Nokia – sve manji udjel

poruka: 75
|
čitano: 5.723
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Nokia – sve manji udjel".
16 godina
neaktivan
Re: Nokia – sve manji udjel
captain_soap_McTawish kaže...
propuhmajstor kaže...

Gle, ako mi sve nabrojano radi pouzdano toliki broj godina, onda je to bitno kao kriterij izbora firme ciji cu mobitel (ili neki drugi uredjaj) kupiti. To mi je na prvom mjestu.

To možda prolazi kod nekih loaklnih firmi i malih poslova. No ovdje se radi o megakorporacijama sa milijunima korisnika koji jamče kavlitetu proizvoda. Meni je glupo stalno uzimati intelov procesor, kad mogu za istu cijenu dobiti bolji AMD-ov. 

nije stvar u tome... evo ja radim kao serviser računala, i do sada nisam niti jednom dobio računalo sa pokvarenim intelovim procesorom, dok je kod amd-a situacija strašna... čim hladnjak na AMD-ovu procesoru ne radi 10-ak sekundi, on crkne... on je jeftiniji, iste performanse, možda i bolje, ali kakve koristi kad biih morao svaki dan strahovati da li će mi crknuti procesor pa ponovno iskeširat 1000+ kn za novi, stoga hvala, al ne hvala, ja kupujem intel, nvidiu, western digital, asus matičnu ploču i nokiu...

17 godina
neaktivan
dogman kaže...

Ne razumijem zasto NOKIA ne prihvati android ,.......ne znam ni zasto je uopce potpisala ugovor sa microsoftom oko WP sistema,........idu u propast

Zato jer im je Microsoft za to najviše platio, i Google je plaćao, ali manje, a Nokia izgleda trenutno treba taj novac

da ne treba, najvjerojatnije bi ostala na Symbianu i razvijala MeeGo i s vremenom prešla na njega

17 godina
protjeran
kaisersephirot kaže...
propuhmajstor kaže...

Gle, ako mi sve nabrojano radi pouzdano toliki broj godina, onda je to bitno kao kriterij izbora firme ciji cu mobitel (ili neki drugi uredjaj) kupiti. To mi je na prvom mjestu.

To možda prolazi kod nekih loaklnih firmi i malih poslova. No ovdje se radi o megakorporacijama sa milijunima korisnika koji jamče kavlitetu proizvoda. Meni je glupo stalno uzimati intelov procesor, kad mogu za istu cijenu dobiti bolji AMD-ov.

nije stvar u tome... evo ja radim kao serviser računala, i do sada nisam niti jednom dobio računalo sa pokvarenim intelovim procesorom, dok je kod amd-a situacija strašna... čim hladnjak na AMD-ovu procesoru ne radi 10-ak sekundi, on crkne... on je jeftiniji, iste performanse, možda i bolje, ali kakve koristi kad biih morao svaki dan strahovati da li će mi crknuti procesor pa ponovno iskeširat 1000+ kn za novi, stoga hvala, al ne hvala, ja kupujem intel, nvidiu, western digital, asus matičnu ploču i nokiu...

jadan taj servis kad netko toliko poznaje rad procesora...dobro da svi moderniji procesori nisu zasticeni od takve situacije(pod moderniji mislim na procesore u zadnjih 6-7 godina ak ne i duze...)

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
18 godina
protjeran
kaisersephirot kaže...

To je bilo nekad, u vrijeme athlona. Sad ti meni objasni kako je meni riknula 8500-ica na defaultu, a 6000+, overklokiran do ruba stabilnosti radi već skoro 3 godine sa stock hladnjakom.

15 godina
kaisersephirot kaže...
propuhmajstor kaže...

Svatko vidi ono sto hoce da vidi, a ono sto nece jednostavno ignorira. Netko sto je citav zivot vozio VW, kupi Citroen i pokvari mu se, misli ipak sam trebao kupit VW s njim mi se to nebih desilo. Da je kupio VW i pokvari mu se, mislio bih ma to nije velika stvar, svakom bih se to moglo desit.
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.4.2011 14:47 (popstar).
18 godina
kaisersephirot kaže...

Koja hrpetina gluposti. Svi procesori imaju overheat protection tako da ne moze "pregorit" ni da mu skines cooler. nVidia? Ja oduvijek kupujem ati i nikad mi nije nista crklo. Ekipa po forumu hvali Samsunga (ja osobno imam WD-ove) da su pouzdani. Asrokice da su pouzdane. O cemu ti brboces?

Mentalist je moj idol...
18 godina
Nokia – sve manji udjel

Realna slika Nokije, nisu izbaci gotovo pa nikakav smartphone koji bi privukao mase. I ono što izbace, izbace bez daljnje podrške (Symbian, Maemo)

1 0 hvala 0
18 godina
Nokia – sve manji udjel

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HCSC kaže...

Realna slika Nokije, nisu izbaci gotovo pa nikakav smartphone koji bi privukao mase. I ono što izbace, izbace bez daljnje podrške (Symbian, Maemo)

da, osim mozda n8 koji je najpopularniji mob na gsmareni, prodaja je premasila ocekivanja, fanboyevi ga iz ljubomore, straha cega vec pljuju, koji je vec dobio update, a iduci se sprema za par mjeseci...

osim toga nista

cak ni na bug forumu (i drugim slicnim) teme vezane za nokiu ne dobivaju pozornost...{#}

fajf
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...
kaisersephirot kaže...

Koja hrpetina gluposti. Svi procesori imaju overheat protection tako da ne moze "pregorit" ni da mu skines cooler. nVidia? Ja oduvijek kupujem ati i nikad mi nije nista crklo. Ekipa po forumu hvali Samsunga (ja osobno imam WD-ove) da su pouzdani. Asrokice da su pouzdane. O cemu ti brboces?

hmmmm, vidim da je se naslo odmah par fanova suprotnih kompanija i da ste se "nažestili", al meni nije do svađe, ja vam govorim samo što ja vidim na radnom mjestu. Radim zadnje 2 godine u servisu i od tada ni jednom, ali niti jednom nisam dobio pokvaren kompijutor sa intelovim procesorom, ili je to neka urota da se mene zavara od strane intela ili su oni slabije kvarljivi... ono u vezi pregrijavanja, da, to je vezano za starije procesore, točnije Athlone koji su "crkavali" ko ludi, ali nisam zadovoljan ni s novijom serijom AMD-ova, meni nije jasno kako je moguće da ja prilikom sastavljanja novog računala stavljam NOV X2 procesor, te nakon pola sata zajebancije shvaćam da taj NOVI procesor, prije 10-ak min izvađen iz kutije ne radi. OK, dobio sam ja od distributera ubrzo novi procesor, al nije mi jasno kako se to može dogoditi??? nVidia i Ati kartice jednako brzo odlaze, ja čisto preferiram nVidiu. A da malo bolje pročitaš, napisao sam ASUS matične, a ne ASRock...

zaključak je sljedeći: Mercedes je uvijek mercedes, a ko nema para vozi Pegueot, Renault i slične stvari te govori kako su oni najbolji auti na svijetu

15 godina
kaisersephirot kaže...
tnakir kaže...
kaisersephirot kaže...

hmmmm, vidim da je se naslo odmah par fanova suprotnih kompanija i da ste se "nažestili", al meni nije do svađe, ja vam govorim samo što ja vidim na radnom mjestu. Radim zadnje 2 godine u servisu i od tada ni jednom, ali niti jednom nisam dobio pokvaren kompijutor sa intelovim procesorom, ili je to neka urota da se mene zavara od strane intela ili su oni slabije kvarljivi... ono u vezi pregrijavanja, da, to je vezano za starije procesore, točnije Athlone koji su "crkavali" ko ludi, ali nisam zadovoljan ni s novijom serijom AMD-ova, meni nije jasno kako je moguće da ja prilikom sastavljanja novog računala stavljam NOV X2 procesor, te nakon pola sata zajebancije shvaćam da taj NOVI procesor, prije 10-ak min izvađen iz kutije ne radi. OK, dobio sam ja od distributera ubrzo novi procesor, al nije mi jasno kako se to može dogoditi??? nVidia i Ati kartice jednako brzo odlaze, ja čisto preferiram nVidiu. A da malo bolje pročitaš, napisao sam ASUS matične, a ne ASRock...

zaključak je sljedeći: Mercedes je uvijek mercedes, a ko nema para vozi Pegueot, Renault i slične stvari te govori kako su oni najbolji auti na svijetu

Kazu apple preskup a hvale mercedesa! Al uz vozace mercedesa najbolje i odgovara Nokia i to jos u neko koznoj torbici na remenu. {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.4.2011 21:02 (popstar).
17 godina
neaktivan
kaisersephirot kaže...
tnakir kaže...
kaisersephirot kaže...

Nije nužno da su Athloni crkavali, ja sam imao jednog 2500XP od 2003 do prije mjesec dana kada sam ga poklonio jer sam uzeo novi kompjuter, radio je super sa hladnjakom koji sam kupio skupa s njime, box izvedba

Isto tako sam jednom kupio Nokiu kojoj je tipka  3 prestajala raditi nakon što bi se malo zagrijao, nekih 15 minuta nakon što bi ga uključio i to čim sam ga kupio, otišao sam u dućan s ugašenim mobitelom, upalio ga i sve je radilo, dok sam došao doma opet nije radilo,pa sam skužio da je problem u tome da to prestaje raditi kad se zagrije, ali zato nisam otpisao nokiu, uzeo sam drugi model jer tog više nije bilo, i nikada više s Nokiom nisam imao problema, osim što ih tu i tamo izgubim ili mi odlete u more, ali to je druga priča

najbolji mobitel koji sam imao i uopće vidio bila je Nokia N900, kao da imam laptop u veličini mobitela

fenomenalna stvar za surfanje, skype je ukomponiran u OS, samo napišeš postavke, kontakti iz skypa idu među druge kontakte automatski, itd itd, super stvar, u bugu su mu spočitavali samo da je težak, nisu mogli naći ništa drugo

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.4.2011 12:23 (sailor1).
16 godina
neaktivan
Nokia – sve manji udjel

N900 je fakat dobar mobitel bio kad je izisio, jedina mana(osim mase) je rezistivni ekran ali to qwerty tipkovnica nadoknaduje 

koliko sam sad nabrzinu vidio za maemo 5 postoje sve standardne aplikacije i GBA emulator koji rjesava problem igara

steta sto nokia nije napravila poboljsanu verziju n900 {#} 

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nokia – sve manji udjel

Mozete vi pricati što vas je volja, ali Nokia si je sama kriva vecim dijelom. Uspavala se misleci kako

je nedodirljiva i glavna. Postala je ogromna i troma firma koja baš i nije slušala što korisnici žele.

Najbolje što Nokia ima je ime, koje još uvijek barem starije generacije povezuju s kvalitetom.

I istina par Nokijinih top modela su odlicne kvalitete N8 npr. Ali 90% ostalih su po izradi na razini

svakog dr.tipa LG. Jeftina plastika, sjajni poput kroma obrubi koji se izlizuju, boja koja se ljušti.

Sve je to dio Nokie. Tako da je glupo automatski povezivati Nokiju s izvrsnom kvalitetom izrade.

Ovo što neki tvrde kako im npr.Intelov procesor traje 6 godina je smješno.

Pa kolko znam svi AMD-ovi i Intelovi procesori imaju garanciju 5 godina.

A da ne kažem koliko AMD-ovih procesora radi vec preko 8 godina. No sad je to druga tema.

A jos bolje su mi spike o reklamama iPhonea. Ja nisam vidio skoro ni jednu, ali sam zato od Nokie i Ovi store-a vidio stotinu na svakoj drugoj tramvajskoj stanici i slicno. Pa im ni to nije pomoglo.

Symbian jest sposoban OS ali to ga ne cini najboljim. Isto tako taj multitasking.

Po vama ispada da je to najvažnija stvar na mobitelu. Ma dajte molim vas.

Jedine 2 stvari koje je moguce izvoditi istovremenu na ekranu prosjecno mobitela 3-4.3" je 1 radnja

+ slušanje glazbe. A to može i svaki SE koji nije smartphone.

Recite bolje vi meni što toliko važno vi radite u multitaskingu istovremeno a da meni npr.kao iOS korisniku fali?

Mogu slušati istovremeno glazbu/radio, surfati netom, odgovarati na poruke, igrati igrice, u realnom vremenu

primati pozive sa Skype-a, Vibera, Facebooka, uza to u pozadini ce mi se svako malo provjeravati mail, a i mogu paralelno

voditi sa svim tim chat na msn-u i slicnima. Koju još radnju bi trebao paralelno raditi?

I ovo mi je previše. Šta bi trebao imati ukljucenu reprodukciju videa, obradu videa, slušanje glazbe,

surfanje, igricu i još par stvari da se izvodi istovremeno da bi pokazao koliko je moj OS mocan.

Prosvjetlite me...

Mi osjećamo da je sve što radimo samo kap u oceanu. Ali ocean bi bio manji da nema te kapi.
Moj PC  
4 0 hvala 0
18 godina
Nokia – sve manji udjel

http://www.gadgeterija.net/2011/05/20/trzistu-isporuceno-430-milijuna-mobitela-najveci-dobitnici-apple-i-htc-gubitnik-nokia/

Nokia tone i to poprilicno brzo. Jos imaju velik marketshare ali svake godine padaju po 5 - 10%...

Mentalist je moj idol... I torrente isto

1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice