Nokia Messaging u Hrvatskoj

poruka: 17
|
čitano: 4.716
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Nokia Messaging u Hrvatskoj".
16 godina
neaktivan

Posjedujem Nokiu E72 i ukratko mogu reći da je ovaj program nešto najbolje što se može imati na mobilnom uređaju. Za nevjerovatno niske troškove se može provjeriti email, odgovoriti na isti, manipulisati attachmentima... sve redom.

Opcija koja mi se najvise svidja je da ako u kontaktima telefona imate zapisane email adrese, onda ne morate napamet upisivati email adrese već jako brzo i efikasno unesete kontakt kojem šaljete email i sve ide automatski. Genijalno jednostavno.

Nažalost, većina ljudi ne provjerava email redovno, pa je SMS još uvijek najbrži način dopisivanja, no troškovi jednog emaila i jednog SMS-a su nebo i zemlja, a da ne govorimo o opširnosti... (u jedan SMS stane 160 znakova, a u email beskonacno...) Za novac kojim se pošalje jedan SMS, komotno se može poslati makar 10 opširnih emailova (bez attachmenta slika, naravno).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Jel nebi ova usluga trebala biti besplatna za korisnike E-serije? Mislim meni je uz mobitel (E72) stigao flyer na kojemu piše da mob dolazi uz Nokia Messaging uslugu (where available).

Ili je to samo u normalnim državama, a kod nas se naplaćuje... 

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Nokia Messaging se ne plaća, no plaća se promet nastao slanjem poruka (što Vip neće naplačivati, već samo pretplatu). Također, push tehnologija se ne koristi u besplatnoj verziji (ispravite me ako griješim).

www.linuxzasve.com | www.blogeri.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Heh, imam lg cookie kojeg sam zgrabio na akciji od 350kn, najobicniji od najobicnijih mobitela.
Instalirao GMail java aplikaciju, ali mailu mogu i preko wap portala pristupiti.
Znam da nema veze sa push mailom, ali poanta stize..
Tele2 ima smijesno niske cijene interneta.
Sinoc sam poslao nekih 5-6 mailova s mobitela, surfao na bug online u HTML-u preko
mobilne opere, visio na msn chatu preko e-buddya... jedno sat vremena znaci bio na internetu.
Skinulo mi je citavih 6-7 lipa s racuna. Najobicniji prepaid sa prastarom tarifom koja vise i ne postoji.

Za istu stvar na vip-u bi mi skinulo 10-15 kuna. (probao)
Mozda i nema poante, ali eto da se pohvalim :).

-- Ode pile pod kamion.
Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Neki ne koriste gmail! Pogotovo poslovni korisnici.

Faith is only fiction.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Koje prodavanje magle. Pa i ovak besplatno šaljem mailove sa bilo kojeg mobitela, a ne samo sa tog smrdljivog Symbiana 

zbog kojeg je Nokia u banani. Jer u pretplati imaš npr. 512MB koje ne možeš potrošiti ni za godinu dana da šalješ ne znam

koliko mailova. (ak ne budeš slike i filmove slao svaki dan) A oni ti hoće uzet za to još 39kn mjesečno! Fakat su osmislili

ponudu. Ali samo za luzere i one koji nemaju pojma. To se na kraju svodi na to, da oni o nama imaju mišljenje kako smo

mi njihovi korisnici, luzeri. Da ne upotrijebim drugu riječ. E pa hvala vam....  

0 3 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Nokia Messaging u Hrvatskoj
Vojsek kaže...

Posjedujem Nokiu E72 i ukratko mogu reći da je ovaj program nešto najbolje što se može imati na mobilnom uređaju. Za nevjerovatno niske troškove se može provjeriti email, odgovoriti na isti, manipulisati attachmentima... sve redom.

Opcija koja mi se najvise svidja je da ako u kontaktima telefona imate zapisane email adrese, onda ne morate napamet upisivati email adrese već jako brzo i efikasno unesete kontakt kojem šaljete email i sve ide automatski. Genijalno jednostavno.

Nažalost, većina ljudi ne provjerava email redovno, pa je SMS još uvijek najbrži način dopisivanja, no troškovi jednog emaila i jednog SMS-a su nebo i zemlja, a da ne govorimo o opširnosti... (u jedan SMS stane 160 znakova, a u email beskonacno...) Za novac kojim se pošalje jedan SMS, komotno se može poslati makar 10 opširnih emailova (bez attachmenta slika, naravno).

Ovaj tekst je napisao ili neki plaćeni PR agent iz VIP-a, ili netko tko se ne kuži u tehnologiju. Eh, bilo bi fora da se vidi IP adresa sa koje je ovo poslano :). Podsjeća me na wikipediju 

i određene kompanije :).

17 godina
neaktivan
Sokac kaže...

Nokia Messaging se ne plaća, no plaća se promet nastao slanjem poruka (što Vip neće naplačivati, već samo pretplatu). Također, push tehnologija se ne koristi u besplatnoj verziji (ispravite me ako griješim).

ja trošim messaging koji dolazi s e52. mail dođe unutar 30sek-1min

ono kaj mi se ne dopada, nokia skuži automatski gdje se hosta moj mail, konfigurira imap protokol, ali pokazuje na servere na nokia.com domeni, tako da njima šaljem password, iako je mail server drugdje.

ništa ekstra ne plaćam push, osim 25kn/mjesečno mobilni internet kod t-coma

18 godina
mlerota kaže...

Koje prodavanje magle. Pa i ovak besplatno šaljem mailove sa bilo kojeg mobitela, a ne samo sa tog smrdljivog Symbiana 

zbog kojeg je Nokia u banani. Jer u pretplati imaš npr. 512MB koje ne možeš potrošiti ni za godinu dana da šalješ ne znam

koliko mailova. (ak ne budeš slike i filmove slao svaki dan) A oni ti hoće uzet za to još 39kn mjesečno! Fakat su osmislili

ponudu. Ali samo za luzere i one koji nemaju pojma. To se na kraju svodi na to, da oni o nama imaju mišljenje kako smo

Zbog cega Symbian "smrdi" i zbog cega je tocno Nokia u banani?

Koje si ti droge jeo? Smiri se malo...

- Psiho246
18 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
mlerota kaže...

ma pusti ga, čovjek vjerojatno uživa u svom übercool pederkastom samsungu ili ajfonu pa mu je sve drugo šrot.

There's no SAVE GAME in real life!!!
18 godina

ovo je pohvala VIP-u, svaka im časti.

I ovo mi se isto sviđa:

Usluga se ulaskom u roaming automatski deaktivira kako se korisniku ne bi slučajno nagomilali visoki troškovi, no moguće ju je ručno aktivirati. Vipnet nudi nekoliko podatkovnih tarifa prilagođenih boravku u roamingu putem kojih se Nokia Mail može koristiti i u inozemstvu.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Kao prvo, imam to na iPhoneu (push mail), vec godinu i pol unutar tarife 150 kn - 1 GB prometa.. ne treba ti više nikak.. 

(frend kupil rabljeni iPhone, na Simpi je, uzima po 100 MB i traje mu više od mjesec i pol za mailove i IM). 

Kao drugo, imam push IM (gtalk i skype), cijelo vrijeme aktiviran, nit sam ne znam kad sam zadnji put poslal neki SMS, ovo 

je puno brža komunikacija, treba oko sekundu-dvije da dođe poruka...

Kao treće, poslovni korisnici itekak koriste gmail, samo niko ne skuzi da se koristi gmail... možeš staviti 5 drugih e-mailova u

gmail, s njih primati i slati, a sve ti ostaje na jednom mjestu. A možeš i napraviti normalne predloške pa nema problema...

Sjećam se koje smo gnjavaže imali u prijašnjoj firmi s promjenama kompova, pa sve iz Outlooka arhivirat, ode ti cijeli dan

samo da prebaciš mailove, ovak je zakon... 

Pozz

I.

Iggy
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

ok.. ovo imam na iphoneu vec dvije godine pa nisam siguran gdje je tu vijest. cak sam i na nokiji n80 prije 2 i pol godine imao gmail sanducic izkonfiguriran. vijest je zapravo u tome da su u vipu odlucili uvjerit svoje korisnike da je 40 kn mjesecno (iberra) za mail upravo ono sto im treba kako bi im zivot bio laksi, ljepsi, bolji..

There are two groups of people in the world: Those who can be categorized into one of two groups of people, and those who can't
16 godina
neaktivan
mlerota kaže...

Ovaj tekst je napisao ili neki plaćeni PR agent iz VIP-a, ili netko tko se ne kuži u tehnologiju. Eh, bilo bi fora da se vidi IP adresa sa koje je ovo poslano :). Podsjeća me na wikipediju 

i određene kompanije :).

IP bi te naveo da se korisnik nalazi u BiH, tačnije Tuzli... Ovdje nemamo VIP-a, niti sam upoznat kakve tarife oni reklamiraju i daju. Korisnik sam BH Telekoma koji je perverzno skup u odnosu na ostale operatere u Hrvatskoj i u Srbiji. Dakle ostaje ova druga opcija da se ne "kužim" u tehnologiju. Mora da si upravu.

18 godina
Psiho246 kaže...

Budes me sada vikao... ali nakon fluidnog sucelja na iPhoneu, kupio sam N97... dok radim na njoj imam osjecaj ko da sam pao sa magarca na jos lijenijeg, sporijeg, starijeg magarca :(

I'm going woo woo
17 godina
neaktivan

Ja imam taj  "smrdljivi" Symbian na Nokiji E72 i ne osjećam se baš inferiornije u odnosu na vlasnike iPhonea. Ali ajmo Symbian vs iPhone OS ostaviti za drugu temu....

Sad kad sam malo bolje pročitao tekst, uredu je - ne naplaćuju besplatnu uslugu  (kako mi se u početku činilo), no da prodaju maglu - prodaju. Bolje je uzeti podatkovnu tarifu za 45 kn (512 MB) koje moš iskoristiti na bilo šta, a ne samo na mail. Ovo je vjerojatno napravljeno da bi bilo pandan Blackberry usluzi, ali fora je da Blackberry ima pretplatu baš zato jer se plaća sama usluga, a ovdje Nokia ne naplaćuje ništa pa sav novac odlazi Vipu. Slatko...

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.2.2010 11:19 (Sain).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

I da... Šta je to "Nokia Croatia"? Valjda Mobis ili šta?

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice