Neo u Medionu

poruka: 18
|
čitano: 2.167
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Neo u Medionu".
17 godina
neaktivan
Neo u Medionu

"embedded procesoru Sempron 210U koji radi na taktu od 1,5 GHz te čipsetu koji je opremljen s integriranom grafičkom jezgrom Radeon X1250"

Dali je ova kombinacija jača od Intelove sa Atomom N280 i GMA 950. Neodlučan

Ja sam Ivan Puuuuuuu iz Iloka, dečko sa sela :), a za daljnje informacije obratitie se na ivan260291@hotmail.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Neo u Medionu

Gdje je granica u dijagonali ekrana (osim u tržišnoj navlakuši "netbook" da je to stroj najprije za surfanje) da jedan prijenosnik bude u kategoriji netbook?

Nije li "maleni netbook" trebao ostati maleni? Ali ovo: 8", 10", 11"... gdje je smisao?

Satan has been the best friend the church has ever had, as he has kept it in business all these years.

1 0 hvala 0
18 godina
RE: Neo u Medionu
ivan262 kaže...

"embedded procesoru Sempron 210U koji radi na taktu od 1,5 GHz te čipsetu koji je opremljen s integriranom grafičkom jezgrom Radeon X1250"

Pretpostavljam da jest. Atomi, čak i dvojezgreni modeli, su vrlo spori u odnosu na normalne procesore.

17 godina
neaktivan
Neo u Medionu

Ja mislio Keanu Reeves došao ljetovati u neki istarski gradić... Uf, muti mi se vid, loše sam pročitao... nways, lijepo, lijepo, nek malci dozrijevaju iznutra.

Nemoguće je čovjeka naučiti onome što misli da već zna.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Denis kaže...
ivan262 kaže...

Pretpostavljam da jest. Atomi, čak i dvojezgreni modeli, su vrlo spori u odnosu na normalne procesore.

A kako bi stojala potrošnja, kolko sam ja upoznat, atomi su tako slabi zbog potrbe da što manje troše, dali je ovaj bolji ili lošiji po tom pitanjuNeodlučan

Ja sam Ivan Puuuuuuu iz Iloka, dečko sa sela :), a za daljnje informacije obratitie se na ivan260291@hotmail.com
18 godina
neaktivan
ivan262 kaže...

Koliko ja znam već je negdje osvanuo tekst kada su tek izašli Atomi: stari Sempron 3000+ su downclockali na 1.6GHz i on je gazio Atom. Naravno da je potrošnja bila puno veća - ali ako su starog semprona optimizirali za nižu potrošnju, prebacili na novu arhitekturu i smanjili proizvodni proces trebao bi biti jako dobar - ali svejedno bi trošio više.  A što se tiče grafičke:

3D Mark 06:

GMA950 - 129 bodova

X1250    - 388 bodova

Znači više troduplo jača

Faerdhur kaže...

Gdje je granica u dijagonali ekrana (osim u tržišnoj navlakuši "netbook" da je to stroj najprije za surfanje) da jedan prijenosnik bude u kategoriji netbook?

Nije li "maleni netbook" trebao ostati maleni? Ali ovo: 8", 10", 11"... gdje je smisao?

Intel naplaćuje atom 30$ više po komadu proizvođačima ako će ga oni ugrađivati u netbooke s ekranom većim od 10", ali dokle raja traži i ne gunđa na cijenu i dalje će biti "velikih" netbooka

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.7.2009 16:22 (Paolo2612).
16 godina
neaktivan
Neo u Medionu
bolje da su stavili intel + nvidia

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RPG vs TENK kaže...
bolje da su stavili intel + nvidia

Lakse za rec,nego za napraviti.Iznenađen

Ion platforma se vec "predstavlja" skoro 6mjeseci,a nema niti jednog netbook-a s Ion-om u sebi(osim samsungovog,koji je nedavno predstavljen).

Jos da AMD malo vise ude u trziste netbook-a i bilo bi odlicnoOsmijeh

...Scooter Tuning is not A Crime!!...
17 godina
neaktivan
Neo u Medionu

Sempron 210U (CPU) bi trebao biti oko 1,5 - 2 puta brži od Atoma N280. X1250 (400 MHz, DX 9) je brža od Intelove grafike, obje su u čipsetu. Ako je potrebna brža grafika, može se dodati E2400 GPU (do 600/700 MHz (GPU/mem), 128 MB 64 bit memorije, DX 10, OpenGL 2, Avivo HD).

0 0 hvala 0
18 godina
Neo u Medionu

Mozda Atom trosi 5-10W, ali to je malo u sporedbi sa potrosnjom hard diska, LCD ekrana i ostale elektronike.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...

Intel naplaćuje atom 30$ više po komadu proizvođačima ako će ga oni ugrađivati u netbooke s ekranom većim od 10", ali dokle raja traži i ne gunđa na cijenu i dalje će biti "velikih" netbooka

Pa i pretpostavljam da je neka tržišna muljaža, ali upropastiše inicijalno dobru zamisao - minimalni prijenosnik s dovoljno snage za "pravi" OS i njegove pogodnosti.

Još samo da izmisle gaming netbook, nabace mu koju kilu više i ode sve u tri...

Taman je Dvorak lijepo pohvalio zamisao netbooka koja je propala prije 10 godina, te zaživjela sada, u svoje vrijeme, kad ga oni otjeraše gdje ne treba... Ajde nabijanje megapiksela fotoaparatima, narod ne zna tehnologiju, samo kupuje veće brojke, ali nabijanje dijagonale netbooku uništava koncept.

Satan has been the best friend the church has ever had, as he has kept it in business all these years.
18 godina

"With the development of the Atom processor, Intel introduced a totally new chip design that consumes very little energy. AMD had to strike back, and did so by clocking down its Athlon 64, employing the K8 micro architecture, down to the lowest possible frequency of 1 GHz. The Athlon 64 2000+ runs with a core voltage of 0.90 volts and uses just 8 watts. As a result, the CPU easily operates without a fan. If you drop the 8 W Athlon 64 into a motherboard based on the 780G chipset, then the system hits power consumption numbers that, in our measurements, are below Intel’s Atom desktop solution. We were even able to lower the core voltage by 11%, without stability problems, and the power analyzer read lower numbers. Interestingly, AMD’s Athlon 64 2000+ processor, unlike Intel‘s Atom CPU, is not embedded in the motherboard. It can be run on any board with an AM2 or AM2+ socket."

AMD je brži, troši manje i ljepši je :D

17 godina
neaktivan
Neo u Medionu

Evo činjenica koje znam, tek tolko možda pomogne.

Sempron ima TDP od 8Wata, Atom od 4W

Da, X1250 je višestruko snažnija od GMA950 (tek tolko za usporedbu GMA950 je snažan isto kolko i geforce 4 MX )

Te najvažnija stvar Sempron je 64 bitni , a Atom 32 bitni ( ne preporučam po tomu Atom, ljudi čekajte Via-u Nano koji je sjajan proc ili uzmite Sempron 64 bitni je )

Namigiva

Dim a,b As Integer

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ByRef kaže...

Evo činjenica koje znam, tek tolko možda pomogne.

Sempron ima TDP od 8Wata, Atom od 4W

Da, X1250 je višestruko snažnija od GMA950 (tek tolko za usporedbu GMA950 je snažan isto kolko i geforce 4 MX )

Te najvažnija stvar Sempron je 64 bitni , a Atom 32 bitni ( ne preporučam po tomu Atom, ljudi čekajte Via-u Nano koji je sjajan proc ili uzmite Sempron 64 bitni je )

Namigiva

Atomi serije 200 (jednojezgreni) i 300 (dvojezgreni) namijenjeni desktop računalima i bazirani na Diamondville jezgri, podržavaju x86-64 instrukcije. Atomi N200 serije (jednojezgreni) koji se koriste u netbookovima, iako također bazirani na Diamondville jezgri, ne podržavaju x86-64 instrukcije.

Nano i Sempron platforme su bolje (sveukupno gledajući), ali Atom (kao brand) već ima veliki zamah kod proizvođača i korisnika, pa VIA i AMD vode bitku uzbrdo.

18 godina

A treba napomenuti i da je TDP kombinacije CPU+ chipset niži i kod VIA-e i AMD-a nego kod Intela, tako da vode i glede performansi i glede potrošnje

18 godina
neaktivan
Neo u Medionu

Ah, gdje su ona vremena kada su stavljali stolni P4 u laptope... :)

Hrvatska je oligarhijska partitokracija s primjesama patokracije.
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
naxeem kaže...

To ono kad je obični P4 koštao 500$, a mobilni 1500$?

Imamo jednog takvog Dell-a u firmi, baterija traje pola sata kad je nova :)

18 godina
neaktivan
segregator kaže...
naxeem kaže...

To ono kad je obični P4 koštao 500$, a mobilni 1500$?

Imamo jednog takvog Dell-a u firmi, baterija traje pola sata kad je nova :)

Moj HP je trajao 2 sata :)

Hrvatska je oligarhijska partitokracija s primjesama patokracije.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice