kod mene je mobitel pobjedio. radi dovoljno dobre slike da nemam potrebe za fotoaparatom i uvjek je uz mene kad zatreba.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
stara prica, najlakše je bildat piksele
A gdje ćeš u mobitel nakrcat "poštenu optiku"? ;)
A šta zna prosječni korisnik koji mobitel i foto-aparat upoređuje samo po megapikselima šta je šta.
A gdje ćeš u mobitel nakrcat "poštenu optiku"? ;)
A šta zna prosječni korisnik koji mobitel i foto-aparat upoređuje samo po megapikselima šta je šta.
minimalna optika se može stavit u normalan (znaci ne neke ultraslim brije) candybar oblik mobitela
nakon desetak zumiranih fotki zna :)
nokia N93 3X opticki zum ali bome i ogroman mob. al su zato slike bile nenadjebive (i snimke)
Ma kakav mob., još nisu ni blizu kvalitetom foto aparatu, čisto imaš kameru za jednostavne fotografije, smješno je uspoređivati ih... (bar zasad).
Većina kamera na mobitelima je sranje. Osobno imam Nokiu 5800 i SE K800. Obje 3 MP, SE ima ksenon bljeskalicu... E sad... Nokia radi dobre fotke pri dobroj dnevnoj rasvjeti, ostali uvjeti daju fotografije lošije nego moj stari K700... A K800 je priča za sebe. Dovoljno je reći da nemam potrebe za fotićem.
Moja procjena je da ce proci jos minimalno 5 godina dok profesionalni fotografi budu mogli svoj vrhunski fotoaparat zamijeniti sa mobitelom. Prosjecnim korisnicima je svejedno - kvaliteta fotografija kod srednje i visoke klase mobitela moze se vec danas usporediti sa fotoaparatom koji bi prosjecni korisnik kupio.
Sa iPhoneom mi ispadnu bolje slike nego sa sestrinim digitalcem od 5mpx i vrlo sam zadovoljan sa kvalitetom tih slika..
Moja procjena je da ce proci jos minimalno 5 godina dok profesionalni fotografi budu mogli svoj vrhunski fotoaparat zamijeniti sa mobitelom. Prosjecnim korisnicima je svejedno - kvaliteta fotografija kod srednje i visoke klase mobitela moze se vec danas usporediti sa fotoaparatom koji bi prosjecni korisnik kupio.
Profesionalni fotografi će svoj fotoaparat zamijeniti sa mobitelom jedino ako na neki Mark III ubace mogucnost telefoniranja. ^^
pa novinari mogu bez problema zamjeni svoje skupe fotoaparate s onima na mobitelima s obzirom na kvalitetu slika u novinama.
Pozdravljam razvoj u tom polju.
Za mene kojem ne trebaju profesionalni fotići i kome je mobilnost i praktičnost važna stavka odlično mi je da kad mi zatreba mogu mobitelom okinut dovoljno dobru fotografiju a da netrebam nosit digitalac.
mobiteli služe za jednostavne slikovne zapise a fotoaparati za fotografije. 
Profesionalni fotografi će svoj fotoaparat zamijeniti sa mobitelom jedino ako na neki Mark III ubace mogucnost telefoniranja. ^^
Istina, kad zapravo bolje razmislim, bubnio sam poprilicnu glupost. Ali ne zato sto vjerujem da se jednoga dana nece moci dobiti ista slika sa mobitelom i aparatom, vec zato sto fotografi jednostavno nece fotografirati sa telefonom.