, noćas NEMA sna, noćas čašu TORRESA ispijmo do dna!

0 0 hvala 0
18 godina
Nvidia Quadro K5000

Meh, imo i prodo...

:)

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Kaj se imam diviti kad sam ima priliku "recenzirati" jacu karticu - GTX 680.
www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
17 godina
neaktivan
Nvidia Quadro K5000

Jedno je recenzirati a drugo imati. {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Poanta je da je GTX 680 impresivnija kartica, a njoj su se davno prestali diviti. Tako da..nema razloga za divljenje..:p
17 godina
neaktivan
Nvidia Quadro K5000

Ako je GTX680 impresivnija zašto onda ova ima impresivniju cijenu? {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

zbog drivera i korisničke podrške što kod "običnih" kartica nemaš..

tu zapravo plaćaš drivere

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
16 godina
Upravo tako..;)

Inace, ne znam koliko je ovo dobra kartica u profesionalne svrhe s obzirom da su GPGPU performanse obicne GTX 680 daleko od impresivnih.
13 godina
protjeran
DamageHigh kaže...
Upravo tako..;)

Inace, ne znam koliko je ovo dobra kartica u profesionalne svrhe s obzirom da su GPGPU performanse obicne GTX 680 daleko od impresivnih.

Dobra mora biti, jer se koristi samo za to, dok je GTX680 primarno gaming kartica.

clock2much
14 godina
neaktivan
Nvidia Quadro K5000

cijena sitnica za nas ''obicne'' ljude..

''Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.'' (c) Čapek

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nvidia Quadro K5000

Postoji keč, ima jedna slika testa iz jednog njemačkog časopisa od prošle generacije, tj. Fermija

A i ovdje je jedan review starih Quadro Fermija model 6000 (448 CUDA-ica) vs GTX 480 (480 CUD-ica). Jednostavno Pro kartice su u nekim stvarima drastično ispred "na papiru jačih" consumer kartica, dok u drugim stvarima tu i tamo jednake, ovisno gdje ih trebaš. Vjerojatno je neka čarolija po sredi... :)

Q9650 @ 3.83GHz | ASUS P5Q-E | 8GB @ 850MHz | Gainward GTX480 | 2x WD Caviar Black 640GB RAID 0 | Corsair HX850W | CM-690 |
Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina
Oly_E3 kaže...

Postoji keč, ima jedna slika testa iz jednog njemačkog časopisa od prošle generacije, tj. Fermija

A i ovdje je jedan review starih Quadro Fermija model 6000 (448 CUDA-ica) vs GTX 480 (480 CUD-ica). Jednostavno Pro kartice su u nekim stvarima drastično ispred "na papiru jačih" consumer kartica, dok u drugim stvarima tu i tamo jednake, ovisno gdje ih trebaš. Vjerojatno je neka čarolija po sredi... :)

NIje, nego postoje optimizirani posebni driveri koji se instaliraju za taj softver, te ih onda softver i koristi kako spada.
Zato se i kupuju takve kartice - to su kartice za rad, a ne igranje - mada, možeš se i igrati sa njima... :) 

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
18 godina

al isto tako mislim da je više stvar u driverima nego samoj kartici.. tj hardverski su razlike vjerojatno minimalne ako ih uopće i ima..

sjećam se da je prije par godina bila fora sa HD2600 (ako se dobro sjećam), i ako su se na nju stavili modificirani driveri vlasnici su dobili besplatno punu firePRO/fireGL karticu

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.8.2012 19:45 (nixass).
16 godina
neaktivan
Father_Dougal kaže...

NIje, nego postoje optimizirani posebni driveri koji se instaliraju za taj softver, te ih onda softver i koristi kako spada.
Zato se i kupuju takve kartice - to su kartice za rad, a ne igranje - mada, možeš se i igrati sa njima... :)

Da Oče, to je sve meni veoma jasno bez brige...

Q9650 @ 3.83GHz | ASUS P5Q-E | 8GB @ 850MHz | Gainward GTX480 | 2x WD Caviar Black 640GB RAID 0 | Corsair HX850W | CM-690 |
14 godina
neaktivan
nixass kaže...

al isto tako mislim da je više stvar u driverima nego samoj kartici.. tj hardverski su razlike vjerojatno minimalne ako ih uopće i ima..

sjećam se da je prije par godina bila fora sa HD2600 (ako se dobro sjećam), i ako su se na nju stavili modificirani driveri vlasnici su dobili besplatno punu firePRO/fireGL karticu

Da to se zove "softmod". Sijecam se da se 5870 pretvarala 5x skuplju V8800, ali mislim da su ti dani sada gotovi i da je novija generacija ati/nvidia kartica osigurana protiv takvih pokusaja. {#}

13 godina
neaktivan
Nvidia Quadro K5000

Jeftino da nemože jeftinije ali valjda će pasti cijena nadam se vrlo brzo nakon izlaska.

Ivan

0 0 hvala 0
14 godina
Ivan1155 kaže...

Jeftino da nemože jeftinije ali valjda će pasti cijena nadam se vrlo brzo nakon izlaska.

jarane ovome cijena ne pada tako lako, a i nije za gaminga

15 godina
neaktivan
Nvidia Quadro K5000

Da lui postoji takvo nešto za radeonke?I da li se to može nabaviti {#}(u čokoladnoj verziji)!

::;;;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Nvidia Quadro K5000

Citam komentare i ne mogu vjerovati.

Pitanje za autora clanka:

CITIRAM: Profesionalnim korisnicima bi, osim većih performansi, moglo koristiti i nekoliko novih tehnologija koje dolaze s Kepler generacijom čipova, osobito podrška za PCI Express 3.0...

koju korist profesionalni korisnici imaju i sta konkretno dobivaju spajanjem ove kartice na PCI-E 3.0 u odnosu na PCI-E 2.0?

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.8.2012 1:09 (BlueMax).

1 0 hvala 1
18 godina
BlueMax kaže...

Citam komentare i ne mogu vjerovati.

Pitanje za autora clanka:

CITIRAM: Profesionalnim korisnicima bi, osim većih performansi, moglo koristiti i nekoliko novih tehnologija koje dolaze s Kepler generacijom čipova, osobito podrška za PCI Express 3.0...

koju korist profesionalni korisnici imaju i sta konkretno dobivaju spajanjem ove kartice na PCI-E 3.0 u odnosu na PCI-E 2.0?

Stvarno si uvjeren da profesionalni grafički alati i alati za GPU izračune ne mogu iskoristiti PCIE 3.0? Ja sam, sa svoje strane, jako siguran da mogu. Jer nije problem, poput igre, napuniti grafički RAM i onda koristiti od tamo sve kaj ti treba, problem je u konstantnom punjenju i pražnjenju tog RAMa. A naravno da se ovakve kartice neće koristiti samo za igranje, to je nonsens.

http://www.anandtech.com/show/5261/amd-radeon-hd-7970-review/10

To kaj profići gameri ne mogu iskoristiti PCIE 3 ne znači da je tome stvarno tako u realnosti - igre su te koje to ne mogu, jer rade na potpuno drugačijem principu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.8.2012 7:51 (Father_Dougal).
14 godina
Nvidia Quadro K5000

skok sa PCIE 2 na PCIE3 u perfomansama je neprimjetan

http://www.techpowerup.com/reviews/Intel/Ivy_Bridge_PCI-Express_Scaling/

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.8.2012 13:21 (Indestructible).

0 1 hvala 0
16 godina
Lol. Vama ocito nije jasna razlika izmedu profesionalnih i "obicnih" kartica.
18 godina
Indestructible kaže...

skok sa PCIE 2 na PCIE3 u perfomansama je neprimjetan

http://www.techpowerup.com/reviews/Intel/Ivy_Bridge_PCI-Express_Scaling/

Da - sa igrama vjerojatno i jest. No u tome i jest bit. Ne radi se o igrama, da si pogledao link koji sam poslao, dobio bi okvirno ideju. A PCIE3 je tek u povojima, čekaj da dođu jače Quadrice i FireGL kartice.

14 godina
neaktivan
Father_Dougal kaže...

Stvarno si uvjeren da profesionalni grafički alati i alati za GPU izračune ne mogu iskoristiti PCIE 3.0? Ja sam, sa svoje strane, jako siguran da mogu. Jer nije problem, poput igre, napuniti grafički RAM i onda koristiti od tamo sve kaj ti treba, problem je u konstantnom punjenju i pražnjenju tog RAMa. A naravno da se ovakve kartice neće koristiti samo za igranje, to je nonsens.

http://www.anandtech.com/show/5261/amd-radeon-hd-7970-review/10

To kaj profići gameri ne mogu iskoristiti PCIE 3 ne znači da je tome stvarno tako u realnosti - igre su te koje to ne mogu, jer rade na potpuno drugačijem principu.

Da, uvjeren sam. Ako bi mi mogao linkati neki stvarni test u kojem neka stvarna aplikacija profitira lako bi me razuvjerio. Ovo sto si sad linkao je teoretiziranje i benchmark prilagodjen marketingu. Jedino sto ce u buducnosti stvarno donijeti pomak u komunikaciji CPU-GPU je unifikacija ili apsolutno iskljucivanje onoga sto se danas naziva CPU. Za sada se ove graficke kartice ponasaju kao mehanicki hard kad ga spojis na SATA 6 gbs - jednako kao i na ranijem standardu.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice