Imam osjećaj da USB 3.0 neće nikada do kraja zaživjeti. Super stvar kod light peak-a su, osim naravno propusnosti, manji konektori što bi moglo izbaciti mini (i micro) verzije konektora na manjim uređajima...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Imam osjećaj da USB 3.0 neće nikada do kraja zaživjeti. Super stvar kod light peak-a su, osim naravno propusnosti, manji konektori što bi moglo izbaciti mini (i micro) verzije konektora na manjim uređajima...
ipak je dobra vijest što su dobro zaradili sad mogu ulagati u tehnologije kao što je ova
Meni se Light Peak stvarno svida, obicno ne volim nove tehnologije za koje se kunu da su revolucionarne ali ovo mi izgleda obecavajuce.
moćno, ali ne vjerujem da će zaživiti. sve što izađe ne mijenja staro. npr. bluray. ali, ako ovo puno novih kompova bude koristilo kao standard pokraj usb-a bit će dobro. ipak je prijenos jak.
Ma zaživjet će USB 3.0 samo što će taj prijelazni period malo potrajati. Light Peak će se vjerojatno na tržištu pojaviti kroz koju godinu, a brzina od 10 GB/s zvuči stvarno nevjerojatno.
Ma zaživjet će USB 3.0 samo što će taj prijelazni period malo potrajati. Light Peak će se vjerojatno na tržištu pojaviti kroz koju godinu, a brzina od 10 GB/s zvuči stvarno nevjerojatno.
ispravka: 10 Gb/s (gigabit).
Ups.
Svejedno brzo. Oko 1.25 GB znaci
Ups.
da, manje je ali brzina legendarna. kako bi bilo s tim lako prebacit pjesme. imam neke probleme s usbom. svako malo se iskopča i moram ga držat u jedno te istom položaju. zaboli me ruka. još dok preko usba prebacim 5 MB lol. ovo bi bilo taman za mene.
Još samo da mu je neko cool-kratko ime.
A ne, daj da prebacim podatke na Light Peak.
LightPeak i USB 3.0 su bolje tehnologije od dosadašnjih.
Ovo me nekako podsjeća na dvoboj između bluray-a i HD DVD-a. Dobio je blu-ray, no on se ipak rijetko koristi jer ljudi još ostaju na DVD-ovima zato što su jeftiniji i zato što su ljudi navikli na Dvd-ove. Mislim da se ti ljudi ipak neće baš bacat na sve strane da kupe usb 3.0 ili Light Peak.
Još samo da mu je neko cool-kratko ime.
A ne, daj da prebacim podatke na Light Peak.
LP ili LPK...
I USB je universal-serial-bus, pa ga nitko tako ne zove..;)
moćno, ali ne vjerujem da će zaživiti. sve što izađe ne mijenja staro. npr. bluray. ali, ako ovo puno novih kompova bude koristilo kao standard pokraj usb-a bit će dobro. ipak je prijenos jak.
ma zazivjet ce blueray
pa pogle xbox360 sad ima problema zato kaj ima sam dvd9 podrsku i ne stanu igre na jedan dvd
isto se nadam da ce i ovo zaživjet i da postane standard
Ups.
da, manje je ali brzina legendarna. kako bi bilo s tim lako prebacit pjesme. imam neke probleme s usbom. svako malo se iskopča i moram ga držat u jedno te istom položaju. zaboli me ruka. još dok preko usba prebacim 5 MB lol. ovo bi bilo taman za mene.
Da, ČAK dvaput brže od USB 3.0
Light Peak je predstavljen na IDF-u prošle godine, a ne tek sada. Uz to uzimajući u obzir da je optika trenutno dosta skupa teško da će zaživjeti kao dominatan standard već samo kao dopuna USB-u 3.0 - koji je ionako prvotno imao u planu i optiku, ali je to izbačeno radi prihvatljivije cijene.
Ups.
Da, ČAK dvaput brže od USB 3.0
U teoriji, u teoriji...
U teoriji, u teoriji...
Ne vidim zašto bi bilo bitno različito u praksi
U teoriji, u teoriji...
Ne vidim zašto bi bilo bitno različito u praksi
Pa jeje dvaput brzi od usb 3.0, ali mu je brzina brijenosa u praksi negdje oko 1 GB po sekundi(isto super brzo), a usb 3.0 negde oko 400 MB...