MacBook Pro 13 Retina od 1699 dolara?

poruka: 51
|
čitano: 4.403
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "MacBook Pro 13 Retina od 1699 dolara?".
13 godina
neaktivan
To me ništa ne iznenađuje..
Tony Soprano
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: MacBook Pro 13 Retina od 1699 dolara?
Nek kaze sta god sta hoce, ali to su preseravanja! Niko me ne moze uvjeriti da je to uopste normalno.
14 godina
neaktivan
Isti utrošak matarelijala(ekran)kao na starom modelu a oni zbog eto veče rezolucije koja je više "izrezana" usude naplatiti 500$ više od nominalne,apple mi se sve više gadi!
14 godina
neaktivan

1699$ u nas 15 000 kuna.. Previše je i 1700 dolara, a kamoli 15000 kuna. Samo mi nije jasno kako oni svojim kupcima pravdaju tu cijenu? Ili kupci nemaju pojma zasto lupaju tolke pare?

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Ma prodaju furku, u svakom drugom filmu, seriji ...mozes vidjeti Macbook.
13 godina
protjeran

Nije stvar samo ekrana, hebes retinu iskreno, meni nepotrebna. No ugradjen SSD, thunderbolt, i par sitnica meni osobno igra veliku ulogu.

Da su cijene kao u USA, kupio bih da mi je laptop potreban. Ali nisu cijene ni priblizno takve, ove kod nas su presmijesne i ne vidim smisla kupovine po "našim" cijenama bez obzira dal ti je jedan ovakav uredjaj potreban ili ne.

No svi su pljuvali i po cijenama MBA, a kad je konkurencija izbacila svoje proizvode, cijene iste ili vece.

Osobno bih cak volio imati rMBP + 2 monitora sa thunderboltom. Imam laptop za van, a odlican setting za stol. No da bih sve to kupio treba mi cca 5000 eura. Ovdje kod nas tj. A za 5000 eura dobijem odlican setting bez rMBP i golfa dvicu :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.10.2012 18:28 (jumboY).

9 0 hvala 0
14 godina
cecenac kaže...

1699$ u nas 15 000 kuna.. Previše je i 1700 dolara, a kamoli 15000 kuna. Samo mi nije jasno kako oni svojim kupcima pravdaju tu cijenu? Ili kupci nemaju pojma zasto lupaju tolke pare?

14 800 kuna košta kod nas trenutni macbook pro, barem u Elipsu ili TechnoMaxu, bio sam neki dan i smijao se.

A ovi sa retinom će biti još smiješniji u nas.

Nema tog pitanja na kojeg ja imam pametan odgovor.
16 godina

to je najgore ne samo da je cijena več viskoka nego mi još plačamo extra 5000kn najmanje za takve proizvoda što je ogavno 

0 0 hvala 0
17 godina
3n3m1 kaže...
Isti utrošak matarelijala(ekran)kao na starom modelu a oni zbog eto veče rezolucije koja je više "izrezana" usude naplatiti 500$ više od nominalne,apple mi se sve više gadi!

Ma stvarno... sramota..., a i ovi proizvođači procesora, naprave manji procesor, potroše još manje materijala, i onda ga prodavaju po većoj cijeni od onog starijeg i većeg procesora... stvarno sramota.

Očito baš i nisi najbolje upućen u to kako stvari funkcioniraju i poluvodičkoj proizvodnji...

15 godina
neaktivan

Najbolji 15 inčer na tržištu upravo je dobio brata najboljeg 13 inčera na tržištu. Normalno da će držati nešto višu cijenu, a svi koji zavijaju kako ovakva fantastična reza ( ili uopće trend povećavanja reze i kvalitete ekrana )  nema smisla su po mom skromnom mišljenju idioti ili nikad nisu vidjeli ekran petnaestice. 

1 7 hvala 0
13 godina
protjeran

Sumnjam da itko ima ista protiv povecanja rezolucije. Ja prvi nemam. Dapace, volio bih imati jedan rMBP. Ali po sadasnjoj cijeni - ne hvala. Za par godina cijene ce doci na normalnu razinu, a tada vec kupim nesto. Ne moram imati nesto medju prvima, posebice ne ako je cijena kolika je.

1 0 hvala 0
14 godina
3n3m1 kaže...

Ti ne razumijes da oni ne naplacuju materijal vec r&d. Isto kako je spomenuo kolega sa procevima, ne naplacuju oni tebi silicij koliko ljude koji su razvili taj procesor.

15 godina
neaktivan
jumboY kaže...

Sumnjam da itko ima ista protiv povecanja rezolucije. Ja prvi nemam. Dapace, volio bih imati jedan rMBP. Ali po sadasnjoj cijeni - ne hvala. Za par godina cijene ce doci na normalnu razinu, a tada vec kupim nesto. Ne moram imati nesto medju prvima, posebice ne ako je cijena kolika je.

Ne treba nam ni +200 KS al tko može, treba, želi ... sve 5. Ne kažem da ja ne bi vozio Porsche ... da mogu. Ovdje je riječ o novijoj tehnologiji i stvarno dobro upakiranoj i ako cijena i bude oko 1700 USD obzirom na konkurenciju nije pretjerana. Ne shvaćam potrebu pljucanja po odličnom proizvodu jer si ga ne možemo priuštiti?

13 godina
protjeran

Nije stvar dal si mogu ili ne mogu priustiti. Stvar je u tome da kod nas trenutacno ovo je neisplativo.

Kad si kupujem komp, kupujem si alat za raditi. I proberem sebi najbolje. rMBP je preskup. 25 000kn + dodatnih 8mb rama = koliko ? Kao i svaka "nova" tehnologija (nema nista novo u retini), prvotne cijene su preskupe. Kasnije ce se situacija normalizirati, tj. cijene ce pasti. Sad je samo pitanje koliko te novcanik zulja.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
jumboY kaže...

Nije stvar dal si mogu ili ne mogu priustiti. Stvar je u tome da kod nas trenutacno ovo je neisplativo.

Kad si kupujem komp, kupujem si alat za raditi. I proberem sebi najbolje. rMBP je preskup. 25 000kn + dodatnih 8mb rama = koliko ? Kao i svaka "nova" tehnologija (nema nista novo u retini), prvotne cijene su preskupe. Kasnije ce se situacija normalizirati, tj. cijene ce pasti. Sad je samo pitanje koliko te novcanik zulja.

Da, al to je prilično subjektivan i ograničen pogled. Nešto što meni ili tebi može biti neisplativo nekom drugom nije, pogotovo ako je u pitanju "alat". 1200, 1300 ili 1700 dolara nekome tko zarađuje novac takvim alatom može biti prilično irelevantno. Ne kupuješ novi lap svakih mjesec ili 3 ... jednom u dvije, tri ili više godina, tih par sto dolara ili par tisuća kuna ne mora uopće biti bitno.

I inače cijena samog hardwarea tj računala je u masi investicije najčešće vrlo malena ( kad računaš cijenu radnog mjesta ).

17 godina
odjavljen
Cijena od $1600 i nije tako strašna, pogotovo na tržištu s plaćama tog ranga. Zaboravljate da je to tamo tek 10-50% mjesečne plaće, a ovdje je to oko 100-350%. Što je najgore, u nas su cijene mnogo veće pa se radi vjerojatno o budućih najmanje $2500 i praktički 180-650% mjesečnih primanja.
Troll level: sensei
13 godina
protjeran
grzzi kaže...
jumboY kaže...

Da, al to je prilično subjektivan i ograničen pogled. Nešto što meni ili tebi može biti neisplativo nekom drugom nije, pogotovo ako je u pitanju "alat". 1200, 1300 ili 1700 dolara nekome tko zarađuje novac takvim alatom može biti prilično irelevantno. Ne kupuješ novi lap svakih mjesec ili 3 ... jednom u dvije, tri ili više godina, tih par sto dolara ili par tisuća kuna ne mora uopće biti bitno.

I inače cijena samog hardwarea tj računala je u masi investicije najčešće vrlo malena ( kad računaš cijenu radnog mjesta ).

O moj boze... Pa kakav bi dojam trebao imati? Objektivan? Normalno da gledam u ovom slucaju svoju guzicu, kao i svaki covjek koji si kupuje laptop. Necu gledati objektivno valjda?

Nitko nije rekao da je rMBP los. Dapace, fantastican je i rado bih jednoga. Zivim od programiranja, dakle to mi je alat kojim bih novce zaradjivao. U hrv taj laptop je jednostavno preskup, tj. ne vrijedi tih novaca. Za veliku vecinu. Nekima vrijedi, to nitko nije osporavao, samo tvrdim da su ti kojima vrijedi jako sitan postotak.

Da imam priliku, narucio bih ga iz SAD-a. Ali nazalost nemam. A 25 000kn za laptop ne dam. A vjeruj mi, nije problem novaca. Samo ne vidim smisao bacanja novaca u nesto tipa rMBP sto cu moci za 2-3 godine dobiti osjetno jeftinije i povoljnije.

Zadnju recenicu ti iskreno uopce ne shvacam, ali nema veze, eod je ionako od mene, rekao sam sve sto sam imao za reci ;)

P.S.

Tocni, u potpunosti se slazem. Nije rMBP uopce skup. Za amere i svicarce. Kod nas je druga prica.

15 godina
neaktivan
Procitao sam prvih par komentara koji nemaju veze sa stanjem stvari. Mbook Pro je fantastican laptop, a hi res kvalitetni ekran, izrada, autonomija, tezina i trackpad mi je na laptopu beskonacno uzbudljivija stvar od graficke ili sto vec ispada da je konkurenciji najvaznije. Odoh i ja lagano off ...

0 3 hvala 0
14 godina
neaktivan
grzzi kaže...
jumboY kaže...

Ne treba nam ni +200 KS al tko može, treba, želi ... sve 5. Ne kažem da ja ne bi vozio Porsche ... da mogu. Ovdje je riječ o novijoj tehnologiji i stvarno dobro upakiranoj i ako cijena i bude oko 1700 USD obzirom na konkurenciju nije pretjerana. Ne shvaćam potrebu pljucanja po odličnom proizvodu jer si ga ne možemo priuštiti?

Ja si ga mogu priustiti ali necu jer ne vrijedi koliko kosta. Da sam u USA vjerojatno bi i razmislio (pa odustao) ali ovdje ga moze kupiti samo idiot iz tvog ranijeg posta. Dati duplo novca za kvacice na tipkovnici? Ne hvala.Apple je ostao bez ideja i sad im je u svim segmentima ostalo jedino muljanje s ekranima. Kad vec usporedjujes s automobilima, ovo nije ko da ekran ima 200+ konja nego 2000+ a to je normalnom covjeku nepotrebno.

16 godina

ako zanemarimo cijenu na trenutak mogo bi rec da mi se svidaju ti macbook pro retina modeli, ne tolko zbog retine kolko zbog drugih poboljsanja kao sto su autonomija, (ne)debljina, hdmi i 2 thunderbolta, nema optickog itd. ja ionako kad bi nabavio jednog(kad dobim na lotu) stavio bi gore windowse.

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

Imam dva Macbook Pro-a, jedan je late 2011, drugi je retina kupljena odmah nakon što je krenula u prodaju u Njemačkoj... ljudi koji pričaju o previsokoj cijeni retine i macova općenito su u pravu, i to kao korisnik istih svima govorim. Mislim da je 25k kn u RH za retinu, previše pa da je i od zlata, s druge strane obožavam taj laptop, performanse, dizajn, ekran, autonomija baterije...vrh...nemogućnost nadogradnje i nedostatak optike meni osobno ne smeta! Svatko ima svoje razloge zašto kupiti ili ne kupiti takvo računalo, i to treba poštovati ;)

Moj PC  
2 1 hvala 0
17 godina
odjavljen
Također, preskače se činjenica da su, primjerice, ThinkPadi i bolje izrade i znatno bolji strojevi za manje novca. Vrhunski ThinkPad X serije dobije se za isti novac i redovito nudi snažniji hardver i jednako dobru autonomiju. Trenutno je jedina prednost Retina, koju još konkurencija ne prodaje. Međutim, zaboravljate da je za HD4000 i druge interne čipove to već vrlo ozbiljna rezolucija.
Troll level: sensei
15 godina
neaktivan

graficki dizajneri ce bit presretni s intel hd grafikom

Any aluminum product may scratch or chip with use, exposing its natural silver color. That is normal.
15 godina
protjeran
Koji ozbiljan grafički dizajner misli raditi s 13 inčnim laptopom? Mora da je neki mazist...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
koja je ciljana publika?
Any aluminum product may scratch or chip with use, exposing its natural silver color. That is normal.
16 godina
apoteka kaže...
koja je ciljana publika?

glupi zatucani tinejđeri?

16 godina
Tonči kaže...
Cijena od $1600 i nije tako strašna, pogotovo na tržištu s plaćama tog ranga. Zaboravljate da je to tamo tek 10-50% mjesečne plaće, a ovdje je to oko 100-350%. Što je najgore, u nas su cijene mnogo veće pa se radi vjerojatno o budućih najmanje $2500 i praktički 180-650% mjesečnih primanja.

Previše se hvatate tih plaća... Tamo gdje su plaće veće, veći su i brojni drugi izdaci, tako da se realna razlika znatno smanjuje.
13 godina
protjeran
Tonči kaže...
Također, preskače se činjenica da su, primjerice, ThinkPadi i bolje izrade i znatno bolji strojevi za manje novca. Vrhunski ThinkPad X serije dobije se za isti novac i redovito nudi snažniji hardver i jednako dobru autonomiju. Trenutno je jedina prednost Retina, koju još konkurencija ne prodaje. Međutim, zaboravljate da je za HD4000 i druge interne čipove to već vrlo ozbiljna rezolucija.

GT 650M 1GB? na istu si zaboravio? Isto dodje unutar rMBP-a. HD4000 laptop koristi samo kad nije pod vecin opterecenjem, pa na taj nacin stedi bateriju.

Kakvo rjesenje ce imati unutar "13 rMBP - ne znam, niti to jos itko zna sa 100% sigurnoscu. No "15 model ima odlican hardware, cak i ako zelis gejmati. Youtube je prepun videa, lako se sve provjeri.

Moze link na bilo koji thinkpad X koji za slicnu cijenu nudi bolji hardware?

15 godina
neaktivan
apoteka kaže...
koja je ciljana publika?

Kome god treba kvalitetan, prekrasan, lagan, tanak lap sa dobrom autonomijom, a na kome se može ponešto i odraditi bez spajanja na vanjski monitor. I tko ne gleda par sto dolara gore dole. Standardna appleova publika. 

Btw grafulja i nije nešto bitna za grafičare. Ovo će sigurno pristojno vrtiti bilo što od Adobeovih grafičkih programa i više od toga. Nekad kad sam se intezivnije bavio grafikom nikada mi nije zatrebao upgrade grafičke kartice za programe tipa ai, ps i slične.

Da kod nas košta 1700 dolara i da znam čemu bi mi služio tj da uopće trebam laptop ovako nešto bi bilo među prvima na popisu.

15 godina
neaktivan
jumboY kaže...
Tonči kaže...

GT 650M 1GB? na istu si zaboravio? Isto dodje unutar rMBP-a. HD4000 laptop koristi samo kad nije pod vecin opterecenjem, pa na taj nacin stedi bateriju.

Kakvo rjesenje ce imati unutar "13 rMBP - ne znam, niti to jos itko zna sa 100% sigurnoscu. No "15 model ima odlican hardware, cak i ako zelis gejmati. Youtube je prepun videa, lako se sve provjeri.

Moze link na bilo koji thinkpad X koji za slicnu cijenu nudi bolji hardware?

13" vrlo vjerojatno neće imati dodatnu posebnu grafičku karticu ... barem tako se priča. Vjerojatno kompromis oko težine i autonomije, premda se nekako skoro preklapa sa airom ovako ( osim bitno boljeg ekrana, onaj na airu mi je užasan - za jedan apple )

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice