Ime "App Store" je previše generičko, reče ekipa koja koristi imena SQL Server, CRM i šta već ne.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Mislim da ide Microsoft SQL Server
vjerojatno da ide
Apple App Store isto nebi bilo problem a bilo bi i normalno.
Što onda oni ne naprave Win Store? Svi alati odnosno programi ili barem velika većina imaju ime Microsoft ispred (npr. Office, Windows, vjerojatno i SQL). App store je generičko ime, ali kolko ima smisla radi toga tužakati nemam pojma
.
Imaju pravo na to. Zašto bi Apple imao ekskluzivu na generiku?
Ime "App Store" je previše generičko, reče ekipa koja koristi imena SQL Server, CRM i šta već ne.
Microsoft SQL Server
Microsoft Dynamics CRM
To su trademarks, ne SQL Server i CRM.
ako ćemo puna imena, Apple iTunes App Store je puno ime
Pa potpuno imaju pravo!
U prevodu "dućan aplikacijama" ili "app(lication) store" je ime kao da ja nazovem svoju trgovinu (recimo) "dućan odjeće" i zaštitim ime da nitko to nesmije napisati. A ako upotrijebi slučajno tko, ja imam pravo na tužbu i odštetu!
Microsoft SQL Server
Microsoft Dynamics CRM
To su trademarks, ne SQL Server i CRM.
Grešite. Proguglajte microsoft sql server registered trademark i videćete da svuda stoji "Microsoft is a registered trademark of Microsoft Corporation. SQL Server is a trademark of Microsoft Corporation.", dakle, sam SQL Server je zasebna registrovana marka. Sa CRM-om je bilo isto, ali su promenili naziv u Dynamics CRM, to priznajem.
taki treba nek i tuče majkrosoft isto kao štu su oni rascijepali njega ...
Bilo bi jako zanimljivo da Apple sad kaze da je App zapravo kratica od Apple, i jbg onda...
(molim vas da shvatite ovo kao humor)
A Microsoft koristi ime Windows za OS sa Prozorima. 
Koja budalaština! MICRO SOFT! Može se primjeniti ista analogija! Bilo koja sintagma bi na taj način mogla biti osporena.
Microsoft je složenica, nadalje skoro svi njihovi programi imaju Microsoft prefix.
Ovaj puta je microsoft u pravu, apple nema pravo na generičko ime. Mada su obje kompanije iste što se tiče načina poslovanja i ponašanja, kao i patentnog terorizma koje provode.
Inače kao Linuxaš ne volim MS, ali često si pomislim "koje hebene carčine". Mora im se priznati da imaju stila.
Da se razumijemo - živim isključivo od korištenja MS proizvoda - VS(C#), SQL, Win 7, Office. Ali ovdje je došlo do one poznate - tko o čemu, kurva o poštenju...
Microsoft je složenica, nadalje skoro svi njihovi programi imaju Microsoft prefix.
Ovaj puta je microsoft u pravu, apple nema pravo na generičko ime. Mada su obje kompanije iste što se tiče načina poslovanja i ponašanja, kao i patentnog terorizma koje provode.
Slažem se, ali App Store je također složenica (ilitiga fraza), zar ne? Stoga na neki način Friday ima pravo i složenica Microsoft je također generička -- zašto ne bi netko mogao reći da mu je npr. sjedalo na biciklu microsoft (premaleno i ujedno jako mekano)?
Pravo budi Microsoftu -- tko se mača lača, od mača i pogine -- kao što rasprava pokazuje, i sam Microsoft je registrirao isuviše "generičkih složenica".
Microsoft je složenica, ali App Store nije. App Store je fraza.
Koja budalaština! MICRO SOFT! Može se primjeniti ista analogija! Bilo koja sintagma bi na taj način mogla biti osporena.
Pa i ne baš. Micro soft nema praktički nikakvo značenje. Da se u vrijeme kada je M$ zaštitio ime naziv micro soft koristio primjerice za minijaturni software koji bi radio na platformama s jako ograničenim resursima, onda bi opaska vrijedila.
MS je pi*dunski udario ali ima osnove, "app" je apsolutno prihvaceno u engleskom jeziku kao izraz za application, cak i pozivanje na entry level izvora informacija kao sto je Wikipedija to dokazuje:
Application software, also known as an application or an "app", is computer software designed... bla bla bla.
Store ne treba posebno objasnjavati.
App nije apple niti treba imati prava, a još manje na store. Iz druge perspektive MS je tvrtka koja je (kako se i sama hvali) ubilježila više od 5000 patenata, na razne stvari.
Tako da gospodo, ne uzbuđujte se previše, radi se o sličnoj ekipi, sa sličnim ciljevima i zajedničko sa nikakvim drugim namjerama osim $$$. Malo se igraju, da pravnici zarade placu.
Ak se ne varam, Windows je registriran kao cijeli OS, dakle, Windows Vista, Windows 7. Mislim da se sama riječ "Windows" niti ne može zaštiti kao trademark.
Ak se ne varam, Windows je registriran kao cijeli OS, dakle, Windows Vista, Windows 7. Mislim da se sama riječ "Windows" niti ne može zaštiti kao trademark.
Moze i te kako.
Prije 10tak godina M$ je tuzio Lindows Inc. zato jer je ime kompanije kao i tadasnjeg OS-a baziranog na Linuxu i WINE-u, previse slici Windowsima.
Iako je spor na kraju rijesen nagodbom, mislm da je M$ platio nekeav milijunski iznos da Lindows promijeni ime, to ne oslobadja M$ epske gluposti i bezobrazluka. Tako da ova njihova kuknjava je u biti smijesna i opet vrhunac bezobrazluka i licemjerstva, ako nista drugo onda barem sa moralne strane.
Baš su u tom sporu izgubili zbog "generičkog" imena i otkupili ime Lindows.
Nije li Microsoft nedavno zaštitio REC gumb???? Pa šta se oni žale? What a nerve!!