eto opet izvlacenje od odgovora
bla bla bla
opet pitanje 3ci put
aj mi objasnite s cime opravdavate 2x vecu cjenu hw ????
brzi ? nije
laksi ? mozd nekom je
ljepsi ? opcionalno
to nije razlog za 2x vecu cjenu ???
bar ne meni za ovo sto se nudi ???
imati apple i jabukicu na kompu i za to izvaliti 2x vise love
zaa sta nesta laksi/ljepsi gui ??
nekuzim
tko izbjegava odgovor? ti si taj koji ne želi odgovoriti što si to htio napraviti na osxu pa nisi mogao i koji laprdaš nešto o linuxu....
2x veća cijena? moj imac nije koštao dva puta više od istovjetnog brandname pcija... a zašto sam ga kupio? zato što od tada (2006.) do danas nije niti jednom me zeznuo. ne gasim ga (samo je na sleep), održavanje je minimalno, mogu instalirati i deinstalirati programe bez bojazni i zafrkancije (da osx isto nešto ostavlja iza sebe, ali teško da će to usporiti ili naškoditi osu), stvari koje meni trebaju su puno bolje riješene u osxu (upravljanje memorijom, spellchecker, stvari koje su riješene na razini os-a, niz sitnica...), nemam nikakvih problema s foto i video periferijom (kod windoza photoshop i ostali programi ne čitaju raw fileove nekih kamera), odličan ekosustav u kombinaciji s ipadom i phoneom, komp i danas radi kao i kad je kupljen (i bolje zbog novog os-a)....to je što se tiče softwarea
a što se hardwarea tiče, da sam htio kupiti tako sigurno računalo opet bih morao kupiti neki brand name pc koji bi skupa s kvalitetnim monitorom i legalnom instalacijom windoza došao isto kao i imac....
edit:
sada vidim tvoj dodatak. ti si svjestan da na osxu ne moraš ni instalirati program da bi ga pokrenuo (dobar dio njih)? a ne da moraš tamo di stevica kaže