Nvidia bez novog čipa ove godine?

poruka: 66
|
čitano: 14.258
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Nvidia bez novog čipa ove godine?".
15 godina
odjavljen
RE: Nvidia bez novog čipa ove godine?
Hyperion kaže...
Commodore kaže...

Nvidia 9xxx serija se od 8xxx ne razlikuje po nicemu osim po upotrebi ddr5 memorije i pomak je takodjer skoro nikakav.

DDR5? Da ti nisi nešto pobrkao...

G92 je ugrubo samo shrink G80 čipa.

Da, 9800GTX/8800GTS 512/GTS250 su skoro indetične kartice s različitim taktovima. Sa promjenom imena kartice(8800GTS 512 u 9800GTX pa u 9800GTX+ pa u konačno GTS250) su dizali taktove, poboljšavali drivere i tako dolazili u korak sa konkurencijom i ono najvažnije iskoristili su TWIMTBP.

Ali opet HD5770 nije nikad ni bila namijenjena za high end to je obični mainstream, slabija čak i od već sada stare HD4870. No pogledajte nešto drugo -> veličinu kartice, potrošnju. To se sve smanjilo i implementirali su nove tehnologije,a performanse su tu negdje sa GTS250/HD4870.

Sam spomenuo overclockanje na 1GHz?

Na koji su način to iskoristili?

S ostatkom se slazem...

Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali
15 godina
protjeran
Hyperion kaže...
Commodore kaže...

Nvidia 9xxx serija se od 8xxx ne razlikuje po nicemu osim po upotrebi ddr5 memorije i pomak je takodjer skoro nikakav.

DDR5? Da ti nisi nešto pobrkao...

G92 je ugrubo samo shrink G80 čipa.

Da, 9800GTX/8800GTS 512/GTS250 su skoro indetične kartice s različitim taktovima. Sa promjenom imena kartice(8800GTS 512 u 9800GTX pa u 9800GTX+ pa u konačno GTS250) su dizali taktove, poboljšavali drivere i tako dolazili u korak sa konkurencijom i ono najvažnije iskoristili su TWIMTBP.

Ali opet HD5770 nije nikad ni bila namijenjena za high end to je obični mainstream, slabija čak i od već sada stare HD4870. No pogledajte nešto drugo -> veličinu kartice, potrošnju. To se sve smanjilo i implementirali su nove tehnologije,a performanse su tu negdje sa GTS250/HD4870.

Sam spomenuo overclockanje na 1GHz?

Ok, stoji sve sto si napisao, ali zasto bih trebao gledati velicinu i potrosnju kartice? Pretpostavka je da neko ko ima love za karticu tipa 480 i 5970 u kompjuteru ima i brand napajanje od preko 600w sto je apsolutno dovoljno. Ili je mozda, kao sto je neko spomenuo, problem u 3,25 kn vecem mjesecnom racunu za struju? A sto se tice velicine, zar nije 5970 upravo ogromna, dok 480 iako veca od vecine drugih kartica komodno stane u normalno kuciste?

15 godina
protjeran

Pitanje nevezano za temu, ali kad sam vec tu: kako da citiram samo jednog forumasa bez da citiram ono sto je on citirao itd?

nov sam tu

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Weky kaže...
Commodore kaže...

Zanimljivo. Pogledaj malo koliki udio trzista kroz to razdoblje uzima ATI a koliki Nvidia. Nesto tu ne stima. Posto sam u zivotu promijenio gomilu kartica iz iskustva ti mogu reci da je ATI skoro uvijek imao bolje rezultate sintetickih testova dok se na Nvidiji ipak bolje igralo i radilo. Ne pada mi na pamet velicati jednu stranu jer od toga nemam nista. Nvidia bolje suradjuje sa proizvodjacima igara i meni kao krajnjem korisniku nisu bitni razlozi zasto su igre optimiziranije za jednu platformu nego cinjenica da je to stvarno tako. Trenutno imam ATI 5770 (Saphire, vapor-x) i Gainward 9800 gtx i zadovoljniji sam Nvidiom. Obrati paznju kolika je razlika u starosti tih kartica.

Upravo ovo dvoje je meni odlučujuće. ATi ima šlampave drivere (neka stvar neradi, čak i igra kompletno neradi ili trza, dode nova verzija srusi perfomanse...), dok kod nvidije svakom novom verzijom sve udobnije i udobnije.

BTW, 9xxx serije nepodrzava uopce DDR5 memoriju. Razlikuje se od 8800 po proizvodnom procesu i sitnim doradama (memorijska sabirnica).

Ja imam Ati kartice još od 9xxx serije i nikad nisam imao problema sa driverima. Barem nemoram brinit da će mi novi driveri spržiti karticu kao kod Nvidie.

15 godina
odjavljen

Vi se svi izvlacite na neke gluposti poput visoke potrosnje, velike duzine, velikog zagrijavanja, a sada ste izmislili i glupe drivere. Svaka cast. Sta je sljedece?

Ja sam prosao i sito i reseto sa grafickim, od Vodoo II, do legendarnog Radeona 9800Pro, pa do nvidije 7600GT, ATi 4850, i sada GTX260. Radio sam i u servisu, i testirao sam jos i 4870, 4770, GTS250, 9800GTX...

I kroz to sve silno iskustvo mogu ti reci da je ATi uvijek imao dobre perfomanse, ali šlampave drivere. To zna svako malo iskusnij i iskusio je probleme. Eno, nije mi radio nikako Cryostasis, Saboteour (neznam kak se tocno pise) se rusio svako malo, Anoo neradi DX10, Bathman nema AA,SC:Conviction problemi.... dok kod nvidije sve radi full stabilno (mislim na fps), podrzava Physx, evo malo prije sam gledao 10-ak videja u 1080p na youtubeu i 3% zauzece procesora. Dok kod atija stalno neki problemi sa perfomansama u igrama - radi nestabilnije od nvidije, zato nerjetko trebam i sacekat i do 15 dana da izadu novi driveri.

Nemam osobno nista protiv ATi-ja, ali kroz sve ove godine koristenja kartica, nvidia mi se cini kvalitetnija, i puno boljim odabirom od atija ako su kartice slicnih perfomansi i iste cijene )kao sada gtx470 i 5870).

Eno, kad je ATi izbacio X800 seriju hvalili ste je garant, kad je izbacio HD2xxx seriju hvalili ste je, a cjelo ste to vrijeme pljuvali po boljoj kartici.

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.6.2010 15:31 (Weky).
15 godina
neaktivan

Na sve ove komentare protiv atia mogu postaviti jedno pitanje. Koja je najbrža kartica na svijetu? Odgovor  - Ati Radeon HD 5970. Cool

P.S. Nvidia ni nakon 6 mjeseci kašnjenja sa Fermiem nije uspjela preotet tu titulu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.6.2010 15:46 (Dad0).
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Dad0 kaže...

Na sve ove komentare protiv atia mogu postaviti jedno pitanje. Koja je najbrža kartica na svijetu? Odgovor  -  Ati Radeon HD 5970.  Cool

Kakve to veze ima. 4x GTX480 ostavlja u prašini ako cemo tako gledat. Nitko ne komentira protiv atija vec su to sve cinjenice. Mislim da si ti pametnij, odi u nvidiju i reci im sta treba dalje da urade.

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.6.2010 15:47 (Weky).
15 godina
Weky kaže...
Dad0 kaže...

Na sve ove komentare protiv atia mogu postaviti jedno pitanje. Koja je najbrža kartica na svijetu? Odgovor  - Ati Radeon HD 5970. Cool

Kakve to veze ima. 4x GTX480 ostavlja u prašini ako cemo tako gledat. Nitko ne komentira protiv atija vec su to sve cinjenice. Mislim da si ti pametnij, odi u nvidiju i reci im sta treba dalje da urade.

ti si malo glu.pav a? neka nevidija sastavi dual gpu karticu koja če biti jača od 5970 al neka bude unutar atx specifikacije, zasad im to ne uspjeva :P

two bad milosh dead
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.6.2010 16:02 (superJozo).
15 godina
neaktivan
Weky kaže...
Dad0 kaže...

Nvidia je najbolja na svijetu ako spojiš 16 kartica zajedno. LOL Cool

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.6.2010 16:04 (Dad0).
15 godina
odjavljen

Nezelim se spustat na vasu razinu. Pozdrav.

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.6.2010 16:03 (Weky).
15 godina
protjeran
superJozo kaže...
Weky kaže...
Dad0 kaže...

ti si malo glu.pav a? neka nevidija sastavi dual gpu karticu koja če biti jača od 5970 al neka bude unutar atx specifikacije, zasad im to ne uspjeva :P

Samo su dvije stvari na svijetu beskonačne, svemir i ljudska glupost, samo sto za svemir jos nisam siguran - Albert Einstein
16 godina
Weky kaže...

Nezelim se spustat na vasu razinu. Pozdrav.

S kim si takav si .Pozdrav .

15 godina
neaktivan

ATI je trenutno na teskim drogama i jasno je da nvidia jedva odrzava korak. Trenutno ih samo driveri spasavaju koji su im milina, dok su ATI-jevi driveri vrag kojeg treba zatuci...

Ah bilo kako bilo, ATI je svoju dokumentaciju arhitekture dao u javnost i trenutno linux zajednica radi punom parom na otvorenim driverima. Trenutno su u jako zelenom stanju zato sto treba uvesti podrsku za cijeli spektar ATI-jevih proizvoda pocevsi od radeona 8000, ali evoluiraju nevjerojatnom brzinom.

Ako se neki genijalac sjeti portati to na Windowse nvidija bi se mogla naci u *veoma* nezavidnoj situaciji (za nikakav slom nvidije ne navijam, i da se mene pita 3Dfx i S3 bi jos uvijek postojali).

Btw. u mom je racunalu nvidijina grafa...

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.

1 0 hvala 0
17 godina
Dad0 kaže...
Weky kaže...
Commodore kaže...

Zanimljivo. Pogledaj malo koliki udio trzista kroz to razdoblje uzima ATI a koliki Nvidia. Nesto tu ne stima. Posto sam u zivotu promijenio gomilu kartica iz iskustva ti mogu reci da je ATI skoro uvijek imao bolje rezultate sintetickih testova dok se na Nvidiji ipak bolje igralo i radilo. Ne pada mi na pamet velicati jednu stranu jer od toga nemam nista. Nvidia bolje suradjuje sa proizvodjacima igara i meni kao krajnjem korisniku nisu bitni razlozi zasto su igre optimiziranije za jednu platformu nego cinjenica da je to stvarno tako. Trenutno imam ATI 5770 (Saphire, vapor-x) i Gainward 9800 gtx i zadovoljniji sam Nvidiom. Obrati paznju kolika je razlika u starosti tih kartica.

Upravo ovo dvoje je meni odlučujuće. ATi ima šlampave drivere (neka stvar neradi, čak i igra kompletno neradi ili trza, dode nova verzija srusi perfomanse...), dok kod nvidije svakom novom verzijom sve udobnije i udobnije.

BTW, 9xxx serije nepodrzava uopce DDR5 memoriju. Razlikuje se od 8800 po proizvodnom procesu i sitnim doradama (memorijska sabirnica).

Ja imam Ati kartice još od 9xxx serije i nikad nisam imao problema sa driverima. Barem nemoram brinit da će mi novi driveri spržiti karticu kao kod Nvidie.

Imas srece pa nisi imal problema sa ATI driverima ko i ja recimo, no puno ljudi je imalo tak da nije sve bas super i na mjestu no nista nije bez problema na bilo kojem proizvodu fuckaj ga.Nevinašce

15 godina
protjeran
Dad0 kaže...

P.S. Nvidia ni nakon 6 mjeseci kašnjenja sa Fermiem nije uspjela preotet tu titulu.

Malo si glupast, ha?

17 godina
neaktivan
Commodore kaže...
Dad0 kaže...

Malo si glupast, ha?

Opet sapunica na BOL-u!!!!!

Predlazem otvaranje podforuma za starije forumase(2+ godine radnog staza :)))) jer ovako se nevrijedi natezati sa mladjim forumasima!!!!!

dasHHa
17 godina
Dad0 kaže...

Malo pretjerujes zapravo poanta je da ak imas graficku od 1.600 kn bilo kojeg proizvođaca, mozes igrat bez frke sve igrice uz adekvatan proc i gotovo ATI je bolji ali opet nema mjesta nepotrebnim navijackim forama.NevinašceCool

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.6.2010 16:30 (rambox).
15 godina
neaktivan
Weky kaže...
.......Kasnjenej kartice bas nista neznaci....... 

baš se i ne bih složio s tobom

za tih 6 mjeseci ati je zaradio brdo love sa 5xxx serijom

17 godina
neaktivan
patch123 kaže...
Weky kaže...
.......Kasnjenej kartice bas nista neznaci....... 

baš se i ne bih složio s tobom

za tih 6 mjeseci ati je zaradio brdo love sa 5xxx serijom

11.000.000 evergreen gpu-a!

dasHHa
16 godina

Da li i vama ostalima ovaj Weky šalje bezobrazne privatne poruke ili se samo na mene namjerio ?

Čovjek očito sve ovo shvaća malo per osobno .

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina

nVidia ima arhitekturu 3-4 godine ispred svog vremena i ispred ostalih alternativnih rješenja. tako da nema potrebe za novim čipom po pitanju arhitekture, ali po pitanju proizvodnog procesa tu ima puno mjesta za poboljšanja.

bor4c - human geek, level: 31, technosexual, neutral good
Moj PC  
1 2 hvala 0
16 godina
neaktivan
bor4c kaže...

nVidia ima arhitekturu 3-4 godine ispred svog vremena i ispred ostalih alternativnih rješenja. tako da nema potrebe za novim čipom po pitanju arhitekture, ali po pitanju proizvodnog procesa tu ima puno mjesta za poboljšanja.

a kakva je to arhitektura, fermi?

Ja sam bio fan nvidie i imam njezinu karticu u računalu, ali nisam slijep (ne govorim o tebi bor4c nego o nvidiotima), vidim probleme u nvidiji i ne kužim kak namjeravaju riješiti problem grijanja i prostora (to su ugl najveći problemi njihovih grafa), ja bi rado da se to riješi i da fermi zaživi kako treba ali mislim da će se to desiti samo sa low end grafama koje će imati manje naprednu strukturu i biti će ih lakše hladiti.

No dobro da ne filozofiram o kakvoj ti to naprednoj strukturi govoriš? Daj malo primjera...

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% kopiraj ovo u potpis.
17 godina
neaktivan

Pa jasno da sad moraju peglati Fermija da dostigne puni potencijal (već se vidi da snaga čipa raste kako se driveri dorađuju), a to što neće izbaciti novu arhitekturu ne znači da itekako ne razvijaju 'unutar kuće' neko novo čudovište za proljeće 2011. Namigiva

Naravno jako me zanima i što nam ATI misli izbaciti krajem godine.

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
forumaš kaže...

Osobno nikada nisam imao problema sa ATI driverima za razliku od nedavnog Nvidinog fijaska kada su se ispričali svojim korisnicima zbog skurenih kartica .

A gle, to je valjda individualno iskustvo i ovisi o modelu kartice i pojedinačnom primjerku.

Ja sam pak imao nešto natezanja sa crvenim driverima (moji frendovi također, čak su dvojica rekla da više neće ni čut za Radeonku), dok sa zelenjavom nikad nisam imao problema Namigiva

Ne znam..  rado bih isprobao neku dx11 Radeonku sa novijim driverima da vidim je li to sada sve ispeglano pa da mi se otope predrasude nastale na ranijim lošim ikustvima. Možda ove zime i uzmem kakvog Radeona (vjerojatno izvana) pa ako ne budem zadovoljan tu ga prodam malo skuplje i opet uzmem Nvidiju Neodlučan

Lijep pozdrav ;)
15 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...

a to što neće izbaciti novu arhitekturu ne znači da itekako ne razvijaju 'unutar kuće' neko novo čudovište za proljeće 2011. Namigiva

Pa to je posve jasno, kako u hardverskom tako i u softverskom svijetu. Inzinjeri su uvijek zaposleni nekim novim tehnologijama i idejama, nikad ne besposlicare. Cesto je istovremeno u razvoju i nekoliko generacija hardvera od kojih su neke blizu izlasku a neke tek ideje. Recimo ATI izbacuje nesto novo na trziste krajem godine, ali ajmo se kladiti da dio njihovih inzinjera vec radi na necemu sto ce naslijediti njihovu jos neobjavljenu arhitekturu.

Razlika je trenutno samo u tempu izdavanja koja mozda proizlazi iz nvidijinog velikog povjerenja u fermi, a mozda je u pitanju i neki problem. Marketinski timovi to dobro prikrivaju tako da mi nikad necemo doznati Belji se

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
16 godina
neaktivan

pa zar opet..

pricate ko da ste ne znam koji experti, i u ekonomiji i svemu..

jasno je, nvidia=jaca, ali i skuplja, grije se, trosi..

radeon=slabiji..jeftiniji, ne grije se toliko, manje trosi...

i vi se sad raspravljate sta je bolje ?

za drivere takodje svi znamo, ja nisam imo problema sa radeonom al puno njih je imalo..

11 000 000 prodanih kartica govori o tome da je ati bio uspjesniji u ovoj seriji, i to je cinjenica..razlozi su najvise sto su prije izdali od nvidije, koja se za*ebala jer nisu mogli proizvest ono sto su dizajnirali..

sad se moze rec da ce fermi u 28nm i malo ispolirana bit ogroman uspjeh, al ne moze se predvidit sta ce ati tad imat..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ismar89 kaže...

pa zar opet..

pricate ko da ste ne znam koji experti, i u ekonomiji i svemu..

jasno je, nvidia=jaca, ali i skuplja, grije se, trosi..

radeon=slabiji..jeftiniji, ne grije se toliko, manje trosi...

i vi se sad raspravljate sta je bolje ?

Ali se postavlja pitanje, kad bi ATI digao takt svojih GPU-a tako da temperaturom konkuriraju nvidiji, bi li i tada nvidija zadrzala krunu najbrzeg?

To me podsjeca na situaciju kada je pentium 4 bio wow! A to sto je bio ekstremno skupa pecnica nikoga nije previse brinulo, bitno je samo da je najbrzi.

Prema tome "bolje" je relativan pojam. Meni se sve nekako cini da je nvdijia fermiju nabila takt puno veci od onoga koji je bio u planu, a sve da bi zadrzali titulu najbrzih.

17 godina
odjavljen

ali opet je ati 5970 najbrža grafička kartica na svijetu u "jednom komadu",istina to su dva gpu-a ali svejedno nvidia to nema...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
M4X kaže...

ali opet je ati 5970 najbrža grafička kartica na svijetu u "jednom komadu",istina to su dva gpu-a ali svejedno nvidia to nema...

Bit će bit će i već je bilo tipa GTX295 on single PCB, 9800GX2. 7900GX2 i GTX295 prva verzija su bile na 2 PCB-a tj. skroz isto kao 2 kartice u sli-u.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion | Downloading High Definiton Content
15 godina
neaktivan

Ako je takt doista nizi od planiranog a temperature su takve kakve jesu (ocajne), onda to zapravo budi nadu u fermi jer je rijec o gadnim problemima sa yieldom i takt bi trebao skociti a temperature opasti kada/ako dobiju bolji yield. Jer nije isto jesu li morali snizavati takt ili ga povecavati da bi ostali konkurentni.

Hoce li to uciniti dovoljno brzo i hoce li se moci nositi sa ATI-jevom slijedecom generacijom doznat cemo do kraja godine.

P.S.

To svejedno ne mijenja cinjenicu da bi ih trenutno ATI bacio na koljena da bi bilo ruzno za gledati ako bi odlucio podici takt svojih GPU-a. Ali sa ovakvom prodajom evergreena, takve vratolomije im (na srecu po nvidiju) ne padaju na pamet.

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.6.2010 18:06 (rustweaver).

1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice