Mercury na tržište stiže kao BlackBerry KEYone

poruka: 29
|
čitano: 3.417
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Mercury na tržište stiže kao BlackBerry KEYone".
9 godina
neaktivan

Kupci? Državne ustanove?

Ja rekoh
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen
Re: Mercury na tržište stiže kao BlackBerry KEYone

Zasto? Vrlo solidan mob. Jos da vidimo cijenu...

17 godina
Cije pise u tekstu, 600e.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Torent kaže...

postoji razlog zašto su svi odustali od fizičkih tipkovnica. sve ostalo je midrange za cijenu highend modela. Kupce vidim samo u onima koji troše tuđi novac.

Ja rekoh
9 godina
odjavljen

ocigledno mi je promakla cijena....

0 0 hvala 0
15 godina
Torent kaže...

"Na tržište stiže u travnju s cijenom od 599 eura." EDIT: malo kasnim

definitvno mobitel koji se ističe između brdo istih android uređaja, kada cijena padne uzimam bez razmišljanja... stvarno mi je žao kada vidim da se BlackBerry (i Nokia) muče sa uzimanjem svojeg dijela kolača, većina ljudi kada kupuje mobitel ima mišljenje to je Samsung ili Apple i to znači kvaliteta, prema meni oni nemaju kvalitetu već dobro odrađen posao sa pozicioniranjem marke u razmišljanju ljudi. A i naravno tu je problem što trenutno vodeći proizvođači mobitela imaju iznimno snažnu marketinšku kampanju kojoj ostali proizvođači vrlo teško mogu parirati

Pi*kice derem ko sličice!
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.2.2017 13:49 (Genoxxx).
9 godina
neaktivan
Genoxxx kaže...

stvarno mi je žao kada vidim da se BlackBerry (i Nokia) muče sa uzimanjem svojeg dijela kolača, većina ljudi kada kupuje mobitel ima mišljenje to je Samsung ili Apple i to znači kvaliteta, prema meni oni nemaju kvalitetu već dobro odrađen posao sa pozicioniranjem marke u razmišljanju ljudi. A i naravno tu je problem što trenutno vodeći proizvođači mobitela imaju iznimno snažnu marketinšku kampanju kojoj ostali proizvođači vrlo teško mogu parirati

Marketing je važan, ali iza njega mora biti i proizvod u ovoj grani industrije. U medicini možeš uvaliti placebo i naplatiti ga 3000 dolara po tableti, pojedinac nema načina usporediti s pravim lijekom.

Možda se nešto događa po inerciji u Apple svijetu - oni vrlo vješto povezuju razne usluge u zatvorenu cjelinu koja radi savršeno, ali time i otežava promjenu. Kod Samsunga nema tog marketinga koji može natjerati ljude da iz godine u godinu kupuju preskupa s...a kad je sve što trebaš napraviti zamijeniti SIM karticu. Ljudi ih kupuju zato što su to vrhunski proizvodi koji su se proteklih godina dokazali. Šta je sad Nokia, npr. Imao sam praktično sve i jedan njihov mobitel, od komunikatora, titanske 8911 ako se dobro sjećam, šminkerske 8210, svih šestica i tako redom, neki još uvijek stoje na polici. Danas da mi poklone iphone na kojem piše made by nokia ne bih ga uzeo jer to više nije ta firma. Ljudi koji su ih dizajnirali, proizvodili i prodavali su otišli. Ista stvar je i s BB-om. Prošla baka s kolačima...

Ja rekoh
8 godina
neaktivan
Ovaj tren bi uzeo neki blackberry s androidom samo da ima razumnu cijenu
Vi ste programer? Da. Amater? A mater? Ne, ona doma kuha ručak.
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Feudalac kaže...
Torent kaže...

postoji razlog zašto su svi odustali od fizičkih tipkovnica. sve ostalo je midrange za cijenu highend modela. Kupce vidim samo u onima koji troše tuđi novac.

Taj što su kompleksniji i skuplji za proizvodnju, pogotovo slideri s pomičnim dijelovima, kablovima itd. pa su te proizvođači uvjerili da ne želiš tipkovnicu nego želiš k'o budala blejati u ekran dok tipkaš i raditi 5 tipfelera po rečenici od 5 riječi.

hakintosrh kaže...
Ovaj tren bi uzeo neki blackberry s androidom samo da ima razumnu cijenu

Kako definiraš razumnu cijenu?

8 godina
neaktivan

Do 1500-2000 kn

Vi ste programer? Da. Amater? A mater? Ne, ona doma kuha ručak.
15 godina
neaktivan
hakintosrh kaže...

Do 1500-2000 kn

E jbg sad. Za 250-300 $/€ bi se mogao naći rabljeni Priv na Amazonu i ebay-u. Ili čekaj opet neku rasprodaju kao Black Friday kad je Priv bio 320 €.

9 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...

Taj što su kompleksniji i skuplji za proizvodnju, pogotovo slideri s pomičnim dijelovima, kablovima itd. pa su te proizvođači uvjerili da ne želiš tipkovnicu nego želiš k'o budala blejati u ekran dok tipkaš i raditi 5 tipfelera po rečenici od 5 riječi.

Nije stvar komplleksnosti i troška, stvar je u uporabljivosti uređaja. Ekran oduzima mjesto za tipkovnicu i obrnuto, ako je preklopna onda uvodi problem u fluidnost korištenja te postaje novo mjesto kvara. Za svrhu koju ispunjavaju mobiteli, virtualne tipkovnice su savršen kompromis. A kad imaš telefon koji sasvim dobro uzima diktat na hrvatskom - u čemu je uopće problem?

Ja rekoh
15 godina
neaktivan
Feudalac kaže...
Mirko935 kaže...

Nije stvar komplleksnosti i troška, stvar je u uporabljivosti uređaja. Ekran oduzima mjesto za tipkovnicu i obrnuto, ako je preklopna onda uvodi problem u fluidnost korištenja te postaje novo mjesto kvara. Za svrhu koju ispunjavaju mobiteli, virtualne tipkovnice su savršen kompromis. A kad imaš telefon koji sasvim dobro uzima diktat na hrvatskom - u čemu je uopće problem?

Upravo zbog toga preferiram slidere, jer dobijem veliki ekran i tipkovnicu. Fluidnost korištenja stvarno nije nimalo narušena, nije mi nikakav problem mrvicu gurnuti gornji dio uređaja da počnem tipkati, a ako mislim natipkati samo riječ ili dvije iskoristim virtualnu tipkovnicu. Čak imam bolje iskorišten ekran s Privom jer u mnogim situacijama mogu skrolati tipkovnicom i vidim cijeli ekran. Ne zvuči pretjerano korisno, ali počeo sam dosta to koristiti i stvarno je super.

Brzinu i preciznost fizičke tipkovnice je jednostavno nemoguće postići na virtualnoj. Pogotovo s BB-ovom kapacitivnom fizičkom tipkovnicom s kojom bez problema pišem i naša slova što je inače muka božja. Koristio sam dvije godine full touchscreen mobitel, ali ni uz sve swypeove i čuda jednostavno nije to na toj razini, pogotovo na hrvatskom gdje ni jedna tipkovnica nema dovoljno dobar rječnik/autocorrect da pokrije sve naše deklinacije i pm. Napišeš dvije riječi brzo swypeanjem, treću moraš ručno slovkati. Nema šanse da bih na virtualnoj napisao tekst od 5-6 stranica bez da poludim, na Privu sam ga napisao bez ikakvog problema nakon par dana privikavanja na tipkovnicu.

Ako ne tipkaš puno na mobitel, virtualna tipkovnica je dobar kompromis. Ako ti je tipkanje najbitnija stvar je ok izgubiti malo ekrana jer manje izgubiš tako nego s virtualnom (npr. na Mercuryju). Pričanje s mobitelom da natipkam poruku mi uglavnom nema smisla jer ako mogu pričati, onda u pravilu mogu i nazvati osobu. I kod diktiranja punktuacija ne radi kako treba ili ne radi nikako (ne znam ima li iOS mogućnosti za ubacivanje zareza, točke itd. na hrvatskom, Google nije imao zadnji put kad sam se igrao s tim), velika i mala slova bi mogla biti problematična kod dosta riječi itd. Uglavnom, po meni je to pričanje s uređajima još uvijek igrarija nespremna za nekakvo ozbiljnije korištenje i jako me živcira što npr. Google stalno to forsira.

Što se tiče kvarenja, na oba slidera koja sam imao je taj kabel trajao preko dvije godine što je ionako većini ljudi normalan razmak u kojima kupuju mobitele, a popravak je relativno jeftin. Ako ti ode unutar dvije godine, tj. garantnog roka, još bolje. Ja se nadam da će mi na Privu potrajati oko 20 mjeseci pa da ga zamijenim i onda ga mogu još neko vrijeme koristiti. BB je trenutno malo nepouzdan što se tiče izdavanja mobitela pa sam bog zna hoće li Priv imati nasljednika.

Znam da većina ljudi misli da fizička tipkovnica nije pretjerano korisna, ali kad probaju se često i predomisle. Kao što sam rekao već par puta, mislio sam da je moja žena neće baš koristiti na Privu (zapravo je i ona to mislila), ali prema statistici već nakon par tjedana je tipkala na nju 98 % vremena (sad je 99) i kaže da ne bi više kupila mobitel bez tipkovnice. I zapravo me iznenadilo koliko puno ljudi koji su vidjeli Priva kod mene ili nje kažu da im je super i kako bi stvarno htjeli imati fizičku tipkovnicu, da ih živciraju tipfeleri koje rade kad pišu na virtualnima itd.

edit: Ne znam čemu sam sve ovo pisao kad te sigurno neću razuvjeriti, ali nema veze. Dosadna nedjelja.

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.2.2017 20:15 (Mirko935).
13 godina

Ovi iz BB su si malo bahati :) telefon realno ne vrijedi iznad 300eura i maximalno su ga mogli prodavati za 350 i ocekivati neku zaradu i prodaju, ovako ce prodati par primjeraka fanaticima... jednostavno ne znaju nauciti na greskama....

0 0 hvala 0
16 godina

Uvjeren sam da su proizvodjaci odustali od fizickih tastatura na mobitelima radi troska tako da je ova cijena vise nego opravdana po meni. I ko imalo vise teksta vrijedi mu zrtvovat tu velicinu ekrana za mehanicku tastaturu. Nakon prelaska sa nokie e71 na toucheve svaki dan spomenem po neko bozanstvo radi gresaka u kucanju.

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
LudaRajcica kaže...

Ovi iz BB su si malo bahati :) telefon realno ne vrijedi iznad 300eura i maximalno su ga mogli prodavati za 350 i ocekivati neku zaradu i prodaju, ovako ce prodati par primjeraka fanaticima... jednostavno ne znaju nauciti na greskama....

Malo možda jesu, ali znaš možda neki mobitel s tipkovnicom osim BB-a? :D

Uostalom, nije njima ciljano tržište prosječan geek koji ganja specifikacije nego Enterprise, biznis sektor ovo ono. A što se tiče prosječnog korisnika, zadnja anketa koju sam vidio s pitanjem bi li bili zainteresirani za mobitel s tipkovnicom je imala pozitivan odgovor od 35 % ljudi. Da od toga trećina uzme u obzir ovaj mob i polovica tih ga kupi, to je 5 % tržišta što nikako nije malo za "niche product".

9 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...

Znam da većina ljudi misli da fizička tipkovnica nije pretjerano korisna, ali kad probaju se često i predomisle. Kao što sam rekao već par puta, mislio sam da je moja žena neće baš koristiti na Privu (zapravo je i ona to mislila), ali prema statistici već nakon par tjedana je tipkala na nju 98 % vremena (sad je 99) i kaže da ne bi više kupila mobitel bez tipkovnice. I zapravo me iznenadilo koliko puno ljudi koji su vidjeli Priva kod mene ili nje kažu da im je super i kako bi stvarno htjeli imati fizičku tipkovnicu, da ih živciraju tipfeleri koje rade kad pišu na virtualnima itd.

edit: Ne znam čemu sam sve ovo pisao kad te sigurno neću razuvjeriti, ali nema veze. Dosadna nedjelja.

Drago mi je da si raspisao. Ovo je obrazloženje s glavom i repom i svakako korisnije i zanimljivije od ostalih prepucavanja. Nećeš me uvjeriti jer ne moraš, prava klik tipkovnica je nezamjenjiva. Gdje su samo stare Nokie... Moja situacija je da u biti nemam potrebe pisati duže stvari na mobitelu obzirom da sam na poslu stalno za računalom, doma ih je još pa je virtualna sasvim ok. Više me smeta, npr ovaj forum, ima jako sitna slova kada kreneš pisati poruku pa ne vidiš kaj citiraš.

I da, iOS prepoznaje interpunkcije, prihvaća i proste riječi; osobna imena, mjesta, države itd uredno piše s velikim početnim slovom tako da je to vrlo upotrebljivo. Pod uvjetom da imaš 4g ili wifi, inače....

Ja rekoh
15 godina
neaktivan
hakintosrh kaže...

Do 1500-2000 kn

Evo ti novi Priv za 279.99 $ iliti 1963 kn. 

BlackBerry Priv currently going for under $280 in US - GSMArena blog

Piše da dostavljaju u Hrvatsku za 30 $. Jedino ne znam bi li ti naši naplatili porez, s tim bi te malo zaje*ali.

Feudalac kaže...

Drago mi je da si raspisao. Ovo je obrazloženje s glavom i repom i svakako korisnije i zanimljivije od ostalih prepucavanja. Nećeš me uvjeriti jer ne moraš, prava klik tipkovnica je nezamjenjiva. Gdje su samo stare Nokie... Moja situacija je da u biti nemam potrebe pisati duže stvari na mobitelu obzirom da sam na poslu stalno za računalom, doma ih je još pa je virtualna sasvim ok. Više me smeta, npr ovaj forum, ima jako sitna slova kada kreneš pisati poruku pa ne vidiš kaj citiraš.

I da, iOS prepoznaje interpunkcije, prihvaća i proste riječi; osobna imena, mjesta, države itd uredno piše s velikim početnim slovom tako da je to vrlo upotrebljivo. Pod uvjetom da imaš 4g ili wifi, inače....

Onda mi je drago da se razumijemo. Znači, Appleov je voice recognition napredniji, bar za hrvatski. Interesting... No nebitno, i dalje pretpostavljam da nije 100 % pouzdan (pogotovo uz buku, glazbu itd.) i moraš za njim provjeravati što je prepoznao, plus ovo što kažeš za internetsku vezu. Na fizičkoj tipkovnici sam u svakom trenu 100 % siguran što sam napisao bez da gledam tipkovnicu ili ekran tako da meni to vrijedi i 100-200 € veće cijene. Toliko bih bez problema dao za dobru tipkovnicu za PC, tako da mi je to sasvim ok i za mobitel.

Kako misliš mala slova? Pa zumiraš fino. Zato volim mobilnu Operu koja jedina danas ima pošteni word wrapping.

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.2.2017 8:53 (Mirko935).
9 godina
neaktivan

Opera je zapravo u današnje vrijeme jedini upotrebljiv mobilni internet preglednik.

Žalosno ali istinito....

Kruha i igala...
15 godina
neaktivan
fer-de-lance kaže...

Opera je zapravo u današnje vrijeme jedini upotrebljiv mobilni internet preglednik.

Žalosno ali istinito....

Istina, svi ostali su grozni, od Chromea preko Delfina i drugih čudnovatih životinja do Safarija. Unutar 5 min poludim s bilo kojim osim Opere.

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.2.2017 20:25 (Mirko935).
15 godina
neaktivan

A je li, kad će BUG-ovi dojmovi o ovom mobitelu? O svemu drugome ima članaka, jedino o mobitelu koji je prvi predstavljen nema. Zanimljivo.

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.3.2017 13:00 (Mirko935).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Mirko935 kaže...

A je li, kad će BUG-ovi dojmovi o ovom mobitelu? O svemu drugome ima članaka, jedino o mobitelu koji je prvi predstavljen nema. Zanimljivo.

Cekaj dok Petric smisli neki trollerski naslov ☺

17 godina

Zna netko ima li kod nas gdje dostupan? Jedino sam našao da vip ima classic i priv blackberryje, ovoga nema :(

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Kod nas nema i sumnjam da će ga i biti

imaš na njuškalu

usput kad sam već tu

http://www.njuskalo.hr/blackberry/blackberry-passport-oglas-22304683

0 0 hvala 0
12 godina
Mirko935 kaže...
LudaRajcica kaže...

Malo možda jesu, ali znaš možda neki mobitel s tipkovnicom osim BB-a? :D

Uostalom, nije njima ciljano tržište prosječan geek koji ganja specifikacije nego Enterprise, biznis sektor ovo ono. A što se tiče prosječnog korisnika, zadnja anketa koju sam vidio s pitanjem bi li bili zainteresirani za mobitel s tipkovnicom je imala pozitivan odgovor od 35 % ljudi. Da od toga trećina uzme u obzir ovaj mob i polovica tih ga kupi, to je 5 % tržišta što nikako nije malo za "niche product".

Čuj malo. Munjena poma je upravu, ako ti je toliko bitna tipkovnica kupiš neku foldable mini bluetooth za par dolara.

U biti evo ti ideja za starup, back cover sa slider tipkovnicom iako sumnjam da negdi to već ne štancaju(na linku je nešto slično Samsungovo).

A i Moto Z serija će uskoro to dobit ka modul(cca 80$), ekvivalent ovoga mob bi bija play koji taman dode kako je poma rekla oko 350$ s tim da ima veći amoled ekran, ostalo je manje više isto(BB ima fm radio). 

15 godina
neaktivan
om-prat kaže...

Čuj malo. Munjena poma je upravu, ako ti je toliko bitna tipkovnica kupiš neku foldable mini bluetooth za par dolara.

Pa nije baš isto... Ni po kvaliteti ni po fičrima, BB tipkovnice su kapacitivne, a kad se navikneš na to sve drugo je bezvezarija, uključujući i lupkanje po ekranu i te neke addon tastature k'o što je Samsungova.

8 godina
neaktivan

obožavam na svom Passportu swipe to type kad upišem dva slova i onda dalje napišem 6 rečenica bez da stisnem tipku.

0 0 hvala 0
12 godina
Mirko935 kaže...
om-prat kaže...

Pa nije baš isto... Ni po kvaliteti ni po fičrima, BB tipkovnice su kapacitivne, a kad se navikneš na to sve drugo je bezvezarija, uključujući i lupkanje po ekranu i te neke addon tastature k'o što je Samsungova.

To je općenito ludost, doma i u kanc ima osd za sms, VA, Viber, mail imaju desktop appove, a ako me ko gnjavi dok sam na terenu stiram ga u k.... Eventualno mu odgovorim slikom(vridi tisucu rići) ili posaljem zvučnu datoteku. Ne vidim uopće zašto bi tipka lancune po mobu. Usto poprilično sam siguran da ovaj mod za moto z ima velik broj tih filcera ka i ta tipkovnica (tipa shortcut na dugi pritisak) 250 € u žepu + ostali modovi ka gamepad, projektor, powerbank, zvučnik....bla,bla.

Nažalost ovi iz t com-a nisu imali moto z pa sam zavrsija sa p10 koji je isto manje više o.k. Da firma ne plaća vjerojatno bi bija na Xiaomiu..

Dat 600$ za neki mid range ili općenito 5-6 tisuća kuna za mob je teža ludost ma koliko vi to pravdali(ja dan danas nakon skoro 10 g. smarphona ne mogu se natrat ni surfat na tom). A BB je mobitel za posa i poslovne ljude(ma šta to značilo) isto ka Lumije...

15 godina
neaktivan
Fazan0312 kaže...

obožavam na svom Passportu swipe to type kad upišem dva slova i onda dalje napišem 6 rečenica bez da stisnem tipku.

Baš... To ovi neupućeni ne mogu shvatiti 😄

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice