Nvidia na 40 nanometara

poruka: 15
|
čitano: 3.384
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Nvidia na 40 nanometara".
18 godina
neaktivan
Nvidia na 40 nanometara

To nagovješćuje uskoru proizvodnju GT300-tki i famoznih Fermi-ja Namigiva

(navodno bi nove GeForce-ice trebale biti na policama oko Božića..)

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nvidia na 40 nanometara

Ili mi se čini ili tehnologija nešto prebrzo napreduje u zadnje vrijeme.Svaki čas neke novosti.

oko za oko,pasta za zube

1 1 hvala 0
18 godina
neaktivan
Nvidia na 40 nanometara

Mene ovo veseli. Cini se da je kartica brza otprilike kao moja 3850, ali uz puno manju potrosnju el. Energije

razmjenavjestina.org
Moj PC  
1 2 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: Nvidia na 40 nanometara
dncrmt kaže...

Ili mi se čini ili tehnologija nešto prebrzo napreduje u zadnje vrijeme.Svaki čas neke novosti.

Šta to nisi rekao kod ati-a, kada je izdao jako davno onu hd4770 u 40nm?

vrodic kaže...

Mene ovo veseli. Cini se da je kartica brza otprilike kao moja 3850, ali uz puno manju potrosnju el. Energije

Nije ni blizu tvoje po performansama.

Svi su na internetu poblatili te g210 i g220 kartice jer su šrot sa prevelikom cijenom. Imaju skoro iste perfromanse kao kartice stare generacije što upućuje na to da su samo optiki smanjili čip na 40nm sa 55, a to su isto napravili sa 55nm(smanjili optički čip sa 65nm na 55nm).

Nvidia nije nikad ni imala pravi 55nm čip.

Gle kak ih hd4670 sve zdere -> http://www.pcper.com/article.php?aid=794&type=expert&pid=3

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.10.2009 11:36 (RisenFromTheBanned).
16 godina
neaktivan
RisenFromTheBanned kaže...
dncrmt kaže...

Šta to nisi rekao kod ati-a, kada je izdao jako davno onu hd4770 u 40nm?

Tad još nisam bio registriran na ForumuNamigiva!Ma ne,ja to govorim općenito,ne samo za graf.kratice.Svako malo neke nove tehnologije.

oko za oko,pasta za zube
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.10.2009 11:55 (dncrmt).
18 godina
neaktivan

Nije ni blizu tvoje po performansama.

Svi su na internetu poblatili te g210 i g220 kartice jer su šrot sa prevelikom cijenom. Imaju skoro iste perfromanse kao kartice stare generacije što upućuje na to da su samo optiki smanjili čip na 40nm sa 55, a to su isto napravili sa 55nm(smanjili optički čip sa 65nm na 55nm).

Nvidia nije nikad ni imala pravi 55nm čip.

Gle kak ih hd4670 sve zdere -> http://www.pcper.com/article.php?aid=794&type=expert&pid=3

Hm, da memory bandwidth sigurno nije blizu, ali recimo u Fallout 3 performansama se cini da je blizu 3850. 

Ja cekam GT300 ili Radeon 5xxx u nekoj izvedbi do 1300 kn. Kupujem tek kad obje budu na trzistu sa stabilnim OpenCL implementacijama.

Ja nemam ništa protiv optičkog smanjena čipa. To znači manju cijenu proizvodnje i manju potrošnju, što je odlično. 

Ali da, u usporedbi sa 4670 koja isto ima 128 bit memory bus je govno. No baš me zanima kakva je GT220 u folding@home.

razmjenavjestina.org
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.10.2009 12:24 (vrodic).
17 godina
protjeran
Nvidia na 40 nanometara

Nekako mi se više sviđa Radeon 5870.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nvidia na 40 nanometara

Stara vijest - kartice su poslane OEM partnerima još u srpnju (potiho, bez PR priopćenja), a tada je najavljena prodaja desktop kartica za rujan/listopad.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.10.2009 13:45 (hrx).

0 0 hvala 0
18 godina
vrodic kaže...

Otprilike si u pravu, u uporednom testu koji sam čitao, GT220 je bila brža od 4650 OC Edition (650MHz GPU, 800MHz VRAM) za nekih 5-45%. Inače, ovo jeste novi čip pošto za razliku od GTX285 i sličnih podržava DX10.1 (ne znam šta im je to trebalo pošto ionako sad vreme te generacije hardwarea prolazi i uskoro će izdati i sopstvene DX11 kartice, ali tako je), a čak se ni osnovna struktura jezgra ne slaže ni sa jednom ranijom (48SP, 16TMU, 8ROP).

18 godina
neaktivan
Nvidia na 40 nanometara

Tom's hardware objavio review Radeona 5770. 

Mljac.

razmjenavjestina.org
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ivan(4) kaže...

(...)

Inače, ovo jeste novi čip pošto za razliku od GTX285 i sličnih podržava DX10.1 (ne znam šta im je to trebalo pošto ionako sad vreme te generacije hardwarea prolazi i uskoro će izdati i sopstvene DX11 kartice, ali tako je), a čak se ni osnovna struktura jezgra ne slaže ni sa jednom ranijom (48SP, 16TMU, 8ROP).

Čipovi (GT216 u GeForce GT220 i GT218 u GeForce G210) razvijeni su na zahtjev i zbog pritiska OEM partnera za 10.1 podrškom. Kao osnova korišten je GT200 čip (nalazi se u GT260 i jačim karticama) koji je rezuckan do potrebnih mjera, a dodana je 10.1 podrška.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.10.2009 15:59 (hrx).
18 godina
neaktivan
vrodic kaže...

Tom's hardware objavio review Radeona 5770. 

Mljac.

I kakve veze ima ovaj post s temom pod kojom je postan? Iznenađen

Lijep pozdrav ;)
17 godina
neaktivan

a zasto ti komentiras pola godine star post??

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
17 godina
neaktivan
Nvidia na 40 nanometara
Dado_ZG78 kaže...

navodno bi nove GeForce-ice trebale biti na policama oko Božića

Hehe (šta se predviđalo prošle godine...)

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.3.2010 10:36 (Hyperion).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
Dado_ZG78 kaže...

navodno bi nove GeForce-ice trebale biti na policama oko Božića

Hehe (šta se predviđalo prošle godine...)

samo kojeg Božića, možda Ove godine u 12.mj. Smijeh

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice