Lumia 900 – problemi s pristupom Internetu

poruka: 27
|
čitano: 2.969
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Lumia 900 – problemi s pristupom Internetu".
15 godina

Pošteno od Nokie.

U teoriji nema razlike između teorije i prakse ali u praksi ima.
Moj PC  
7 0 hvala 0
13 godina

barem ne skrivaju probleme ko govna iz apple-a

Moj PC  
21 0 hvala 0
13 godina

Kako je tako je!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Kod nas bi dobili 3 sata besplatnih poziva 4 mjeseca kasnije :/

Basically any Mac is now an overrated/overpriced PC...
Moj PC  
16 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Lumia 900 – problemi s pristupom Internetu
dark_wizz kaže...

Kod nas bi dobili 3 sata besplatnih poziva 4 mjeseca kasnije :/

Bitch Please. Kod nas bi rekli da ne znamo koristiti mobitele, i da garancija više ne važi.

Dafuq I just read?
17 godina
neaktivan
Ovisno o provideru dobili bi:
T-Com i VIP: par smsa ili par minuta za pozive unutar mreze
Tele2: nesto vise nego kod ovih gore
KPlus: Konzum bon

Procedura zamjene telefona bi trajala i kostala zivaca i novaca ali mislim da bi odgovor bio tipa: "sorry nemamo takvu uslugu. Cekamo ulazak u EU da vidimo sto cemo"

11 0 hvala 0
16 godina

Ermm, a kakve to točno veze ima provider sa proizvođačem HWa?

Pa koliko puta sam ja naše bajne maloprodajnike preskakao tako što sam direktno išao na, pr. Logitechovu službu za korisnike...

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
13 godina
d666sermek kaže...

Pa da su u poziciji kao navedena "govna" i oni bi skrivali. Bez brige.

Ali kad se tek trebaš probiti na tržište, učiniti će sve živo moguće i nemoguće da udovolje korisnicima i da ih nekako navuku na svoju platformu.

Dakle ne radi se tu o nekom posebnom poštenju ili dobroti, već o sprečavanju veće štete.

Super im dođe sada njihova vlastita reklama o beta proizvodima

Ne tvrde li time da su i dosadašnji WP7 kupci bili idioti koji su kupovali beta smartphone?

Bezvezna anti reklamna kampanja čija su žrtva na kraju i sami postali :D

Kap ljubavi je mnogo više nego ocean razuma.
13 godina
neaktivan
Tau kaže...

Ne tvrde li time da su i dosadašnji WP7 kupci bili idioti koji su kupovali beta smartphone?

Kako kaže reklama: kupci su zahvalni jer pomažu proizvođaču u otkrivanju nedostataka  {#}

U jednom od najprometnijih dijelova Chicaga je u prvom danu prodano petnaestak komada.

16 godina
Tau kaže...

Mora da sam onda ja imao svaki puta Nokijin mob s kojim su radili proboj na tržište... Pa nije Lumia prvi Nokijin mob.

A pošto imam i proizvode s jabukom (doduše trenutno jedino iPod), nebo i zemlja kada se treba pepelom posipati. Jako rijetko da se i jednimo i drugima desi takva situacija, ali kad se desi...

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
13 godina
Bukva kaže...
Tau kaže...

Mora da sam onda ja imao svaki puta Nokijin mob s kojim su radili proboj na tržište... Pa nije Lumia prvi Nokijin mob.

A pošto imam i proizvode s jabukom (doduše trenutno jedino iPod), nebo i zemlja kada se treba pepelom posipati. Jako rijetko da se i jednimo i drugima desi takva situacija, ali kad se desi...

Naravno da ovo nije 1.Nokijin mobitel. Ali Lumia je prvi smartphone "nove Nokije", prvi njihov pravi konkurent s WP7 OS-om u SADu.

I Nokiji, ali posebice Microsoftu je izrazito važno da im prodaja krene, jer ako sad ne krene, pogotovo na američkom tržištu, podbacili su malo žešće.

Istina je bi Apple vjerojatno drugačije raegirao, ali ono što ja želim ukazati je zašto.

Zato što trenutno takvo šta jednako mogu. Kao što Microsoft može svoj Office prodavati po cijeni od 1000kn i više,

a Apple prodaje svoj za 200kn pa ga opet manje proda nego Microsoft.

Nitko od njih ne brine za korisnike nego za profit. A postupaju onako kako im određena situacija dopušta.

Da ignoriraju ovaj problem nebi korisnicima učinili toliki problem koliki sebi.

Stoga je ovakva reakcija u potpunosti očekivana.

16 godina

Znači sve oke do sada s Nokijom. Bilo je sve ok i kad su bili debelo prvi na polju mobitela.

I sad odjednom tvrdiš da to nije zbog njihovog odnosa s klijentima nego zato jer, eto, isplati im se malo polizati za sobom. Inače, ne bi oni ni prisrdili problemu, iako, ponovno napominjem, do sada su uvijek bili i više nego korekni.

Yeeeah, right, logika ti je sve da glava eksplodira.

Apple bi tako reagirao zato jer gradi imidž nepogrešive kompanije, da ne kažem božanstva. Nokia ima drugačiji pristup.

A nemoj me zafrkavati da se svi oni zapravo brinu samo za profit. Stvarno shocker! Mislim da se jedino Caritas ne brine za profit, ali niti za to nisam siguran.

13 godina
Jel prije Nokia za bilo kakav problem nudila vraćanje uređaja, djeljenje bonovi od 100$ i slično? Ako bi i bilo takvih programskih problema, dali bi update i to je to. Isto tako i Apple. Ali sada nude brda i doline da ne pokolebaju potencijalne kupce od kupovine. To samo komentiram. Trude se i jako su pristupačni jer imaju debeli razlog za to.
17 godina
neaktivan
Tau kaže...
d666sermek kaže...

Logika je inkredibile.

"i oni" jest potvrda da navedena "govna" skrivaju.

Što samo po sebi nije veliki gaf razuma, kada se usporedi sa slijedećim:

Nije probelm što je netko "govno", nego je prirodna reakcija spomenuti da je netko drugi "govno".

Znači meni otpadne točak na autu. Nije problem Toyoti odlazi gas.

Meni se prekida poziv držajući mobitel krivo, nije frka Nokiji se gasi Wi Fi.

Meni puca staklo, nije blempro Šokre, rista, novom HTC-u se skida keramika 5x jača od čelika.

Sad te pitam, kako to j*ebeno rješava moj problem?

Every mistake I've ever made Has been rehashed and then replayed As I got lost along the way
13 godina
protjeran
Tau kaže...

Super im dođe sada njihova vlastita reklama o beta proizvodima

How yes no.

13 godina
protjeran

Tau-ova logika je vrlo jednostavna i poprilicno jasna. Samo slijepac istu ne vidi.

Apple je do prije 10 godina brinuo bolesno za mac korisnike i svoja racunala. Sada je situacija drugacija, koliko citam, dosta stvari ne priznaju pod garancijom (prasina unutar imac ekrana).

Microsoft i primjer njihovog Office paketa je lijepo prikazan.

Nokia je imala bolesne cijene telefona sve do prije par godina, sad cak i najjaci svoj telefon nude po mizernim cijenama (u usporedbi sa konkurencijom).

Ocekujem puno od win telefona, i ako bude sve ok uzimam si jedan. Ovi mini problemi tipa ne radi net i sl. su nista doli "mini problemi". Pocetne boljke koje ce se rijesiti, pa takve stvari ne uzimam kao neki veci problem.

No ukoliko win platforma uspije, i samim time Nokia ponovno postane konkurentna Samsungu, Htc-u, Appleu, itd., mislite da ce i dalje biti ovako velikodusni ?

U pitanju su megakorporacije, a opce je poznato da je njima u interesu krajnje zadovoljan korisnik, a tek onda profit. Jea rajt.

Svi su oni isti, od microsofta, samsunga, nokie pa do applea. Apple je do prije 10 godina bio jako brizan, ma milina. Danas kad su na vrhu, jednako su pokvareni kao i svi ostali. Isto ocekujem i od nokie, kao i bilo kojeg eventualno novog igraca koji se imalo priblizi vrhu.

Ocekivati briznost, ljubav i njegovanje pojedinacnog korisnika od strane ovakvih firmi - utopija.

4 0 hvala 1
14 godina

Odličan potez Nokia-e, ljudi će dobiti dojam odlične podrške na prvu ruku, a kasnije kad se prošire na tržište, to trebaju i održati.

Why so serious?
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Cadza kaže...
Tau kaže...

Kako kaže reklama: kupci su zahvalni jer pomažu proizvođaču u otkrivanju nedostataka {#}

U jednom od najprometnijih dijelova Chicaga je u prvom danu prodano petnaestak komada.

Dok online prodaja ide više nego dobro "AT&T Nokia Lumia 900 continues to climb sales charts"

14 godina
neaktivan
jumboY kaže...

Tau-ova logika je vrlo jednostavna i poprilicno jasna. Samo slijepac istu ne vidi.

Apple je do prije 10 godina brinuo bolesno za mac korisnike i svoja racunala. Sada je situacija drugacija, koliko citam, dosta stvari ne priznaju pod garancijom (prasina unutar imac ekrana).

Okoprilike u isto vrijeme kada je Apple imao "mi ne mjenjamo bateriju u iPoda" aferu, Nokia je imala problem sa baterijama u pojedinim modelima mobitela. Korisnicima je ponuđeno da na webu provjere serijski broj baterija za koje je procjenjeno da su defektne, te su istima besplatno poštom poslali nove baterije.

Za moju staru nokiu n70 baterija je stigla u krace od 7 dana uz pismo isprike.

Apple je iPod korisnicima koji su se žalili na kratak životni vijek baterije govorio "ne nudimo zamjenske baterije" "kupite novi uređaj" sve dok ih korisnici grupnom sudskom tužbom nisu natjerali da promjene politiku.

17 godina

Pa oni prakticki djele djabe te Nokie u americi, plati 100$ koje ces dobit nazad u obliku telefonske usluge.

A tu kod nas ovi slabiji modeli kostaju ko svetog petra kajgana, ako im vec tolko gori pod nogama mogli su se i tu potrudit-smanjit cjene.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ne bih htio biti partybreaker, ali evo upravo je Nokia objavila kako ce i u ovom, a bogami i nadolazecem kvartalu ozbiljno podbaciti i da nece uspjeti ostvariti samozadane ciljeve, akcije su im upravo u slobodnom padu. Tako da im ovi katastrofalni problemi na Lumiji 900 na dan izdavanja i posljedicni refound od $100 bas i ne idu u prilog, kako financijski, tako po pitanju image-a.

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RobertS kaže...

Ne bih htio biti partybreaker, ali evo upravo je Nokia objavila kako ce i u ovom, a bogami i nadolazecem kvartalu ozbiljno podbaciti i da nece uspjeti ostvariti samozadane ciljeve, akcije su im upravo u slobodnom padu. Tako da im ovi katastrofalni problemi na Lumiji 900 na dan izdavanja i posljedicni refound od $100 bas i ne idu u prilog, kako financijski, tako po pitanju image-a.

Novi telefoni koji su nedavno izasli ne ulaze u Q1. Medu njima niti Lumia 900, naravno. Ja sam im dao godinu dana da ce uzeti prilicno velik marketshare, tako da, pricekajmo kraj godine. ;)

C provides a programmer with more than enough rope to hang himself. C++ provides a firing squad, blindfold and last cigarette.
16 godina
neaktivan

U Q1 ulazi Lumia 800, btw. ove prognoze se odnose na Q1 i Q2 2012, dakle ocito ukljucuju i predvidjanja za Lumiu 900.

17 godina
neaktivan
RobertS kaže...

U Q1 ulazi Lumia 800, btw. ove prognoze se odnose na Q1 i Q2 2012, dakle ocito ukljucuju i predvidjanja za Lumiu 900.

Je, al to su predvidanja, a kak ce biti, vidjet cemo. Svasta se moze dogoditi u sljedeca cetiri dva i pol mjeseca.

C provides a programmer with more than enough rope to hang himself. C++ provides a firing squad, blindfold and last cigarette.
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.4.2012 18:41 (1domagoj1).
17 godina
1domagoj1 kaže...
RobertS kaže...

Je, al to su predvidanja, a kak ce biti, vidjet cemo. Svasta se moze dogoditi u sljedeca cetiri mjeseca.

Misliš dva i po?

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
17 godina
neaktivan
segregator kaže...

Misliš dva i po?

2 i 20 dana ako cemo bit precizniji. :D

EDIT: Ma zaj*eb, zabrijal sam da kvartal traje 4 mjeseca...

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.4.2012 18:45 (1domagoj1).
16 godina
neaktivan
sirka666 kaže...

Pošteno od Nokie.

Mislim da se prvi vlasnici Lumie 800 ne bi složili, budući da su skoro 2 mjeseca patili zbog problema s kapacitetom baterije (Nokia je priznala problem 20. prosinca, tri tjedna nakon početka prodaje; patch je izašao 20. siječnja). Ne treba zaboraviti ni probleme sa SMS of Doom na WP7 smartphoneovima. I njima bi lijepo došlo 100 dolara na računu, ali se nisu nalazili u SAD, koje je Elopu najvažnije tržište (umjesto Kine i Indije).

McD kaže...
(...) Dok online prodaja ide više nego dobro "AT&T Nokia Lumia 900 continues to climb sales charts"
disco kaže...

Pa oni prakticki djele djabe te Nokie u americi, plati 100$ koje ces dobit nazad u obliku telefonske usluge.

A tu kod nas ovi slabiji modeli kostaju ko svetog petra kajgana, ako im vec tolko gori pod nogama mogli su se i tu potrudit-smanjit cjene.

Ukoliko kupujete na Amazon Wirelessu, Lumiu 900 možete dobiti za 20 dolara ako ste postojeći korisnik, a za 50 dolara ako ste novi korisnik AT&T-a, uz ugovor na 24 mjeseca (odnosno njegovo produženje). Uzmemo li u obzir da Nokia poklanja 100 dolara na AT&T računu zbog problema s povezivanjem (data connection), ispada da kupnjom Lumie 900 na Amazonu Nokia i AT&T vam poklanjaju 50-80 dolara. Stoga nije čudno da je ova dva-tri dana Lumia 900 najprodavaniji smartphone na Amazon Wirelessu. Usput, korisnici u Kanadi (za sada; možda bude) ne dobivaju 100 dolara zbog problema s povezivanjem.

1domagoj1 kaže...
RobertS kaže...

Novi telefoni koji su nedavno izasli ne ulaze u Q1. Medu njima niti Lumia 900, naravno. Ja sam im dao godinu dana da ce uzeti prilicno velik marketshare, tako da, pricekajmo kraj godine. ;)

Lumia 900 je izašla 10. travnja, tako da ne ulazi u Q1 (siječanj-ožujak), kao što je naveo 1domagoj1.

Nokijino financijsko izvješće izlazi 19. travnja; sada je objavljen profit warning - upozorenje da dobit neće biti na očekivanim razinama za prvi kvartal, a da situacija neće biti bolja niti u drugom. Ovo je drugo upozorenje u manje od godinu dana, što ne ulijeva povjerenje u ulagače - vrijednost Nokijinih dionica danas je pala za 16% nakon objave ovog upozorenja (vrijednost dionice je na najnižoj razini od 1997. godine).

Posebice su podbacili featurephoneovi - "due to intense competition in fast-growing markets" kako su naveli u upozorenju - jednostavno, jeftini smartphoneovi s Androidom (Huawei, ZTE, Samsung) stigli su na tržišta Kine i Indije, te ostala rastuća tržišta (emerging, fast growing markets), te korisnici mijenjaju svoje (najčešće Nokijine) featurephoneove novim jeftinim smartphoneovima drugih proizvođača, budući da im Nokia (dosadašnji lider i do sada prvi izbor pri zamjeni mobitela kod korisnika na tim tržištima) nema što ponuditi - Symbian i Meego (koji dobro rade na slabijim i jeftinijim smartphoneovima) su proglasili mrtvima, a smartphoneovi s Lumiom su preskupi za ta tržišta.

Čuje se da je prodano 12 milijuna smartphoneova, od kojih je oko 2 milijuna Lumia (što je pad sa 19,6 milijuna u prošlom kvartalu; budući da je u prošlom bio Božić i Nova godina u zapadnom svijetu, a u prvom kvartalu je kineska nova godina, te je prodaja u oba kvartala obično podjednaka, to je očit znak problema). Također, na tržištu featurephoneova može se očekivati pad, budući da je ovo godina u kojoj će korisnici na rastućim tržištima početi prelazak s featurephoneova na smartphoneove.

Što se tiče tržišnog udjela na kraju godine, Tomi Ahonen, jedan od vodećih analitičara u mobilnoj industriji, početkom godine je dao 8% tržišta smartphoneova Nokiji na kraju 2012.; danas je revidirao procjenu na (u grubo) 4%; sve u godini u kojoj se očekuje rast tržišta od oko 50%.  Ipak, pričekajmo 19. travnja i službene rezultate prije nego što krenemo s nagađanjima, ali prema svemu sudeći, ovo će biti iznimno teška godina za Nokiu, a budućnost ne izgleda svijetlo.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.4.2012 21:37 (hrx).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice