Microsoft Security Essentials – beta

poruka: 25
|
čitano: 5.891
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Microsoft Security Essentials – beta".
17 godina
neaktivan

Krivi navodi u članku, ja sam još prije dva sata najnormalnije skinuo MSE s HR IP adresom i instalirao ga.

Caka je da morate biti registrirani na MS connect program i, naravno, koristiti legalne windowse.

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.6.2009 9:58 (Roberto).

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
18 godina

jel probao itko?

kakav se čini?

Mislim po brzini, stabilnosti, trošenju resusra itd.

DirectX is dead! OpenGL+OpenCL forever!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

i mene zanima kakav je...ajmo pisite dojmove da mozemo i mi ostali inst/neinst Smijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ja ga...bas sad skidam javim dojmove...

bubamara.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

nije loš za pokupit virus koristio sam ga čitave 2 min

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.6.2009 10:17 (Treba_do_neba).

0 5 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Microsoft Security Essentials – beta
Treba_do_neba kaže...

nije loš za pokupit virus koristio sam ga čitave 2 min

ma daj,,,a zasto odma pljujes antivirusni program kad ga nisi ni isprobao.

ne s***

bubamara.
17 godina
neaktivan

ideja je super,

ideja da microsoft izda anti-virus software je dobra, ako zbog niceg drugog zato jer microsoft moze napraviti software koji se bolje integrira sa sustavom i moze na visem layer-u obavljati zadak, sto znaci da moze i jednostavnije maknuti virus.

ali tu ostaje jos jedno otvoreno pitanje, kolko ce se stvarno microsoft baviti izdavanjem definicija za nove viruse, jer oni su preglomazni da bi to mogli odradjivati istom brzinom ko i iskusne kompanije, a i tu je njihovo "iskustvo" na tom polju, a ne sjecam se da su u neko novije vrijeme kupili neku anti-virusnu kompaniju.

zivi bili pa vidjeli.

Why make something easy way, when there is hard way

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Sada bi mogao porasti broj virusa i stvarno pukim slučajem će ih moći srediti samo microsoftov antivirus, a sa zakašnjenjem možda i ostali antivirusi ali ne tako brzo kao microsftov. Ili će se na vidjelu pojaviti neki "novi" virusi za koje se prije nije moglo ništa napraviti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

hvala za link za download. Instalacija je prošla uspješno no nećete moći nadograditi novim virusnim definicijama dokle u control panelu i regional options promijenite državu u npr. SAD. Tada će sve raditi normalno. Pozz

In hoc signo vinces

0 0 hvala 1
18 godina
neaktivan
jura131 kaže...

ideja je super,

ideja da microsoft izda anti-virus software je dobra, ako zbog niceg drugog zato jer microsoft moze napraviti software koji se bolje integrira sa sustavom i moze na visem layer-u obavljati zadak, sto znaci da moze i jednostavnije maknuti virus.

ali tu ostaje jos jedno otvoreno pitanje, kolko ce se stvarno microsoft baviti izdavanjem definicija za nove viruse, jer oni su preglomazni da bi to mogli odradjivati istom brzinom ko i iskusne kompanije, a i tu je njihovo "iskustvo" na tom polju, a ne sjecam se da su u neko novije vrijeme kupili neku anti-virusnu kompaniju.

zivi bili pa vidjeli.

Kupili su 16.12.2004. godine  GIANT - američku tvrtku koja je razvila: GIANT Spam Inspector, GIANT Popup Inspector, and GIANT AntiSpyware.

Onda su je raspustili i integrirali sve zaposlenike u poseban odjel, a taj odjel je razvio Windows Defender.

Mislim da će biti dobar AV, ali ja osobno neću stavljati betu da mi štiti komp. Kada izdaju punu verziju i ona se pokaže dobrom na testovima vjerojatno prelazim na nju, a zasad je i Avira dobra.

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.6.2009 11:51 (Paolo2612).
18 godina
neaktivan
jura131 kaže...

valjda outsourcing...

To doubt, to discredit !!!
17 godina
neaktivan

Pogledao sam jedan review, i Ms SE je blokirao 40 od 40 trojana, spywarea rootkita, uglavmo malwarea sa raznih stranica, niti jedan AV dosada nije uspio tako nesto. BRAVO ZA MS!!!!!

0 0 hvala 0
18 godina

Koristenje MS SE-a kao bete se ne bih usudio sada, ali prema nekim recenzijama je detektovo virus koji ni NOD32 nije prepoznao. Takodjer, pozitivna stvar, znajuci koliko je NOD lagan, da ovaj jos manje zauzima RAM memorije.

Evo jedan clanak od same instalacije do koristenja:

http://www.addictivetips.com/windows-tips/microsoft-security-essentials-review-with-screenshots/

18 godina

Kako je 42.6 MB manje od 35MB?

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live.
18 godina
Elles D. kaže...

Kako je 42.6 MB manje od 35MB?

A gdje pise da sam iz clanka izvukao te brojke? Probao sam na virtual masini i pokazuje da manje zauzima memorije.

18 godina

Čuj, linkao si članak, a nigdje nisi rekao da si ih isprobao u vm :)

U svakom slučaju, sretno im bilo s ovim antivirusom - možda im ovaj put i uspije napraviti dobar antivirus.

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live.
18 godina

ja mu ne dajem u pocetku baš neke velike nade

ipak su tek započeli, a proizvođači kao što su Bitdefender i Kaspersky su već duboko u tome

jel može tko probati staviti njega i instalirati PC security test

http://www.pc-st.com/us/index.htm

i vidjeti kako će biti ocijenjen. Ja trenutno ne koristim Windowse pa nisam u mogućnosti.

Znam da mi je ovaj test najbolje prolazio s BitDefenderom.

Uglavnom ako netko bude probavao, nakon što program bude stavio svoje lažne viruse nemojte skenirati disk, jer smisao je da se pokaže koliko je dobra real-time zaštita...

0 0 hvala 0
18 godina
ivoleko kaže...

ipak su tek započeli, a proizvođači kao što su Bitdefender i Kaspersky su već duboko u tome

i vidjeti kako će biti ocijenjen. Ja trenutno ne koristim Windowse pa nisam u mogućnosti.

Uglavnom ako netko bude probavao, nakon što program bude stavio svoje lažne viruse nemojte skenirati disk, jer smisao je da se pokaže koliko je dobra real-time zaštita...

Taj test ti je samo onak za sminku nema ti od toga koristi bas danas je najopasnija gamad za koju nema definicija jer je ima previse. Kao najopasniji su Drive - By Downloads od koji te ne moze zastitit klasicna zastita poput Antivirusa-Antyspyware u realnom vremenu a efikasnu zastitu moze samo pruzit HIPS aplikacija tj Host Intrusion Prevention System ili po naski Zastita Domacina od nepoznatih i novih procesa na kompu!Cool

Jednostavno objasnjenje Drive - By napada!!

Uđete na zaraženu stranicu misleci da je ok upozorenja nema jer Hakeri ubace na zdrave stranice takvu napast koja samo ceka da dođete na doticnu stranicu, i čim browser očita ''kod'' stranice počinje download i zatim instalacija malware-a i gamadi u vas u komp automatski tako što vas browser niti ne pita želite li download ili instalaciju jer ta vrsta napada upravo to zaobilazi i prelazi direktno na instalaciju.....a najgora stvar je u tome da ne trebate ništa ni kliknuti na toj stranici sve je automatizirano i onda imate zarazen komp!Cool

http://www.urs2.net/rsj/computing/tests/remote/

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.6.2009 19:29 (rambox).
18 godina

Pa i nisu baš početnici - jel se netko sjeća MS AntiVirusa za dos?

Inače, PC security test se meni niti ne može pokrenuti - sruši se odma na početku.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
ivoleko kaže...

Ljudi nemojte skidati ovaj program jer kad sam ga isao instalirati Avira mi je pronalsa  :

virus or unwanted program 'TR/ATRAPS.Gen [trojan]'
  detected in file 'C:\Program Files\AxBx\PC Security Test 2007\files\is-K0UAB.tmp.Action performed: Move file to quarantine

18 godina

pa to su lažni virusi pobogu koje je taj program želi umetnuti u računalo, tako testira antivirus,

kad bih avira nebi pronašla onda bi on sam na kraju makao

pročitaj malo u help

18 godina

Prema, AV-COMPARATIVES Microsoftov AV je na drugom mjestu, prvi je Avira.

evo link: http://www.av-comparatives.org/images/stories/test/ondret/avc_report22.pdf

18 godina

ali ovo je on-demand detekcija

mene zanima real-time

18 godina

Pa to je test proaktivne zaštite.

Da nema toliko puna lažnih uzbuna, avira bi bila i među prvima na tom testu.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice