Nvidia napušta izradu čipseta?

poruka: 4
|
čitano: 802
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Nvidia napušta izradu čipseta?".
17 godina

Hmm, malo mi je to cudno. Onda ce morati (pro)dati licencu za SLI ostalim proizvodjacima chipseta. Ako se ne varam intel ima neke high end chipsete koji podrzavaju SLI, no cini mi se da mainstream podrzavaju samo crossfire. A to nije dobro za nvidiu jer se sigurno ni AMD-u ne zuri dodati podrsku za SLI kada vec i sam proizvodi GPU-ove.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Bilo je dobro dok je trajalo. Intel ionako ima svoje čipsete a AMD je nakon kupnje ATI-a (koji nije nešto briljirao svojim pokušajima izrade čipseta) ponovo počeo raditi svoja čipset rješenja. Moj dojam je da je sve otišlo kvragu nakon nForcea4.
Ovako mogu svoje snage preusmjeriti na GPU/GPGPU.

Developers,developers,developers...coming and coming and coming...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Nvidia napušta izradu čipseta?
Solo761 kaže...

Hmm, malo mi je to cudno. Onda ce morati (pro)dati licencu za SLI ostalim proizvodjacima chipseta. Ako se ne varam intel ima neke high end chipsete koji podrzavaju SLI, no cini mi se da mainstream podrzavaju samo crossfire. A to nije dobro za nvidiu jer se sigurno ni AMD-u ne zuri dodati podrsku za SLI kada vec i sam proizvodi GPU-ove.

Intel nema SLI podršku isključivo zato što to nVidia nije dopuštala do sada.
A ovo pitanje žurbe AMD-a, baš i nije crno-bijelo. AMD-u je cilj prodavati vlastite chipsete i vlastite procesore i to na način da ga ne spriječava odabir kartice.
Do sada je bilo lakše jer je intel podržavao ATi CF uz AMD pa je bilo 2:1 u odnosu na SLI koji su ljudi manje uzimali jer su htjeli (bolje) intelove chipsete.
"The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crisis." - Dante Alighieri
17 godina
neaktivan

Za njih su ipak grafe

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice