Microsofova zakrpa za antivirus

poruka: 27
|
čitano: 7.426
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Microsofova zakrpa za antivirus".
17 godina

Ne razumijem.

I softver za zastitu moze posluziti kao sredstvo napada.

Kakav autogol.

Who the fuck is General Failure? And why is he reading my harddisk?

7 0 hvala 0
16 godina
Re: Microsofova zakrpa za antivirus

koliko vidim svaki microsoftov proizvod ima propust koji omogućava neku vrstu napada...

pa zar su stvarno toliko nesposobni??

TROLLBUSTER /// ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///
18 godina
XXX-Man kaže...

koliko vidim svaki microsoftov proizvod ima propust koji omogućava neku vrstu napada...

Ti si programer, ili samo veseli korisnik računala?

17 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...

Ispravak: microsoftov poluproizvod

16 godina
Aldo kaže...

i kakve sad to veze ima?

16 godina
neaktivan

Microsoft krpa, pa još malo krpa...

''I don't believe in a lot of things but I do believe in duct tape.''
Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina

Microsoft ima odličnu komunikaciju sa korisnicima i svakodnevno dobijaju informacije o greškama i propustima, a zatim u što je moguće kraćem roku izbacuju zakrpu. Sve je potpuno transparentno i nema sakrivanja. Ako mislite da druge kompanije nemaju slične probleme varate se. Samo rijetke su spremne priznati grešku.

Demokratija je kada dvije budale imaju više prava nego jedan pametan.

18 2 hvala 1
17 godina
neaktivan

Događa se i "velikima" - poznat je slučaj Symantecovog Corporate Anti-virusa iz 2006. godine. Softver ipak pišu ljudi, a ne (još?) strojevi, tako da su propusti mogući i u AV programima, a za razliku od MS-a koji objavljuje propuste (i oni se prate od strane velikog broja ljudi i novinara), rupe u AV programima krpa se "potiho" zato što svaka rupa narušava ugled tvrtke i smanjuje povjerenje u proizvod.

Dodatno, propust je u MS-ovom proizvodu, a većina voli pljuckati po MS-u (heh, ljudska priroda). Samo da im se ne dogodi slučaj koji najbolje opisuje stara programerska definicija: The definition of an upgrade: Take old bugs out, put new ones in. U Seagateu ju sigurno dobro poznaju ;).

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.2.2011 16:20 (hrx).

9 0 hvala 0
18 godina
XXX-Man kaže...
Aldo kaže...

i kakve sad to veze ima?

Ako si programer, vjerojatno si se susreo (ili tek budes) da stavis u produkciju nesto sto ima bugove...

15 godina
protjeran

ovo je dokaz koliko je micosoft nesposoban

0 8 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ma super, još malo pa če nam trebati zaštita i za zaštitu{#}

sad znam da ništa ne znam
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.2.2011 17:16 (gnost).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Svaki komad softvera ima rupu. Razlika je u tome čija je manja (veća) i koliko se brzo krpaju.

World Championships: 7, GP started: 269, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,441

7 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Iksvopol kaže...

ovo je dokaz koliko je micosoft nesposoban

ili daj pošten komentar ili rađe šuti

kod mene normalno radi.....
17 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...

stvar je sto su hackeri sposobni,shvatas.......i uvijek ce biti neka nova rupa za hackere

16 godina
Aldo kaže...

Ako si programer, vjerojatno si se susreo (ili tek budes) da stavis u produkciju nesto sto ima bugove...

to se podrazumijeva, ali kad takva tvrtka ima bugove u svakom softveru to je zabrinjavajuće...

oni bi bar trebali imati dovoljno sredstava i ljudi da to dovedu na neku manju mjeru...

to je samo moje mišljenje, inače nemam ništa protiv microsofta...

18 godina

Microsoftov software je iznimno jako korišten a time i više šupljikav zbog nadobudnih hackera.

Tko će se uopće truditi nać rupe u softweru ako ga koristi nekolicina ljudi?

Primjer sa operativnim sistemima. Hakeri vole kada zahebu masu ljudi koji su na windowsima, a ne 5% korisnika OSX-a.

Što više korisnika određenog proizvoda prije će se naći greške. Apple se npr ne voli hvaliti kada ispravljaju rupe u svojim programima. Dapače jako su po tom pitanju zatvoreni. Dok se ne nađe masa ljudi koji vrše na njih pritisak pa su prisiljeni se oglasiti na određen problem.

A tko kaže da drugi Anti Virusni programi nemaju bugove. Pa kod updata antivirusnog programa se instaliraju niz ispravaka. Samo se o tome ne priča jer se to podrazumjeva ko normalnim.

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
uss kaže...

Microsoft ima odličnu komunikaciju sa korisnicima i svakodnevno dobijaju informacije o greškama i propustima, a zatim u što je moguće kraćem roku izbacuju zakrpu.

Ne bih se složio. Kada je prosječni Windows korisnik hitio "Send error report" kada mu se neki program skršio ili poslao bug report. Mislim da su po tome puno bolji OSS OSovi(lol kako idijotski zvuči).

I am awesome.
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.2.2011 18:17 (dj_beni).
17 godina
uss kaže...

Microsoft ima odličnu komunikaciju sa korisnicima i svakodnevno dobijaju informacije o greškama i propustima, a zatim u što je moguće kraćem roku izbacuju zakrpu. Sve je potpuno transparentno i nema sakrivanja. Ako mislite da druge kompanije nemaju slične probleme varate se. Samo rijetke su spremne priznati grešku.

Microsoftu se znalo dogoditi da po godinu dana ne ispravi uredno prijavljeni propust, od kojih neki nisu bili uopce bezazleni.

Inace izjaviti da je kod Microsfta sve transparentno i bez skrivanja, je u rangu dovodjenja prostitutke u kucu na upoznavanje sa roditeljima.

18 godina

Ako naslov ima rupu, zašto ne bi ativirus imao rupu? {#}

1 0 hvala 0
16 godina
protjeran
{#}
http://www.soundstream.com/

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Ma najveci propust je u tome sto su priznali. Proizvodjaci ostalih AV-ova samo dodaju novu brojku u podverziju (npr. 5.0 - 5.1) i nije to vise zakrpa nego nova verzija.

Could it be, nothing that you learned from ash and debris?

0 0 hvala 0
17 godina
syncmaster245b kaže...

Ne razumijem.

I softver za zastitu moze posluziti kao sredstvo napada.

Kakav autogol.

'pingvinaš' bi morao znati razliku... ako se potrudio pročitati, ili je samo MS crvena krpa? (elevaton ..., loše ali to znači da je već ušao, rješeno zakrpom, OK).

Što te briga za probleme tako lošeg OSa, koji je već u startu deklariran kao malware, nije valjda da ga koristiš? (doslovnim čitačima, ovo je sarkazam).

Inače 'fičer' da se svaka automatika npr. antivirusa iskorištava za napad (ili virus) je 'izum' Nortona2000, ništa novog.

Recimo razni pliginsi u FF, ako i ActiveX su omiljeni za ulaz, pa ih se ne kritizira nešto posebno. Svaka automatika je takva (i pdf, wmp, js, html, swf..), gašenje UACa je pak navika korisnika 'da ne smeta', pa ako je to korisnikova odluka, zašto tražiti krivce s druge strane uz klasičnu sitnicu da je večina na raznim crackovima što igara, aktivatora ili antivirusa... -dali ih to zabrinjava kao ovaj propust?

Tko je pogođen ovim propustom od dežurne strane 'pljuvača'? - Zakrpa je tu.

Inače, postoji neka nevidljiva poveznica kad MS želi da svi korisnici updejtaju sistem, obično se pojavi i neka strašnja prijetnja, usporedivo s ptičjom/svinjskom gripom i cjepivima... Pogotovo je to primjetno kod objave takvih infoa za XP i izlaska zakrpe za isti... kao da trenutnih 60% starog OSa ne usrećuje MS. Ovaj put je više povezano s Live servisima.

syncmaster245b kaže...

..Inace izjaviti da je kod Microsfta sve transparentno i bez skrivanja, je u rangu dovodjenja prostitutke u kucu na upoznavanje sa roditeljima.

- nice {#} (mada nema nikakve posebne veze) , btw i prostitutke se udaju, dolaze u kuću -čak i na poziv ili iskakući iz torte...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.2.2011 22:06 (ihush).
17 godina
ihush kaže...

'pingvinaš' bi morao znati razliku... ako se potrudio pročitati, ili je samo MS crvena krpa? (elevaton ..., loše ali to znači da je već ušao, rješeno zakrpom, OK).

Što te briga za probleme tako lošeg OSa, koji je već u startu deklariran kao malware, nije valjda da ga koristiš? (doslovnim čitačima, ovo je sarkazam).

"Pingvinas" je vec jednom davno izjavio da zivi od windowsa, a osobno koristi Linux. Da je moj avatar bilo sto drugo ti  se ne bi niti osvrnuo na moj komentar,. Pricaj mi o crvenoj krpi.

Ono sto velika masa vas ne shvaca, da je sve teze objasniti i pronaci izgovor korisnicima koji su kupili AV, firewall ili neko drugo sigurnosno rjesenje i svejedno pokupili nekakav drek. Stvar je jos gora ako se uzme u obzir da IT vijesti, zahvaljujuci facebooku, twitteru i ostalim socijalnim servisima, pomalo ulaze u mainstream vijesti i, uvjetno receno, laici citaju ovakve vijesti. Ne treba ti objasnjavati sto  laik pomisli kada procita da MS-ov sigurnosni softver treba sigurnosnu zakrpu. Isto sto i ti i ja i svatko tko normalno rezonira. Ta recenica je toliko glupa da mora izazvati podsmijeh kod bilo koga tko imalo razmislja

Da nisam profesionalac, valjao bih se od smijeha, ovako znam da me svaki mjesec, dva uredno ocekuje pilana kod korisnika i pitanja "Pa kako to? Zar mi nismo kupili ono da nas stiti?)

ihush kaže...

- nice {#} (mada nema nikakve posebne veze) , btw i prostitutke se udaju, dolaze u kuću -čak i na poziv ili iskakući iz torte...

Zelim ti svu srecu u izboru supruge (ukoliko to vec nisi odradio).

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.2.2011 9:32 (syncmaster245b).
17 godina

-NHF, sync..

Ovaj post je ono što je prvi post trebao biti. Opet laicima sumnjam da je razumljiv.

(dio koji se odnosi na temu).. Pa hipotetsko pitanje, zašto to nisi napisao (u prvom postu). Pošto si profesionalac to bi bilo za očekivati.

Da si naglasio recimo:

''... Ne treba ti objasnjavati sto  laik pomisli kada procita da MS-ov sigurnosni softver treba sigurnosnu zakrpu. Isto sto i ti i ja i svatko tko normalno rezonira. Ta recenica je toliko glupa da mora izazvati podsmijeh kod bilo koga tko imalo razmislja ...''

-samo bi dao TU.

-drugi post nije logična usporedba (pokušaj obrazložiti takvu komparaciju) osim klasične želje da se u rečenici s Microsoft, nađe i nešto pogrdno kao prositutka. Mogla je biti riječ sifilis, kuga, pedofilija, BinLaden.. recimo transparentnost je mogla biti uspoređena s našom vladom ili otvaranje javnosti Masonske lože.

Kad se tako nepovezane riječi nađu u nekom kontekstu, to obično pokazuje želju autora... = pljuckanje.

Također u takvom odgovoru je (nepotrebno) s tvoje stane ubačena insinuacija... -imaš neki kompleks sa ženama?

Kad si već usporedio MS i prostitutku, mogao si to učiniti ovako:

'' -oboje traže plaćanje unaprijed, bez garancije i s mogućim zarazama...'' - i za to bi dao TU.

Pročitaj ponovo moj odgovor na taj post. Nalazi se u zagradi, ostatak je ''btw'', pa vidi dali je potrebno spominjati tuđe supružnike u kontekstu prostitucije.

Kako bi sam bio u skladu sa svojim savjetima, preskačem moguć odgovor jer bi to bilo obično djetinjasto svađanje.

Bilo bi zgodno da netko iz novinarsko-propagandne struke analizira post ili psiholog-filozof... bilo bi interesantnih zaključaka.

Drž' se teme i unutar granica pristojnosti.

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.2.2011 11:45 (ihush).
17 godina
ihush kaže...

-NHF, sync..

Ovaj post je ono što je prvi post trebao biti. Opet laicima sumnjam da je razumljiv.

(dio koji se odnosi na temu).. Pa hipotetsko pitanje, zašto to nisi napisao (u prvom postu). Pošto si profesionalac to bi bilo za očekivati.

Post nije napisan na forumu casopisa "Kukicanje i pletivo", nego na strucnom IT forumu.

Moja greska je sto sam pomislio da nece biti onih koji nece dokuciti sto sam mislio reci.

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.2.2011 12:59 (syncmaster245b).
17 godina

-ovo nije stručni IT forum.. obvo je BUGov forum, na kojem imaš i kuharice, djecu... i večina (paušalno 80%) nema pojma ''ispod haube''. Jedina poveznica je da svi imaju-koriste računalo (ili mobilne uređaje)...

Kao i konstatacija da si mogao drugačije, konkretnije, odabrao si nešto drugo...

-pa pošto sad odlazimo na priču čiji tata ima veče brkove, OK, zaboravi postove, sasvim si u pravu.{#} ..{#}

17 godina
ihush kaže...

-ovo nije stručni IT forum.. obvo je BUGov forum,

He he, ovo me stvarno nasmijalo. {#}

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice