Liječenje bez papira

poruka: 12
|
čitano: 3.517
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Liječenje bez papira".
17 godina
Liječenje bez papira

ha..  i možete si takav tretman priuštiti ako imate plaću od 15k kn

na dnevniku su još rekli da cijena operacije kuka iznosi 35.000 kn

a Škegro je trljao ruke govoreći kako će ovo biti jedna od isplatljivijih investicija... ljudi će uvijek biti bolesni, a zdravlje nema cijenu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Liječenje bez papira

Nego, Badurini bi mogli malo poraditi na svom ugledu, web stranica im liči na ... zapravo... ne liči ni na što!

17 godina
Što jedna bolnica radi u Bugu?
17 godina
neaktivan
Ag008 kaže...
Što jedna bolnica radi u Bugu?
"(..) informatičarima i svima koji se tako osjećaju zanimljiva zbog činjenice da se radi o ustanovi u kojoj je proces liječenja i oporavka u cijelosti digitaliziran.  "

If it's sent by ship then it's a cargo, if it's sent by road then it's a shipment.
17 godina
neaktivan
Liječenje bez papira

Ja nebih u tu bolnicu isao narednih mjeseci dok se ne ispeglaju bugovi.

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.4.2008 15:37 (plavooki).

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
kowach kaže...

ha..  i možete si takav tretman priuštiti ako imate plaću od 15k kn

na dnevniku su još rekli da cijena operacije kuka iznosi 35.000 kn

a Škegro je trljao ruke govoreći kako će ovo biti jedna od isplatljivijih investicija... ljudi će uvijek biti bolesni, a zdravlje nema cijenu.

Trlja ruke stručnjak koga impresionira magla u powerpoint prezentaciji. Nakon rasturanja HTa u privatnu firmu i dijeljenja kolača na još
manje telekom firmice. Na redu je rušenje kvalitete javnog zdrastva  u  korist  privatnih  ordinacija.  Škegro,  Hebrang  i  ortaci.

naxeem kaže...
"(..) informatičarima i svima koji se tako osjećaju zanimljiva zbog činjenice da se radi o ustanovi u kojoj je proces liječenja i oporavka u cijelosti digitaliziran.  "

Dakle, sada se mogu i kiborzi liječiti.

Developers,developers,developers...coming and coming and coming...
17 godina
neaktivan
Liječenje bez papira

Kojih 5 postova! Smijeh Kad nemas pojma o necemu, a imas mogucnost postanja u forumu mozes napraviti dvije stvari: napisati da ne znas o tome nikaj, ili mozes bljezgariti opcenito. Kako to obicno cine frendovi koji se nisu dugo vidli, i koji se nadju u birtiji.

Vidi se da je jedan socijalno osjetljiv (vecina rulje nema love za cash-lijecenje), da je drugi web esteta koji zna kak bi trebao izgledati DOBAR web. Vidi se nazalost da se treci tek probudio (ili je panglu) pa mu nije ni jasno o cemu je rijec, i jadnik pita kaj ce uopce bolnica u bugu.

Jedan je cak i skoro duhovit, pa bi cekao da se isprave bugovi u sustavu, pa bi tek onda isao na lijecenje. A zadnji je Baduriniu izrazio kompliment na posebno neobican nacin - tezom da je ovo rusenje kvalitete javnog zdravstva u korist privatnih ordinacija. Nota bene, Badurini je svojom HW&SW implementacijom sustava napravio nekaj kvalitetno, ali ujedno i stetu javnom zdravstvu!

Bas cool zakljucak. Stari tebi fakat nisu svi doma. Daj si malo prvo promisli prije nego nekaj napises ovak javno. Kaj je Badurina trebal za badava raditi isto to u javnom zdravstvu? Zakaj mu isti posao nisu ponudili da napravi, npr. na ordopedskom odjelu Svetog duha! Decko dela tam gdi ga pozovu i gdi misli da bu sanse da vidi lovu za to. Decki kaj nam furaju javno zdravstvo znaju narucivati, ali jako tesko vade novce za to van.

Decki (ili cure)....us casne izuzetke (naxeem) svojim birc-izjavama srozavate razinu spike na ovom forumu. Zvucite kao gundjala kojima nikaj, ali bas nikaj ne valja. Kojima je prva reakcija ista kao reakcija ona dva dedeka u Muppet Showu.

Konstruktivna kritika je prava stvar. Ali ovo je nekonstruktivno pljuvanje, bez pravog poznavanja stvari. Pljuga, jednom rijecju.

Kao da je Badurini firma kriva za to kaj je Skegro napravil.  Badurina i firma su bili pozvani, i placeni da naprave kaj su ovi htjeli u svojoj ortopedskoj klinici. Decki su im to napravili jako dobro (radno mjesto mi je 20 metri od ulaza u tu kliniku) i svaka im cast.

A to nitko od vas nije rekao, grintavci.

Osim, da ponovim, jedinog trijeznog forumasa ovdje, naxeema, koji je tek probudjenom liku objasnio o cemu je zapravo rijec.

Ti bokca, reakcija vam je ko' da je tip poubijal metar ljudi i napravil stetu ovom svijetu, a ne uspjesno instaliral info sustav.

Najobicnija besposlena gundjala!

Nevjerojatno koliko mnogo ovakvih likova nastanjuje forume u nasem prostoru. Zlostavljanje tipkovnice je cesta konstanta, tak da je prava sreca naici na nekog minimalno budnog ali i bistrog da napise tri ciste.

Badurini cestitam na dobro obavljenom poslu, i ak ovo cita, nadam se da ce mi uzvratiti pozivom na rucak. Sad bar sigurno znam da nije bez love. Namigiva

Misljenje je kao guzica ... Svatko ga ima.
Poruka je uređivana zadnji put ned 31.8.2008 17:20 (Crampoos).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Liječenje bez papira

Pa dobro hajde, sada si ipak malo pretjerao...

Vidi se da si pristran....

još samo da mi je znat s koje strane ulaza radis, vanjske il unutrašnje... al nea veze

slažen se da je to super vjest, i evo počinje se i u hrvatskoj događati izlazak iz kamenog doba...

3 IBMova kompa sa 4jezgrenin procesorima.... do 56 TB........    to bi i ja želio imati kod kuće...

http://zupadesigns.com http://www.theTGC.org Dennis Ritchie"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Liječenje bez papira

Svaka čast modernizaciji hrvatskog zdravstva i takvih projekata bi trebalo biti što više.

Naravno da je takva kvaliteta usluge i skuplja od nekakve 'socijale' i takva je situacija u razvijenim zemljama već zadnjih 30tak godina sasvim normalna i općeprihvačena. Na zapadu se podrazumjeva da radno aktivan čovjek koji je nešto postigao u životu i završio neke škole/fakultete zarađuje dovoljno da si može bez problema priuštiti takvu vrstu zdravstvene skrbi, no kod nas je situacija poprilično drugačija. Kod nas radno aktivnom pojedincu uzimaju od plaće doprinose čitav život, a za to se dobije samo najosnovnija zdravstvena usluga što je totalna pljačka (da se ti isti novci stavljaju na oročenu štednju svaki mjesec za svakog građana, dobivale bi se takve sume da bi se adekvatna zdravstvena skrb mogla svakom po potrebi pružiti uz eventualnu nadoplatu za neke najskuplje ljekove na mjesečnoj bazi).

Trebali bi se fino ukinuti ti svi doprinosi i neka si ljudi počnu stavljati na stranu svatko po želji/potrebi od plaća koje bi automatski bile više.Tako bi ljudi sami sebi odgovarali za kvalitetu usluga koju si mogu priuštiti.

P.S. Problem je kod nas u mentalitetu ljudi i odnosu prema novcu koji je koma, pa bi vjerojatno ekipa prije kupovala dobre aute i kojekakve statusne simbole prije nego bi ulagali u štednju za vlastito zdravlje.

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Crampoos kaže...

Kojih 5 postova! Smijeh Kad nemas pojma o necemu, a imas mogucnost postanja u forumu mozes napraviti dvije stvari: napisati da ne znas o tome nikaj, ili mozes bljezgariti opcenito. Kako to obicno cine frendovi koji se nisu dugo vidli, i koji se nadju u birtiji.

Vidi se da je jedan socijalno osjetljiv (vecina rulje nema love za cash-lijecenje), da je drugi web esteta koji zna kak bi trebao izgledati DOBAR web. Vidi se nazalost da se treci tek probudio (ili je panglu) pa mu nije ni jasno o cemu je rijec, i jadnik pita kaj ce uopce bolnica u bugu.

Jedan je cak i skoro duhovit, pa bi cekao da se isprave bugovi u sustavu, pa bi tek onda isao na lijecenje. A zadnji je Baduriniu izrazio kompliment na posebno neobican nacin - tezom da je ovo rusenje kvalitete javnog zdravstva u korist privatnih ordinacija. Nota bene, Badurini je svojom HW&SW implementacijom sustava napravio nekaj kvalitetno, ali ujedno i stetu javnom zdravstvu!

Bas cool zakljucak. Stari tebi fakat nisu svi doma. Daj si malo prvo promisli prije nego nekaj napises ovak javno. Kaj je Badurina trebal za badava raditi isto to u javnom zdravstvu? Zakaj mu isti posao nisu ponudili da napravi, npr. na ordopedskom odjelu Svetog duha! Decko dela tam gdi ga pozovu i gdi misli da bu sanse da vidi lovu za to. Decki kaj nam furaju javno zdravstvo znaju narucivati, ali jako tesko vade novce za to van.

Decki (ili cure)....us casne izuzetke (naxeem) svojim birc-izjavama srozavate razinu spike na ovom forumu. Zvucite kao gundjala kojima nikaj, ali bas nikaj ne valja. Kojima je prva reakcija ista kao reakcija ona dva dedeka u Muppet Showu.

Konstruktivna kritika je prava stvar. Ali ovo je nekonstruktivno pljuvanje, bez pravog poznavanja stvari. Pljuga, jednom rijecju.

Kao da je Badurini firma kriva za to kaj je Skegro napravil.  Badurina i firma su bili pozvani, i placeni da naprave kaj su ovi htjeli u svojoj ortopedskoj klinici. Decki su im to napravili jako dobro (radno mjesto mi je 20 metri od ulaza u tu kliniku) i svaka im cast.

A to nitko od vas nije rekao, grintavci.

Osim, da ponovim, jedinog trijeznog forumasa ovdje, naxeema, koji je tek probudjenom liku objasnio o cemu je zapravo rijec.

Ti bokca, reakcija vam je ko' da je tip poubijal metar ljudi i napravil stetu ovom svijetu, a ne uspjesno instaliral info sustav.

Najobicnija besposlena gundjala!

Nevjerojatno koliko mnogo ovakvih likova nastanjuje forume u nasem prostoru. Zlostavljanje tipkovnice je cesta konstanta, tak da je prava sreca naici na nekog minimalno budnog ali i bistrog da napise tri ciste.

Badurini cestitam na dobro obavljenom poslu, i ak ovo cita, nadam se da ce mi uzvratiti pozivom na rucak. Sad bar sigurno znam da nije bez love. Namigiva

I došao je još jedan dušebrižnik analizirati korisnike ovoga foruma i govoriti kako bi nešto trebalo biti. Neznam sa kojim pravom mene proglašavaš luđakom, a nije se lijepo rugati sikičkom bolesniku. Gdje sam ja to spominjao Badurinu i firmu u negativnom kontekstu? A nisam i uopće me boli džon za njega i firmu (svaka čast na uspjehu). Nemoj glumiti ovdje nečijeg odvjetnika i aparatčika jer za to nema potrebe.
Tvojim dolaskom je ovaj forum dobio kvalitetnog člana koji će podići forum na novu razinu kvalitete.
Upravo je Dado_ZG78 rekao ono što sam ja mislio kada sam spomenuo javno i privatno zdrastvo, ali u nedostatku vremena, rječitosti i što ja znam čega ne, očekivao sam da će čitaoc sam zaključiti bitne stvari. Samo bi nadodao, ukoliko lječnik radi u javnom zdrastvu, ima da radi kako treba, a ne da poslije ide u fušu raditi u svoju privatnu ordinaciju na štetu pacijenta (posebno onoga koji izdvaja iz svoje plaće).
Hrvatska nije Amerika. A kada već želimo takvima biti. Želimo Darwinistički kapitalizam, sebični individualizam, prestanimo biti licemjeri. Dosta je bilo dobrotvornih akcija, dosta je dobrovoljnog davanja krvi i koštane srži. Neka se za to plati.
Developers,developers,developers...coming and coming and coming...
Poruka je uređivana zadnji put ned 31.8.2008 21:48 (the_tux).
17 godina
neaktivan
puma1400 kaže...

Pa dobro hajde, sada si ipak malo pretjerao...

Vidi se da si pristran....

Potpisujem, malo je pretjeral, a vjerovatno ima tu neka tajna veza.

A forum i je birtija i tražiti od posjetitelja da ne pišu ako ne zadovolje neke tvoje standarde nije u redu.

I SVAKI od prvih 5 postova koje prozivaš po meni je u redu (osim kolege od James Bonda koji je mogo i pročitat tekst prije postanja, istina).
Poruka je uređivana zadnji put ned 31.8.2008 23:05 (istvud05).
17 godina
protjeran
Liječenje bez papira

...ovo liječenje bez papira jako lijepo izgleda ...kao da si u svemirskom brodu....nadalje, od kolega forumaša, dobro je zamijećeno da to nije dostupno baš svakome, jer nemamo svi iste prihode, ali je problem što su nama na prihode veliki izdaci za  zdravstvenu zaštitu koja idu u zajedničku kasu, to vrijedni načelo solidarnosti.

Solidarnost je lijepa stvar i svake hvale vrijedna, ali nas nitko ne pita da li želimo dati tolike postotke za zdravstvo, odnosno tu u biti i nije solidarnost jer ona podrazumijeva slobodnu volju, a ovdje iste nema, nego samo slovo zakona na papiru...drugim riječima što imaš veće prihode oni ti više uzmu, te kada se nedaj Bože netko teže razboli, te su na primjer potrebni skupi lijekovi, kažu ti da oni nisu na nekom spisku Zavoda, te ih sam moraš plaćati...pa zašto onda lipi moji se meni odbija iz džepa, te se meni ne dopušta da svojim novcem raspolažem kako je hoću? Možemo se dogovoriti da budu odvajanja za neku razinu zaštite jednaka, jer ovako odvajao ti 400 kn ili 4000 kn na isto dođeš. Naposljetku, pitanje je gdje taj novac odlazi...na propale studente, sufinaciranje sumljivih knjiga kvazi-autora, nepotrebne mostove, slabo razvijene predjele u državi, lijene ljude oboljele od svake vrste rada,  športske mediokritete, tehnomenađere raznoraznih državnih firmi, plaćanje režija kulturnim radnicima, na mirovine maloletnim borcima iz odreda Boška Buhe, vatrogasiteljima da skidaju mačku s drveta starijoj gospođi sa trećeg kata, pa neka studenti plaćaju ekonomsku cijenu svojeg studija, kvazi-autori neka izdaju knjige na toaletnom papiru( može se ona tako izdata knjiga upotrijebiti barem u dvije svrhe), mostovi nam ne trebaju imamo zrakoplove, otoke neka razvijaju atmosferske prilike i neprilike, a mačku sa zračnom puškom neka se skida sa drveta ili neka baka s trećeg kata se penje po svoju cica macu, odnosno po svoje dijete kako kaže...

....nije pravda svakom dati jednako, nego svakom dati ono što zaslužuje.

Skupljam Kinder-jaja!
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.9.2008 1:23 (Lumen_Štrumpf).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice