Mac i PC pod istim krovom

poruka: 143
|
čitano: 26.703
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Mac i PC pod istim krovom".
18 godina
neaktivan
rabljeni pc uglavnom nema nikakvu vrijednost, al to je neka druga prica...

A.

1 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

stari pc pokloniš starcima,sestri ili nekoj sirotinji da se vesele :)

nego samo da se malo osvrnem na ono o grafici,filmovima, hardwareu i softwareu.
prvo idem od svoga primjera. radio sam par godina u grafici (u 2 različite radnje). radilo se u programima corel,ps. kompovi su bili manje više ok, neki su bili nabrijani (c2q), a neki kante (celeron). mac nije postojao u nas, ni u konkurencije i drugih radnji koje sam posjetio.

inaće uvik me više zanimao film i specijalni efekti, pa sam malo pogledao šta koristi Weta digital . ipak oni su radili efekte na ludilo filmovima (LOTR,distrikt 9), a i radili su na Avataru jamesa camerona (još nije došlo u kino).

po ovome

glavni program im je bio maya, za tekučinu su koristili RealFlow, a za velike borbe program MASSIVE.

a šta im to sve pogoni, koji hardware koriste? pa dok sam čitao ovi članak glava me zabolila.

znači koriste bučkuriš svega živoga i mrtvoga, i programi se  mogu korititi i na windowsima i na osx-u.

po nekim porukama po forumu čovik bi doša do zaključka da peter jackson nakon šta snimi film, upali svoj mac, bocne usb stick sa snimljenim materijalom, prebaci sve na mac, malo se igra u osx-u, i na kraju rad sprži na dvd i film je gotov.

a kakvu reakciju očekuje neko kad napiše da i "americka vojska prelazi na macove" ili
kad tvrdi da cijena nije bitna?

i još ove nebuloze: "većina zanimljivih i uzbudljivih stvari je odrađena na macu. Gotovo sve umjetnosti, film, muzika, literatura, dizajn i ilustracija"
a biće je i rembrandt radija na macu isto? možda i beethoven :)

Konzolitis - destroying games since PS 2

2 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
RE: Mac i PC pod istim krovom
Tony kaže...

i još ove nebuloze: "većina zanimljivih i uzbudljivih stvari je odrađena na macu. Gotovo sve umjetnosti, film, muzika, literatura, dizajn i ilustracija"
a biće je i rembrandt radija na macu isto? možda i beethoven :)

Da ih je onda bilo, gotovo sigurno ... taman neki dan komentiram da je dobra špica na true blood seriji ... naravno da je odrađena na macu :D

http://www.apple.com/pro/profiles/digitalkitchen/

neznam u kakvim si ti grafikama radio, al ako nisu imale bar po nekog maca, jao ... corel i to, bilo nekad u điru u hrvatskoj po "grafikama" tj kopirnicama još uvijek jako rašireno, rijetko u jačim grafičkim studijima ... ili da nemaju bar nekoliko macova. Ma dosadno mi tupiti ... odi na bilo koji ozbiljniji ili dobar web sajt nekog grafičara, studija, ilustratora, muzičara, filma, pisca, umjetnika ... probaj vidit što koristi ... više od pola ( puno više ) je na macu, a pazi, Mac drži cca 4% ili i manje tržišta. Sad vidiš da je većina takvih stvari odrađena ( umjetnosti ) na macu? Par stotina knjiga o grafici i vizualnim umjetnostima koje sam pročitao  ili prolistao ili imam ( i nebrojeni sajtovi i osobna iskustva ) ... pc se viđa sporadično. 

A.

18 godina
neaktivan

Najsmišnije mi je kad netko tko nema blage o Macovima napiše da ima inferioran hardwer. Taj očito samo ponavlja floskule i bablje priče.

A u Hrvatskoj ni nemoš nabavit bolji prijenosnik (alienwareovi od 5 kili nikako nisu prijenosna računala) od MacBook Proa. Kad god izađe nova generacija ima bolje sprecifikacije od svega što postoji kod nas. I to u stvarima koje su bitne kod laptopa: Baterija, ekran, tipkovnica, trackpad, težina, procesor...

MacPro je standard kod svih ozbiljih video studia koji ga mogu priuštiti. MacPro uvijek dobije od Intela najnoviji Xeon procesor. Najnovija generacija je dobila nove procesore mjesec dana nego što ih je Intel službeno i najavio. Čudi me samo što takovi silini znalci hardvera i sastavljači kanti ne znaju da i Core i7 i Xeon u MacPro imaju istu Nehalem arhitekturu samo što je ovaj potonji još bolji i brži i pouzdaniji procesor za radne stanice.

Stvarno bi bilo OK od ekipe koja misli sudjelovati u Mac Vs. PC rasprave da prvo malo prouče temu a da ne upadaju u nju kao padobranci jer ispadaju smiješni.

http://www.metacafe.com/watch/1972097/how_to_behave_on_a_forum/

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Plin je za kuhanje, dizel je za traktore, a benzin je za aute!
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.10.2009 22:56 (Joka).

1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Imam ideju! A da fijuknemo Mac i neki šroteks PC sa krova i vidimo ko će prije pogodit pod? Ili čiji će hard disk odletjet dalje prilikom pada sa 25m na beton?

Ovi testovi i test iz članka imaju jednako smisla.

VRATITE INTERNET ARPA-i!! // Never underestimate the power of stupid people in large groups.
18 godina
neaktivan

Nažalosnije je da je zapravo tako nekako ... napuhavanje specifikacija, a stvari koje obavljamo svakodnevno se vrte sve sporije i sporije ... vjerujem da se ovog trenutka prestane razvijati hardware sljedećih deset ili i više godina ne bismo uopće primjetili jer bi se software optimizirao i performanse bi rasle jednakom brzinom ako ne i brže nego što kaže mooreov zakon ...  

A.

17 godina

Snakes na Nokia 3310.

Crysis na C2Q.

Ljudi nećete vjerovati Snakes se brže učito!

Every hole is a goal!
18 godina

Kao sto sam to na pocektu reko. Ljudi sada imaju griznju savjesti sto imaju takve kante a toliko puno su ih platili pa sad sami sebe (a i nas) pokusavaju uvjerit da su ucinili pravu stvar. Ehhhhh...

I'm going woo woo

0 1 hvala 0
18 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Kao sto sam to na pocektu reko. Ljudi sada imaju griznju savjesti sto imaju takve kante a toliko puno su ih platili pa sad sami sebe (a i nas) pokusavaju uvjerit da su ucinili pravu stvar. Ehhhhh...

Da, toliko me grizla savjest da sam to ponovio još dvadesetak puta ... Belji se Istina je da mi je nekad bilo žao para potrošenih na onih par PCja usput ... 

A.

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.10.2009 11:57 (artfull).
18 godina
mr.ezrider kaže...

palo mi na pamet .. i ovo .. 

mac platis koliko platis .. i to je kao da si kupio VW passat .. nakon X vremena prodajes kao passat VW .. i nadjes kupca i dobijes neku cijenu .. jer je to ipak iskoristivo

PC slozis iz komponenti .. nema jasne cijene tih komponenti kada prodajes ..

koliko bi dobio za neki stari PC koji je danas absolete .. a koliko za nekog starog maca ..?

kod te prodaje moze se bar malcice ispraviti skuplja kupnja .. 

.ez.

Ajmo radje ovako. Ti kupis VW Polo i platis ga ko da si kupio Passat. Ja kupim Polo takodjer ali ne po Passat cijeni i jos mi ostane za jedan Polo. Za par godina ti prodajes svoj i dobijes za Golf 3 a ja opet po novi, a stari dam djeci da se igraju.

Podravina Gaming Community http://www.xfire.com/clans/podrafci/
18 godina
neaktivan
Bukva kaže...

Snakes na Nokia 3310.

Crysis na C2Q.

Ljudi nećete vjerovati Snakes se brže učito!

ima i u tome istine, al snakes, tetris i sl u svoje doba su bili jednako ii inovativniji od crysisa danas ... kad se sjetiš da je u 16 Kb ( i manje ) stao i OS i programi i sve ostalo ... danas toliko brzo štancaju nove procesore da se nikome ne da optimizirati kod previše.

A.

18 godina
neaktivan

kao što sam napisao gore, profesionalni programi su dostupni i za windowse i za osx, pa forsiranje mac-a kao ultimativne platforme za kreativni rad mi ne stoji.
što se tiće ovih "grafika", šta bi ti rekao, pa stvarno tu ima svega, ali najbitnije je da se posao napravi kvalitetno i na zadovoljstvo naručitelja. a naručitelja ima raznih, od države i državnih firmi,nogometnih klubova, velikih privatnih firmi do malog muje koji želi oslikat motor,auto,autobus,brod. i u radnjama je bilo stvarno kreativnih ljudi (šta samoukih,šta školovanih) i oni imaju oko i smisao za grafiku. sad jeli taj progarm instaliran na pc-u ili mac-u šta je to bitno. nije bitno čoviku koji radi, a još manje naručitelju.

pala mi je na pamet još jedna priča. nema puno prešao sam sa prijateljima autom cilu njemačku (doslovno od vrha do dna). i na naše čuđenje skoro sve švabe vozaju BMW. omjer na autocesti je negdi 90% bmw, 5% mercedes i 5% ostalo. i pitamo mi nekog švabu zašto je to tako, a on kaže da slabo ljudi uzimaju merđu jer je preskup, a za masu manje love dobiješ zvir od bembure. nemoram vam ni govorit da su u njih cijene auta dosta manje nego u nas, a plaće dosta veće.
tako ko se oće pokazat faca i neka elita on drmne pare u merđu i onda se hvali da vidi ovi botun,vidi ovu tehnologiju,moj merđo može ovo ono, vozi bez ruku, nogu.... i onda ga na autocesti obrije 3 puta jeftinija zvir od bembure :)

Konzolitis - destroying games since PS 2

3 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Kada Dell adamo ili HP envy ili neki vrhunski Vaio budu koštali manje od macbook proa netko će shvatiti o čemu vi pričate. Macbook je usporediv ili jeftiniji od tih računala, tako je i u klasi radnih stanica i desktopa ( oni koji se zaista mogu uspoređivati ). Kad na to dodam pouzdanost u kojoj je apple bez premca i OSX + software, sigurnost, vrijednost rabljenog etc etc ... pametnome dosta. 

Nije upitno da se sa manje novaca može sklopiti brzo ili brže računalo ... nitko o tome nije niti pričao, brzina per se me uopće ne zanima, ima kanti bržih od ferarija ... so what?

btw bmw i merc ( i audi etc ) su ista klasa, što misliš da je bmw u njemačkoj jeftin ili jeftiniji? Usporedi cijene bmw 3 i mercedesa C klase recimo, 7 ice ili 6 ice i S klase etc.

A.

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.10.2009 14:18 (artfull).

1 2 hvala 0
17 godina
neaktivan
artfull kaže...

ima i u tome istine, al snakes, tetris i sl u svoje doba su bili jednako ii inovativniji od crysisa danas ... kad se sjetiš da je u 16 Kb ( i manje ) stao i OS i programi i sve ostalo ... danas toliko brzo štancaju nove procesore da se nikome ne da optimizirati kod previše.

Da, i tetris i snake su bili na prvo na pc-u, a ne na mac-u ako nisi znao.. Točnije elektronika80 i trs80 pa pc. Kakav mac??

Nevjerojatni su ovi macovci, dobro je netko primjetio, religija.. Pa ljudi tko je uopće govorio da je mac loš; nije loš, skup je..

18 godina
neaktivan
artfull kaže...

Kada Dell adamo ili HP envy ili neki vrhunski Vaio budu koštali manje od macbook proa netko će shvatiti o čemu vi pričate. Macbook je usporediv ili jeftiniji od tih računala, tako je i u klasi radnih stanica i desktopa ( oni koji se zaista mogu uspoređivati ). Kad na to dodam pouzdanost u kojoj je apple bez premca i OSX + software, sigurnost, vrijednost rabljenog etc etc ... pametnome dosta. 

Za Adamo, Vaio i Envy se slažem, ali za Workstatione i desktop ne pričaj gluposti i odi drugima prodavati maglu.

iMac

20" 1680x1050
2.66GHz Intel Core 2 Duo
4GB 1066MHz DDR3 SDRAM - 2x2GB
NVIDIA GeForce 9400M graphics

HDD 1TB 7200 rpm
8x double-layer SuperDrive
OSX

$1,543.00 (u cijenu sam uključio bežični miš, bežičnu tipkovnicu i daljinski što se dobiva stock s lenovom)

Lenovo IdeaCentre A600 - 30114EU

21.5 " All In One 1920x1080
Intel® Core™ 2 Duo Processor P7350 ( 2GHz 3MB )

ATI Radeon HD4650
HDD 1TB 7200 rpm

Blu-Ray/ DVD combo
Vista Home Premium

+ TV tuner i daljinski, Bluetooth, nadogradnja na win7

$1,149.00

Dakle za skoro 400$ manje dobiješ veći ekran s većom rezolucijom, bolju grafičku, blu-ray Čitač, TV tuner, bluetooth (doduše i slabiji procesor - ali cijena definitivno ne opravdava razliku)

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.10.2009 14:44 (Paolo2612).
18 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...
artfull kaže...

Za Adamo, Vaio i Envy se slažem, ali za Workstatione i desktop ne pričaj gluposti i odi drugima prodavati maglu.

iMac

20" 1680x1050
2.66GHz Intel Core 2 Duo
NVIDIA GeForce 9400M graphics

HDD 1TB 7200 rpm
8x double-layer SuperDrive
OSX

$1,543.00 (u cijenu sam uključio bežični miš, bežičnu tipkovnicu i daljinski što se dobiva stock s lenovom)

Lenovo IdeaCentre A600 - 30114EU

21.5 " All In One 1920x1080
Intel® Core™ 2 Duo Processor P7350 ( 2GHz 3MB )

ATI Radeon HD4650
HDD 1TB 7200 rpm

Blu-Ray/ DVD combo
Vista Home Premium

+ TV tuner i daljinski, Bluetooth, nadogradnja na win7

$1,149.00

Dakle za skoro 400$ manje dobiješ veći ekran s većom rezolucijom, bolju grafičku, blu-ray Čitač, TV tuner, bluetooth (doduše i slabiji procesor - ali cijena definitivno ne opravdava razliku)

Neznam di si ti te cijene iskopao ... probaj opet ... 24" iMac je 1799 sa daleko boljim ekranom, bluetooth imaju svi ima puno godina etc ... 20 inčni iMac je 1199 dolara.  

Inače kada se macpro ( Nehalem ) pojavio, nisi mogao sastaviti za tu cijenu niti kantu iz kućne radinosti sa sličnim specifikacijama. 

Također, btw, macovi imaju određeni ciklus u kojem traju, koji je uvijek od 8 do 14 ili više mjeseci, sadašnji iMAc je end of line i za koji dan će biti zamijenjen ...

Kad malo objektivno pogledaš cijene viditi ćeš da su za podjednake proizvode konkurentskih PC firmi jednake, rijetko "bitno" niže, a ako su niže postoji dobar razlog. Inače mac ponekad ima "premium" maržu koja je vrlo malena .. .recimo 5-10% u odnosu na konkurenciju.

A.

18 godina
neaktivan
bed kaže...
artfull kaže...

Da, i tetris i snake su bili na prvo na pc-u, a ne na mac-u ako nisi znao.. Točnije elektronika80 i trs80 pa pc. Kakav mac??

Nevjerojatni su ovi macovci, dobro je netko primjetio, religija.. Pa ljudi tko je uopće govorio da je mac loš; nije loš, skup je..

Ti si stvarno u zabludi ... inače snake je izdana za apple II negdje krajem sedamdesetih ... otprilike u istovrijeme ili i prije nego za TRS ... 

btw, koga briga kad je izdana i za koga koja igra ... o tome nitko nije niti pričao ... Smijeh

A.

17 godina
odjavljen
artfull kaže...

...

btw, koga briga kad je izdana i za koga koja igra ... o tome nitko nije niti pričao ... Smijeh

A.

Zanimljivo da Macovci uvijek zašute ili okrenu priču kad se spominju igre  Izlanuo se

Joj da, to je platforma za ozbiljne usere. Tu nema igara Šutim

Smijeh

VRATITE INTERNET ARPA-i!! // Never underestimate the power of stupid people in large groups.
18 godina
neaktivan
artfull kaže...

Neznam di si ti te cijene iskopao ... probaj opet ... (1.)24" iMac je 1799 sa daleko boljim ekranom, bluetooth imaju svi ima puno godina etc ... (2.)20 inčni iMac je 1199 dolara. 

Također, btw, macovi imaju određeni ciklus u kojem traju, koji je uvijek od 8 do 14 ili više mjeseci, sadašnji iMAc je end of line i za koji dan će biti zamijenjen ...(3.)

(1.) Iskopao sam ih na Apple stranici - 20 inčni mac s nadograđenom memorijom, većim HDD-om i wireles mišem i  tipkovnicom i daljinskim

(2.) Ja hoću 20-inčni AIO PC - boli me neka stvar što nudi 24-inčni. Da sam htio 24 inčni njega bi naveo.

(3.) I ovu maglu prodavaj nekom drugom. Ja hoću PC SADA i ovaj ne opravdava svoju cijenu - boli me briga što će biti za 3,4 ili 5 mjeseci.

18 godina
neaktivan

Gle, stvarno nemam vremena sad naći ti drugu usporedbu sa nekim all in one ili desktopom pa da vidiš da su cijene usporedive ... s tim da software paket koji dobiješ na macu dobijaš praktički gratis ... ( iLife paket ) ali razlike su zanemarive u konačnici ako ih ima, been there, done that.

A.

0 1 hvala 0
18 godina
neaktivan

Taj AIO lenovo ionako nećeš moći dobiti u Hrvatskoj. Možeš dobiti one SONY vaio AIOe a oni su podjednako skupi kao i iMacovi. Bar su bili kad sam uspoređivao konfiguracije poćetkom godine modela koji su bili izloženi u Avenue Mallu. U AIO segmnetu iMac nema premca i drži 90% ukupne prodaje takvih računala.

http://www.metacafe.com/watch/1972097/how_to_behave_on_a_forum/

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
dgigibao kaže...

Taj AIO lenovo ionako nećeš moći dobiti u Hrvatskoj. Možeš dobiti one SONY vaio AIOe a oni su podjednako skupi kao i iMacovi. Bar su bili kad sam uspoređivao konfiguracije poćetkom godine modela koji su bili izloženi u Avenue Mallu. U AIO segmnetu iMac nema premca i drži 90% ukupne prodaje takvih računala.

ustvari ta brojka je oko 50% a ne 90%

18 godina
neaktivan

kakvi argumenti:

na macu ne rade igre

mac je skup

mac je spor 

na macu nista nemozes

sve su to argumenti ljudi koji nikad nisu bili za macom mozda jedino na hacku maybe.

Ovaj  bootcamp anybody? na macu rade sve igrice, slozi si bootcamp i vozi.

Je mac je skup, kvalitetne stvari kostaju vise, i da jabuka se placa vise, isto kako se alien lubanja placa vise i XPS oznaka.

A ovi argumenti da je mac spor....samo cu rec bull$hit, ako ikoji OS iskoristava svoje komponente maksimalno to je SL

izmedju ostalog i osnovna stvar zvana "internet" brze radi na osx nego na win$hitu

Moj PC  
1 4 hvala 0
18 godina
neaktivan
dgigibao kaže...

Jedni pričaju da su cijene Apple-a u hrvatskoj pretjerane i da se gledaju cijene vani, a sada se prebacujemo opet na hrvatsku. Svatko mi prodaje pilu naopakoOsmijeh

Za Sony VAIO neznam - u mome gradu nema Avenue Mall ili takva prodavaona (barem što znam) da sam vidio cijene. Ali vjerujem i da su na njih udarili masnu cifru.

Mac trenutno nema premca - možda neće i dalje, a možda i hoće. Tržište AIO računala se napokon pokrenulo tako da će biti zanimljivo - u najmanju ruku konkurencija odgovara kupcima. Što se tiče držanja tolikog dijela tržišta - ne znači da su zato najbolji (iako sada jesu) i zbog toga im svaka čast.

17 godina
protjeran
bistri kaže...

kakvi argumenti:

na macu ne rade igre

mac je skup

mac je spor 

na macu nista nemozes

sve su to argumenti ljudi koji nikad nisu bili za macom mozda jedino na hacku maybe.

Je mac je skup, kvalitetne stvari kostaju vise, i da jabuka se placa vise, isto kako se alien lubanja placa vise i XPS oznaka.

A ovi argumenti da je mac spor....samo cu rec bull$hit, ako ikoji OS iskoristava svoje komponente maksimalno to je SL

izmedju ostalog i osnovna stvar zvana "internet" brze radi na osx nego na win$hitu

znaci ako si kupim maca downstream i upstream ce mi se povecati? zanimljivo, nakon ovoga ce t-com traziti zabranu prodaje macova u hr sigurno :D

17 godina
odjavljen
bistri kaže...

kakvi argumenti:

na macu ne rade igre

mac je skup

mac je spor 

na macu nista nemozes

kakvi argumenti:

pc je spor

pc je neisplativ

pc se kvari

pc nije za profesionalce

pc je ružan

sve su to argumenti mac usera koji nisu koristili komp iza win98 jedino 2000 možda.

ovaj hack anybody? na pc-ju radi sve što poželiš, složi si triple boot (win, linux, mac) i vozi

je, osrednji pc iz HGspota nevalja, ali kvalitetne stvari koštaju više. i da, XPS se ne plaća previše kao mac

a ovi argumenti da je pc spor... samo ću reći bul$it, jel ima što jače od i7? win7 iskorištava komponente maksimalno

pc je ružan - pogledaj coolermaster i lianli kućišta.. pc nije za profesionalce (neda mi se nabrajat Smijeh)

pc se kvari kad se ne održava kako treba i kad je user "osoba niže inteligencije" (*** useri SmijehSmijehSmijeh)

između ostaloga i osnovna stvar zvana "internet" radi brže na windowsima nego na o$itu (ili ovo, ili koji god hoćeš test)

EDIT: usporedba iz '06 godine, naći ću kasnije novije testove

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.10.2009 16:14 (Sum_of_all_fears).
17 godina
protjeran
Sum_of_all_fears kaže...
bistri kaže...

kakvi argumenti:

na macu ne rade igre

mac je skup

mac je spor 

na macu nista nemozes

kakvi argumenti:

pc je spor

pc je neisplativ

pc se kvari

pc nije za profesionalce

pc je ružan

sve su to argumenti mac usera koji nisu koristili komp iza win98 jedino 2000 možda.

ovaj hack anybody? na pc-ju radi sve što poželiš, složi si triple boot (win, linux, mac) i vozi

je, osrednji pc iz HGspota nevalja, ali kvalitetne stvari koštaju više. i da, XPS se ne plaća previše kao mac

a ovi argumenti da je pc spor... samo ću reći bul$it, jel ima što jače od i7? win7 iskorištava komponente maksimalno

pc je ružan - pogledaj coolermaster i lianli kućišta.. pc nije za profesionalce (neda mi se nabrajat Smijeh)

pc se kvari kad se ne održava kako treba i kad je user "osoba niže inteligencije" (*** useri SmijehSmijehSmijeh)

između ostaloga i osnovna stvar zvana "internet" radi brže na windowsima nego na o$itu (ili ovo, ili koji god hoćeš test)

oprosti, ali ti testovi su ti iz 06´/07´, ako vec dajes nekakve reference daj neka budu up to date...

17 godina
odjavljen
grimyHR kaže...

oprosti, ali ti testovi su ti iz 06´/07´, ako vec dajes nekakve reference daj neka budu up to date...

Žuri mi se, nisam ni vidio datume. Zanemarite testove.

18 godina
neaktivan

razlika u download speed osx /win je cca 5%

posto ako hoces imat windowse i internet Moras imat antivirusni i gomilu nepotrebnih servisa koji laganini zvacu konekciju

izmedju ostalog skini si ubuntu i probaj wgetat nest na istoj konekciji kao sto ti je winx, bice ti jasnije.

da i7+lian li kuciste, nije pc skup....

Moj PC  
0 1 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice