Nikon D90

poruka: 22
|
čitano: 13.179
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Nikon D90".
17 godina
neaktivan
Nikon D90

Ma šta reć o ovom aparatu? A da, ubojica 50D.Smijeh

Oba 2 su za 100000 okidanja i nisu zabrtvljeni, a D90 jeftiniji i još kvaliteta slike ka u D300.

Mislim da će u EU ipak bit 950, a ne 700 eura i nije objektiv 8-105 nego AF-S DX Nikkor 18-105MM F/3.5-5.6G ED VR .

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.8.2008 11:59 (Bara).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
RE: Nikon D90

Genije. Ako su to tebi isti fotoaparati onda nemam riječi. Nešto ti se zamjerio taj Canon, a možda si ga ne možeš priuštiti pa kupuješ jeftinija rješenja.

Ajmo usporediti:

Canon, 15,1 Mpix, 6.3 fotke/s, ISO 100 - 12800

Nikon, 12,3 Mpix, 4.3 fotkr/s, ISO 100 - 6400

E sad, il si ti ne želiš priznati da je Canon puno bolji ili vjeruješ da je to samo markentiški trik. Ali svakako si u krivu. Pogledaj si malo na tekmama koje fotiće koriste profesionalci.

[url=http://ticker.7910.org/eng][img]http://ticker.7910.org/as1cCvD0g411110MDAwMTE0ZHwwMDAxMjM1ZHxEYXZvciBpbWE.gif[/img][/url]
17 godina
neaktivan
zbuzanic kaže...

Genije. Ako su to tebi isti fotoaparati onda nemam riječi. Nešto ti se zamjerio taj Canon, a možda si ga ne možeš priuštiti pa kupuješ jeftinija rješenja.

Ajmo usporediti:

E sad, il si ti ne želiš priznati da je Canon puno bolji ili vjeruješ da je to samo markentiški trik. Ali svakako si u krivu. Pogledaj si malo na tekmama koje fotiće koriste profesionalci.

Ako išta znaš o aparatim onda ti je valjda jasno da nije sve u pikselima. A i to nije pravi ISO12800(kod D90 je do 6400) nego ima max do ISO3200 ka i D90 koji zbog prevelikog šuma i nema nikakvog smisla na APS-C senzoru. Inače ja imam 3 Nikona i to F90X, F100 i D300.
To je samo u Hrvatskoj Canon brojniji kod sportskih novinara. Da si malo pogleda Olimpijske zna bi šta pričam jer je tamo Nikon D3 ima veliku prednost nad Canonom 1DMkIII.
18 godina
neaktivan
zbuzanic kaže...

Ajmo usporediti:

Canon, 15,1  Mpix

Nikon, 12,3  Mpix

Pogledaj si malo na tekmama koje fotiće koriste profesionalci.

LOLčina Smijeh
17 godina
neaktivan
Nikon D90

Ja nemam prevelikog staža u fotografiji ali koliko znam Nikon i Canon nisu bas u tolikom stupnju usporedivi...Iako zajedno drze vise od 90% slr trzista Canon je prime u akcijskoj fotografiji [iako mu d3 i donekle d300 konkuriraju] dok se za Nikon odlucuju vecinom studijski i pejzazni fotografi (ne kazem da je ovo konstanta i ogradujem se od "jesi ti normalan?!" komentara :)...Namigiva

Svaki ima svoje prednosti, ja trenutno imam eos 450D al preferiram Nikon jer mi vise odgovara i planiram prijeci na d90...sve je to od oka do oka zar ne?

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.8.2008 9:36 (mrlja5).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
mrlja5 kaže...

Ja nemam prevelikog staža u fotografiji ali koliko znam Nikon i Canon nisu bas u tolikom stupnju usporedivi...Iako zajedno drze vise od 90% slr trzista Canon je prime u akcijskoj fotografiji [iako mu d3 i donekle d300 konkuriraju] dok se za Nikon odlucuju vecinom studijski i pejzazni fotografi (ne kazem da je ovo konstanta i ogradujem se od "jesi ti normalan?!" komentara :)...Namigiva

Svaki ima svoje prednosti, ja trenutno imam eos 450D al preferiram Nikon jer mi vise odgovara i planiram prijeci na d90...sve je to od oka do oka zar ne?

Ta razdioba na akcijsku i ostalu fotografiju je važila najviše dok je još bija film, ali sad to ne postoji. Jel npr. za pejzaže je najbolji Canon 1DsMkIII(za ovo je poželjna velika gustoća piksela tako da mogu i 50D i D300), a za akciju Nikon D3. Ja te aparate 350D pa do 450D ne volim(bar sam tako mislija dokle nisam uzeja u ruku 40D pa vidija da Canoni nemaju dobar grip ka Canoni) jer su mi premali za ruku to se odnosi i na D60 iako on ima dosta bolji grip. Ono u čemu je Nikon bolji i valjda će uvik bit je Spot mjerenje svitla koje je najpreciznije ako ga moš i znaš koristit, čak i onaj Matrix zna zabrljat.

www.fotoklub.info

17 godina
neaktivan
Bioaktiv kaže...
zbuzanic kaže...

Ajmo usporediti:

Canon, 15,1  Mpix

Nikon, 12,3  Mpix

LOLčina Smijeh
Jel se ovo odnosi na mene ili cjenjenog stručnjaka Buzanića?
Ako je na mene onda ti opraštam jel ne znaš što pričaš, al u svakom slučaju nema nikih problema.
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.8.2008 10:55 (Bara).
17 godina
neaktivan

Kazem, nemam pretjeranog iskustva, to su informacije koje skupljam po webu, digital photo magazinima i slicno...u svakom slucaju necemo zalazit u subjektivne prednosti (spominjes grip) jer ce se post pretvorit u canon-nikon fight sta nije cilj Osmijeh

Prepirke tipa jedan bolji od drugog nemaju smisla, ja osobno vise preferiram nikone zbog spomenutog gripa, prikaza boja, meteringa i slicno, ali to ne znaci da potcjenjujem canon!

Alternativa 450d mi je bio nikon d60 koji je, objektivno, klasu ispod [nema live view, nema battery grip i namjenjen je cini se 50-o-godisnjim gastarbajterima koji mi se secu po novoj rivi...]

Iskreno, canonove fotke su mi plosne, obicno podeksponirane i cini se ko da imaju nekakav magloviti filter (pretpostavljam da je do 18-55is optike) pa vecinom koristim

b&w, ali, to je moje subjektivno videnje stvari...nista od ovoga nije nerjesivo u photoshopu, a i sam fotic ima poprilicno dobre karakteristike za tu cijenu...

Sada sa D90 na vidiku planiram preci na Nikon, ovisno o cijeni naravno...iako zao mi je lensbabies 3G canon mount objektiva, morat cu kupit novi Plač

18 godina
neaktivan
Nikon D90

Ja ću sada vrlo skoro prodati svoj Nikon D80 i uzeti D90.....

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Misionar kaže...

Ja ću sada vrlo skoro prodati svoj Nikon D80 i uzeti D90.....

da, cim izade Namigiva
18 godina
neaktivan
Bara kaže...
Bioaktiv kaže...
zbuzanic kaže...

Ajmo usporediti:

Canon, 15,1  Mpix

Nikon, 12,3  Mpix

LOLčina Smijeh
Ako je na mene onda ti opraštam jel ne znaš što pričaš, al u svakom slučaju nema nikih problema.

Pa kog sam quotao, tebe ili njega ? Nešto si malo svadljiv dečec..
17 godina
neaktivan
Bioaktiv kaže...
Bara kaže...
Bioaktiv kaže...
zbuzanic kaže...

Ajmo usporediti:

Canon, 15,1  Mpix

Nikon, 12,3  Mpix

LOLčina Smijeh

Pa kog sam quotao, tebe ili njega ? Nešto si malo svadljiv dečec..
 Nije mi cilj svađat se samo ovih dana imam jako puno posla oko pripremanja ispita pa sve na brzinu pišem. Kad sam dobro uočija sve sam tija izbrisat post, al na ovom forumu to ne znam zbpg čega nemoš.
18 godina
Nikon D90

evo par statistika u slikama. malo sam razmisljao zasto canon ima gotovo dvostruko vise prodanih aparata od nikona. mislim da je dio razloga u tome sto su prije izbacivali aparate sa odredzenim svojstvima ... npr prvi dslr ispod 1000$.

Evo timeline:

2000 March: Nikon D1 (Milestone camera, we own still 2 for our history collection)
First ever DSLR designed from ground up, $5000, 2.7MP, used RAW from the beginning. All we wanted was make digital work. We still love many of our D1 shots.

2000 October: Canon EOS D30 (Milestone camera)
First CMOS DSLR, defined a new level of low noise, about 3.2MP

2001 July: Nikon D1x (we still own one)
D1 with double the pixels, 5.4MP interpolated to 6MP or 12MP, many of our older portfolio shots are done with this camera. Is even be today a great camera.

2001 December: Canon EOS 1D (Milestone camera)
First really fast sports DSLR, 4.1MP, CCD camera, very solid body, fun to use

2002 April: Canon EOS D60
6.3 MP, Canon drives prices down for 6MP, again lower noise

2002 July: Nikon D100
Nikons answer to the Canon D60, 6MP, very nice camera

2002 November: Canon EOS 1Ds (Milestone camera, we still own one)
Breakthrough camera, first Full Frame (FF) and 11MP, we have many portfolio shots from this camera, now we use mainly the 1Ds Mk. II. The new 5D will deliver probably the same or better quality for less than half the cost.

2003 March: Canon EOS 10D
Improved D60, 6.3MP, popular camera

2003 September: Canon EOS 300D (milestone camera)
First DSLR under $1000, 6.3 MP, small and light, silver plastic body was not liked by all.

2003 November: Nikon D2H
New Nikon body design, high speed camera, great ergonomics, unique LB Cast sensor, about 4MP, good colors

2004 March: Nikon D70
Nikon's answer to the Canon 300D, 6MP, nice camera

2004 May: Canon EOS 1D Mk. II (Milestone camera, we own one for wildlife photography)
First 8 fps camera with 8MP files, nice tool

2004 September: Canon EOS 20D
Improved 10D with now 8MP.

2004 November: Canon EOS 1Ds Mk. II (milestone camera, we own one)
Highest resolution DSLR so far, 16.7 MP, our workhorse right now

2005 March: Canon EOS 350D (we own two, one for IR)
Cheapest 8MP DSLR, good camera for the money

2005 April: Nikon D2x
Nikon's first CMOS sensor (Sony sensor) DSLR, 12.4 MP, based on the excellent D2H body, very good camera. (End of 2005 we added a D2x to our camera line).

2005 July: Nikon D50
Small brother of the D70, 6MP, below $1000, good value for the money

2005 September: Canon EOS 1D Mk. II N
Minor update of the Canon EOS 1D Mk. II, e.g. larger LCD

2005 October: Canon EOS 5D (milestone camera)
First full frame DSLR under $4,000 and benchmark ISO performance

2005 December: Nikon D200 Diary
The Nikon D200 is 10MP full featured DSLR for about $1.700.

2006 September: Nikon D80 Diary
The Nikon D80 is the first Nikon 10MP camera below $1,000.

2006 October: Canon EOS Digital Rebel XTi (400D)
Canon's first 10MP camera below $1000

itd...

jesti i spavati
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.8.2008 15:35 (branimir).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
branimir kaže...

zasto canon ima gotovo dvostruko vise prodanih aparata od nikona. mislim da je dio razloga u tome sto su prije izbacivali aparate sa odredzenim svojstvima ... npr prvi dslr ispod 1000$.

Kolko ja znam lani je bila prva godina nakon jako dugo vrimena da je Nikon nadmašija Canon u prodaji, kako ni meni nije jasno. U Japanu je ovo pravilo.
Nije razlika tako drastična, točnije razlike su u zadnjih desetak pa čak i više godina jako male u korist Canona, a mogu se pripasat više stvari:
- 45 AF točaka
- USM
- manja cijena za aparat u istoj klasi
- T/S objektivi
- Nikonova okrenutost više prema zahtjevnijim kupcima

Meni će osobno bit najzanimljivije vidit broj prodanih aparat na kraju sljedeće godine.
17 godina
neaktivan
Nikon D90

Na kraju krajeva nije bitno kojih je više, sa svakim od njih mogu se napravit ludilo fotografije, a to je ovisno samo u čijim je rukama fotoaparat Osmijeh

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
zbuzanic kaže...

Ajmo usporediti:

meni je bolji nilkon i dobro ti je rekao nije sve u pixelima.
mondays suck
18 godina
Bara kaže...
branimir kaže...

zasto canon ima gotovo dvostruko vise prodanih aparata od nikona. mislim da je dio razloga u tome sto su prije izbacivali aparate sa odredzenim svojstvima ... npr prvi dslr ispod 1000$.

Kolko ja znam lani je bila prva godina nakon jako dugo vrimena da je Nikon nadmašija Canon u prodaji, kako ni meni nije jasno. 
Prosle godine Nikon nije nadmasio Canon u prodaj dslrova, ali ih je prodao 70% vise nego prosle godine. http://news.cnet.com/8301-13580_3-9882670-39.html
jesti i spavati
17 godina
neaktivan
branimir kaže...
Bara kaže...
branimir kaže...

Kolko ja znam lani je bila prva godina nakon jako dugo vrimena da je Nikon nadmašija Canon u prodaji, kako ni meni nije jasno. 
Prosle godine Nikon nije nadmasio Canon u prodaj dslrova, ali ih je prodao 70% vise nego prosle godine. http://news.cnet.com/8301-13580_3-9882670-39.html
 Tu mi nešto smrdi.
Pa Kodak je na 3. poziciji ukupnog broja prodanih aparata(ne samo SLR-a, nego ukupno).
18 godina
Bara kaže...

Tu mi nešto smrdi.
Pa Kodak je na 3. poziciji ukupnog broja prodanih aparata(ne samo SLR-a, nego ukupno).
ovaj tekst se odnosi samo na ameriku ali kodak je prije dvije godine bio na prvom mjestu po broju prodanih aparata u USA.
jesti i spavati
17 godina
neaktivan
Nikon D90

To je samo SAD? Da Kodak je njihova firma, ali ima očajne senzore. Stvarno ne znam zašto Hasi ima Kodaka. To mu je put u propast.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nikon D90

pozz, prvo oprostite što dižem prastaru temu xD.

evo ovih dana kupujem fotic (naravno dslr) i za sada mi se najviše sviđa nikon d90 navedeni jer ima funkciju snimanja videa u HD i dobar je za sportske fotografije. Opčenito me zanima snimanje bmx videa i slika :D. sad jel to besbuy opcija i kolko bi otprilike kostao, ne samo body nego sa objektivom, posto se ne kuzim previse pa evo najosnovnijim objektivom.

thx unaprjed ;D .

I don't live in style the style live in me^^ :D

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
SicK kaže...

pozz, prvo oprostite što dižem prastaru temu xD.

evo ovih dana kupujem fotic (naravno dslr) i za sada mi se najviše sviđa nikon d90 navedeni jer ima funkciju snimanja videa u HD i dobar je za sportske fotografije. Opčenito me zanima snimanje bmx videa i slika :D. sad jel to besbuy opcija i kolko bi otprilike kostao, ne samo body nego sa objektivom, posto se ne kuzim previse pa evo najosnovnijim objektivom.

thx unaprjed ;D .

evo sam ti izvukao neke cijene ne brzinu da vidš koliko otprilke košta, ali ne znam koliko ćeš se usrećiti s kit objektivom-nisam nikada koristio nikonov kit objektiv, ali pretpostavljam da nije ništa posebno, kao niti kod ostalih poizvođača..

http://www.optimum-online.hr/detalji_proizvoda.880829532b034a7c871737339acd705c.digitalni_fotoaparat_slr_nikon_d90_body_d-slr.aspx

http://www.optimum-online.hr/detalji_proizvoda.d6339555ad704656b0e4ec5969852d99.digitalni_fotoaparat_slr_nikon_d90_kit_af-s_dx_18-105_3_5-5_6_g_ed_vr.aspx

http://www.fototeh.hr/skl/cjenik1.pdf

http://www.fototeh.hr/skl/cjenik1.pdf

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice