Zašto bi maknuo optički uređaj iz MacBook Pro-a?
Bas se pokusavam sjetiti kad sam zadnji put upotrijebio opticki uredjaj
Zašto bi maknuo optički uređaj iz MacBook Pro-a?
Bas se pokusavam sjetiti kad sam zadnji put upotrijebio opticki uredjaj
Baš me zanima ta nova linija. Imam ovu zadnju i fakat je dobra. Bilo bi zgodno da maknu
superdrive i tako postanu laksi i tanji..
Kako ces gledati sadrzaj BUG dvd-a onda?
Sve sta ima na BUG DVDu, dostupno je online
iMac - ubacio 1 optički medij u 14 mjeseci
MacBook - ubacio 0 optičkih medija u 12 mjeseci
rest my case...
I ja. Jedino ga praktički koristim kad treba spržit nekome dvd project iz FinalCut-a..možda 10tak puta godišnje, ali to je opet pa 0% potrebe jer je lako stavit videots folder i dat ga u iso ili na stick. stvarno nema nikakve potrebe za optičkim medijom više u prijenosniku. internet je prebrz, a kapaciteti diska i stickova su ga prešišali... blueray je preskup i promašio je voz...
Bas htio prokomentirat da bi bilo konacno vrijeme da maknu optiku, kada eto - ljudi su bili brzi. Mozda sam dvaput u godinu dana ubacio nesto u taj slot, oba puta sprzio neki projekt sa slikama i to je to...
Uvijek postoji mogucnost doplate za onaj tanki vanjski superdrive, cak i Apple ne trazi puno za njega, kome to treba...
Mene zanima ako izlazi 24.2. da li će biti dostupan u Hrvatskoj i kada? Zanima me pošto sam planirao sad uzet MacBook Pro da li da pričekam i kakva je praksa s njima što se tiče dostupnosti u Hrvatskoj nakon službenog predstavljanja?
"Zaletis" se niskobudzetom avio-kompanijom do Londona i imaces novi stroj isti tjedan po pustanju u prodaju. I za razliku u cijeni u odnosu na domacu jos par dana ostanes tamo i uzivas (moja proslogodisnja taktika).
Posebno pogodno ako zahtijevas CTO stroj, sloze ti ga u roku od dva dana ako vec nije na prodaji u Store-u. Garancija na laptop je world-wide.
DVD relikt prošlosti, kada za 10 godina, ajd molim vas tko može znat što će bit za 10-tak godina.
To je def. odlicna vijest.
Sto se tice moguceg izbacivanja optike iz MacBook Pro linije.... skakljivo, mozda je malo prerano, ali proci ce svakako.
Uvijek me fascinira kako na temu o Macu uleti nesto o Windowsima i inferiornosti i vice versa. Rasprave o tome su potpuno besmislene. Svaki OS ima svoje prednosti i nedostatke, svaki ima hrpetinu spec. softwarea koji nazalost ne postoji na svim platformama, itd. Raznolikost je uvijek dobra stvar...
Nitko od nas nije ni polaziste ni kraj, ali dobar dio se uvijek ponasa kao da je; sve sami developer gurui i tech nostradamusi...
Never Argue with an Idiot. They'll drag you down to their level and beat you with experience.
Sudeci prema informacijama sa drugih portala, gotovo je sigurno da ovaj tjedan dolaze novi MB Pro laptopi. Jos su prisutne dvije velike nepoznanice uz ovu sa optickim pogonom:
1. Hoce li prostor za pohranu biti iskljucivo SSD iliti je li u Appleovim laptopima odzvonilo klasicnom Hard Disku? To bi bilo super, kompaktni laptop u desktop replacement klasi bez pokretnih djelova. Netko ih mora pocet prvi stvarat...
2. Hoce li implementirati Light Peak tehnologiju iliti je li kod Apple produkata odzvonilo USB-u?
Trebalo bi se znat do kraja tjedna
To je moguće i na Apple-ovim laptopima. Ja cu vjerojatno kroz koju god SuperDrive zamjeniti dodatnom baterijom ili jos bolje SSD-im ako im padne cijena, a trebala bi :)
Mi osjećamo da je sve što radimo samo kap u oceanu. Ali ocean bi bio manji da nema te kapi.
Never Argue with an Idiot. They'll drag you down to their level and beat you with experience.
A kak ću instalirat windowse na njega ako to maknu? XD
(zanemarimo da se mogu instalirat windowsi preko sticka, jer moj stick je uber spor instalacija bi trajala vječno)
Ovo je nest najgluplje sto sam procito ovaj mjesec
Ovaj dio: "Iako Sandy Bridge povlači negativan prizvuk uslijed vala loših vijesti o toj liniji procesora, problemi u Sandy Bridge liniji dokazano se odnose na matične ploče, pa poznati isti nebi trebali biti prisutni u Appleovom slučaju." - da li to znači da Apple ne koristi Intelov chipset ili je autor nešto pomiješao?
OK, može biti i da su dva SATA3 porta dovljna (disk + optika, ali eSATA bi isto bila lijepa opcija) ili da Apple koristi dodatni SATA kontroler.