MiniPAK u prodaji

poruka: 11
|
čitano: 1.685
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "MiniPAK u prodaji".
18 godina
odjavljen
MiniPAK u prodaji

"napon od 5 V uz snagu do 3 W i jakost struje 400 mA"

Kakva je ovo računica? 5V*0.4A=2W

Freak Show Inc.

5 0 hvala 0
18 godina
RE: MiniPAK u prodaji
Friday kaže...

Imaj na umu da je to pulzirajuća struja.

bor4c - human geek, level: 31, technosexual, neutral good
17 godina
odjavljen
bor4c kaže...

Imaj na umu da je to pulzirajuća struja.

Još gore: 5V*0,4A*DC<=2W

DC je duty cycle i vrijednost mu je između nula i jedan.

Heart: _/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_ Brain: __________________________
16 godina
neaktivan

Kod punjenja pulsirajućom strujom naponi su dosta veći od deklariranog napona baterije, ali mislim da se ovdje ne radi o pulsnom punjenju, jer uređaj može napajati elektroniku koja nema baterijsko napajanje (umjesto adaptera). Na službenim stranicama je navedena snaga od 2.5 W.

18 godina
Friday kaže...

Na originalnim stranicama (http://www.horizonfuelcell.com/store/minipak.htm) je malo jasnije o čemu se radi - proizvođač tvrdi da je ovaj uređaj dovoljan za punjenje drugih uređaja koji imaju potrebu za strujom do 3W, a ne da on daje 3W.

S druge strane, i na originalnim stranicama došli su do snage od 2,5W koja nikako ne ide uz 5V i 0,4A. Za istosmjernu struju tvoj izračun snage je posve točan.

Osim toga, šta si ti - neki strujni nacista?!Osmijeh

Ja sam modelar i stalno brijem s baterijama i tim punjačima i da se ti nisi javio s kritikom ne bi ni skužio da nešto nije u redu... Belji se

This space for rent!
18 godina
Veli Joža kaže...

Kod punjenja pulsirajućom strujom naponi su dosta veći od deklariranog napona baterije, ali mislim da se ovdje ne radi o pulsnom punjenju, jer uređaj može napajati elektroniku koja nema baterijsko napajanje (umjesto adaptera). Na službenim stranicama je navedena snaga od 2.5 W.

Gotovo sam siguran da ovo nije pulsni punjač jer je namijenjen uređajima koji koriste (i) litijske baterije. One se pune konstantnim naponom, promjenjivom strujom jer inače dobiješ jedan lijepi požar. Klasične NiCd i NiMH se pune pulsno velikim naponima koji su (sa "stanovišta" baterije) velike struje.

Službene stranice (http://www.horizonfuelcell.com/store/minipak.htm) isto daju čudan izračun od 2,5W.

This space for rent!
18 godina
odjavljen
Drago kaže...
Friday kaže...

Na originalnim stranicama (http://www.horizonfuelcell.com/store/minipak.htm) je malo jasnije o čemu se radi - proizvođač tvrdi da je ovaj uređaj dovoljan za punjenje drugih uređaja koji imaju potrebu za strujom do 3W, a ne da on daje 3W.

S druge strane, i na originalnim stranicama došli su do snage od 2,5W koja nikako ne ide uz 5V i 0,4A. Za istosmjernu struju tvoj izračun snage je posve točan.

Osim toga, šta si ti - neki strujni nacista?!Osmijeh

Ja sam modelar i stalno brijem s baterijama i tim punjačima i da se ti nisi javio s kritikom ne bi ni skužio da nešto nije u redu... Belji se

Ma da su neki drugi brojevi ne bih primjetio ali ovi baš nikako ne idu skupa.

Svejedno mi ovo što kažu ne drži vodu - ako uređaj ima potrebu za strujom DO 3 W kako ga onda može zadovoljiti uređaj koji daje maksimalno 2 W?

Freak Show Inc.
18 godina

Pa daje mu na kapaljku... Cool

Pretpostavljam da u vršnom načinu rada ovo sranje, za kojega je sada nakon svega napisanoga teško naći riječi pohvale, može dati struju snage do 3W u kratkim vremenskim periodima, ali ne kontinuirano.

To nije neuobičajeno kod baterija (čitav uređaj se može gledati kao baterija), a ako ti još u uređaju koji puniš ionako stoji orignalna baterija kao bafer, onda povremeni šiljci u potrošnji do 3W bivaju izglađeni s onim što i interna baterija može dati.

A možda je jednostavno podatke na stranicama proizvođača pisao marketing, a ne inženjeri koji su ga napravili.

This space for rent!
16 godina
neaktivan
Drago kaže...
Gotovo sam siguran da ovo nije pulsni punjač jer je namijenjen uređajima koji koriste (i) litijske baterije. One se pune konstantnim naponom, promjenjivom strujom jer inače dobiješ jedan lijepi požar. Klasične NiCd i NiMH se pune pulsno velikim naponima koji su (sa "stanovišta" baterije) velike struje.

Ne bih se složio jer sam naletio na IC sklopove za pulsno punjenje litijskih baterija (recimo MAX1736). Čak je manja disipacija snage, što smanjuje i temperaturu baterije. Samo je nužno detektirati da je baterija napunjena i prestati je puniti.

18 godina

Moja greška, posve si u pravu.

Za mene je pulsno punjenje sinonim za punjenje velikim strujama klasičnih NiCd i NiMH baterija, a to uopće nije točno. Posve si u pravu da punjači za litijske baterije također rade pulsno.

This space for rent!
18 godina
MiniPAK u prodaji
Idealan za 3 svj. rat.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice