, jel ima pasijans...pa zašto onda ne i CoD
, jel ima pasijans...pa zašto onda ne i CoD
Nije mi jasna tolika hajka na Microsoft. Bas me zanima kak ce obican korisnik uopce doc do Firefoxa bez da ga skine preko IE? Ne kupuju svi Bug.
Da sam korisnik koji se ne snalazi najbolje, volio bih da mi dode neki explorer s windowsima, jer nemaju svi malog susjeda Ivicu koji se "kuzi u kompjutere" i "zna" da je firefox "bolji", pa ce mi ga dat.
Bu hu. Svi su poceli s nule. Nije ni Microsoft jednom postojao. Najbolje su se snasli, najpoznatiji su, najrasireniji OS, i bu hu, sad vatrena lisica place, i sto bi sad Microsoft trebao? Trebali bi mozda Firefox stavit uz svoj OS? Ili izbor izmedu IE-a i Lije?!? Ma kako da ne. Tko bi od vas to napravio da moze odlucivati o tome u Microsoftu?
Korisnik ce, ako shvati da mu treba nesto vise ili bolje, sam to pronaci.
Nije mi jasna tolika hajka na Microsoft. Bas me zanima kak ce obican korisnik uopce doc do Firefoxa bez da ga skine preko IE? Ne kupuju svi Bug.
Da sam korisnik koji se ne snalazi najbolje, volio bih da mi dode neki explorer s windowsima, jer nemaju svi malog susjeda Ivicu koji se "kuzi u kompjutere" i "zna" da je firefox "bolji", pa ce mi ga dat.
Bu hu. Svi su poceli s nule. Nije ni Microsoft jednom postojao. Najbolje su se snasli, najpoznatiji su, najrasireniji OS, i bu hu, sad vatrena lisica place, i sto bi sad Microsoft trebao? Trebali bi mozda Firefox stavit uz svoj OS? Ili izbor izmedu IE-a i Lije?!? Ma kako da ne. Tko bi od vas to napravio da moze odlucivati o tome u Microsoftu?
Korisnik ce, ako shvati da mu treba nesto vise ili bolje, sam to pronaci.

Sta da se kaze, njihov sistem i njihova stvar koji ce software da guraju uz njega. Ko kaze da ti je kasnije zabranjeno staviti neki drugi browser.
A kao sto RaLe kaze, obicnom korisnuku se lakse snaci kad uz windows dobije odmah i neki browser.

Sta da se kaze, njihov sistem i njihova stvar koji ce software da guraju uz njega. Ko kaze da ti je kasnije zabranjeno staviti neki drugi browser.
A kao sto RaLe kaze, obicnom korisnuku se lakse snaci kad uz windows dobije odmah i neki browser.
Pricas kao da u kapitalizmu vrijedi solidarnost i naivno postenje (ne obicno postenje, nego naivno postenje). Pa jel bi ti tako postupio?! Dao link na Mozillin server?! Dao ljudima izravno alternativu za ono sto ti nudis, i od cega ti zivis!?
pa nije kapitalizam anarhija, postoje zakoni od kojih su neki antitrustovski, i onaj o fer tržišnom nadmetanju, ono gore je mogućnost, kao što (ne pravimo se glupi) već ima 3rd party aplikacija za "alternativne" (non MS) tehnologije na MSovim OSovima, npr. flash...
moderatori za obrisati

Ovo je čista glupost i mužnja novaca. Ajde vi odite Apple-u kucati na vrata zbog quick timea, safarija i svih ostalih stvari koje su ugrađene u njihov OS. Ja za ono što plaćam želim dobiti puni paket aplikacija da mi PC odmah s instalacijom OS-a bude potpuno upotrebljiv. Ne sviđa vam se windows - ko te šlivi, instaliraj linux ili nešto slično. Alternativa ima, a nitko vam ne prijeti pištoljem prislonjenim uz vašu glavu.
Ma šta ja baljezgam gore - hoću i da vlasnici total comandera tuže microsoft zbog explorera. On se isto ne može deinstalirati a predstavlja im konkurenciju. Isto želim da ih Stardock tuži jer je Aero tema konkurencija njihovim temama. Želim da platim vistu 2000kn i da dobijem samo komado-linijski OS gdje nema ništa od microsoftovog smeća... tek tada ću biti sretan i zahvaljivati se genijima iz EU
OS nije skup programa, ali da ne duljim: HR wiki. Na bosanskom wikiju pak imaš jednu zgodniju definiciju, pa citiram:
"Svrha operativnih sistema je da osiguraju okruženje u kojima korisnici mogu izvršavati svoje programe."
Ima toga još, ali sukus svega je da je OS u podlozi. Njime ne možeš napraviti koristan posao.
Također, poanta oko IE-a nije u monopolizmu MS-a na polju Internet pretraživača, već monopolizmu MS-a na polju OS-eva i tzv. 'vezanju' proizvoda (u prethodnom slučaju Media playera, u ovom IE-a, u budućem bilo čega što dilaju s OS-om, nije nužan dio OS-a, a pređe neke granice utjecaja na tržište). Vezanje proizvoda je pravnički termin, pa ga slobodno proguglajte.
Ukratko, MS nema pravo stavljati koje god proizvode želi u svoj OS. Možda nije 'logično' (iako, logika je za*ebana stvar, ja recimo mislim da je to savršeno logično), ali je to tako kada si monopolist. Tough luck, baš mi ih je žao...
FLAME WARS ON. Ja necu nikoga flejmati jer nema smisla makar me moj avatar stalno nagovara "Kill it with fire" ali ipak ja cu svojim putem pa reči samo svoje mišljenje pa ko voli flamer u ruke i piči.
Moje mišljenje je ovako: Windows već daje izbor da ti koristiš preglednik koji god hočeš, samo vidim da je nekima problem sa Internet Explorerom upisati u tražilicu željeni Internet Browser npr. Opera ili Mozzila Firefox i skinuti te instalirati u svega nekoliko minuta.
Monopolizam bi bio kada bi Microsoft namjerno pravio windowse da ne možeš ništa drugo staviti nego IE i npr. staviš Operu a windows prepozna da si je stavio te blokira pokretanje programa.
Pa si sad vi razmislite.
Moje mišljenje je ovako: Windows već daje izbor da ti koristiš preglednik koji god hočeš, samo vidim da je nekima problem sa Internet Explorerom upisati u tražilicu željeni Internet Browser npr. Opera ili Mozzila Firefox i skinuti te instalirati u svega nekoliko minuta.
Monopolizam bi bio kada bi Microsoft namjerno pravio windowse da ne možeš ništa drugo staviti nego IE i npr. staviš Operu a windows prepozna da si je stavio te blokira pokretanje programa.
Pa si sad vi razmislite.
FLAME WARS ON. Ja necu nikoga flejmati jer nema smisla makar me moj avatar stalno nagovara "Kill it with fire" ali ipak ja cu svojim putem pa reči samo svoje mišljenje pa ko voli flamer u ruke i piči.
Prokleti evropski birokrati, neka Apple-u zabrane integraciju Safari-a u OSX pa možemo pričati o monopolu. Kome smeta Windows ima alternative, GNU/Linux, BSD, OpenSolaris... Mogla bi se EV ugledati na Kinu pa isfinancirati EU GNU/Linux po uzoru na Red Flag Linux. Neka izmisle neki bolji razlog za reketarenje.
Valjda bi prema njima Micro$oft trebao staviti na Vista i W7 DVD, OpenOffice.org, Firefox...
Microsoft ne drži monopol na OS bez obzira na dominantnost na tržištu. Kome smeta, ima FSF, neka se njima javi i da dobrovoljne priloge ili im se pridruži. Tko može i želi maknuti M$ sa trona dominantnog desktop OS-a, to može slobodno učiniti. Programeri svih zemalja ujedinite se i napravite konkurenciju Microsoft OS-u, alate imate.
A što se tiče brzine IE-a, najbrže se pokrene Iron/Chrome od svih browsera, tako je na mojem kompjuteru, odmah nakon dvoklika.
Apple prodaje zatvorenu platformu, ali također se OSX može slobodno kupiti samostalno bez "zatvorene platforme".
Ovo sa IE-om je največa glupost koju su EU birokrati mogli izmisliti. Kome smeta IE u Windowsima, ne treba ga koristiti. Kome smeta da je IE dio OS-a, ne mora koristiti Windowse.
Prokleti evropski birokrati, neka Apple-u zabrane integraciju Safari-a u OSX pa možemo pričati o monopolu. Kome smeta Windows ima alternative, GNU/Linux, BSD, OpenSolaris. Mogla bi se EV ugledati na Kinu pa isfinancirati EU GNU/Linux po uzoru na Red Flag Linux. Neka izmisle neki bolji razlog za reketarenje.
Valjda bi prema njima Micro$oft trebao staviti na Vista i W7 DVD, OpenOffice.org, Firefox...
Microsoft ne drži monopol na OS bez obzira na dominantnost na tržištu. Kome smeta, ima FSF, neka se njima javi i da dobrovoljne priloge ili im se pridruži. Tko može i želi maknuti M$ sa trona dominantnog desktop OS-a, to može slobodno učiniti. Programeri svih zemalja ujedinite se i napravite konkurenciju Microsoft OS-u, alate imate.
A što se tiče brzine IE-a, najbrže se pokrene Iron/Chrome od svih browsera, tako je na mojem kompjuteru, odmah nakon dvoklika.
Apple prodaje zatvorenu platformu, ali također se OSX može slobodno kupiti samostalno bez "zatvorene platforme".
Ovo sa IE-om je največa glupost koju su EU birokrati mogli izmisliti. Kome smeta IE u Windowsima, ne treba ga koristiti. Kome smeta da je IE dio OS-a, ne mora koristiti Windowse.
Prokleti evropski birokrati, neka Apple-u zabrane integraciju Safari-a u OSX pa možemo pričati o monopolu. Kome smeta Windows ima alternative, GNU/Linux, BSD, OpenSolaris. Mogla bi se EV ugledati na Kinu pa isfinancirati EU GNU/Linux po uzoru na Red Flag Linux. Neka izmisle neki bolji razlog za reketarenje.
Windows FTW! Kome smeta IE neka ne koristi win nego neki linux koji je ka ono "bolji" od win-a a zapravo je sm*ce nekompatibilno sa svime... Jedino zamjeran Microsoftu na cijene Win-a i Office-a ali opet je bolje nego neko Open sm*ce (ima san oba pa znan)...
Windows FTW! Kome smeta IE neka ne koristi win nego neki linux koji je ka ono "bolji" od win-a a zapravo je sm*ce nekompatibilno sa svime... Jedino zamjeran Microsoftu na cijene Win-a i Office-a ali opet je bolje nego neko Open sm*ce (ima san oba pa znan)...
Kome smeta da je IE dio OS-a, ne mora koristiti Windowse.
imati sa osom instaliran softver koji je potpuno funkcionalan je prednost za ms, nikako za treće strane, upravo ta prednost (nejednakost) u početku čini msov monopol i tržišnu neravnopravnost
OS je OS, ne skup programa, neka ms prestane djeliti razvojne alate trećim stranama te prestane prodavati svoj OS OEM tržištu... pa neka onda uvaljuju kakva hoće sranja u svoj OS