Milijun za Apple

poruka: 9
|
čitano: 2.166
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Milijun za Apple".
17 godina
neaktivan
Milijun za Apple

bilo bi zanimljivo ako netko ima podatke o prodanosti blackberry-a i nekih winmobile-a u prva tri dana da se malo usporedi..

There are two groups of people in the world: Those who can be categorized into one of two groups of people, and those who can't

0 0 hvala 0
17 godina
Milijun za Apple

ma samo da mu padne cijena u oglasnicima do 3000 kn i odmah ga kupujem. btw ako ga netko želi prodat za tolko nek mi se javi na privat Smijeh

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Milijun za Apple
Alex55 kaže...

Ne znam, ali ja više preferiram iPod touch umjesto iPhone-a jer je jeftiniji, tanji, a druga generacija je bila navodno brža od iPhone-a 3G.

A kada bih kupovao mobitel, rađe bih kupio neki sa normalnim tipkama, jer je tako lakše i brže napisati SMS ili uspostaviti poziv. Na touch screenu više griješim, makar sam se totalno naučio na tu tipkovnicu na iPodu...

Ja ti imam 2G toucha i imam Nokiu 5800. Tipkanje SMS po touch ekranu od Nokiae je vrlo jednostavno. Sve je to stvar navike :) Caka je valjda u tome kaj mi mob zavibrira svaki put kad pritisnem neko slovo tj. tipku, a jos ka tome ekran stvara dojam kao da si ga stvarno pritisnuo. Touch ima cvrscu povrsinu pa je valjda zato malo nezgodno. Ali kao sto rekoh, stvar navike :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

upravo to daje appleovim ekranima prednost. oni se rade zadnjom (skupom!) tehnologijom koja za rezultat ima da ekran djeluje kao staklo a ne folija. meni je neuspordivo lakše pisati upravo po takvom displayu. inace, kako god kinezi napravili savrsenu repliku appleovih naprava upravo je display taj po kojem se odmah kuži razlika jer svi koriste tehnologiju koju koriste nokia i htc. o razlikama između ta dva displaya pisalo je malko deteljnije u bugu od prije mjesec ili dva- tamo gdje je tema broja windows 7. jedini konkurent po kvaliteti displaya mu je bb storm/thunder koji također ima(ju) odličan ekran.

There are two groups of people in the world: Those who can be categorized into one of two groups of people, and those who can't
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.6.2009 13:40 (bubbach).
16 godina
neaktivan
Milijun za Apple

Ne znam baš za 5800, što se kvalitete ekrana i same izrade tiče daleko mi je iza Applea.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ivche kaže...

Ne znam baš za 5800, što se kvalitete ekrana i same izrade tiče daleko mi je iza Applea.

Ma to se ne da usporediti :D Apple ima definitivno kvalitetniji ekran... kapacitativni ekrani imaju bolju buducnost :D

17 godina
neaktivan
Alex55 kaže...
infinityzg kaže...
Ivche kaže...

Ma to se ne da usporediti :D Apple ima definitivno kvalitetniji ekran... kapacitativni ekrani imaju bolju buducnost :D

Što su kapacitativni ekrani?

A to ti je ono ka...

Fala ti majko što nisam gejmer!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Alex55 kaže...
infinityzg kaže...
Ivche kaže...

Što su kapacitativni ekrani?

Ma ekran biljezi dodic na svojoj povrsini pomocu otpora koze. "Stari" tip ekrana je koristio nekoliko tankih slojeva i ti kad bi prstom pritisnuo ekran, dva sloja bi se dotakla i ostvarila kontakt na zadanom mjestu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

pise u bugu gdje je sedmica tema broja. ima sigurno i na wikipediji. folija ne smeta. poanta je u tom da postoji određen potencijal (energija) koji je ravnomjerno raspoređen po displayu (iznutra). kad dotaknes ekran.. zapravo te "zdrma struja" seljacki receno- taj potencijal koji se nalazi u podrucju koje si dotakao prelazi u tvoj prst- zato jer je "živ". stylus nije živ pa ne može apsorbirati takvu vrstu energije- zato s njim ne radi.

kod starijih ekrana zapravo se radi o "tipkovnici" jer ti isto kao i prije "tipneš" jedan dio ekrana- dogodi se spoj jednako kao i na tastaturi, samo što je ovdje taj "utisak" smanjen na minimum i cijeli ekran je napravljen kao mreža tipki, jako malih naravno. kod iPhonea tog nema, nema sklopke, prekidača kako već nego sve radi pjur senzorski. dotakneš, nestane potencijal (energija se prebaci u tvoj prst), senzor primjeti da energije nema, prenese taj "podražaj" i zatim ponovno napuni ispražnjen sloj. magic!

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice