Najjeftiniji Canonov SLR

poruka: 12
|
čitano: 2.244
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Najjeftiniji Canonov SLR".
17 godina
neaktivan
Najjeftiniji Canonov SLR

Ovaj model bit će zanimljiv turistima i onima kojima nisu važne karakteristike nego ono što daje za cijenu. Sličan je Olympusu E-410 prema specifikacijama.

FVasić

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Najjeftiniji Canonov SLR

Jel` ima to stabilizaciju?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Najjeftiniji Canonov SLR
(s)izgoreo kaže...

Jel` ima to stabilizaciju?

Canonovi SLR-i imaju stabilizaciju izvedenu preko objektiva, ne u tijelu. Ovaj objektiv koji dolazi u kitu EF-S 18-55 mm IS ima stabilizaciju.
17 godina
neaktivan
Najjeftiniji Canonov SLR

Daleko bolji izbor za objektiv bio bi EF-S 17-85 IS USM zbog bolje optike, i USM autofokus motora i šireg raspona žarišne duljine

FVasić

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Fotić kaže...

Daleko bolji izbor za objektiv bio bi EF-S 17-85 IS USMbog bolje optike, i USM autofokus motora i šireg raspona žarišne duljine

Naravno, samo što mu je cijena (relativno) paprena - kod nas košta 4.400 kn, a najavljena cijena EOS-a 1000D je 550 eura (oko 4.100 kn).
17 godina
neaktivan
Najjeftiniji Canonov SLR

Čini mi se da je Olympus E-510 best buy trenutno, 4900 kn u kitu sa dva objektiva (14-42mm, 40-150mm)...

Olympus E-510 Olympus E-510
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Najjeftiniji Canonov SLR

Čemu uopće kupovati jeftine DSLRove kad ima solidnih kompakata koji su znatno jeftiniji? Da bi DSLR bio iskorišten treba ga upariti s dobrom optikom, a tada cijena samog tijela postaje zanemariva. Jedino u čemu su bolji od kompakta su brzina i kvaliteta pri visokim ISO postavkama (što se djelomice gubi sporom optikom).

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.6.2008 10:38 (Visak).

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Visak kaže...
Čemu uopće kupovati jeftine DSLRove kad ima solidnih kompakata koji su znatno jeftiniji?
I daleko losiji, nespretni su za koristenje itd. Nema vise "kompakata" tipa Sony R1 koji su im mogli parirati (ako ne neke i nadmasiti), ali su zato kostali skoro ko SLR-ovi.

Visak kaže...
Da bi DSLR bio iskorišten treba ga upariti s dobrom optikom, a tada cijena samog tijela postaje zanemariva.
Mislim da je gore spomenuta optika za E-510 sasvim dovoljna za velik broj ljudi i da im se zbilja isplati kupiti takav fotic ako zele imalo ozbiljnije fotkati. Ne postoji kompaktni fotic koji bi mu mogao parirati, a razlika u cijeni opet nije tako strasna. Ti bi radije uzeo recimo Olympus SP-570 da ustedis nekih 1500? Ja ne bih.
17 godina
neaktivan
Najjeftiniji Canonov SLR

Ne shvacam ovaj potez. Canon je jedina firma koja prodaje isti fotoaparat pod 4 imena. Ovo nije nista drugo nego 450D kojem su poskidali par fokus tocaka, i smanjili okidanje s 3.5fps na 3fps

450D je ekstra malen u ruci, taman za najmanje ruke, ne kuzim cemu ovo ...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Najjeftiniji Canonov SLR

Ovaj SLR bio bi dobar kao pomoćni fotoaparat.

FVasić

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
Visak kaže...
Čemu uopće kupovati jeftine DSLRove kad ima solidnih kompakata koji su znatno jeftiniji?
I daleko losiji, nespretni su za koristenje itd. Nema vise "kompakata" tipa Sony R1 koji su im mogli parirati (ako ne neke i nadmasiti), ali su zato kostali skoro ko SLR-ovi. 
Kako nema? Fujifilm S100FS, Panasonic FZ50.

mbaksa kaže...
Visak kaže...
Da bi DSLR bio iskorišten treba ga upariti s dobrom optikom, a tada cijena samog tijela postaje zanemariva.
Mislim da je gore spomenuta optika za E-510 sasvim dovoljna za velik broj ljudi i da im se zbilja isplati kupiti takav fotic ako zele imalo ozbiljnije fotkati. Ne postoji kompaktni fotic koji bi mu mogao parirati, a razlika u cijeni opet nije tako strasna. Ti bi radije uzeo recimo Olympus SP-570 da ustedis nekih 1500? Ja ne bih.
29-88mm dovoljno za sve? Nije li to svojedobno Bill rekao za 640k?
A za 1500kn manje dobiješ kvalitetnijih 36-400mm.

BTW, kako na BOLu vidjeti vijesti koje su iscurile. Nekoć je bio sa strane izbornik sa prethodnim danima.
17 godina
moderator
Visak kaže...
Kako nema? Fujifilm S100FS, Panasonic FZ50.
Ako nesto izgleda kao SLR, ne znaci da je s njima moze mjeriti i da je blizu SLR-a - pogledaj samo velicinu senzora - dok R1 uz izvrsni objektiv ima i senzor velicine skoro ko SLR-ovi, ovi fotici se i dalje furaju na dosta male senzore. Fotici koje si nabrojao su igracke, a kostaju 1000-1500 kuna manje od E-510 s dva objektiva. Nek me se krivo ne shvati - OK su to fotici, ali se osobi koja se imalo ozbiljnije zeli baviti fotografijom itekako isplati umjesto njih uzeti E-510 u kitu s dva objektiva.

Visak kaže...
29-88mm dovoljno za sve? Nije li to svojedobno Bill rekao za 640k?
A za 1500kn manje dobiješ kvalitetnijih 36-400mm.
E, sorry, ali govorimo o kitu s dva objektiva koji pokrivaju raspon od 28-300 mm. Osim toga, 36 mm je previse - meni bi raspon od 28-300 bio korisniji nego raspon od 36-400.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice