sad treba mijenjati hardver da bi to uopće moglo raditi.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
nevjerujem da ce ovo imati lijepu buducnost.
Blu-ray je postao popularan zbog ps3 i on ga je gurao dalje, ali sada treba jos noviji hardware za ovo i nevjerujem da ce ovo prezivjeti.
neka uvedu i neki standard za izdržljivije materijale..
ili jednostavno prodat dionice sonya i ulagat u flash i ssd kompanije 
nevjerujem da ce ovo imati lijepu buducnost.
Blu-ray je postao popularan zbog ps3 i on ga je gurao dalje, ali sada treba jos noviji hardware za ovo i nevjerujem da ce ovo prezivjeti.
"Ovo proširenje standarda odnosi se na 3- i 4-slojne diskove kapaciteta 100 i 128 GB (100 GB za rewritable) čiji su očekivani klijenti komercijalni segment, velike medijske kuće, TV produkcija i ostali koji svakodnevno barataju s velikim količinama podataka." - nama obicnim korisnicima to i nije namjenjeno. Kao sto nije ni betacam bio namijenjen vec TV kucama i slicnima. Tako i ovo :) TV kuce ce ici u tu investiciju.
ove su it tvrtke stvarno lukave,samo mijenjaju standarde,tko to može pratiti kako oni izbacu novo ja bih trebao kupiti,kad cijena blu-ray pržilice bude max 200 kn onda ću je kupiti
Mislim da je BD veci fail od CED, hahahaha. Mozda ne toliko ali ipak, nije se bas prihvatilo. Za vecinu korisnika je DVD vise nego dovoljan. 
"a udruga upozorava da obje modifikacije standarda (BDXL i IH-BD) nisu kompatibilna s postojećim hardverom. To znači da će korisnici kojima ove mogućnosti trebaju morati nabavljati nove optičke pogone za snimanje i reprodukciju BDXL i IH-BD medija,no oni bi trebale biti kompatibilne i s postojećim verzijama Blu-ray diskova."
Koji su to lopovi !
Mislim da je BD veci fail od CED, hahahaha. Mozda ne toliko ali ipak, nije se bas prihvatilo. Za vecinu korisnika je DVD vise nego dovoljan. 
ne znam bas da se nije prihvatilo, samo sto ide sporije to prihvacanje jer je jos skupo,
ali da je DVD vise nego dovoljan, da, ako zelis jos uvijek gledat u standardnoj rezoluciji,
ja od kada sam probao HD, vise se ne vracam,
puno je tu prednosti u odnosu na dvd
ne znam bas da se nije prihvatilo, samo sto ide sporije to prihvacanje jer je jos skupo,
ali da je DVD vise nego dovoljan, da, ako zelis jos uvijek gledat u standardnoj rezoluciji,
ja od kada sam probao HD, vise se ne vracam,
puno je tu prednosti u odnosu na dvd
Pa koliko to treba, vec sam zaboravio na Blu Ray koliko je dugo vec tu. Jos malo pa ce doci onaj "Ultra HD", mislim da je tako nesto. Valjda ce i to ici na BD. Do tada bi se trebao udomaciti, valjda...